Μεγάλη ...πέραση η ομβροσκιά!


Ο ισχυρός συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο εξασθενεί, με συνέπεια τη βαθμιαία πτώση της έντασης των Β-ΒΑ ανέμων σε όλη τη χώρα. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), ένα χαμηλό που βρίσκεται νότια της Σικελίας θα κινηθεί προς τη Λιβύη και έτσι στην περιοχή μας δεν προβλέπονται αξιόλογες βροχές. Αναφορικά με τη θερμοκρασία, επισημαίνεται ο παγετός που θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά. Το Σάββατο (8/12) αναμένεται σταδιακή μεταβολή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες που θα αρχίσουν από το απόγευμα στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και ως αργά το βράδυ θα επεκταθούν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ-ΝΔ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Την Κυριακή (9/12) παροδικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στη Θράκη και τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας. Τη Δευτέρα (10/12) νέα ατμοσφαιρική διαταραχή που θα κινηθεί από τη ΒΔ Ευρώπη προς την περιοχή μας θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στη Β-ΒΔ Ελλάδα. Την Τρίτη και την Τετάρτη (11-12/12) το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες ιδιαίτερα στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Οι βροχές και οι χιονοπτώσεις θα είναι τοπικές και μικρής διάρκειας.   

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7-12-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -4 έως 11 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ΝΔ. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 15 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -1 έως 13 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί στη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 7 και στο Καρπάθιο 8 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 4 έως 12 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 11 βαθμούς.

10 σχόλια:

  1. NW Pindos
    Η αλήθεια πάντως είναι ότι έχουμε έναν ωραίο κλασικό χειμερινό καιρό (και στα αστικά κέντρα), υπάρχει μία ωραία χειμερινή ατμόσφαιρα σε αρμονία και με τις μέρες και τη γιορτινή ατμόσφαιρα που διανύουμε (και για τζάκι) και έπεται και συνέχεια. Χειμώνας δεν σημαίνει μόνο χιόνι. Θα έρθει και αυτό στις σωστές ποσότητες όπως κάθε χρόνο (είχα γράψει και πριν λίγες μέρες κατά την εκτίμηση μου από τα μέσα Δεκεμβρίου και μετά και διαφαίνονται και παγωνιές, σχετικά νωρίς ακόμη για να μιλάμε με βεβαιότητα). Μη ξεχνάμε επίσης ότι ο χειμώνας τώρα ξεκινάει και το κυρίως πιάτο είναι οι μήνες Γενάρης και Φλεβάρης. Από χιόνια τις επόμενες ημέρες μέχρι τα μέσα του μήνα φαίνονται μεν αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο στα ΒΔ, ίσως λίγο καλύτερα στα προσήνεμα. Τα ορεινά βέβαια με τέτοιο καιρό είτε χιονίζει είτε δεν χιονίζει είναι κατά τη γνώμη μου απόλαυση (για πορείες, ξεκούραση στο τζάκι κλπ. κλπ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα γνώρισα όχι απλά έναν χειμερινό κολυμβητή, αλλά έναν πραγματικό πρωταθλητή. Μου είπε ότι βουτάει και το βράδυ ή, στις 6 το πρωί που και πάλι είναι μαύρη νύχτα, όλο τον χειμώνα. Ήταν σίγουρο ότι έλεγε αλήθεια, αφού έκανε και ντους στην παραλία, βγαίνοντας από τα παγωμένα νερά, κάτι που μόνο δεινοί χειμερινοί κολυμβητές μπορούν σε τέτοιες συνθήκες (χιονόνερο κατά διαστήματα). Και γενικά έδειχνε άνετος και χαλαρός και όχι... κατεψυγμένος. Σε αντίθεση με εμένα τον γιαλαντζί, που μετά από μία βουτιά σκάρτα δέκα λεπτά, ήθελα καυτό ντους και ρούχα χοντρά.

    Αυτό που έγραφα, εξάλλου, τις προάλλες ότι ανεξάρτητα από την κλιματική αλλαγή, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα πρέπει να μειωθούν για λόγους υγείας επιβεβαιώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, υποστηρίζοντας ότι αν καταπολεμηθεί η κλιματική αλλαγή θα σώζονται 1 εκ. ζωές τον χρόνο, όπως αναφέρει ο Guardian. H μείωση της καύσης ορυκτών καυσίμων δεν θα επιβραδύνει μόνο την κλιματική αλλαγή, αλλά θα περιορίσει και την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλεί εκατομμύρια πρόωρους θανάτους ετησίως, αναφέρει ο ΠΟΥ, επισημαίνοντας και ότι τα οικονομικά οφέλη λόγω καλύτερης υγείας παγκοσμίως θα είναι διπλάσια από το κόστος της μείωσης των εκπομπών ρύπων, ειδικά στην Ινδία και την Κίνα, όπου ο αέρας είναι τοξικός. "Το θέμα δεν είναι μόνο να σώσουμε τον πλανήτη μας, αλλά και να προστατέψουμε την υγεία των ανθρώπων άμεσα" ανέφερε η Maria Neira από τον ΠΟΥ, συμπληρώνοντας ότι "η ζημιά που προκαλείται από τον άνθρακα, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και δεν υπάρχει εδώ στα έγγραφα της Συνόδου για το Κλίμα στο Κατοβίτσε, έχει να κάνει με το άσθμα, τον καρκίνο στους πνεύμονες, τα εγκεφαλικά, τις καρδιοπάθειες".

    Και όλα αυτά πρέπει να ενσωματωθούν στις αποφάσεις που θα ληφθούν. "Ηθικά, το να καθυστερούμε τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια ευθύνεται για εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο και οι ηγέτες θα πρέπει να αναρωτηθούν πόσους θανάτους είναι πρόθυμοι να αποδεχτούν" συνέχισε η ίδια, υποστηρίζοντας ότι "όταν μπαίνει η υγεία στην εξίσωση, τότε η κλιματική αλλαγή είναι ευκαιρία, όχι κόστος". Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι η πιο γνωστή συνέπεια των ορυκτών καυσίμων και η κλιματική αλλαγή πλήττει την υγεία μέσα από τους καύσωνες, τις θύελλες, τις πλημμύρες, τις ξηρασίες, την ταχύτερη μετάδοση μολυσματικών ασθενειών και την καταστροφή εγκαταστάσεων υγείας. Η παγκόσμια υπερθέρμανση κάνει επίσης ζημιά στις καλλιέργειες, μειώνοντας τη θρεπτική τους αξία και ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας σε πρόσφατη έκθεσή του επισήμανε την αύξηση των ανθρώπων που βιώνουν πείνα, μετά από δεκαετίες μείωσης.

    "Έχουμε πλέον επιστημονικές αποδείξεις ότι οι άνθρωποι υποφέρουν και πεθαίνουν από την κλιματική αλλαγή" ανέφερε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον Kristie Ebi, η οποία ήταν και επικεφαλής σύνταξης της έκθεσης που ανέφερε την ανάγκη να συγκρατηθεί η αύξηση της θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό πάνω από τα επίπεδα της προβιομηχανικής περιόδου. Έτσι ώστε να προστατευτούν εκατομμύρια άνθρωποι. Μία άλλη έκθεση συμπεραίνει ότι η κλιματική αλλαγή χτυπάει ήδη καμπανάκι και για την υγεία. Μόνο το 0,5% της χρηματοδότησης για το κλίμα πηγαίνει στην περίθαλψη, ενώ 5 εκατομμύρια γιατροί, νοσοκόμοι και επαγγελματίες της δημόσιας υγείας ζήτησαν δράση για την κλιματική αλλαγή από τη Σύνοδο της Πολωνίας. "Δεν πρέπει να συζητάμε άλλο για το κόστος της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, αλλά για τα οφέλη στην υγεία, αν κάνουμε αυτό που πρέπει" δήλωσε Diarmid Campbell Lendrum, εξηγώντας ότι "τα ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα θεωρούνται φθηνά, επειδή δεν υπολογίζουμε το κόστος τους στην υγεία και την οικονομία". Το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι επιδοτήσεις στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων είναι 5 τρισ. δολ. ετησίως - ποσό μεγαλύτερο από όσα ξοδεύουν όλες οι χώρες για την περίθαλψη. Και ο πλανήτης οδεύει προς μία καταστροφική αύξηση της μέσης θερμοκρασίας κατά 3 βαθμούς.
    https://www.theguardian.com/environment/2018/dec/05/save-millions-of-lives-by-tackling-climate-change-says-world-health-organization
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. NW Pindos
      ...Με την ευκαιρία της ανάρτησης περί χειμερινής κολύμβησης έχω να πω (βάσιμα), επειδή η άθληση είναι τρόπος ζωής για πολλούς, ότι ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, δέχεται διαφορετικά τα ερεθίσματα του κρύου ή της ζέστης και η χειμερινή κολύμβηση δεν ξέρουμε με βεβαιότητα κατά πόσο μπορεί να είναι ωφέλιμη από άτομο σε άτομο. Επομένως είναι μύθος και πολύ σχετικό αυτό που λένε ορισμένοι ότι το κρύο το νερό κάνει καλό ή ότι καταπολεμά τις ασθένειες ή ότι αν είναι κανείς συνηθισμένος σε δύσκολες συνθήκες είναι πιο υγιής κλπ. Υπάρχει μία βασικότατη αρχή: Ο οργανισμός δεν πρέπει ούτε να στρεσάρεται, ούτε να τεστάρεται με βίαιο τρόπο και απότομα, ούτε να βιώνει μεγάλες θερμοκρασιακές εναλλαγές (κρύου, ζέστης μιας και μιλάμε για κολύμβηση), αλλά πρέπει να δέχεται με ευχαρίστηση τη θερμοκρασία του νερού. Δεν έχει, δε, κανένα νόημα να δοκιμάζει κανείς τις αντοχές του στο κρύο νερό. Όχι υπερβολές ή πειράματα λοιπόν και ειδικά μετά από μία κουραστική ημέρα. Μία, δε, από τις πιο ωφέλιμες δραστηριότητες είναι: σταδιακά αυξανόμενο γρήγορο περπάτημα με ενδυμασία πιο ελαφριά σε σχέση με την εξωτερική θερμοκρασία και μέχρι να ζεσταθεί καλά ο οργανισμός και προσαρμοσθεί πλήρως στην εξωτερική θερμοκρασία (συνήθως με περπάτημα 40-45 λεπτών) και εν συνεχεία χλιαρό προς το ζεστό - όχι καυτό - ρόφημα (τσάι, χαμόμηλο). Ξεφύγαμε λίγο από τα θέματα του καιρού, θα επανέλθουμε όμως σύντομα καθότι η συνέχεια φαίνεται να έχει ενδιαφέρον.

      Διαγραφή
    2. Εγώ περί τα μέσα του Νοέμβρη και ανάλογα με τον καιρό τερματίζω τα μπάνια και μπαίνω στην αντίστροφη μέτρηση για τον χειμώνα. Ομολογώ ότι το κάνω με βαριά καρδιά. Η επαφή με το υγρό στοιχείο, όταν κολυμπάς έξι μήνες το χρόνο, γίνεται μιάς μορφής εξάρτηση. Ας μην ξεχνάμε ότι από το νερό ξεκίνησε κάποτε η ζωή στον πλανήτη, οι πρώτοι απλούστατοι μικροοργανισμοί, από τους οποίους εξελικτικά προέκυψαν σταδιακά όλα τα είδη. Ίσως δεν είναι άσχετο αυτό (πέρα από τα ευεργετικά αρνητικά ιόντα) με την ευεξία και την αναζωογόνηση που νιώθουμε όταν κολυμπάμε, όταν βρέχει, ακόμα και όταν κάνουμε ντουζ.

      Διαγραφή
    3. Όντως, κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά όρια και είναι επίσης αλήθεια ότι το κρύο νερό στρεσάρει τον οργανισμό. Η χειμερινή κολύμβηση δεν είναι, όμως, κάτι τόσο δύσκολο και επίπονο, όσο νομίζει ο περισσότερος κόσμος. Ειδικά τις ήπιες μέρες του χειμώνα, δηλαδή, με λιακάδα, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία +15 βαθμούς δεν είναι και τίποτα φοβερό να κολυμπήσεις τον χειμώνα. Σήμερα, δεν ήταν, βέβαια, μία τέτοια μέρα. Από την άλλη, η εναλλαγή κρύου και ζεστού νερού κάνει πολύ καλό στον οργανισμό, μου το έχει πει γιατρός αυτό. Αλλά το πιο σημαντικό όφελος με το κολύμπι, πέρα από το ότι γυμνάζονται όλα τα μέλη του σώματος, κάτι που δεν το προσφέρει κανένα άλλο σπορ, είναι ότι στη θάλασσα ξεφεύγεις.

      Το απέραντο γαλάζιο πραγματικά σε ταξιδεύει. Και ίσως το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι ακόμα και άνθρωποι που είναι καθηλωμένοι σε καροτσάκι και δεν μπορούν να περπατήσουν, μπορούν να κολυμπήσουν. Γενικά η θάλασσα είναι η απόλυτη διέξοδος. Και αυτό που πραγματικά επιδιώκουν οι χειμερινοί κολυμβητές είναι να βρίσκονται δίπλα της κάθε μέρα, όχι να τεστάρουν τις αντοχές τους στο κρύο. Γιατί η θάλασσα είναι όμορφη όλες τις εποχές. Στη θάλασσα νιώθεις πάντα παιδί. Αφού κι αυτή μοιάζει ατίθαση και ανέγγιχτη από τον χρόνο που περνάει, χωρίς να της αφήνει, όμως, τα σημάδια του.
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
    4. Να προσθέσω και ότι με την κολύμβηση έχεις συντριπτικά λιγότερες πιθανότητες να τραυματιστείς απ' ό,τι με σχεδόν όλα τα άλλα σπορ. Επίσης, κάνοντας ποδηλασία ή, τρέξιμο κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή από τα αυτοκίνητα, συν ότι αναπνέεις το καυσαέριο. Θα πεις κανείς και στη θάλασσα δεν το αναπνέεις; Φυσικά. Και είναι ανθυγιεινό να κολυμπάς μετά από δυνατή βροχή που έχει μεταφέρει όλες τις βλαβερές ουσίες του χώματος στο νερό. Όμως, στη θάλασσα, ακόμα και δίπλα σε αστικά κέντρα, νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε έναν άλλον κόσμο, μακριά από αυτόν τον ψεύτικο που φτιάξαμε εμείς οι άνθρωποι. Βάζεις τη μάσκα και ξεχνάς τα πάντα. Όλες τις έννοιες, τις στενοχώριες, τα προβλήματα. Αν κάτσεις και λίγο στον βυθό, τα ψάρια έρχονται γύρω σου και σε περιεργάζονται. Έστω και για λίγο είσαι πια ένας ταξιδιώτης στο απέραντο γαλάζιο.

      Το πιο σωστό το είχε γράψει, εξάλλου, στο βιβλίο του για τους καρχαρίες ο μεγάλος Ζακ Υβ Κουστώ. "Εκτιμώ ότι η κολύμβηση δίπλα σε καρχαρίες είναι λιγότερο επικίνδυνη από την οδήγηση μίας μοτοσυκλέτας. Η απουσία τους είναι απογοήτευση για τους δύτες, αλλά και η παρουσία τους είναι ανησυχητική. Όταν η τρομακτική σιλουέτα τους εμφανίζεται στην ανοιχτή θάλασσα ή, στους γεμάτους ζωή κοραλλιογκρεμούς τα άλλα ψάρια δεν πανικοβάλλονται. Αποτραβιούνται ήρεμα από το μονοπάτι του καρχαρία και τον κοιτάζουν με την άκρη του ματιού τους. Το ίδιο κάνουμε κι εμείς".

      Τα λόγια του Κουστώ ισχύουν γενικότερα και για τη θάλασσα, όπου πρέπει να είσαι τολμηρός, αλλά και ταυτόχρονα συνετός. Να βρεις το σημείο ισορροπίας κάπου ανάμεσα. Και ούτε και τον χειμώνα η θάλασσα είναι τόσο παγωμένη και τόσο άγρια, όσο νομίζει ο περισσότερος κόσμος. Κολυμπώντας όλο τον χρόνο από το 2012-13 και από το 2007-11 Νοέμβρη, Δεκέμβρη, θεωρώ ότι 8/10 φορές είναι εφικτό το χειμερινό μπάνιο, 1/10 θα έχει πολύ κρύο και 1/10 πολύ κύμα. Αλλά όταν έχει ήλιο και ασθενείς ανέμους είναι ακόμα πιο εύκολο, γιατί οι 10 βαθμοί είναι σαν 15, οι 15 σαν 22-23 κ.λ.π.

      Και όπως λέει και η διαφήμιση, αργά ή, γρήγορα ο ήλιος πάντα βγαίνει. Τον βλέπω και τώρα να φωτίζει τον αττικό ουρανό. Σε λίγο θα ταξιδεύει και πάνω από τη θάλασσα, αφήνοντας τη λάμψη του στα κρυστάλλινα νερά της.
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
  3. Μιας και ο λόγος για θέματα υγείας, όμως, έρευνα που δημοσιεύει το Reuters αναφέρει ότι οι μετανάστες έχουν καλύτερη υγεία από τους κατοίκους πλούσιων χωρών, που τους φιλοξενούν και συχνά βοηθούν στην καταπολέμηση ασθενειών ως εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας σε αυτά τα κράτη. Τα επιχειρήματα των λαϊκιστών ότι οι μετανάστες αποτελούν μία υγειονομική βόμβα και επιβαρύνουν το σύστημα Υγείας είναι μύθοι, που χρησιμοποιούνται για να αυξήσουν το αντιμεταναστευτικό αίσθημα. Η διετής μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου έδειξε ότι οι μετανάστες έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από τους κατοίκους των χωρών, που τους φιλοξενούν και είναι λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από καρκίνο ή, καρδιοπάθειες. Είναι, ωστόσο, πιο ευάλωτοι σε ασθένειες όπως η ηπατίτιδα, το AIDS και η φυματίωση, αλλά και πάλι μπορεί να μεταδώσουν αυτές τις μολυσματικές ασθένειες κυρίως εντός της μεταναστευτικής κοινότητας και όχι στον γενικότερο πληθυσμό.

    "Η μελέτη μας έδειξε ότι οι μετανάστες είναι υγιέστεροι και συνεισφέρουν θετικά στις οικονομίες πλούσιων χωρών που τους φιλοξενούν, όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ibrahim Abubakar. Η θνησιμότητα των μεταναστών από την ανατολική Ασία και τη Λατινική Αμερική ήταν μικρότερη από αυτή των κατοίκων έξι ευρωπαϊκών χωρών, που τους φιλοξενούν. Αντίθετα, ήταν μεγαλύτερη η θνησιμότητα των μεταναστών από την Αφρική και την ανατολική Ευρώπη. "Σε πολλές χώρες το μεταναστευτικό χρησιμοποιείται για να διχάζει τις κοινωνίες και να προωθεί τη λαϊκιστική ατζέντα, αλλά οι μετανάστες περισσότερο συνεισφέρουν στην οικονομία, παρά κοστίζουν" ανέφερε ο Richard Horton, επικεφαλής συντάκτης της έρευνας, που έγινε, ωστόσο, σε πλούσιες χώρες, κι έτσι δεν περιλαμβάνει τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρχουν σε φτωχά κράτη, που είναι και πιο δημοφιλής προορισμός για μετανάστες.
    https://www.reuters.com/article/us-usa-immigration-health/migrants-tend-to-be-healthier-live-longer-study-idUSKBN1O50CP?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από την ανανεωμένη εκτίμηση του Βασίλη Πανάκογλου για την πορεία του φετινού χειμώνα

    https://e-meteolarissa.blogspot.com/2018/12/2018-2019-update.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FrAbFz+%28Meteolarissa+PWS%29

    ..."Για τα ανατολικά προσήνεμα μόνο στο 3ο δεκαήμερο του Δεκέμβρη υπάρχει πιθανότητα κάποιας ψυχρής κατάβασης με χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα"...

    Μαχαιριά στην καρδιά του Αθηναίου (και όχι μόνο) καιρόφιλου! Βασίλη μου, ξέρεις ότι πάντα σου εύχομαι επιτυχίες στις προγνώσεις και εκτιμήσεις σου, αλλά, επί του προκειμένου, ελπίζω να ...αποτύχεις παταγωδώς και να με συμπαθάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχως τα ποσοστα επαληθευσης μακροπροθεσμης ειναι μικρα οποτε ευχομαι και εγω να ειναι πιο χειμερινη η κατασταση γενικως στη χωρα μας το χειμωνα.

      Διαγραφή
  5. Γιώργη ο Φεβρουάριος όμως;όσο για την τελευταία παράγραφο συμφωνω απόλυτα μαζί σου.
    Κωνσταντίνος Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή