Με μια ματιά…


Σάββατο-Δευτέρα (22-24/12): Όλοι ο καιροί από το «O sole mio» ως τη «σχετική καλοκαιρία». Πιθανή αλλαγή του καιρού το βράδυ της Δευτέρας στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και τη νύχτα των Χριστουγέννων στη βόρεια χώρα.

Τρίτη-Τετάρτη (25-26/12): Κυριαρχία του βοριά που θα φέρει κρύο σε όλη τη χώρα. Όμως, τα καλά δώρα του χιονόμαλλου βασιλιά του χειμώνα δεν φθάνουν για όλους!

30 σχόλια:

  1. Καλημέρα!
    Ομιχλώδη και μυστηριακά τα Γιάννινα σήμερα. Η ατμόσφαιρα σε ταξιδεύει στην ιστορία της πόλης και νιώθεις να ζωντανεύουν μπροστά σου οι θρύλοι της, ειδικά αν περιηγείσαι στην παλιά πόλη.
    Σέργιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσει η ομίχλη. Δυστυχώς στην Αθήνα είναι πιο σπάνια και από τα χιόνια!

      Διαγραφή
    2. Χάραζε ο τόπος με βουνά πολλά
      κι ανάτελλε τα ζωντανά του,
      καλούς ανθρώπους και κακούς, νυφίτσες,
      αλεπούδες, μια λίμνη ως κόρην
      οφθαλμού και κάστρα πατημένα.

      Θα ’ναι τα Γιάννενα, ψιθύρισα,
      στο χιόνι και στον άγριο καιρό
      γυάλινα και μαλαματένια.
      Κι όσο πήγαινε η μέρα,
      σαν το βαπόρι σε καλά νερά,
      είδα και μιναρέδες κι άκουσα
      τα μπακίρια να βελάζουν.

      Μ. Γκανάς, Γυάλινα Γιάννινα

      Διαγραφή
    3. Πολύ πυκνή ομίχλη κ στα πεδινά της Αιτωλοακαρνανίας σήμερα η οποία για πρώτη φορά κράτησε μέχρι της 12 το μεσημέρι,πραγματικά πολύ ωραία ατμόσφαιρα!
      Γιώργο πρέπει να καλυτερέψουν λίγο τα μοντέλα στον υετό,μη φάμε μόνο κρύο(κ αυτό βέβαια απ το τίποτα καλό είναι).

      Διαγραφή
    4. Για την express εισβολή των Χριστουγέννων όλες οι ενδείξεις συνηγορούν για πολύ επιλεκτικές και σύντομες χιονοπτώσεις. Οπότε ισχύει το "απ΄το τίποτα καλό είναι". Για μετά, όλα είναι ανοιχτά και το κρύο (ελπίζω) δεδομένο μέχρι τα Φώτα. Σήμερα ξενέρωσα κανονικά, με τη θερμοκρασία αυτή τη στιγμή στην Αθήνα (ώρα 18.40) στους 15 βαθμούς! Προσωπικά, δεν τρέφω μεγάλες προσδοκίες για να μην απογοητευτώ στην πορεία. Αν είναι να έρθει ας έρθει. Αν δεν έρθει, και το μία σκέτη από κρύο καλό είναι, γιατί σταδιακά κι αυτό κάποια στιγμή θα εκλείψει.

