Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και ο ευαγγελισμός της φύσης!

Ανθισμένες ροδακινιές στη Λευκοθέα της Βέροιας, του Γιώργου Τομπουλίδη


Στους Χράνους της Αρκαδίας, του Σταύρου Παυλόπουλου

Ειρηνική συνύπαρξη σε πράσινο φόντο, του Τρύφωνα

Το κλάμα της άνοιξης στα κάστρα της Θεσσαλονίκης, του Τρύφωνα

Η άνοιξη προελαύνει από το νότο προς το βορρά και από τους κάμπους προς τα βουνά (εδώ η Δίρφυς),
του Χριστόδουλου Χριστοδούλου 

 


15 σχόλια:

  1. Πόσο θα ήθελα κάποια στιγμή να επισκεφθώ Μάρτη μήνα την περιοχή της Ημαθίας και της Πέλλας και να απολαύσω αυτό τον οργασμό του ροζ και του μωβ. Οι Ιάπωνες που την άνθιση των κερασιών την έχουν αναγάγει σε μέρος του τουριστικού τους προϊόντος χαζοί είναι? Εδώ στη Ρόδο απολαμβάνω τα λευκά άνθη από τις ολανθιστες βερικοκιες και κορομηλιες. Αλλά η ροδακινια και η κερασια άλλο πράγμα...
    Εννοείται υπέροχες και οι υπόλοιπες φωτογραφίες (ωραίος τίτλος το "κλάμα της άνοιξης")
    Καλή αυριανή για όλους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο εύχομαι Θάνο, να το κάνεις κάποια στιγμή. Μεγάλωσα μέχρι τα 18 στη Βέροια και ασφαλώς έχω μαζέψει ως παιδί πολλές φορές κεράσια και ροδάκινα. Είναι πανέμορφος ο κάμπος της Ημαθίας την άνοιξη (ασφαλώς και άλλων περιοχών). Και τα τελευταία χρόνια αξιοποιείται τουριστικά κυρίως από τον ΤΟΒ(τουριστικό όμιλο Βέροιας). Για όσους είναι μακριά ή θέλουν να μάθουν περισσότερα ας αναζητήσουν στο instagram και στο facebook τον ΤΟΒ/ veriatourismclub
      Κωνσταντίνος Θεσσαλονίκη

