Η εξέλιξη του καιρού ως την Καθαρά Δευτέρα

Από τη Μακρινίτσα με θέα τον όμορφο Βόλο, του Σταύρου Παυλόπουλου


Το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη θα είναι ευνοϊκή για να επικρατήσουν στη χώρα μας ΒΔ άνεμοι με ένταση ως τα 5 μποφόρ. Κατά τα άλλα, οι ψυχρές αέριες μάζες που λιμνάζουν στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα πάνω από την περιοχή μας θα ενισχύσουν τη θερμική αστάθεια, με συνέπεια την εκδήλωση τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στην ανατολική και τη βόρεια Ελλάδα το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 19 βαθμούς. 


Την Παρασκευή (15/3), ο καιρός θα είναι καλύτερος, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο εκδήλωσης τοπικών βροχών μικρής διάρκειας στο Β-ΒΑ Αιγαίο και κυρίως στη Θράκη το απόγευμα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου στα επίπεδα της Πέμπτης. 

Το Σάββατο (16/3), προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες βροχές το μεσημέρι - απόγευμα βασικά στην κεντρική Ελλάδα και τη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. 

Την Κυριακή (17/3) αναμένεται έξαρση της αστάθειας, με συνέπεια την εκδήλωση αξιόλογων βροχών και τοπικών καταιγίδων κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε Β-ΒΑ με ένταση ως τα 5 μποφόρ. 

Τέλος, την Καθαρά Δευτέρα (18/3), ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και στο Αιγαίο οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ. 

3 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε για τον πρόβλεψη κύριε Δημήτρη!
    Καλές Αποκριές σε όλους!
    Κόνιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλη μία φθινοπωροχειμωνιάτικη μέρα σήμερα στην εδώ περιοχή με το βουνό κάτασπρο!
    Πλην της Κυριακής λοιπόν που θα υπάρξει αστάθεια με καλό καιρό το τριήμερο.
    Καλές αποκριές και καλή Καθαρά Δευτέρα σε όλους τους φίλους και στον Δάσκαλό μας.
    Επίσης καλή σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή Σαρακοστή ,σε ανοιξιάτικους ρυθμούς πλέον εδώ και μέρες , τίποτα το ιδιαίτερο ηλιοφάνεια με τα περισσότερα φυτά και δέντρα να έχουν ανθίσει κατά πολύ νωρίτερα , Χρήστος Όθρυς

    ΑπάντησηΔιαγραφή