Καιρικές επισημάνσεις

Φωτ. Σπύρος Μπαλαδήμας
Η αλλαγή του καιρού στη χώρα μας άρχισε ουσιαστικά την Παραμονή των Χριστουγέννων με την επικράτηση Β-ΒΔ ανέμων και την πτώση της θερμοκρασίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επρόκειτο για μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών προς την περιοχή μας (ψυχρή εισβολή) μετά από παρατεταμένη περίοδο ανέμων νότιου τομέα και υψηλών θερμοκρασιών. Από πλευράς καιρού, ψυχρή εισβολή μπορεί να παρατηρηθεί οποιαδήποτε εποχή του έτους. Αν όμως θέλουμε να δούμε πόσο συνηθισμένη είναι μία ψυχρή εισβολή σε μία συγκεκριμένη περίοδο του έτους, πρέπει να κάνουμε συγκρίσεις με τις μέσες (κανονικές) τιμές αυτής της περιόδου. 
Από χθες (Χριστούγεννα) διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές κινούνται από τη ΒΔ Ευρώπη προς την περιοχή μας και όπου οι επιφανειακές συνθήκες (ανάγλυφο, συγκλίσεις στο πεδίο των ανέμων) είναι ευνοϊκές προκαλούν τοπικά φαινόμενα. 


Από πλευράς δυναμικού αιτίου, θετικό για την εκδήλωση υετού είναι και το γεγονός ότι ο άξονας του πολικού αεροχειμάρρου  βρίσκεται Δ-ΝΔ της χώρας με αποτέλεσμα το shear στην περιοχή μας να είναι κυκλωνικό. Πέρα από τα παραπάνω, παρατηρούμε και διολίσθηση της θερμοκρασίας σε χαμηλότερα επίπεδα.

Αύριο (Παρασκευή), το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Τοπικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές. Από πλευράς ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας μεγάλης κλίμακας, το ισχυρό ΝΔ ρεύμα στον Α-ΒΑ Ατλαντικό, με τη διαδικασία που στη μετεωρολογία ονομάζεται κατάντη ανάπτυξη (downstream development), στρέφει το ρεύμα στην κεντρική Ευρώπη σε Β-ΒΑ με αποτέλεσμα τη μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών πολικής προελεύσεως  προς  το νότο.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, σε όλη τη χώρα τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και η σταδιακή επικράτηση πολύ ισχυρών Β-ΒΑ ανέμων. Αναφορικά με τον υετό, στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι τοπικά και πρόσκαιρα, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές (προσήνεμα και Αιγαίο) θα είναι συνεχή και έντονα. Τα σημαντικότερα προβλήματα θα δημιουργήσουν: (α) Οι ισχυρές καταιγίδες στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές και ιδιαίτερα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και (β) οι χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως στην Α- ΝΑ Θεσσαλία και  την Α. Στερεά- Εύβοια, όπου κατά τόπους θα φθάσουν ως τα πεδινά. Αξιόλογες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Πελοποννήσου.
Χρόνια Πολλά, φίλοι μου

42 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά κύριε Ζιακοπουλε!! Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!! Εδώ στην Μυτιλήνη από εχθές θυμίζει χιονοκαιρος! Γιάννης από Μυτιλήνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα κ χρόνια πολλά! Δηλαδή βλέπετε φαινόμενα και στη δυτική Ελλάδα, έστω τοπικά κ πρόσκαιρα? Γιατί στα πιο πολλά μοντέλα βλέπω πλήρη έλλειψη υετού σε οποιαδήποτε περιοχή δυτικά της Πίνδου
    Σωτήρης, Αγρίνιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σε όλους, χρόνια πολλά Δάσκαλε
    Κώστας Αθήνα
    Οψόμεθα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά κύριε Ζιακοπουλε! Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!Να είστε καλά! Κόρινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στα θετικά ότι υπάρχει μια τάση για εκ νέου κάτι χειμερινό τη πρώτη βδομάδα του Γενάρη πηγη: Jimmyrogue1984 https://weather-club.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι είναι το "πηγή Jimmyrogue" φίλε Ανώνυμε? Είναι κάποιος μετεωρολόγος ή κάποιος έστω προγνώστης ή φίλος της σελίδας? Ακόμα και η κουτσή Μαρία μπορεί να κάνει μια μαντεψιά, θα την αναφέρουμε, δίνοντας πηγή "Κουτσή Μαρία?"
      Τίμος, Κέρκυρα

      Διαγραφή
    2. Είναι ψευδώνυμο, είσαι ξένο συγκρότημα
      Κώστας

      Διαγραφή
    3. Έλα ντε, βγαίνει ο κάθε κατσαπλιάς από ένα τυχάρπαστο site και βγάζει πρόγνωση.Άκου πηγή Jimmyrogue...χαχαχαχα...

      Διαγραφή
    4. Στο weatherclub,στο snow report forum και σε άλλα συναφή site δίνουν και παίρνουν οι μπακαλίστικες προβλέψεις.κανένα απολύτως επιστημονικό περιόχομενο και ορισμένοι τα λαμβάνουν στα σοβαρά υπόψιν τους.η μοναδική εξαίρεση που τα κάνει να αξίζουν είναι ΜΌΝΟ Η ΚΟΥΒΈΝΤΑ,ΤΟ ΤΣΑΤΑΡΊΣΜΑ.
      Ας μην ξεχάσω πως ένας εκεί μέσα (ονόματα δεν λέω)λέει χαρακτηρίστικα πώς μια κανούριά Αριάδνη δεν θα του κακόπεφτε.
      Έχω να του πω:βολέψου με αυτό που'ρχετε διότι μπροστά σου υπάρχει και το απόλυτο τίποτα.
      Βλέπετε καλομάθαμε και πήραν αέρα τα μυαλά μας.
      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
    5. ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ξεπέρασες τα όρια.
      Παράκληση προς όλους:
      Όχι προσβλητικά σχόλια για άλλες ιστοσελίδες.
      Όχι προσβολές και ειρωνίες μεταξύ σας.
      Όσο για τους ανώνυμους υβριστές, τι να πώ; Ας αγοράσουν ένα σάκο του μποξ να εκτονώνονται.

      Διαγραφή
  6. Ο μισητός άνεμος θα κάνει την εμφάνιση του στα Γιάννενα γι αυτό τον λόγο δεν περιμένουμε τίποτα εμείς οι βορειοδυτικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια πολλά από Αγ.Νικολαο Κρητης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια πολλά και πάλι κύριε Ζιακόπουλε!
    Η εμπειρία σας είναι πολύτιμη στην συγκεκριμένη ψυχρή εισβολή!Το ότι γράφετε κατά τόπους και σε πεδινές περιοχές της Αν.Στερεας και Εύβοιας μας αφήνει κάποια περιθώρια αισιοδοξίας για περιοχές όπως το Γαλάτσι που μένω...
    Όμως ότι θέλει ο Θεός ας γίνει τελικά!
    Μακάρι να είχε μείνει στην ΕΜΥ 1 Ζιακόπουλος, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τους συναδέλφους σας στην ΕΜΥ, αλλά είστε ο πιο μετρημένος στα λόγια σας και κυρίως βάζετε την εμπειρία σας και όχι μόνο το τι λέει κάθε... τρέξιμο προγνωστικου αριθμητικού μοντέλου!
    Και πάλι χρόνια πολλά και πάντα θα αναμένουμε με αγωνία τα νεότερα όποτε εσείς το κρίνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάνω που πήγα να αναθαρρήσω λίγο ότι δεν θα είναι τόσο έντονη η επικείμενη κακοκαιρία, έρχεται ο κ. Ζιακόπουλος να με προσγειώσει στην ψυχρή πραγματικότητα. Ο κ. Ζιακόπουλος ήταν από τους ελάχιστους μετεωρολόγους που "έπιασαν" απόλυτα τον καιρό των Χριστουγέννων. Όταν είχε γράψει ότι θα κάνει κρύο (όχι πολικό), σκέφτηκα ότι ήταν λίγο υπερβολικός, βλέποντας και τα σηματάκια με τον ήλιο και διαβάζοντας θερμοκρασίες 15-16 βαθμών για τα Χριστούγεννα σε διάφορα σάιτ.

    Κι, όμως, ο κ. Ζιακόπουλος ήταν απόλυτα σωστός, αφού σήμερα ολοκληρώθηκε ένα πραγματικά κρύο τριήμερο με τη θάλασσα να είναι πολύ πιο παγωμένη από ό,τι συνήθως τέτοια εποχή. Και με τα... ψυχρότερα να έρχονται, αφού στα μοντέλα έχει αρχίσει να διαφαίνεται και νέα κατεβασιά κρύου στις 2 Ιανουαρίου. Σε αντίθεση με τη Βρετανία όπου τις γιορτινές μέρες θα επικρατεί ηλιοφάνεια και δεν θα έχει καθόλου χιόνια, όπως αναφέρει ο Guardian. Ακόμα και ο παγετός (θερμοκρασίες υπό του μηδενός) και οι ομίχλες θα εξαφανίζονται μετά τα πρωινά και ο καιρός θα γίνεται ηλιόλουστος, σύμφωνα με την πρόγνωση του Met Office. Ο μετεωρολόγος Greg Dewhurst ξεκαθαρίζει ότι "είναι απίθανο να υπάρξουν σημαντικές χιονοπτώσεις φέτος (προφανώς εννοεί ως το τέλος του 2019), ενώ δεν θεωρούμε ότι έχουμε λευκά Χριστούγεννα, επειδή θα πέσουν χιόνια στις κορυφές των βουνών της Σκωτίας.

    Οι θερμοκρασίες στη Σκωτία αναμένεται να υποχωρήσουν κάτω από τους -3 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο 0 θα είναι στην Αγγλία και την Ουαλία. Οι μέγιστες θα είναι 7 βαθμοί στα βόρεια και 8 βαθμοί στα νότια του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι πρωινές ομίχλες αναμένεται να επηρεάσουν την Ουαλία και τμήματα της κεντρικής και δυτικής Αγγλίας. Οι ευχάριστες συνθήκες θα κρατήσουν ως την Πρωτοχρονιά, οπότε θα υπάρξει μεταβολή του καιρού με βροχές, ισχυρούς ανέμους και πιθανότητα να πλημμυρίσουν περιοχές της Αγγλίας.
    https://www.theguardian.com/uk-news/2019/dec/24/all-is-bright-for-christmas-day-uk-weather-forecasters-say
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για να δουμε θα ειναι της φυλης των Ινουιτ εστω κ θηλυκου γενους η παμε για φυλες πιο κοντα στους Μπατουα!Ο δασκαλος επιμενει για αρκετο κρυο κ καλες χιονοπτωσεις ως χαμηλα στα ανατολικα προσηνεμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα και χρόνια πολλά.Εαν το κρύο δεν έρθει από τα δυτικά και να δώσει Β Χ στο Ιόνιο δεν έχει προκοπή..
    Στεφ Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ζηνοβία το όνομα αυτής! Χρόνια πολλά και καλά σε όλους και κυρίως στους εορτάζοντες! Από την ανάρτηση του δασκάλου περί της γνώσης του καιρού των εορτών και έπειτα αυτό που κρατάω σαν δίδαγμα του δασκάλου είναι το πόσο εγκρατής μπορεί να είναι αν θέλει ο προγνωστης και ότι δεν έχει ανάγκη το να αναγγείλει πρώτος τον καιρό για να πάρει λίγες δάφνες και δημοσιότητα! Σας ευχαριστούμε δάσκαλε που δίνετε την ανθρώπινη διάσταση της επιστήμης σας και μας προσφέρετε τόσες γνώσεις επιπλέον των προγνωσεων! Καλό και ευλογημένο άγιο Δωδεκαήμερο σε όλη την παρέα του μπλογκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρόνια πολλά συνονόματοι, Σιμούλη και Κομπορόζε...δεν ξέρω αν ξεχνάω και κάποιον άλλο...ή κάποιο Μανώλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά κ καλά κ σε σένα Χρήστο!
      Σε ξέχασα εχθές από τη βιασύνη μου.

      Διαγραφή
  14. Πιστεύω ο πως πάει να κάνει κάτι καλο και στο λεκανοπέδιο μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπα δεν το βλέπω για'κει,θέλει χαμηλότερες θερμ/ασιες στα 85hpa.
      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
  15. Γιώργο Λαμερα που ει;
    Σου εύχομαι χρόνια πολλά υγεία.
    Κ χιόνια πολλά.
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ουσιαστικότατη κ μεστή η ενημέρωση από τον κ. Δημήτρη
    Θάνος Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρόνια πολλά σε όλους κ πάλι πρώτη ουσιαστικά ψυχρή εισβολή ελπίζουμε σε ακόμα καλύτερη συνέχεια όπως περσι τα Γιαννιού ευχαριστούμε τον αγαπητό δάσκαλο για τη ενημερώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ειλικρινα απορω τι ειναι ολα αυτα που γραφετε καποιοι ...Αλλος λεει οτι θα χιονισει γαλατσι , αλλος λεει οτι ειναι σοβαρη κακοκαιρια , ΕΛΕΟΣ...Και σταματηστε καποια στιγμη τα καλολογικα στοιχεια για ενα μετεωρολογο λες και ειναι καποια ομορφη Κυρια...Βρειτε καποια χομπι να περνατε την ωρα σας μην ασχοληστε με το καιρο σας κανει κακο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, φίλε μου. Μου κάνουν πολύ κακό τα καλολογικά στοιχεία γιατί μου βάζουν σκέψεις να κατεβώ για δήμαρχος, βουλευτής ή ευρωβουλευτής!
      Καλό απόγευμα γκρινιάρηδες και ανυπόμονοι, πάντα γελαστοί και γελασμένοι!

      Διαγραφή
    2. Ο καθένας είναι ελεύθερος να γράφει ό,τι θέλει αγαπητέ ανώνυμε εφόσον δεν θίγει κανέναν όπως κάνεις εσύ για παράδειγμα.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
  19. Με όλο τον σεβασμό παιδιά, αλλά διαβάζοντας τόσο τον κ. Ζιακόπουλο, όσο και άλλους επαγγελματίες και ερασιτέχνες μετεωρολόγους νομίζω ότι το ζητούμενο για την Αττική είναι αν θα χιονίσει στα βόρεια προάστια. Απ' ό,τι μπορώ να καταλάβω, διότι δεν γνωρίζω και πολλά, ο χιονιάς θα μοιάζει με αυτόν στις 21-23 Δεκεμβρίου 2017 και τα ανατολικά προσήνεμα που θα χιονίσει καλά θα είναι η Βοιωτία, Φθιώτιδα, το εσωτερικό της Μαγνησίας (όχι ο Βόλος), η ανατολική Πελοπόννησος και η βόρεια Αττική. Και γενικά το ξεροβόρι θα κυριαρχεί.
    Β.ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βασίλειος Σωμαράκης26 Δεκεμβρίου 2019 στις 4:56 μ.μ.

    κ. Ζιακόπουλε στην Κρήτη σε ποια υψόμετρα θα χιονίσει με την επικείμενη ψυχρή εισβολή; έχετε κάποια εκτίμηση ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την άδεια του κ. καθηγητού: Αρχικά πάνω από τα 1.500 μ. αργότερα και χαμηλότερα, όχι όμως κάτω από 1.000 μ. και κυρίως σε Χανιά και Ρέθυμνο. Πάντως τα φαινόμενα εκεί θα έχουν και ένταση και διάρκεια.

      Διαγραφή
  21. Όλα καλά για τα ανατολικά καλή αρχή λοιπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έγραψα ότι αισθάνομαι για τον μετεωρολόγο και άνθρωπο κύριο Ζιακοπουλο... Επίσης δεν έγραψα ότι θα χιονίσει στο Γαλάτσι που μένω αλλά ελπίζω και τελικά ότι θέλει ο Θεός ας κάνει!
    Στεναχωριέμαι που παρεξηγήθηκε από ότι βλέπω ένα απλό μήνυμα.
    Δεν έγραψα κάτι κακό εκτός ότι παρακολουθώ χρόνια τον κύριο Ζιακοπουλο και είναι από τους λίγους που εμπιστεύομαι τις γνώσεις,την εμπειρία του!
    Θα παρακαλούσα ο καθένας ας ασχολείται με τα δικά του χόμπι και ας αφήσει τις υποδείξεις.
    Καλό είναι να ξέρουμε να σεβόμαστε τον συνομιλητή μας!
    Νίκος Παντελικίζης Γαλάτσι Αττικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τελικά εσείς οι ανώνυμοι πρέπει να έχετε πολλά κόμπλεξ γενικά σαν άνθρωποι. Γράψτε την γνώμη σας με ονοματεπώνυμο,δεν τολματε, μόνο ειρωνείες είστε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κύριε ανώνυμε, γιατί ασχολείστε με τα σχόλια του καιρικου blog εφόσον δεν ασχολείστε γιατί κάνει κακό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αφού το έχει ως επιλογή υποβολή σχολίου ως ανώνυμος τι σας πειράζει ρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τους πειράζει η ανωνυμία.....
      το ζητούμενο είναι να δείχνεις ευγένεια και ενδεδειγμένη συμπεριφορά.
      απλώς τουλάχιστον εγώ κάποιες φορές παρεκτρέπομαι διαβάζοντας πράγματα που σε "κουφαίνουν"
      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
  26. Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Τελικά συμβαίνει το σύνηθες στην Αττική, να χαλάει η σούπα στο θέμα θερμοκρασία, πράγμα πολύ λογικό μεταξύ μας όσο και να μη μας αρέσει. Προσωπικά βλέπω για την Αττική καλό χιόνι από τα 500 άρα σοβαρό χιόνι σε βιλλια, ιπποκράτειο και Διόνυσο και οι λοιποί θα είμαστε μεταξύ φθοράς και αφθαρσία. Δεν πειράζει, για αρχή καλά είναι, απλώς σχεδόν πάντα το πράγμα δείχνει καλύτερο από ο, τι είναι στην πραγματικότητα (κάτι σαν σχέση ένα πράγμα...). Ας ελπίσουμε να υπάρξει και συνέχεια, κάτι αχνοφαίνεται αλλά τί να λέμε τώρα το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Πόσο μάλλον το πολλάκις... Καλή χρονιά να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Διαφωνώ, ανωνυμία ίσον εύκολος δρόμος, διόλου τιμητικός! Το ότι υπάρχει η επιλογή μας καλεί να επιλέξουμε συνειδητά επωνυμία! Και εκτιμήστε το ότι ο δάσκαλος αν θέλει τα ανεβαζει και δεν έκοψε κανέναν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο,τι και να είναι η επερχόμενη κακοκαιρία είναι η πρώτη του χειμώνα..μέχρι πρότινος αμφιβάλλαμε αν θα έρθει καν ο χειμώνας..οπότε ας το χαρούμε και ας είναι στα 500 μέτρα..μετά προσμονή για την επόμενη..και ας θυμηθούμε και κάτι περυσινές εκπλήξεις που άρχιζε ξαφνικά να χιονίζει (ασθενής νιφαδόπτωση)χωρίς να έχει προβλεφθεί..Υπάρχει μεγαλύτερη έκπληξη από την απρόβλεπτη χιονόπτωση;(Αχ αυτό το 1987..Ευρωμπάσκετ και χιόνι..όλα απρόβλεπτα).Λεωνίδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Παιδιά καλησπέρα και χρόνια πολλά!
    Ακριβώς επειδή είναι αυτός που είναι ο δάσκαλος απολαμβάνει της αναγνώρισης πολλών από εμάς. Δεν χρειάζεται να αρέσουμε σε όλους και ειδικά στην εποχή των σόσιαλ μίντια σε ποιους αρέσεις δείχνει και την ποιότητα σου. Ως προς την ουσία οποίος θέλει γράφει ανώνυμα όποιος βολεύεται επώνυμα. Συμμετέχοντας σε ένα διάλογο χρειάζεται ΠΡΩΤΑ από όλα αυτοσεβασμός και αυτεπίγνωση. Αυτά δεν είναι θέμα χαρακτήρα ούτε ικανοτήτων αλλά αγωγής και κυρίως κοπιώδους προσωπικής εξέλιξης. Λοιπόν σεβόμαστε τους ανώνυμους φίλους κι ας μας ονειδίζουν, απαντάμε με ευγένεια ακόμη και στις προκλήσεις. ξέρουμε όλοι ότι δεν καταξιώνεται οποίος κάνει κρότο αλλά εκείνος που τιθασεύσει τα πάθη του και βγαίνει αλώβητος και προσηλωμένος στο μεγάλο στόχο του...
    Κωνσταντίνος από Θεσσαλονίκη
    Συγνώμη για την φλυαρία και ίσως θεωρητικολογία μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Όμορφο τραγούδι με βαθύ νόημα κ.Δημητρη και πολύ ωραίο ζεϊμπέκικο.
    Πολλές"στροφες"θα ριξει και η επερχόμενη κακοκαιρία,και μέχρι αύριο το βράδυ που θα "κλειδωσει" ο υετος και η θερμοκρασία για να μας ενημερώσετε αναλυτικά,σε κάνουμε λίγη υπομονή, καθώς εγώ πιστεύω ότι λίγο πολύ όλοι θα γευτούν όμορφες στιγμές,αν όχι στην πρώτη κατανομή, σίγουρα στην δεύτερη.
    Λίγες ώρες υπομονή λοιπόν.
    Καλό βράδυ σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλημερα Κε Δημητρη και χρονια πολλα.Ο βασιλης θα σας φερνει πορτοκ-μανταρινια 'η θα εχουμε κανα παγετο εμεις εδω στον αργολικο καμπο?
    καλη χρονια με υγεια ΝΙΚΟΣ ΣΥΡΙΓΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή