Κυριακάτικες καλημέρες

Καλοκαιρινή εικόνα της χαράδρας του Αώου, του Επαμεινώνδα Ζιακόπουλου

Η κακοκαιρία που άφησε πίσω της καταστροφές υποχωρεί και τη νέα εβδομάδα ο Ιούνιος θα προσπαθήσει να βρει τα καλοκαιρινά του βήματα, αλλά μάλλον ανεπιτυχώς. Σε αντίθεση με την Ισπανία που ετοιμάζεται να βιώσει έντονο και παρατεταμένο καύσωνα, στη χώρα μας ο καιρός από πλευράς φαινομένων θα θυμίζει περισσότερο Μάιο. 

Συγκεκριμένα, ως την Παρασκευή (17/6), αναμένεται κλασικού τύπου θερμική αστάθεια που θα οδηγεί στην εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων τις απογευματινές ώρες στην ηπειρωτική Ελλάδα. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα αστάθειας θα είναι λιγότερα στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, καθώς εκεί το βόρειο ασθενούς έως μέτριας εντάσεως ρεύμα θα κάνει τη δομή της ατμόσφαιρας λιγότερο ασταθή. 

Αναφορικά με τη θερμοκρασία, οι μέγιστες τιμές της δύσκολα θα  ξεπεράσουν τους 33 βαθμούς. 

Τέλος, το Σαββατοκύριακο (18-19/6), η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στη ΝΑ Ευρώπη φαίνεται ότι θα γίνει μεσημβρινή, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον καιρό που θα επικρατήσει στην περιοχή μας. 

21 σχόλια:

  1. Γέροντα μιλάς με γρίφους ή η ιδέα μου είναι ?@@@@ Τέλος, το Σαββατοκύριακο (18-19/6), η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στη ΝΑ Ευρώπη φαίνεται ότι θα γίνει μεσημβρινή, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον καιρό που θα επικρατήσει στην περιοχή μας.@@@@ .... χιουμοριστική Κυριακάτικη Καλησπέρα.... εκ Σικυώνος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι ωραια εικονα που ειναι.γενικα η ηπειρος εχει ωραια τοπια.Να στειλνετε κ.Ζιακοπουλε συνεχως και αλλες τετοιες φωτογραφιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να στείλνετε .....κατά ριπάς!. Εξαιρετικός τύπος,συμφυρμός αορίστου και παρατατικού.Πάντως και εγώ το ποτάμι αυτό πολύ το ξεχωρίζω,και ως τοπίο και ως όνομα.Τρία αλλεπάλληλα φωνήεντα(δύο ομόηχα) και ένα τελικό συριστικό!=====Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακριβώς έτσι είναι δάσκαλε.
    Ενώ η κακοκαιρία έφυγε η έντονη αστάθεια κυρίως στα δυτικά και βόρεια δίνει ρέστα.
    Δύο μέτωπα καταιγίδων μας ήρθαν σήμερα από το Παναιτωλικό.
    Το πρώτο άφησε 13mm στην πόλη με πολύ άνεμο και ηλεκτρικά, ενώ το δεύτερο πλήττει κυρίως το βόρειο τόξο τού νομού με επίσης πολλούς κεραυνούς και ασθενή ποτιστική βροχή στην περιοχή μού.
    Θέλει λίγο προσοχή λοιπόν σε αυτές τις περιοχές(δυτικά κεντρικά και βόρεια) και τη νέα εβδομάδα.
    Η θερμοκρασία συνεχώς σε ελαφρώς χαμηλότερα γιά την εποχή επίπεδα και σήμερα.
    Χρόνια πολλά γιά την αυριανή μέρα.
    Το άγιο πνεύμα να οδηγεί τα βήματα όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δάσκαλε ημαστε και αρκετοί αρχαριοι για να ξέρουμε τι συμβαίνει με τη μεσημβρινη κυκλοφορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεσημβρινή κυκλοφορία σημαίνει κίνηση των ατμοσφαιρικών διαταραχών (βαρομετρικών χαμηλών) από βορρά προς νότο. Το χειμώνα αυτό σημαίνει χιόνια, βοριάδες και κρύο και το καλοκαίρι τοπικές καταιγίδες στο μπάσιμο της ψυχρής αέριας μάζας ή/και αστάθεια διαρκείας αν το χαμηλό αποκοπεί, έναρξη κύκλου επικράτησης μελτεμιών και δροσούλες.

      Διαγραφή
  6. ευχαριστώ για την απαντηση γινεται και ασταθεια και μελτεμια μαζι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 1969, θαλερός εκ Κονίτσης γέρων, όταν του είπαν ότι οι Αμερικανοί πάτησαν στο φεγγάρι, ανεφώνησε: «Εμ χώμα, εμ φεγγάρι;». Προφανώς είχε υπόψη του την περί της φύσεως των ουρανίων σωμάτων θεωρία του Αριστοτέλη. Μιμούμενος αυτόν, θα έλεγα: «Έμ μελτέμι, εμ καταιγίδες;».
      Καλημέρα σε όλους

      Διαγραφή
  7. Φώτη και Αγαπημένε μου δάσκαλε φαίνεται ότι δεν το γλιτώνουμε το κάψιμο και φέτος Από τις 23 του μηνός τα προγνωστικά μοντέλα μας βάζουν στο φούρνο στην κυριολεξία Μην ξεχνάμε ότι και πέρσι Νομίζω το πρώτο κύμα καύσωνα κάπου εκεί μας έχει έρθει Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί το μαρτύριο το περσινό με το εικοσαήμερο κύμα καύσωνα που ξεκίνησε 25 Ιουλίου και τελείωσε το Δεκαπενταύγουστο γιατί αλλιώς μας βλέπω να πρέπει να αλλάζουμε ημισφαίριο Κρίμα και είχαμε κάποιες ελπίδες φέτος ότι τουλάχιστον τα χάλια τα περσινά θα τα γλιτώναμε αλλά συνήθως όταν έχει καύσωνα η ιβηρική χερσόνησος ακολουθεί μετά από 5 έως 10 μέρες και η νοτιοανατολική Ευρώπη όπως γίνεται το χειμώνα με το κρύο αντίστοιχα Από ότι έχω παρατηρήσει τουλάχιστον Ας ελπίσουμε ότι το Μελτέμι θα κάνει το θαύμα του έστω και ζεστό γιατί πέρσι ούτε Μελτέμι είχαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Ως τις 23Ιουνιου ποιος ζει, ποιος πεθαίνει!!

      Διαγραφή
    2. Στη μετεωρολογία τώρα το καλοκαίρι ισχύει αυτό πού έγραψε ο Γιάννης.
      Δείχνει ότι θα ζεστάνει αρκετά από τις 23 και μετά και είναι λογικό, όμως γιά καύσωνα από τώρα δε μπορούμε να μιλάμε.
      Θα το ξανά δούμε.
      Σήμερα πάντως και πάλι η έντονη αστάθεια δήλωσε παρών στην Αιτωλοακαρνία.
      18mm στη Μακρυνεία, ενώ εδώ και μισή ώρα βρέχει ποτιστικά και στην πόλη του Αγρινίου.
      Η ψύχρα απόγευμα βράδυ και πάλι αισθητή.
      Έχουμε δρόμο.

      Διαγραφή
  8. Χρόνια πολλά κ Ζιακοπουλε! ΜΕ απασχολεί πολύ ένα φαινόμενο που συμβαίνει τον τελευταίο χρόνο στον Βόλο! Κυρίως μετά από κάθε κακοκαιρία άνοιξη φθινόπωρο η καλοκαίρι όπως τώρα ξεσπά μετά μανίας ενοχλητικός πολύ δυνατός κ επίμονος άνεμος! Αυτό τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε τέτοια συχνότητα γιατί υπάρχει κάτι περίεργο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα. Ο φετινός Ιούνιος βαφτίστηκε Μάιος. Αυτά που έπρεπε να κάνει ο Μάης θα τα δούμε τώρα, εκτός εποχής. Αλλο ένα σημάδι ότι τα πράγματα από εδώ και πέρα δε θα πηγαίνουν φυσιολογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλα στην ισπανια ποσους βαθμους θα φτασει η θερμοκρασια;στους 50 βαθμους?κοιταξτε τους χαρτες και θα εκλπαγειτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτή η γκρίνια για το κλίμα δεν λέει να σταματήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δικαιολογειται η οποια γκρινια διοτι η ανθρωποτητα τους τελευταιους αιωνες εχει ερθει αντιμετωπη με την ανθρωπογενη κλιματικη αλλαγη και την υπερθερμανση του πλανητη.Αυτην ειναι η πραγματικοτητα και ας προσπαθουν καποια περιφερομενα εναλακτικα ιστολογια στο διαδυκτυο να πουλουν και αναπαραγουν μπαρουφες και παραμυθια πως ολα αυτα ειναι ψεμμα και δεν υφιστανται.Αλλα οταν ομως υπαρχουν κάτι χαιβανια,χαπατα που τους δειχνουν εμπιστοσυνη,τοτε το "ναρκωτικο" λειτουργει πιο επιδραστικα και το φουμαρο πάει συννεφο,οπως ακριβως συμβαινει και με αλλες σαχλες απο διαφορες ψευδεις και ανοητες θεωριες συνομωσιας με εμβολια,ζομπι,τσιπακια,χαραγματα,ψεκασμοί,εβραιους,νεα ταξη πραγματων,σκιωδη κεντρα που κυβερνουν και ελεγχου του κόσμου και αλλες διαφορες πλανες που χειραγωγουν και κατευθυνουν στο φαουλ τις σκεψεις και τις αντιληψεις των αφελων και ανοητων ανθρωπων.

      Διαγραφή
  12. Υπαρχουν και τα σάιτ που ότι συμβαίνει λένε κλιματική αλλαγή πχ όταν έχουμε φωτιές φτάει η κλιματική αλλαγή όχι αυτοί που τις βάζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αλλο πραγμα ο εμπρησμος των δασων και αλλο η κλιματικη αλλαγη ανθρωπογενους φυσεως.Καπου διάβαζα πως απο την βιομηχανικη επανασταση τον 18ο αιωνα και υστερα αυξηθηκαν αποτομα τα επιπεδα του διοξιδειου του ανθρακα στην ατμοσφαιρα πραγμα που συντελεσε στο φαινομενο του θερμοκηπιου.Επιπλεον εκπεμπονται και αλλοι ρυποι που συμβαλλουν κατα πολυ περισσοτερο σε αυτο το φαινομενο απο οτι το διοξιδειο του ανθρακα.Ηδη παρατηρουνται αλλαγες σε παγκοσμια κλιμακα προς αυτην την κατευθυνση αλλα υπαρχουν και οι ανοητοι,βαρεμενοι,πιθηκομυαλοι που καθονται και πιστευουν τις μπουρδες που γραφουν και αναπαραγουν κατι εναλακτικα ιστολογια που στην ουσια εκμεταλλευονται την χαζομαρα του κοσμου και πουλουν φουμαρα,ριχνοντας λασπη στα ματια.Αυτη ειναι η πιο πετυχημενη συνταγη για να πουλησεις μπαρουφες:Δειχνεις οτι εισαι ενα εγκυρο και αποκαλυπτικο σαιτ που αποκαλυπτει "αληθειες"(ο θεος να κανει τα φουμαρα,αληθειες)για να τσιμπησουν οι αφελεις και ετσι περναει πιο ευκολα η προπαγανδα,η χειραγωγηση,και η παραπλανηση.Τωρα θα μου πεις γιατι γινονται ολα αυτα;προφανως θα υπαρχει απο πισω καποιο οικονομικο οφελος.το τσαμπα εχει πεθανει οπως επισης δεν θα καθονταν κανενας να τα κανει ολα αυτα απο εθελοντισμο,ετσι για το γαμωτο,για την ψυχη της μανας.Οτι λαμπει δεν ειναι χρυσος,θελει προσοχη το διαδικτυο.Διοτι αν προπαγανδιζουν τα καναλια για διαφορα θεματα,η προπαγανδα γινεται στο δεκαπλασιο απο την αλλη οψη του νομισματος στο ιντερνετ,και οπως και να γινει η προπαγανδα και το ψεμα δεν παυουν να ειναι αυτα που ειναι.

      Διαγραφή