      Διαγραφή
  2. Ακόμη και τωρα η ομίχλη μεσα στην πολη ειναι πυκνή δεν αποκλείεται να έρθει η νύχτα χωρίς να εχει διαλυθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας το είπε και μία καλή φίλη για την ομίχλη στα Γιάννινα. Δεν βλέπεις στο ένα μέτρο, λέει. Μάλιστα, είχε πάει να πιει ένα ρόφημα σοκολάτα και η ατμόσφαιρα με την ομίχλη και τις μπάντες που έπαιζαν εορταστικά τραγούδια θύμιζε Αυστρία και όχι Ελλάδα. Σε αντίθεση με το Θυμάρι, όπου σήμερα με τη λιακάδα και την μπονάτσα είχε πάνω από δέκα λουόμενους (13 μέτρησα για την ακρίβεια) στη δαντελένια ακρογιαλιά. Πέρα από την καλοκαιρία και την ουσιαστικά πενθήμερη αργία, παίζει ρόλο και το γεγονός ότι έχει μείνει ανοιχτό και το beach bar φέτος τον χειμώνα. Και κάθε ΣΚ υπάρχουν πάντα 6-7 αμάξια, με τον κόσμο να πηγαίνει για καφέ ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο.
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
  3. "Αν και υπήρξε σαφής διχογνωμία στα σημερινά στοιχεία, φαίνεται παρόλαυτά, δειλα δειλά, πως και η Θεσσαλονίκη μαζί με άλλες πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας αρχίζουν να δίνουν κάποια υποψηφιοτητα ώστε να ντυθούν στα λευκά ανήμερα των Χριστουγέννων. Τα αυριανά προγνωστικά στοιχεία θα είναι καθοριστικά για να δούμε πόσο σοβαρή θα είναι αυτή η υποψηφιότητα!"

    https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/2187826231456783

    Άντε καρντάσια, σας έρχεται! Χρήστο Σιμούλη, θα εισπράξεις την ανταμοιβή σου για την επιτυχημένη σου (κατ΄αποκλειστικότητα) πρόγνωση ανατροπής των Πασχούγενων; Σου το εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό θα έλεγα κ εγώ Γιώργο,το διάβασα πριν λίγο.
      Πιστεύω τα αυριανά στοιχεία να το επιβεβαιώσουν κ γιατί όχι,ο υετός να βγει κ πιο αξιόλογος κ πιο μεγάλος σε διάρκεια.
      Πάντως το καλό είναι ότι αντί να χαλάσουν τα μοντέλα όπως κάνουν συνήθως όσο πλησιάζουμε στην Τρίτη(θερμοκρασιακά κ υετικά)προσπαθούν έστω κ λίγο να φτιάξουν.

      Διαγραφή
    2. Αυτές τις επόμενες μέρες που προβλέπονται ως κρύες, πού είναι η Σύρτη να βγάλει κανένα χαμηλό καλό, με μπόλικη υγρασία; Ευχαριστώ Γιώργο, να είστε όλοι καλά και Καλά Χριστούγεννα!

      Διαγραφή
    3. Χρήστο ετοιμάζομαι για Κοζάνη εκεί το έχουμε σίγουρο το χιόνι τα Χριστούγεννα.

      Διαγραφή
    4. Για Αττική φαίνεται πως θα έχουμε αξιόλογο υετό. Από θερμοκρασίες όμως θα υστερούμε. Πάντως τα στοιχεία έχουν βελτιωθεί. Πιστεύω ότι τα υπερβόρεια προάστια (και τα βόρεια για λίγο) θα έχουν έστω και σύντομη χιονόπτωση την Τετάρτη.

      Διαγραφή
    5. Καλά να περάσετε, Nakiosjim. Φώτη, σ' ευχαριστούμε που μας σκέφτεσαι. Καλά Χριστούγεννα σε όλους.

      Διαγραφή
  4. Κ τα χιονια θα ερθουν ο καιρος εχει γυρισματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τουλάχιστον 62 είναι οι νεκροί στην Ινδονησία από τσουνάμι που προκλήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα και την υποθαλάσσια κατολίσθηση, που ακολούθησε εξαιτίας του, όπως μεταδίδει το Reuters. Eκατοντάδες σπίτια και άλλα μαγαζιά υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές σε μία ακόμα καταστροφή το 2018, μετά τους σεισμούς στα νησιά Lombok και Sulawesi, αλλά και τους 200 νεκρούς από αεροπορικό δυστύχημα στη θάλασσα της Ιάβας. Οι αρχές προειδοποιούν τον κόσμο να αποφεύγει τις παραθαλάσσιες περιοχές, ειδικά στα στενά Sunda, όπου εκδηλώθηκε το φαινόμενο και ζητούν από όσους έχουν φύγει να μην επιστρέψουν.

    Βίντεο που κυκλοφόρησαν, δείχνουν παντού χαλάσματα, αναποδογυρισμένα αμάξια και πεσμένα δέντρα, ενώ τουλάχιστον ένας μουσικός σκοτώθηκε όταν το νερό πλημμύρισε τη σκηνή, όπου έδινε συναυλία μία μπάντα. Κάποιοι άλλοι αγνοούνται. Οι μνήμες γύρισαν ακριβώς 14 χρόνια πίσω, στις 26 Δεκεμβρίου 2004, όταν ένα άλλο τσουνάμι μετά από μεγάλο σεισμό σκότωσε 226 χιλιάδες ανθρώπους σε 13 χώρες και 120 χιλιάδες στην Ινδονησία. Η έκρηξη του Κρακατόα το 1883 είχε προκαλέσει επίσης 36 χιλιάδες θανάτους.

    Η επαρχία Banten στην Ιάβα είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο, αν και εφτά θύματα υπάρχουν και στο Lampung στη Σουμάτρα, όπου τα χαλάσματα δυσκολεύουν το έργο των σωστικών συνεργείων. Εφτά νεκροί είναι και ανάμεσα στους 250 υπαλλήλους εταιρίας κοινής ωφέλειας που είχαν συγκεντρωθεί για γιορτή και πλάνα από την τηλεόραση έδειξαν τη στιγμή που τα κύματα παρασύρουν τη σκηνή, όπου τραγουδούσε το τοπικό ροκ συγκρότημα Seventeen. H σκηνή είχε στηθεί πολύ κοντά στη θάλασσα και το νερό παρέσυρε όποιον βρισκόταν στο σημείο, τη ζωή του έχασε ο μπασίστας του συγκροτήματος, άλλοι αγνοούνται και υπάρχουν φόβοι ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί.

    Το τσουνάμι προκλήθηκε από υποθαλάσσια κατολίσθηση, η οποία ήταν με τη σειρά της αποτέλεσμα της ηφαιστειακής δραστηριότητας του Κρακατόα. Το φαινόμενο έγινε ακόμα πιο έντονο λόγω της υψηλής παλίρροιας που προκλήθηκε με τη σειρά της από την πανσέληνο. Λέγεται επίσης ότι το τσουνάμι μπορεί να οφείλεται και σε μερική κατάρρευση του Κρακατόα. Η αστάθεια της πλαγιάς ενός ενεργού ηφαιστείου μπορεί να προκαλέσει μία ταλάντωση που θα μετακινήσει έναν μεγάλο όγκο νερού, είναι σαν να ρίχνεις ένα σακί άμμου σε μία μπανιέρα με νερό.

    Το Κρακατόα είναι ενεργό ηφαίστειο μεταξύ Ιάβας και Σουμάτρας και έβγαζε ηφαιστειακή στάχτη και λάβα για μήνες πριν εκραγεί.

    Η έκρηξή του το 1883 είχε, εξάλλου, ως αποτέλεσμα την ανάδυση ενός νησιού του Ανάκ Κρακατόα, στη θέση της περιοχής που χάθηκε με εκείνη την καταστροφή. Το νησί εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1927 και μεγαλώνει έκτοτε. Κάτοικοι σε παραθαλάσσιες περιοχές ανέφεραν ότι δεν παρατήρησαν προειδοποιητικά σημάδια μέχρι και λίγο πριν κύματα δύο μέτρων φτάσουν στην ακτή. Τα τσουνάμι από εκρήξεις ηφαιστείων είναι σπάνια και αυτή τη φορά δεν σημειώθηκε και κάποια σημαντική σεισμική δόνηση για να "προειδοποιήσει" ότι έρχεται τσουνάμι. Η ηφαιστειακή στάχτη του Κρακατόα έφτασε σε ύψος 500 μέτρων.
    https://www.reuters.com/article/us-indonesia-tsunami/krakatau-triggered-tsunami-kills-at-least-62-in-indonesia-injures-hundreds-idUSKCN1OL0P2?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Update...

      Τους 168 έφτασαν οι νεκροί και εκατοντάδες είναι οι τραυματίες στην Ινδονησία από τσουνάμι που προκλήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα και την υποθαλάσσια κατολίσθηση, που ακολούθησε εξαιτίας του, όπως μεταδίδει το Reuters. Eκατοντάδες σπίτια και άλλα μαγαζιά υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές, ενώ χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοούμενων. Βίντεο δείχνουν τη στιγμή που χτύπησε το τσουνάμι στο νησί της Ιάβα, παρασύροντας θύματα, χαλάσματα και κομμάτια από ξύλο και μέταλλο.

      Οι μνήμες γύρισαν ακριβώς 14 χρόνια πίσω, στις 26 Δεκεμβρίου 2004, όταν ένα άλλο τσουνάμι μετά από μεγάλο σεισμό σκότωσε 226 χιλιάδες ανθρώπους σε 13 χώρες και 120 χιλιάδες στην Ινδονησία. Η έκρηξη του Κρακατόα το 1883 είχε προκαλέσει επίσης 36 χιλιάδες θανάτους, από τα τσουνάμι που ακολούθησαν.
      Η έκρηξή του το 1883 είχε, εξάλλου, ως αποτέλεσμα την ανάδυση ενός νησιού του Ανάκ Κρακατόα, στη θέση της περιοχής που χάθηκε με εκείνη την καταστροφή. Το νησί εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1927 και μεγαλώνει έκτοτε. Αυτό το τσουνάμι είναι μία ακόμα καταστροφή για το 2018, μετά τους σεισμούς στα νησιά Lombok και Sulawesi, αλλά και τους 200 νεκρούς από αεροπορικό δυστύχημα στη θάλασσα της Ιάβας.

      Οι αρχές προειδοποιούν τον κόσμο να αποφεύγει τις παραθαλάσσιες περιοχές, ειδικά στα στενά Sunda, όπου εκδηλώθηκε το φαινόμενο, καθώς θα υπάρχει κίνδυνος υψηλής παλίρροιας μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου. Ζητούν επίσης από όσους έχουν ήδη φύγει, να μην επιστρέψουν. Ο πρόεδρος Joko Widodo, που θα επιχειρήσει να επανεκλεγεί τον Απρίλιο του 2019 έγραψε στο Twitter ότι διέταξε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες να σπεύσουν στην περιοχή για να αναζητήσουν θύματα και να βοηθήσουν τους τραυματίες. Ο αντιπρόεδρος Jusuf Kalla είπε σε συνέντευξη τύπου ότι ο τραγικός απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί.

      Το έργο των σωστικών συνεργείων δυσκολεύει από τα χαλάσματα, τα αναποδογυρισμένα αμάξια και τα πεσμένα δέντρα, που έχουν φράξει πολλούς δρόμους. Τα κύματα παρέσυραν τη σκηνή μίας συναυλίας, με συνέπεια να σκοτωθεί ένας μουσικός, ενώ άλλοι αγνοούνται. Η επαρχία Banten στην Ιάβα είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο, ενώ 35 θύματα υπάρχουν και στο Lampung στη Σουμάτρα.

      Εφτά νεκροί είναι και ανάμεσα στους 250 υπαλλήλους εταιρίας κοινής ωφέλειας που είχαν συγκεντρωθεί για γιορτή και πλάνα από την τηλεόραση έδειξαν τη στιγμή που τα κύματα παρασύρουν τη σκηνή, όπου τραγουδούσε το τοπικό ροκ συγκρότημα Seventeen. Υπάρχουν επίσης και 89 αγνοούμενοι εκεί. H σκηνή είχε στηθεί πολύ κοντά στη θάλασσα και το νερό παρέσυρε όποιον βρισκόταν στο σημείο, τη ζωή του έχασε ο μπασίστας του συγκροτήματος και πολλοί άλλοι αγνοούνται. Κάτοικοι σε παραθαλάσσιες περιοχές ανέφεραν ότι δεν παρατήρησαν προειδοποιητικά σημάδια μέχρι και λίγο πριν κύματα δύο μέτρων φτάσουν στην ακτή.

      Οι αρχές υποστηρίζουν, όμως, ότι ήχησαν οι σειρήνες σε κάποιες περιοχές. Το τσουνάμι προκλήθηκε από υποθαλάσσια κατολίσθηση, η οποία ήταν με τη σειρά της αποτέλεσμα της ηφαιστειακής δραστηριότητας του Κρακατόα. Το φαινόμενο έγινε ακόμα πιο έντονο λόγω της υψηλής παλίρροιας που προκλήθηκε με τη σειρά της από την πανσέληνο. Λέγεται επίσης ότι το τσουνάμι μπορεί να οφείλεται και σε μερική κατάρρευση του Κρακατόα. Η αστάθεια της πλαγιάς ενός ενεργού ηφαιστείου μπορεί να προκαλέσει μία ταλάντωση που θα μετακινήσει έναν μεγάλο όγκο νερού, είναι σαν να ρίχνεις ένα σακί άμμου σε μία μπανιέρα με νερό. Η Μαλαισία και η Αυστραλία δήλωσαν έτοιμες να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια.
      https://www.reuters.com/article/us-indonesia-tsunami/indonesia-says-168-people-killed-in-tsunami-media-idUSKCN1OL0P2?il=0
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
  6. Παρακολουθώντας ανελλιπώς (είπαμε, είναι το ...χειμερινό μας σπορ) τα τρεξίματα του GFS, βλέπω ότι εδώ και μέρες τείνει να παγιωθεί ως τάση ένα μοτίβο με τρεις διαδοχικές ψυχρές καταβάσεις: Μία χριστουγεννιάτικη, μία πρωτοχρονιάτικη και μία "τελική" μεταξύ Πρωτοχρονιάς και Φώτων. Αν μη τι άλλο δεν θα πλήξουμε. Η τρίτη μπορεί να αποδειχτεί και φαρμακερή. Εγώ αυτό βλέπω. Τώρα, αν θα έχουμε χαμηλό από τη Σύρτη, που λέει ο Χρήστος, ή από δυτικά ή στο Αιγαίο, αυτό είναι μάταιο να το ψάχνουμε από τόσο νωρίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο καλός φίλος Μιχάλης με ενημερώνει ότι ο σωστός τίτλος του ποιήματος του Μιχάλη Γκανά είναι "Γυάλινα Γιάννενα" και όχι "Γυάλινα Γιάννινα".
    Τον ευχαριστούμε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σωστο όνομα των Ιωαννίνων ειναι Γιάννινα και οχι Γιάννενα αλλα επειδη ακούγεται λίγο " χωριάτικο" συνηθίζουμε να λεμε Γιάννενα.

      Διαγραφή
    2. Ο ποιητής έγραψε, Γιάννενα, Δημήτρη μου!
      Χαιρετισμούς στα πάτρια εδάφη.

      Διαγραφή
  8. Στον Κάρολο Ντίκενς οφείλεται ο μύθος για τα λευκά Χριστούγεννα...

    Το γιατί οι άνθρωποι ονειρεύονται χιονισμένα Χριστούγεννα, χωρίς να τα έχουν ζήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο Δεκέμβριος δεν είναι ένας μήνας με πολλά χιόνια, επιχειρεί να εξηγήσει το BBC. Και αναφέρει ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στην παγωμένη δεκαετία του 1810, στα μυθιστορήματα που έγραψε ο Κάρολος Ντίκενς, ο οποίος μεγάλωσε στην πιο κρύα δεκαετία της Βρετανίας από το 1690. Μάλιστα, στα πρώτα χρόνια της ζωής του, ο Τάμεσης πάγωσε το 1814. Τότε έγινε στο Λονδίνο το λεγόμενο παγωμένο πανηγύρι δίπλα στον ποταμό με τους ανθρώπους να στήνουν σκηνές για τέσσερις μέρες και έναν ελέφαντα να είναι η ατραξιόν. Για τον Ντίκενς που γεννήθηκε το 1812, τα Χριστούγεννα πρέπει να ήταν μία πολύ κρύα εμπειρία και αυτό αποτυπώθηκε και στα συγγράμματά του αργότερα.

    Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα λευκά Χριστούγεννα ήταν κάτι συνηθισμένο για δεκαετίες έκτοτε. Τα κριτήρια που θέτει η μετεωρολογική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου για να κάνει λόγο για λευκά Χριστούγεννα είναι να πέσει έστω μία νιφάδα χιονιού στις 24 ώρες της 25ης Δεκεμβρίου κάπου στη Βρετανία. Με αυτό τον ορισμό το φαινόμενο δεν είναι σπάνιο και έχει συμβεί 30 φορές τις πέντε τελευταίες δεκαετίες.

    Αλλά μόνο το 1982 ανέφεραν χιονόπτωση 260 διαφορετικές περιοχές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συνήθως μόνο 20 σταθμοί αναφέρουν κατά μέσο όρο χιόνια τα Χριστούγεννα.
    Και όπως εξηγούν από τη μετεωρολογική υπηρεσία είναι πιο πιθανό να χιονίσει από τον Ιανουάριο ως τον Μάρτιο, παρά τον Δεκέμβριο. Γιατί, λοιπόν, όλοι έχουν στο μυαλό τους τα λευκά Χριστούγεννα; Οφείλεται στον Κάρολο Ντίκενς, τον άνθρωπο που έκανε παράδοση τα Χριστούγεννα ξανά, όταν με τη βιομηχανική επανάσταση οι άνθρωποι εξαπλώθηκαν παντού σε όλη τη χώρα και οι παραδόσεις και τα έθιμα χάθηκαν.

    Όταν, λοιπόν, ο Ντίκενς έγραψε το Christmas Carol το 1843, η βικτωριανή Βρετανία ταυτίστηκε με αυτό το έργο, καθώς πολλοί αναπόλησαν με νοσταλγία τα Χριστούγεννα της νιότης τους. Ο Ντίκενς δημιούργησε, λοιπόν, την ιδέα που έχουμε για τα Χριστούγεννα, μάλλον επειδή μέχρι τα οκτώ του χρόνια έβλεπε κάθε έτος λευκά Χριστούγεννα και ήταν η πραγματικότητα αυτή που τελικά ταξίδεψε τη φαντασία του.
    http://www.bbc.com/future/story/20181217-how-dickens-made-white-christmas-a-myth
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο συγγραφέας του πιο διάσημου χριστουγεννιάτικου παραμυθιού στον κόσμο (Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία - A Christmas Carol) είχε βιώσει έξι λευκά Χριστούγεννα στα πρώτα εννέα χρόνια της ζωής του!

      Διαγραφή
    2. Πολύ γερές βάσεις για έναν χιονόφιλο.

      Διαγραφή
    3. Είναι όπως τη μία και μοναδική νιφάδα χιονιού που θα ρίξει τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη ώστε να έχουμε λευκά Χριστούγεννα!

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα σε ολους,μετα από πάρα πολλές ημέρες,επιτελους σήμερα λιακάδα,ηλιος,ο ήλιος που σε ζεσταίνει,γεμιζει την ψυχή σου αισιοδοξία,κ βλέπεις τα πάντα φωτεινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 18 με 19 βαθμούς έπιασαν σήμερα οι σταθμοί της Αττικής και αναμένονται άνετα 20άρια αύριο. Τα Πασχούγεννα είναι εδώ! Απλά ήρθαν και θα φύγουν μιά μέρα νωρίτερα. Άρα ουσιαστικά έπεσαν μέσα και ο Δάσκαλος και ο Χρήστος Σιμούλης. Μόνο που ο δεύτερος μάλλον θα μείνει πάλι χωρίς ...χιονο-έπαθλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χιονίζει κεντρική Μακεδονία.. το έχουμε καταλάβει εδώ και κάτι χρόνια

      Διαγραφή
  11. Τουλάχιστον τα κάλαντα θα ειπωθούν χωρίς καιρικά μπλεξίματα..αααααα!
    Από αύριο βγαίνουν οι καλικάντζαροι.
    Μέχρι τα Φώτα που έρχεται ο πάτερ να αγιασει τα σπίτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα και χρονια πολλα!!!
    Με αρμοδιότητες οι αντιπρόεδροι γιατί δίχως χαρτοφυλάκιο θα φανέ τα μουστάκια τους. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!!
    Ας είναι ο φετινός χειμώνας να θυμίσει κάτι από τους παλιούς καλούς λευκούς χειμώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή