Προϊδεασμός ή ένα είδος πρόγευσης!

Υμηττός, Δεκ. 2016. Φωτ. Σπύρος Μπαλαδήμας 

Μαυρομμάτι Βοιωτίας, 23-12-2017. Φωτ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου

Για τα μελλούμενα, μια χαρά τα λένε ο Γιώργος από την Αθήνα και ο Χρήστος από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι, βέβαια, δεν έγιναν τυχαία αντιπρόεδροι. Σε κοντινή απόσταση από αυτούς βρίσκονται οι φίλοι που καλύπτουν τη Δ-ΒΔ Ελλάδα και όχι μόνο. Χαρείτε τη σημερινή και σε μεγάλο βαθμό την αυριανή άνοιξη στην καρδιά του χειμώνα και ακόμα περισσότερο το χειμώνα που έρχεται για να μείνει!              

37 σχόλια:

  1. Μην ξεχνάμε και όσους υποφέρουν τον χειμώνα και όλο τον χρόνο - Μακάρι να καταφέρουν στη Βρετανία να μην υπάρχουν άστεγοι σε μερικά χρόνια...


    Διπλασιάστηκαν οι άστεγοι και όσοι κοιμούνται σε επισφαλείς συνθήκες μέσα σε μία πενταετία στη Βρετανία, αναφέρει το Skynews, επικαλούμενο την προειδοποίηση ανθρωπιστικής οργάνωσης. Συγκεκριμένα, 170 χιλιάδες μέλη οικογενειών, αλλά και μεμονωμένα άτομα είναι άστεγοι, είτε αυτό σημαίνει ότι κοιμούνται στον δρόμο, είτε μαζί με άλλους σε ειδικούς ξενώνες. Το 2017 αναφέρθηκαν 12.300 περιπτώσεις ανθρώπων που κοιμούνται σε επισφαλείς συνθήκες, κάτι που συνιστά αύξηση 98% σε σχέση με το 2012.

    Οι 12 χιλιάδες των παραπάνω περιπτώσεων αφορούσαν ανθρώπους που έμεναν σε αυτοκίνητα ή, σκηνές. Στο Μάντσεστερ, ο 47χρονος Joe, είπε στο Skynews ότι δεν μπορούσε να βρει στέγη σε κάποιο κατάλυμα έκτακτης ανάγκης, διότι δεν υπήρχαν κενές θέσεις. Στον δρόμο βίωσε άσχημες εμπειρίες, αφού περαστικοί του έβαζαν φωτιά, κατουρούσαν πάνω του και τον κλωτσούσαν. "Πρέπει να κοιμάσαι με το ένα μάτι ανοιχτό" εξήγησε ο ίδιος.

    Στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ 500 άνθρωποι κοιμούνται στους δρόμους και πέρσι τα καταφύγια έκτακτης ανάγκης άνοιξαν μόνο όταν οι θερμοκρασίες υποχώρησαν κάτω από το 0. Αλλά φέτος ο δήμαρχος του Μάνστεστερ Andy Burnham δεσμεύτηκε ότι τα καταφύγια θα μείνουν ανοιχτά κάθε νύχτα του χειμώνα. Ένα από τα καταφύγια στο βόρειο Μάντσεστερ ήταν πρώην ορφανοτροφείο με δίκλινα δωμάτια, αντί για κοιτώνες.

    Ένας από τους νέους θαμώνες του, είπε ότι ήταν άστεγος για δύο χρόνια, καθώς έχασε το μυαλό του, μετά την απώλεια της γυναίκας του.Ο ίδιος λέει ότι αν μείνεις άστεγος, δεν υπάρχει επιστροφή, γίνεσαι αόρατος. Η βρετανική κυβέρνηση θέλει να μην υπάρχουν άστεγοι ως το 2027, με τον δήμαρχο του Μάντσεστερ να θέτει έναν πολύ πιο φιλόδοξο στόχο για το 2020. Αν και παραδέχεται ότι είναι μία μεγάλη δέσμευση αυτή που ανέλαβε, προσθέτει ότι "μία ανθρωπιστική κρίση εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας και δεν κάνεις μία μεγάλη δέσμευση, τότε τι θα αλλάξει"; Ο δήμαρχος υποσχέθηκε επίσης ότι περισσότερα καταφύγια θα ανοίξουν στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ και θα λειτουργούν ως τις 31 Μαρτίου.
    https://news.sky.com/story/homelessness-in-britain-at-record-high-after-rough-sleepers-double-in-five-years-charity-warns-11589693
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσα μέτρα κ να παρθούν από δήμους, δυστυχώς η οικονομική ύφεση θα συνεχίζει να τροφοδοτεί τις μεγαλουπόλεις του δυτικού κόσμου με ανθρώπους που ζουν σε τέτοιες συνθήκες. Πέρα όμως από πολιτικές ας κάνουμε ότι μπορούμε όλοι μας -και όχι μόνο τώρα στις γιορτές- για να απαλυνουμε τις συνθήκες που ζουν αυτοί οι άνθρωποι. Καλές γιορτές σε όλους από τη συννεφιασμένη σήμερα Ρόδο (σε κάποια σημεία του νησιού είχαμε κ βροχούλα νωρίτερα το πρωι)
    Θάνος Κοτταρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανονικά πρέπει να πάμε σε εκλογές στο μπλογκ για τις θέσεις των αντιπροέδρων. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η αξιωματική αντιπολίτευση, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Σπανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια αξιωματική αντιπολίτευση; Ούτε την ψήφο μου δεν θα βρω.
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
    2. Αχαχα! Μην το λες! Υπάρχει και η σιωπηλή πλειοψηφία(;). Δεν ξέρω αν θα είναι πλειοψηφία, πάντως αξιοπρεπή αριθμό ψήφων θα βρεις. Αλλά δε θα είναι από χειμερινούς κολυμβητές, μάλλον το αντίθετο, από ...κρυουλιάρηδες θα είναι.

      Διαγραφή
    3. Κ. καθηγητά-πρόεδρε, κ. αντιπρόεδροι των μετεωρολογικών ζωνών της χώρας, κ. γραμματέα, μέλη του Δ. Σ. και μέλη του Συλλόγου χιονοεξαρτημένων, σας εύχομαι ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα.

      Διαγραφή
    4. Αντεύχομαι κ.συναντιπρόεδρε και επί τη ονομαστική σας εορτή! Οι χιονοεξαρτημένοι μπορούμε να πάμε στον Σπανό για θεραπεία. Θα μας πετάει στα παγωμένα νερά στο Θυμάρι μέχρι να δηλώσουμε "αποκηρύσσω τον χειμώνα και τας παραφυάδας αυτού"!

      Διαγραφή
    5. Πιστεύω κ. καθηγητά ότι ο Γιώργος ο Λ. εκτός από αντιπρόεδρος της νότιας χώρας θα πρέπει να είναι και γενικός αντιπρόεδρος για όλη την επικράτεια κι εμείς οι υπόλοιποι για τις επιμέρους ζώνες-περιοχές της. Θα πρέπει βέβαια να μας ορίσετε εσείς.

      Διαγραφή
  4. Στα ημιορεινα των Τρικάλων σήμερα είχαμε ζεστό καιρό με 14 βαθμούς μέγιστη πριν μια ώρα. Τα κοτσύφια μανιωδώς μαζεύουν τον κόκκινο καρπό απ τα πουρνάρια για να βγάλουν το χειμώνα δίνοντας μας το μήνυμα πως περιμένουν αλλαγή καιρού.

    Καλά Χριστούγεννα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω παρατηρώ το εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο (σπανιοτερο και από έναν χιονιά), να βελτιώνεται η φάση από τρέξιμο σε τρέξιμο. Από Πασχουγεννα πήγαμε σε χιόνι Πάρνηθας, τώρα τα βπ μάλλον θα δουν κάτι, ε σε λίγο θα δει νιφάδες και το Σύνταγμα με τα ψέμματα ...
    Ωραία είναι αλλά εγώ θα ζητήσω από τον Άγιο Βασίλη να φτιάξουν τα τρεξίματα 1ης εβδομάδας 2019. Εκεί είναι η καλή ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα. Κι εγώ εκεί ποντάρω. Θα θυσίαζα ευχαρίστως (αν ήταν στο χέρι μου) την ψυχρή εισβολή των Χριστουγέννων για κάτι δυνατό στη συνέχεια.

      Διαγραφή
  6. Με εξαίρεση ένα άτομο στη μεγάλη αμμουδιά, οι υπόλοιποι λουόμενοι του Σαββάτου είχαν εξαφανιστεί την Κυριακή. Μόνο μερικά σκουπίδια είχε στην αγαπημένη μου ακτή και τα μάζεψα, ανάμεσά τους και μία μεγάλη σακούλα από σκυλοτροφή. Αλλά μιας και ο λόγος για ζώα,ο ζωολογικός κήπος που πέθανε η πιο δυστυχισμένη πολική αρκούδα του κόσμου, μπορεί να γίνει οικολογικό πάρκο στην πόλη Μεντόζα της Αργεντινής, όπως αποκαλύπτει η Liberation. H συγκεκριμένη πολική αρκούδα, ο Αρθούρος, που υπέφερε από κατάθλιψη και πολύ κακή υγεία, αλλά και από το καλοκαίρι του νότιου ημισφαιρίου, έγινε σύμβολο των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στους ζωολογικούς κήπους. Ο ζωολογικός κήπος της Μεντόζα είχε επικριθεί από πολλές φιλοζωικές οργανώσεις, χρονολογείται από το 1941, αλλά είχε κλείσει τις πόρτες του για το κοινό πριν τον θάνατο της αρκούδας. Η αιτία ήταν ο θάνατος εκατοντάδων ζώων μέσα σε μία δεκαετία, μεταξύ των οποίων ήταν πούμα ζέβρες, ιπποπόταμος και μαύρος πάνθηρας. Έγινε, μάλιστα, και μήνυση για κακοποίηση ζώων.

    Το 2019 και μετά από ανακαίνιση, ο πρώην ζωολογικός κήπος θα ανοίξει, ωστόσο, και πάλι τις πύλες του για το κοινό, αυτή τη φορά σαν οικολογικό πάρκο, κάτι που έχει γίνει κι άλλες φορές στην Αργεντινή πρόσφατα. Η ιδέα είναι να βοηθηθούν με αυτό τον τρόπο κάποια είδη που κινδυνεύουν, αλλά και να εκπαιδευτεί το κοινό, να γνωρίσει περισσότερο το περιβάλλον και τα απειλούμενα είδη, όπως τα τζάγκουρ. Περιμένοντας αυτή την εξέλιξη, τα λιοντάρια και οι ελέφαντες μεταφέρθηκαν σε φυσικά καταφύγια στις ΗΠΑ για να έχουν μία καλύτερη ζωή, ενώ μερικά λάμα και πουλιά πρόκειται να υιοθετηθούν από το οικολογικό πάρκο. Στην πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες, ένας πρώην ζωολογικός κήπος, απομεινάρι της βικτωριανής εποχής, γνωρίζει την ίδια μοίρα. Μετά τον θάνατο πολλών εμβληματικών ζώων, όπως μία πολική αρκούδα, μία καμηλοπάρδαλη και δύο θαλάσσιων λεόντων ο δήμαρχος της πόλης Horacio Rodriguez Larreta ανακοίνωσε το 2016 τη δημιουργία ενός βιοπάρκου μέχρι το 2023, στη θέση του ζωολογικού κήπου τον 25 εκταρίων, ο οποίος είχε κατασκευαστεί το 1875 και ήταν από τους μεγαλύτερους της εποχής.

    "Τα παιδιά θα μπορούν να έρχονται εδώ και να μαθαίνουν, ενώ τα ζώα θα μειωθούν σε 300, προκειμένου κάποια αυτόχθονα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση, να προστατευτούν" δήλωσε επίσης ο δήμαρχος, καθώς μέχρι και πριν τρία χρόνια ο ζωολογικός κήπος φιλοξενούσε 1.500 είδη. Θα δημιουργηθεί επίσης και ένα καταφύγιο για τα απειλούμενα ζώα και ένα ερευνητικό κέντρο. Ανάλογη μεταμόρφωση έχει αποφασιστεί για τους ζωολογικούς κήπους της La Plata και της Mar de Plata, αλλά αυτό δεν προκαλεί εφησυχασμό σε όλους τους ζωόφιλους. Η συλλογικότητα "Χωρίς Ζωολογικούς Κήπους" έχει κάνει πολλές κινητοποιήσεις τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζοντας ότι και το οικολογικό πάρκο δεν αποτρέπει την έκθεση των ζώων, ούτε την κακομεταχείρισή τους και ζητάει το κλείσιμο όλων των ζωολογικών κήπων. Μετά το προσωρινό κλείσιμο του ζωολογικού κήπου, κάποια είδη, όπως ένας σπάνιος θηλυκός ουρακοτάγκος ουσιαστικά εγκαταλείφθηκαν μέχρι να έρθει η ώρα να μεταφερθούν στα πάρκα, ενώ ο θάνατος ενός λευκού ρινόκερου και μίας καμηλοπάρδαλης ανησύχησε ακόμα περισσότερο τους ζωόφιλους, που ζητούν οριστικό κλείσιμο όλων των ζωολογικών κήπων, όπως της Κόρντομπα. Ζητούν επίσης την επιστροφή των ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον.
    https://www.liberation.fr/planete/2018/12/23/fermer-ou-se-metamorphoser-les-zoos-argentins-a-l-heure-du-choix_1697879
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ σωστά τα λέτε δάσκαλε,υπάρχει ιεραρχία κ εμείς από κοντά ακολουθούμε!
    Πολύ ωραίες κ οι εικόνες που φαίνεται πως θα ξανά ζήσουν κυρίως όμως οι βόρειοι κάτοικοι της Αττικής.
    Χρήστο ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σού,ένα ζευγάρι αλυσίδες κ αναχωρούμε μεθαύριο προς Ευρυτανία που σίγουρα κάτι καλό θα πάρει κ μαζί με τον ολικό παγετό την Τετάρτη κ Πέμπτη πιστεύω να το κρατήσει κιόλας!Το ίδιο ισχύει κ για δυτική Μακεδονία.
    Το μόνο αρνητικό που βλέπω ακόμα αλλά ευτυχώς άνετα μπορεί να ανατραπεί τις επόμενες ημέρες είναι ότι παρ'όλο το κρύο που θα έχει δεν φαίνεται κάποιο καλλο "συστηματάκι" να μας επηρεάζει.Θα δούμε όμως.
    Υ.Γ.Δάσκαλε ήθελα να ρωτήσω πως μπορούμε να στείλουμε φωτογραφικό υλικό γιατί πιστεύω ότι θα έχω αρκετό κ καλό από αυτό τις επόμενες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε συνέχεια του προηγούμενου σχολίου μου ξέχασα να πω ότι σήμερα με τη γρήγορη διάλυση της ομίχλης το πρωί κ με σύμμαχο τη λιακάδα άγγιξε κ τους 17β ο υδράργυρος στην πόλη μετά από πολύ καιρό.
    Ευτυχώς από αύριο το μεσημέρι κιόλας με τη συννεφιά εδώ κ τα όποια φαινόμενα όλα αυτά θα αποτελέσουν παρελθόν!
    Πάντως πάραυτα ήταν μια φοβερή μέρα για έξοδο,αγορές κ καφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι καιρικές συνθήκες και κυρίως οι χειμωνιάτικου τύπου κακοκαιρίες έχουν σοβαρές επιπτώσεις στους άστεγους και γενικότερα στους μη έχοντες τα οικονομικά μέσα συνανθρώπους μας. Όμως, υπεύθυνοι για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων των ακραίων καιρικών καταστάσεων στους μη έχοντες συμπολίτες μας είναι η πολιτεία και όλοι εμείς που πρέπει να πληρώνουμε τους φόρους μας. Το να μην κάνει βαρύ χειμώνα για μην υποφέρουν οι κατηγορίες των πολιτών που προαναφέρθηκαν δεν εξαρτάται από εμάς. Πέρα από αυτό, η συγκεκριμένη θέση πρέπει να είναι απευκταία, γιατί οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στη βιόσφαιρα και σε βασικούς τομείς της οικονομίας θα μας κοστίσουν πολύ περισσότερο από όσο κοστίζουν τα μέτρα προστασίας των ανήμπορων συμπολιτών μας. Αυτά, γιατί όσοι αγαπάμε το χιόνι κοντεύουμε να γεμίσουμε τύψεις και ενοχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μιάς και ήρθε στην κουβέντα το θέμα των αστέγων, προσωπικά θεωρώ ντροπή για τις σύγχρονες κοινωνίες να υπάρχουν τον 21ο αιώνα, σε εποχή υπερτεχνολογικής ανάπτυξης και παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, όπου παράγεται τεράστιος πλούτος, πρωτοφανής στην Ιστορία, να υπάρχουν άστεγοι, να υπάρχει ακραία φτώχεια, να υπάρχουν ολόκληρες χώρες που λιμοκτονούν. Αυτά είναι "θανάσιμα αμαρτήματα", από όποια πολιτική και ιδεολογική σκοπιά και να τα δει κάποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Πολλοί οπαδοί όμως της "ελεύθερης αγοράς", του "ατομικισμού" κλπ, δεν τα βλέπουν ως "θανάσιμα αμαρτήματα", και δυστυχώς είναι πολλοί.

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα σε όλους,κ ζιακοπουλε βόρειο ανατολικό αιγαιο δεν βλέπω να υπάρχει υετός για τέταρτη,να αρκεστουμε μόνο στο κρύο;ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για Κρήτη βλέπετε χιόνι ; και ποια υψόμετρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χιονιάς θα εξελιχτεί προσήνεμος στα τελειώματα, οπότε η Κρήτη είναι μέσα. Για λίγα και σύντομα πράγματα όμως και μόνο για ορεινά και ίσως κάποια ημιορεινά. Εσύ γνωρίζεις καλά το ανάγλυφο του νησιού σου και τις "εύκολες" στο χιόνι περιοχές.

      Διαγραφή
    2. Με την άδεια του κ. καθηγητού-προέδρου να απαντήσει ο αντιπρόεδρος της ζώνης Κεντρονοτίου Αιγαίου, Κρήτης & Δωδεκανήσων, παρακαλώ. Ποιος θα είναι αυτός αλήθεια;

      Διαγραφή
    3. Έχω τη γνώνη ότι οι λοιποί αντιπρόεδροι θα πρέπει να εκλεγούν από τη βάση...

      Διαγραφή
  13. NW Pindos
    Ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού τις προσεχείς ημέρες: Καταρχάς να σημειώσουμε ότι ο πρώτος που μίλησε για χιόνια την ημέρα των Χριστουγέννων εδώ και μέρες ήταν ο κ. Ζιακόπουλος και δείτε παρακαλώ τη σχετική πρόγνωση στη σχετική ενότητα όπου ρητά γίνεται λόγος για χιονοπτώσεις την ημέρα των Χριστουγέννων στα ορεινά (και μάλιστα με διατύπωση που παραπέμπει σε περιορισμένης έκτασης χιονοπτώσεις όπως πράγματι θα είναι τουλάχιστον σε αυτήν την πρώτη φάση) και βέβαια τα περί άνοιξης δεν αναφέρονταν στην ημέρα αυτή αλλά κυρίως στη σημερινή και αυριανή ημέρα (Κυριακή 23 και Δευτέρα 24 Δεκ) όπου όντως οι θερμοκρασίες σε πεδινά αστικά κέντρα αγγίζουν τους 17 βαθμούς και ήδη οι προγνώσεις δίνουν 10 βαθμούς λιγότερους την ημέρα των Χριστουγέννων σε σχέση όμως με τις ανεβασμένες θερμοκρασίες της αυριανής ημέρας (Δευτέρας) και όχι σε σχέση με τις θερμοκρασίες της περασμένης Τετάρτης - Πέμπτης. Αυτά λέει εδώ και μέρες η αρχική πρόγνωση του κ. Ζιακόπουλου και αυτό προκύπτει ξεκάθαρα. Ειλικρινά απορώ που είδαν αστοχία ορισμένοι στην πρόγνωση. Όσον δε αφορά τον τίτλο (θα είναι σαν να μπαίνει η άνοιξη) να πούμε ότι τέτοιοι τίτλοι γενικότερα συνηθίζονται στις μετεωρολογικές προγνώσεις για να δώσουν έμφαση και μια διάσταση παραστατική ειδικά όταν έχουμε δυσαρμονία θερμοκρασιών ανάλογα με την εποχή. Για παράδειγμα έχουμε ακούσει πολλάκις να χρησιμοποιείται ο όρος ΄΄πολικές θερμοκρασίες΄΄ κυρίως όταν πρόκειται να επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες για τη χώρα μας χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι έχουν ποτέ επικρατήσει θερμοκρασίες της Αρκτικής ή της Ανταρκτικής!!!
    Σχετικά τώρα με το τι μέλλει γενέσθαι: Η ΒΔ χώρα (ορεινά Ηπείρου - Δ. Μακεδονίας) τις ημέρες Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη θα έχει υποτονικά πράγματα από πλευράς χιονοπτώσεων (δεν θέλω να απογοητεύσω αλλά μη περιμένετε μεγάλες ποσότητες χιονιού με το κρύο που θα έχει σε αυτές τις περιοχές), πλην όμως το σκηνικό θα είναι άκρως χειμωνιάτικο υπό την έννοια ότι θα επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (κάτω από το μηδέν) με κυρίως Β-ΒΑ ρεύμα και ψιλή παγωμένη ελαφριά χιονόπτωση ανά περιόδους, η οποία θα συντηρήσει το χιόνι που υπάρχει και θα προσθέσει καμιά 5 - 10 πόντους στην καλύτερη περίπτωση. Τα ημιορεινά των άνω περιοχών θα έχουν επίσης χειμωνιάτικο σκηνικό με θερμοκρασίες για χιόνι όμως δεν μου φαίνεται ότι υπάρχει καλός υετός. Σε ότι αφορά τώρα τις νότιες - ανατολικές περιοχές συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής φαίνεται ότι στα ορεινότερα τμήματα θα έχει κάποιες χιονοπτώσεις όμως ότι μπορέσει να βγάλει το Αιγαίο διότι επίσης δεν φαίνεται κάποια καλή σύγκλιση σε υετό, αυτή είναι η εκτίμηση μου. Φαίνεται όμως ότι το χειμερινό σκηνικό θα έχει διάρκεια και φαίνεται να ακολουθεί και δεύτερη φάση κυρίως για προσήνεμα (νωρίς ακόμη). Όμως, λόγω αυτής της εξέλιξης του καιρού θα τολμήσω να πω ότι το δυνατό χιόνι που ακολουθεί μετά από τέτοιες χαμηλές θερμοκρασίες σε Ήπειρο και Δ. Μακεδονία θεωρώ ότι είναι προ των πυλών και αποτελεί θέμα ημερών. Αυτό συμβαίνει πάντα μετά από συνεχόμενες ημέρες παγωνιάς... Το Ιόνιο ετοιμάζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάτος ο υποψήφιος αντιπρόεδρος - τομεάρχης Ηπείρου - Δυτ.Στερεάς! Θα δώσει μάχη με τον Φώτη Ματράλη και το Δημήτρη Νάκο για το πόστο.

      Διαγραφή
    2. Έβγαλε και λόγο. Τώρα περιμένουμε και από τους άλλους δύο.

      Διαγραφή
    3. NW Pindos
      ...μόνο λόγο; ολόκληρη προεκλογική εκστρατεία έχω ξεκινήσει, έχω τάξει από χιόνια σε όλα τα παραθαλάσσια (και στη θάλασσα), παγετώνες, -20 στην Κρήτη!!! Υπάρχει και μια μερίδα που θέλει καλοκαιρία, αλλά σκέφτομαι αν τάξω και αλκυονίδες θα δυσαρεστηθούν οι πολλοί και χάνονται ψήφοι έτσι!!!
      ΥΓ. Χρήστος και Δημήτρης είναι τα φαβορί στις δημοσκοπήσεις για ΒΔ χώρα αλλά σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας αναγκαστικά θα απευθυνθούν σε μένα για συνεργασία, έχουν ξεκινήσει ήδη οι ζυμώσεις!!! Δυτική Στερεά είναι άλλη εκλογική (καιρική) περιφέρεια, δεν μπαίνουμε στον τομέα αυτό!!!

      Διαγραφή
    4. Χρόνια πολλά κ καλά Χριστούγεννα σε όλους!
      Χρήστο Σιμούλη χιλιόχρονος!
      Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο ΒΔ Πίνδος,το Ιόνιο πρέπει κ θα κάνει καλά τη δουλειά του,σταδιακά όμως.
      Όσο για το "χρίσμα" των αντιπροέδρων θα ρίξω το μπαλάκι στον φίλο από την Πίνδο κ τον Δημήτρη Νάκο όσον αφορά για Ήπειρο-δυτική Μακεδονία βγάζοντας τον εαυτό μου εκτός από την εκεί περιφέρεια,χρήζοντας με όμως υποψήφιο-φαβορί για την περιφέρεια δυτικής βορειοδυτικής Στερεάς κ βορειοδυτικής Πελοποννήσου,περιοχές που τόσο τις αγαπώ κ τις έχω εξερευνήσει χρόνο με το χρόνο(τα ορεινά όλα καθώς κ τον πατραϊκό κόλπο απ' όλες τις πλευρές).
      Να ήμαστε καλά λοιπόν αναμένοντας τα μοντέλα για κάτι καλό.

      Διαγραφή
  14. Εγώ ως μέλος του μπλογκ ευχομαι ολόψυχα ευλογημένα Χριστούγεννα υγεία ευτυχία σε όλους.τα καλύτερα έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο πολύ δυνατός Δ-ΝΔ άνεμος δεν άφησε την θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 14 βαθμούς και αυτός ήταν και η αιτία που δεν άφησε την ομίχλη να κάνει την εμφάνισή της,μετά από πολλές πολλες ημέρες.Ειδικα εχθες το βράδυ "σηκώσε" τα παντα,αλλά παρόλα αυτά, ήταν τόση πολλή η υγρασία, που νόμιζες ότι είχε βρέξει. Είχαμε όμως ένα πολύ όμορφο φεγγαρι να μας συντροφεύει όλη νύχτα, πραγματικά όμορφο και πολύ λαμπερό.Η θερμοκρασία πάλι κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα,στους 3 βαθμούς ήταν το πρωί.Καλημερα και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με τον Φώτη θα κάνουμε συνεργασία χιονοδιασωσης Ηπείρου- Δυτ.Στερεάς γιατι το χιονι στα επόμενα χρονια θα κινδυνεύσει με αφανισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Δ-ΒΔ Ελλάδα οδεύει προς τριανδρία!
      Καλημέρα σε όλους

      Διαγραφή
    2. Απαιτείται συντονισμός κ οργάνωση μεταξύ των δύο περιφερειών Δημήτρη!

      Διαγραφή
  17. Πρέπει να μας πει ο δάσκαλος, εάν μπορούμε να ψηφίσουμε Πανελλαδικα η κατά εκλογική περιφέρεια. Από τους υποψήφιους, θέλουμε έργα όχι λόγια,από αυτά έχουμε χορτάσει...!!Το πρώτο που πρέπει να κάνουν είναι να...φέρουν χιόνια στην...αυλή μας...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η ονοματοδοσία των κακοκαιριών βλέπω πως αρχίζει να ατονεί τελευταία στην Ελλάδα. Κάποιοι Γερμανοί όμως έχουν ήδη βαφτίσει τα συστήματα που θα μας επηρεάσουν από αύριο: Hugo και Tete!

    http://www.wetterbote.de/pictures/grosswetterlage/aktuell/Europa-600.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

    https://www.news247.gr/kairos/ektakto-deltio-epideinosis-kairoy-voytia-10-vathmon-poy-tha-chionisei.6679288.html

    "στην Αττική ειδικότερα προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά από το απόγευμα της Τρίτης (25-12-2018) που κατά τη διάρκεια της νύχτας και κυρίως την Τετάρτη θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Τα φαινόμενα από το βράδυ της Τέταρτης θα σταματήσουν."

    ΑπάντησηΔιαγραφή