Αν δεν βάλει ο νοτιάς το χεράκι του, πολύ νερό δεν έχει!


Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στη Ν. Ιταλία κινείται Α-ΝΑ, ενώ υψηλές πιέσεις αρχίζουν να καλύπτουν τα ΒΔ Βαλκάνια. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), βροχές, χιονοπτώσεις (ορεινά) και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στη νότια Ελλάδα και το Αιγαίο. Οι άνεμοι θα γίνουν ΒΔ με ένταση ως τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση. Την Τετάρτη (12/12) λίγες βροχές προβλέπονται το πρωί στο Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και αργά τη νύχτα στη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Οι ΒΔ άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Την Πέμπτη (13/12) αναμένεται μεταβολή του καιρού με βροχές, καταιγίδες κυρίως στα νότια και χιόνια στα ορεινά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και της βόρειας χώρας. Πάντως, από το απόγευμα και από τα ΒΔ αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ έως ΝΔ 5 με 7 μποφόρ. Σε ό,τι αφορά τη συνέχεια, την Παρασκευή (14/12) ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση, αλλά το Σαββατοκύριακο (15-16/12) προβλέπονται αξιόλογες βροχές στην κεντρική και κυρίως στη νότια Ελλάδα.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11-12-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανές βροχές ή και χιονοπτώσεις στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 10 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ΝΔ. Στα ορεινά χιονοπτώσεις. Άνεμοι ΒΔ 5 με 6 και στο Ν. Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 13 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά) στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Πιθανές καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 13 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές βροχές κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα. Στην Πάρνηθα χιονοπτώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 12 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 10 βαθμούς.

30 σχόλια:

  1. Από που προκύπτουν οι βροχές του σκ στα νοτια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Παρνηθάρα θα βάλει αύριο το πρώτο της καλό χιονάκι για φέτος. Τα τελευταία τρεξίματα των μοντέλων δείχνουν να εγκαταλείπουν το τραγικό σενάριο για Πασχούγεννα, που είχαν αρχίσει να ψιλοδείχνουν τις τελευταίες μέρες. Λέτε να μας κάτσει ο, κατά Βασίλη Πανάκογλου, προσήνεμος χιονιάς στα τέλη του μήνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα εμφανίστηκε και το πρώτο χελιδόνι της θάλασσας, είδος μικρόσωμου γλάρου (λέγεται και ποταμογλάρονο), που μας έρχεται από πιο βόρεια κλίματα και ξεχειμωνιάζει στα μέρη μας. Για λευκά Χριστούγεννα έχουν αρχίσει να ψιθυρίζουν και στη Βρετανία, όπου οι μετεωρολόγοι υποστηρίζουν ο άστατος καιρός έρχεται από σήμερα για να μείνει και οι οδηγοί θα αισθάνονται τα πρωινά το κρύο, ενώ ίσως υπάρξει και πάγος στη Σκωτία, όπως αναφέρει το Skynews. Υπάρχουν επίσης και πιθανότητες για χιονοπτώσεις, αλλά μόνο στα βόρεια τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου. Κατά τα άλλα θα κυριαρχήσουν οι βροχοπτώσεις, αλλά και οι ισχυροί άνεμοι, ενώ στα βόρεια κυρίως που η θερμοκρασία θα υποχωρήσει πολύ, μπορεί να σημειωθούν και χιονοπτώσεις. Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος θα πρέπει να προετοιμάζεται για έναν βροχερό καιρό και χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα.

      Θα εκδοθούν επίσης προειδοποιήσεις για δυνατούς ανέμους, βροχές και χιόνια σε κάποιες περιοχές και όσοι ταξιδέψουν θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Γραφείο τα τελευταία λευκά Χριστούγεννα ήταν το 2010, όταν και χιόνισε πολύ στη Βόρεια Ιρλανδία, τη Σκωτία και σε κάποια μέρη στην Ουαλία, στα βορειοανατολικά και στα νοτιοδυτικά. Ακριβής πρόγνωση για τα Χριστούγεννα του 2018 μπορεί να γίνει μόνο πέντε μέρες πριν, ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι θα κάνει κρύο στις 25 Δεκεμβρίου, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις για χιονοπτώσεις.

      Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει βιώσει, πάντως, ακραία καιρικά φαινόμενα το 2018, αρχής γενομένης με το κύμα ψύχους, που ονομάστηκε "The beast from the east" και έφερε πολικές συνθήκες τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, αλλά και τα κύματα ζέστης που έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Δικαιώνοντάς με που υποστηρίζω ότι κάθε μεγάλο χιονιά τον χειμώνα, τον ακολουθεί καύσωνας το καλοκαίρι (1987, 2017 π.χ. στην Ελλάδα).
      https://news.sky.com/story/uk-weather-forecasters-say-snow-is-possible-this-week-11576046

      Υ.Γ: Γιώργο Λαμέρα δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει ένας Ολυμπιακός να τσακωθεί σώνει και καλά με έναν ΑΕΚτζή ή, Παναθηναϊκό ή, ΠΑΟΚτζή. Μια χαρά χαβαλέ μπορούν να κάνουν ως πολιτισμένοι άνθρωποι. Από την άλλη, αν κάποιος ψάχνεται για αντιπαράθεση και καυγά θα τη βρει την αφορμή. Ακόμα και για την κλιματική αλλαγή (για να είμαι και εντός καιρικού πλασίου, όπως λες). Κι εσύ Γιώργο με όλο τον σεβασμό που σου έχω για τις γνώσεις σου, ψάχνεσαι να την πεις στον άλλον. Το κάνεις από την πρώτη μέρα που σχολίασα εδώ. Το έχεις κάνει και σε άλλους και δεν αφήνεις τίποτα να πέσει κάτω. Αν θέλεις το blog να είναι ένα κλειστό κλαμπ πάω πάσο.
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
    2. Διαφωνίες και αντιπαραθέσεις για την κλιματική αλλαγή ή άλλα καιρικά και περιβαλλοντικά ζητήματα είναι εύλογες για ένα καιρικό μπλογκ (αρκεί να είναι κάποιος ευγενής και προσεκτικός στις διατυπώσεις του). Το "εκτός θέματος" είναι αυτό που επισημαίνω. Δεν μιλάμε για "κλειστό κλαμπ", Βαγγέλη. Είμαστε ένα καιρικό μπλογκ και έχουμε ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ να πούμε. Θα ανοίξουμε (όλοι το κάνουμε) και κάποια "παρένθεση" σε άλλα θέματα, αλλά παρεμπιπτόντως, en passant, που λένε και οι Γάλλοι. Και δεν υπάρχει ζήτημα προσωπικής εμπάθειας από μεριάς μου απέναντι σε κανέναν. Ειδικά εσύ δεν πρέπει να το λες αυτό. Σε έχω κατ΄ επανάληψη επαινέσει για τα σχόλια και τις φωτογραφίες σου και σε έχω υπερασπιστεί πολλές φορές παρά τις αντίθετες (στα καιρικά) απόψεις μας. Αντί να εμφανίζεσαι συστηματικά ως "θύμα" όταν επισημαίνονται οι υπερβολές σου, κάτσε λιγάκι να σκεφτείς μήπως έχουν και κάποιο δίκιο και οι άλλοι. Και δεν δέχομαι φυσικά τη μομφή σου ότι, λίγο - πολύ ...τρομοκρατώ εδώ μέσα όποιον δε συμφωνεί μαζί μου. Έλεος!

      Διαγραφή
    3. Νομίζω ότι με εξαίρεση δύο συγκεκριμένα σχόλιά μου στο πρόσφατο παρελθόν, καμία ανάρτησή μου με ειδήσεις από το εξωτερικό δεν προκάλεσε αντιπαράθεση. Γιατί ποτέ δεν παίρνω θέση, απλά αναφέρω ξερά την είδηση. Άλλωστε, κανένας δεν παρεξηγήθηκε από τα δύο θέματα για τη Γαλλία. Ουσιαστικά, εσύ Γιώργο προκάλεσες την αντιπαράθεση, σπεύδοντας να με επαναφέρεις στην... τάξη.

      Αν δεν το είχες κάνει οι δύο αναρτήσεις μου θα είχαν περάσει ουσιαστικά απαρατήρητες από τους υπόλοιπους, μερικοί μπορεί να τις διάβασαν, σε κάποιους να άρεσαν, σε άλλους όχι, αλλά όλοι τελικά τις προσπέρασαν. Θα μπορούσες να είχες κάνει κι εσύ το ίδιο. Θα μπορούσες επίσης να μην απαντάς σε κάθε, μα κάθε σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνείς ή, ξεφεύγει από τη "γραμμή", που έχεις στο μυαλό σου. Από τη στιγμή που το κάνεις, όμως, επόμενο δεν είναι να υπάρξει και απάντηση; Και είσαι και δηκτικός. Ακόμα και διαστροφή έσπευσες να μου προσάψεις, τη στιγμή που οι περισσότεροι εύχεστε καιρικές συνθήκες από τις οποίες θα πεθάνει κόσμος.
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
    4. Και προς επίρρωσιν όσων υποστηρίζω για τα θύματα και τα προβλήματα που προκαλούν οι ακραίες συνθήκες (και) τον χειμώνα, στη Βόρεια Καλιφόρνια τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας χιονοθύελλας, όπως αναφέρει το Skynews. Ένα άτομο πέθανε από καρδιακή προσβολή, ενώ κατευθυνόταν προς ένα καταφύγιο, μία βαριά άρρωστη γυναίκα υπέκυψε, καθώς σταμάτησε λόγω διακοπής ρεύματος να λειτουργεί η συσκευή οξυγόνου της, κι ένας οδηγός σκοτώθηκε όταν έπεσε δέντρο στο όχημά του. Τον θάνατο βρήκαν επίσης πολλά γουρούνια από τα 100 που μετέφερε ένα φορτηγό, το οποίο ανατράπηκε, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά και ο οδηγός του.

      Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι η Βόρεια και η Νότια Καρολίνα και η Βιρτζίνια, που είχαν ανάλογα προβλήματα και με τον τυφώνα Florence, πριν από λίγους μήνες. Σε κάποιες πόλεις καταγράφηκαν 60, 41 και 36 εκατοστά χιονιού. Μόνο σε μία πόλη της Βόρειας Καρολίνας σημειώθηκαν πάνω από 100 ατυχήματα και τα συνεργεία διάσωσης έσπευσαν να βοηθήσουν 450 οδηγούς. Περίπου μία στις τέσσερις πτήσεις ακυρώθηκε, ενώ 68 χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα στη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα. Και στις τρεις πολιτείες έκλεισαν πολλά σχολεία, ενώ η χιονοθύελλα μπορεί να είναι πλέον σε ύφεση, αλλά οι δρόμοι παραμένουν ολισθηροί λόγω του πάγου, καθώς οι θερμοκρασίες θα ανέβουν τις επόμενες μέρες.
      https://news.sky.com/story/three-dead-as-us-snowstorm-leaves-thousands-of-homes-without-power-11577567
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
    5. Βαγγέλη μου ανεξαρτήτως από τα ωραία κ ενημερωτικά άρθρα που γράφεις δεν μπορείς να καταλάβεις κάτι,ότι οι περισσότεροι από εμάς εδώ μέσα ανεξαρτήτως συνεπειών(Ακόμα κ προσωπικών επιπτώσεων)Θέλουμε το χειμώνα κρύα,χιόνια κ -10 μέχρι τα πεδινά. Αυτό το χόμπι έχουμε,αυτό γουστάρουμε κ μ'αυτό περνάμε καλά ανεξαρτήτως δυσκολιών.Σήμερα είναι μια πολύ ωραία κρύα κ μουντή ημέρα κ εύχομαι μέσα από τα βάθη της καρδιάς μού τέτοιες μέρες να πολλαπλασιαστούν κ να ενισχυθούν.Αυτά πρέπει να αποδεχτείς κ θα ναι όλα καλά.

      Διαγραφή
  3. Χριστόδουλε τα ίδια χιλιοστά καταγράψαμε σήμερα με εσάς,καλά μας πάει!
    Άντε από σήμερα το βράδυ εισβάλλει για τα καλά κ το κρύο κ έτσι μέχρι Πέμπτη θα δούμε ωραία πράγματα κ από πλευράς χιονοπτώσεων σε αρκετές περιοχές.
    Όσο για το ΠΣΚ που έρχεται αν εξαιρέσουμε το νερό που θα πέσει κατά τόπους στα κεντρονότια απο πλευράς κρύου κ χιονιού ας μη περιμένουμε τίποτα ενώ κ η επόμενη βδομάδα φαίνεται να ξεκινά με καλοκαιρία.
    Ας είναι!.....αρκεί να μας φτιάξει στις γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σε όλους. Φώτη και Χριστόδουλε, εμείς στη Θεσσαλονίκη έχουμε να δούμε 28 mm από τις καταιγίδες του Μαΐου! Ούτε 8 δεν βλέπουμε, όχι 28.

      Διαγραφή
  4. Γιώργη αυτή την αίσθηση είχα για πασχουγεννα αλλά με πρόλαβες...χαχα..
    Μακάρι για ασπρουγεννα.
    Μια φορά στη ζωή μου έκανα λευκα Χριστούγεννα,στον Έβρο στα Ρίζια ..
    Το 1999 φαντάρος γαρ..από τότε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε σειρα στην 117 μοιρα ημουν την ηδια εποχη και επισης τα μοναδικα ασπρα χριστουγεννα μου .

      Διαγραφή
    2. Ρε σειρα στην 117 μοιρα ημουν την ηδια εποχη και επισης τα μοναδικα ασπρα χριστουγεννα μου .

      Διαγραφή
  5. Kλασικη χειμωνιάτικη κακοκαιρία.. σιγά τα αυγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει καιρική ποικιλία, εναλλαγές, χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα και, αν αποφύγουμε τα Πασχούγεννα, θα περάσουμε καλά τον υπόλοιπο μήνα. Κάποιες περιοχές θα δουν καλά νερά και χιόνια. Μην είμαστε και πλεονέκτες, που έλεγε και ο Χατζηχρήστος. Είπαμε, οι παλαιικοί χειμώνες είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση.

      Διαγραφή
    2. Ρε Γιώργο, χειμώνα από τα 80s δεν αναζητάμε, αν και πάντα θα υπάρχει ελπίδα (υποθέτω ότι κι εσύ τα πέτρινα χρόνια των 90s με την υπερθέρμανση του πλανήτη να είναι γεγονός, τα ίδια σκεφτόμασταν, και ήρθε η χρυσή δεκαετία των 00s να μας διαψεύσει). Παρόλα αυτά ένας χιονιάς δεν είναι κάτι τόσο extreme ζητούμενο (ακόμα). Έχει τη δυναμική να συμβεί, μην τρελαθούμε κιόλας. Διαφορετικά, να το κλείσουμε το μαγαζί. Βροχούλες εδώ κι εκεί και κανά χιονάκι στην Πάρνηθα, δε λέω, ωραίο είναι, αλλά δεν αρκεί. Όταν μπαίνει ο χειμώνας, έχουμε την προσδοκία ενός καλού πεδινού χιονιά. Τουλάχιστον εγώ...

      Διαγραφή
    3. Παιδιά ακόμη κ έτσι συμφωνώ με τον Βαγγέλη κ.
      Μη τρελαθούμε,δε λέω καλές οι βροχές κ τα χιονάκια στα ορεινά αλλά ακόμα κ με την σημερινή καιρική κατάσταση μπορούμε να ξάναπάρουμε χιόνια μέχρι τις βάρκες!
      Δε γίνεται Βορειοδυτική Αφρική, Ισπανία κ Πορτογαλία να έχουν πάρει τόσο χιόνι κ τόσο παγετό όλη την περσινή χρονιά κ εμείς στο ίδιο ύψος η κ ψηλότερα να μη παίρνουμε τίποτα.
      Αυτή η γ....η η συγκυρία που θα πάει,δε θα αλλάξει κάποια στιγμή.

      Διαγραφή
    4. Εγώ παιδιά έχω μπει στη διαδικασία να περιμένω λίγα από τον καιρό, να είμαι ολιγαρκής, για να μην απογοητευτώ όταν δε θα έρχονται αυτά που θέλω. Πέρυσι, που ο χειμώνας στα μέρη μου απλά δεν υπήρξε, έπινα για να ξεχάσω. Και το εννοώ αυτό που γράφω! Φίλε Βαγγέλη Σπανέ, αυτή είναι η πραγματική διαστροφή του καιρόφιλου. Το άλλο που σου καταλόγισα, η "επαγγελματική διαστροφή", δεν έχει καμιά σχέση με ψυχοπαθολογία, οπότε αδίκως θίχτηκες. Εγώ είμαι ο πραγματικός ψυχάκιας καιρόφιλος του μπλογκ. Όχι μόνο εγώ βέβαια. Εσύ είσαι από την πλευρά του "καιρικά ορθού" (όπως λέμε "πολιτικά ορθού"). Γι αυτο και δε θα νοιώσεις ποτέ κομμάτι αυτού του μπλογκ.

      Διαγραφή
    5. Όταν ήμουν παιδί, ξυπνούσα μέσα στη νύχτα για να κοιτάξω τη λάμπα στην κολώνα της ΔΕΗ που βρισκόταν ακριβώς έξω από το σπίτι μας στην Κόνιτσα. Όταν μεγάλος πια ήλθα στην Αθήνα, σηκωνόμουν τη νύχτα κι έβγαινα στο μπαλκόνι για την ίδια δουλειά. Φώναζε η γυναίκα μου: "Έμπα μέσα, χριστιανέ μου θα πουντιάσεις!" Φωνή βοώσα εν τη πολυκατοικία! Το χούι αυτό δεν κόβεται ποτέ!

      Διαγραφή
  6. Στα 32m σταμάτησε τελικά Φώτη και μάλιστα πριν λίγο η μαύρη συννεφιά απο το βουνό,κινήθηκε προς τα κάτω και για λίγη ώρα ψιλοεβρεξε πάλι,αλλά ο αέρας(δυτικος) είναι πολύ κρύος και "τσιμπάει"παρα πολυ.Ο Παρνασσός είναι γεμάτος, ο Ελικώνας έχει αρκετό χιόνι, η ατμόσφαιρα είναι κρύα, οπότε το επόμενο βήμα είναι να κατέβει στα μέρη μας το χιόνι.Με κίνδυνο να εκτεθω, επιμένω ότι ο χειμώνας θα είναι δυνατός και έχουμε να απολαύσουμε από εδώ και πέρα όμορφες στιγμές.Όσο για τον χιονια που λέει ο Γιώργος, δεν ξέρω αν θα είναι τον Δεκέμβριο που προεβλεψε και ο Βασίλης, αλλά σίγουρα θα είναι τον Ιανουάριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Στερεά μάς,μαζί με την Πελοπόννησο θα έχει κ αύριο Τρίτη την τιμητική της Χριστόδουλε.
      Αναμένουμε κ κρύο κ βροχή κ χιόνια σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα.Αναμένοντας λοιπόν τη συνέχεια με την Πέμπτη κυρίως στην αρχή της να είναι ίσως κ μία μέρα έκπληξη για αρκετές περιοχές!

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα σε όλους,καλη εβδομάδα ,σήμερα ο καιρός στο νησί είχε τρία πρόσωπα,ξημερωμα ζεστός κ υγρός,μεσημερι ισχυρότατες καταιγίδες,επεσαν κ αρκετοί κεραυνοί,κ τώρα κρύος βοριάς κ ψιλόβροχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα σε όλους,5 βαθμοί,τσιμπαει αρκετά,καλη δύναμη σε όσους εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. https://www.newsit.gr/kosmos/gi-mexri-to-2030-to-klima-tha-moiazei-me-ekeino-pou-eixame-prin-apo-3-ekatommyria-xronia/2675633/

    Καλημέρα σε όλες/όλους
    Χρήστος Κομπορόζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι αυτό σας λέω: Απολαύστε και το παραμικρό κρύο και το πιο ταπεινό χιονάκι! Σήμερα έχει, αύριο δεν έχει!

      Διαγραφή
  10. Αυτό ακριβώς Φώτη,μου επιβεβαιώνουν και οι"μετεωρολογοι"μου,ότι θα υπάρχουν εκπλήξεις,μπορεί και λίαν συντόμως. Η θερμοκρασία στους κινείται σε καθαρά χειμωνιατικες τιμες(Στην περιοχή μου)1 βαθμό είχε το πρωι(0 στον κάμπο,λόγω ξαστεριας),στους 6 αυτη την στιγμή.Με τα σημάδια να εντεινωνται καθημερινα ο χιονιας που περιμένουμε όλο και ζυγωνει,στα ανατολικα(Μέσα και η Αττική)για μένα είναι σίγουρο αυτό,αλλά ίσως να γίνει και Πανελλαδικός.Χειμωνες όπως παλιά(κλειστός καιρός παντού δηληδη)ειναι δύσκολο να υπάρξουν, όχι ότι αποκλείεται, αλλά το πιο συνηθισμένο είναι ότι θα έχουμε "ξεσπασματα".Ελπίζω ότι θα βγουν αυτά που βλέπω και θα έχουμε πολλά να συζητάμε και να απολαύσουμε από εδώ και πέρα.Καλημερα σε ολους-ες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πιθανως λογω εγκλωβισμου ψυχους να χιονισει την πεμπτη στην καρδιτσα!σε αυτες τις περιπτωσεις δεν χρειαζεται το -8 για να χιονισει μεχρι και στα πεδινα.αλλα ακομα και σε αυτην την περιπτωση η κασταση ειναι οριακοτατη!

    καρδιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τρίτη συνεχόμενη μέρα βροχής εδώ στη Ρόδο και μάλιστα με σαφέστερα πιο χειμερινή υφή σήμερα (θερμοκρασία γύρω στους 11)

    Θάνος Κοτταράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πόσες φορές έχω βγει στο μπαλκόνι να δω αν χιονίζει,πόσες φορές με εχει"φαει"το ξεροσταλιασμα στο παράθυρο να τραβάω κάθε τόσο την κουρτίνα να δω μήπως άρχισε να ρίχνει,πόσες φορές δεν ξεκίνησα μαζί με έναν γείτονα και τον ξάδερφό μου να ανεβαίνουμε προς το βουνό για να"ελεξουμε"την κατάσταση να δούμε πότε θα κατέβει προς τα κάτω το χιόνι.Και ειμαι σε περιοχή που δεν μπορώ να έχω παράπονο,και όμως όπως λέει ο δάσκαλος το χούι δεν κόβεται.Θυμαμαι μια φορά στσ"δυσκολα"χρονια,που ξεκινήσαμε οι τρεις μας (γείτονας και ξαδερφος) να βρούμε χιονι(Πολύ ομως)Και μετά από 3 ημέρες βρεθήκαμε στο Φαλακρό!!Τόση μεγαλη η τρέλα μας.Τωρα σκόρπισαν.Ο γείτονας μου,στην Ρόδο, ο ξάδερφος μου στο Λονδίνο και εγώ πίσω να φυλάω Θερμοπύλες.Με ένα τηλεφώνημα μου όμως,για ποτέ ερχονται;Αέρας που λέμε.Ειδικά ο"Ροδιτης"εχει πάντα εισιτήριο ανοικτό!!Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προσωπική άποψη είναι ότι Καλαμπάκα, Τρίκαλα ,Καρδίτσα όπως και Φάρσαλα θα χιονίσει πρόσκαιρα πρωί έως μεσημέρι Πέμπτης. Αυτη τη στιγμή δεν δείχνει έντονα φαινόμενα αλλα όσο να είναι θα χαρούν οι χιονο-φιλοι. Βροχές στη συνεχεία οπότε όλα θα είναι πρόσκαιρα.
    Για τον καιρό όλα τα τελευταία στοιχεία και από εξωτερικό και από ερασιτέχνες και απο επαγγελματιες είναι ότι η κεντρική βόρεια Ευρώπη θα έχει την μερίδα του λέοντος τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Ήταν έκπληξη μου οταν ειδα τους δικούς μου σχεδον χάρτες στις δίκες τους εκτιμήσεις.
    Αν ισχύσει αυτο τα προσήνεμα δεν θα έχουν πολλές πιθανότητες για κάτι έντονο(2002-2004-2006-2008).
    Ποσοστά μικρά ομως επιβεβαίωσης μακροπροθεσμων οποτε ελπίζουμε ολοι μας για το χιονιστεροτερο.

    Βασιλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή