Επιμένει η θερμική αστάθεια

Υψηλές πιέσεις καλύπτουν σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα την απουσία αξιόλογων βροχών. Αναφορικά με τις θερμοκρασίες, συνθήκες καύσωνα επικρατούν στην Ισπανία και δευτερευόντως στη Ν. Γαλλία. Στη χώρα μας, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), οι συνθήκες θα είναι και πάλι ευνοϊκές για την εκδήλωση απογευματινών όμβρων και καταιγίδων κυρίως στις δυτικές, κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές καθώς και για τη διατήρηση του βόρειου ρεύματος με ένταση ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 32 βαθμούς. 


Την Πέμπτη (16/6), τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται το απόγευμα στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας. Ως προς τους ανέμους και τη θερμοκρασία, δεν αναμένονται αξιόλογες μεταβολές. 

Την Παρασκευή (17/6), η απογευματινή αστάθεια θα περιοριστεί στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου. Κατά τα άλλα, οι βοριάδες οριακά στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 33 βαθμούς. 

Το Σαββατοκύριακο (18-19/6), αναμένεται νέος κύκλος αστάθειας στα ηπειρωτικά και ενίσχυση των Β-ΒΑ ανέμων κυρίως στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πρόσκαιρη πτώση. 

5 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,
    Ως τώρα έχουμε ήδη 3-4 μπόρες στην πόλη της Θεσσαλονίκης και μάλιστα στην τελευταία τώρα ρίχνει και λίγο χαλάζι.
    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ώρα 16:37 Θεσσαλονίκη κέντρο
    Απίστευτος υετός, καταρρακτώδης βροχή με πλημμύρες. Δεν μπορεί να απορροφηθεί τόσο νερό. Άλλωστε είναι η τρίτη καταιγίδα μέσα σε λίγες ώρες που ξεκίνησε η αστάθεια.
    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι δεν υπηρχε αποτυπωση της πολυ δυνατης καταιγιδας στον νοτιο Υμηττό σημερα, στα μοντελα προβλεψης καιρου;
    Επεσαν 24mm στην Ανω Ηλιούπολη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε τέτοιες περιόδους τοπικής αστάθειας, υπάρχουν περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που επιμένουν οι μπόρες και οι καταιγίδες συγκεκριμένα σημεία! Μάλιστα το μοτίβο επαναλλαμβάνεται κάθε μέρα την ίδια περίπου ώρα! Στη μία μεριά μιας περιοχής βρέχει συνέχεια και στην άλλη καθόλου ή ελάχιστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αυτό γεγονός παρατηρείται αγαπητέ και στην Ξάνθη όπου μένω.

      Διαγραφή