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σας κύριοι, θα μου επιτρέψετε να ξεχωρίσω του κ. Παυλόπουλου, λόγω της νοσταλγίας που μου φέρνει ο ΟΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνοπτικά κάποια μικρά μικρά για την αυριανή ημέρα....
    α)Ψαλιδοκώλης αυτός που φορούσε φράγκο για τους αγωνιστές του 21
    β)Σπλινάντερος αυτός που φορούσε παντελόνι λόγω της ζώνης
    γ)Συνάντηση με παπά ,λαγό....μεγιστη γκαντεμιά καθώς ο παπάς έθαβε και ο λαγός ήταν προμήνυμα φυγής στην μάχη
    δ)Ειδήσεις...της εποχής τα δημαοτικά τραγούδια...(ο ρυθμός ήταν ο ίδιος οι στίχοι ομως επικαιροποιούνταν ανάλογα με το γεγονός που ηθελαν να αφηγηθούν)
    Ολα αυτά τα άκουσα από τον κ.Σταθακόπουλο στο δίκτυο ..σε αφιέρωμα του.
    Και επειδή αύριο θα λένε όλοι για θυσίες ήρωες κλπ..να πώ ότι οι ιστορίες αυτές γενικώς δεν μ αρέσουν καθώς όποιος τις αφηγείται θέλει να θυσιαστείς εσύ γι αυτόν...(οι Αγγλοι είναι μανούλες σε αυτά)...ξεχωρίζω από ότι έχω διαβάσει..μία μέγιστη στιγμή της ελληνικής ιστορίας..που δεν την ξέρουν πολλοί..δυστηχώς.(εδώ κοντεύουμε να ξεχάσουμε το "ΟΧΙ" του Σαρζετάκη στο ελληνικό παρακράτος)....είναι η ύψωση της ελληνικής σημαίας από τον Σπύρο Καγιαλέ στην Κρήτη κατά την κρητική επανάσταση...οι "σύμμαχοι " βομβάρδιζαν το στρατόπεδο των επαναστατών ...και κατέστρεψαν τον ιστό της επανάστασης...τότε πετάγεται..ο Καγιαλές και κάνει με το κορμί τον ιστό σηκώνοντνας την σημαία....η πράξη του σόκαρε...τους ναυάρχους και σταμάτησαν τον βομβαρδισμό....αυτά τα ολίγα"θωμάς"
    υ.γ. Και χωρίς να θέλω να σας κουράσω...η μάχη του Ναυαρίνου δεν έσωσε την επανάσταση ...οπως μας δίνει το κυρίαρχο αφήγημα...τον Ιμπραήμ τον είχε γονατίσει ο Μοριάς..."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βέργα - Δυρός -Πολυάραβος. Τρίδυμη μάχη..1826. Δεινή ήττα του Ιμπραήμ. Τιμή και δόξα στους Μανιάτες.
    Πάντως ,αγαπητέ μου "Θωμά", πέραν των όποιων ενστάσεων ,μή φθάσουμε στο άλλο άκρο και διαγράψουμε από τον αξιακό μας κώδικα τις έννοιες ¨"θυσία" και "ήρωας" ,γιατί έχουν κάποτε περιεχόμενο εξ αντικειμένου.
    Καλή απόλαυση σε όλα τα Βόια θέλγητρα .Έστω και χωρίς.......χιονάκι !------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Π.Α. συμφωνώ σε όλα....απλά σημειώνω ότι στα παιδιά περνάει ότι οι ξένοι...σύμμαχοι ήρθαν και έσωσαν τους διχασμένους Έλληνες...όταν το άρτια εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο.....σώμα του Ιμπραήμ γονάτισε μπροστά στην μαχητική ικανότητα και τακτικές των Ελλήνων....υποσυνήδειτα αφήνει την αναγκαία εξάρτηση και υποτέλεια...όσο για τους ήρωες....φυσικά και δεν λέω τπτ άλλο...όποιος πάντως έχει διάθεση ...μπορεί να διαβάσει το πόσο ανταγωνιστικοί ήταν οι Μαορί(!) με τους Ινδούς(!)...στην Βόρεια Αφρική(!)...με τους Αγγλους να τους γράφουν επικές νεκρολογίες.."θωμάς".

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σας. Βροχούλα και χιονάκι πάνω από τα 1.750 μ. στο Βόιο. Χρόνια πολλά σε όλους.

      Διαγραφή
    3. Εφ όσον έτσι έχουν τα καιρικά πράγματα σήμερα στο Βόιο ,η πρόβλεψή σου,ειδικά για Μάρτη, λογίζεται ως επιτυχής. ......======Π.Α.

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν αύριο!Κλασσικος Μάρτιος για εμάς εδώ στο βορρά με εναλλαγή χιονιού -βροχής και ηλίου .Μακης Στοκχόλμη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά στους Βαγγέληδες.
    Χρόνια πολλά στους απανταχού Έλληνες στον κόσμο!
    Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, Μπουμπουλίνα, Μιαούλης,Υψηλάντης,Μπότσαρης, Παπαφλέσσας, Παλαιών Πατρών Γερμανός, Μαντώ Μαυρογένους, Ρήγας Φεραίος,Μακρυγιάννης, Νικηταράς και άλλοι πόσοι μάχιμοι Έλληνες στρατιώτες, τιμή και δόξα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες όλων,η άνοιξη δεν κρατιέται πλέον οχι το ότι φθινόπωρο και χειμώνα δεν είχαμε το ίδιο αλλά λέμε ότι η φύση αναγεννάται τώρα, χρόνια πολλά Χρήστος Όθρυς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες- εορτάζουσες.
    Χρόνια πολλά Έλληνες.
    Καλημέρα σε όλους και στον Δάσκαλο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα, χρόνια πολλά σε όσες και όσους γιορτάζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά: “Λέγεις να προσκυνήσω. Κι εγώ, πασά μου, ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνησω"... Αυτός ήταν Ελληναρας!! Χρόνια πολλά Ελλάδα. Χρόνια πολλά και στους εορτάζοντες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ο Γεώργιος Καραισκάκης ειναι άλλοτε μεν άγγελος , άλλοτε δε διάβολος " . Ποιός το είπε ; . Μα ο ίδιος !!!. Αυτός ήταν ο χαρακτήρας του και είχε αυτεπίγνωση . ------==========Π.Α.

      Διαγραφή