Καταιγίδες, μελτέμι και καύσωνας: για τη σειρά που θα μας επισκεφτούν δεν υπάρχουν αμφιβολίες, αλλά για την ένταση ορισμένων εξ αυτών υπάρχουν ακόμη κάποιες αβεβαιότητες


Οι συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας στη ΝΑ Ευρώπη παραμένουν ευνοϊκές για τη διατήρηση του Β-ΒΑ ρεύματος στην περιοχή μας με ένταση ως τα 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται τις απογευματινές - βραδινές ώρες στη Μακεδονία και ίσως στα ορεινά Ηπείρου και Θεσσαλίας. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 33 βαθμούς. 


Το Σάββατο (18/6), στην ηπειρωτική Ελλάδα και το Β-ΒΔ Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 και από το βράδυ στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα σημειώσει μικρή πτώση. 

Την Κυριακή (19/6), τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, την κεντρική χώρα και τη Δ. Ελλάδα (απόγευμα). Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. 

Τη Δευτέρα και την Τρίτη (20-21/6), τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλώνονται τα απογεύματα στην ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως στις ορεινές περιοχές της. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα της Δευτέρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα. 

Τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας η οποία θα φθάσει τα επίπεδα του καύσωνα. 


36 σχόλια:

  1. Πάμε για 40 η μπορεί και τα περισυνα χάλια με45συν? Να τα ξαναεχουμε? Και φαίνεται για κάτι σύντομο ή όμοια με τους ιβηρες φίλους μας? Δηλαδή 10ημερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τώρα δίνεται θάρρος σε ορισμένους να κινδυνολογούν.για το τελος λέω που λέτε για καύσωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποια στιγμή θα έρθει και ο καύσωνας παιδιά.
    Η ουσία είναι να μην έχει πολυήμερη ένταση και να συνοδεύεται από χαμηλές τιμές υγρασίας.
    Όσο γιά το πόσο ψηλά θα φτάσει η θερμοκρασία αν και νωρίς αποκλείω τιμές παρόμοιες με αυτές της Ιβηρικής χερσονήσου.
    Προσωπικά και μετά από έναν τέτοιο Ιούνη πού διανύουμε ας κάνει ότι θέλει.
    Σήμερα στην περιοχή μού ο σταθμός μού έγραψε άλλα 14mm μετά από ισχυρή καταιγίδα πού έπληξε τις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Αιτωλοακαρνίας.
    Οι βροντές και οι κεραυνοί αμέτρητοι, ενώ όλα τα βράδια η δροσιά έως και ψύχρα είναι αισθητή(17β ελάχιστες).
    Μέχρι την Κυριακή θα παίρνουμε.
    Φίλε καθηγητά Πέτρο ευχαριστώ πολύ γιά τα καλά σας λόγια αλλά η αλήθεια είναι ότι θέλουμε δουλειά ακόμη γιά να εντρυφήσουμε τα παράξενα τού καιρού και τις λειτουργίες τού.
    Θα ήθελα να γράψω και άλλα πάνω στην ανάπτυξη της καταιγίδας πού έλαβε χώρα ακριβώς πάνω από την περιοχή τού Αγρινίου και άρχισε να ενισχύεται και να σπάει σε πολλά μέρη καθώς το "μυρίστηκα" από νωρίς, όμως λίγο η έλλειψη χρόνου, λίγο ότι δε θέλω να κουράζω τον δάσκαλο θα μείνω εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Φώτη ο Σπύρος ο Δελαπόρτας είμαι σε παρακολουθώ και σε διάφορες άλλες σελίδες του facebook έχω τρομοκρατηθεί να πω την αλήθεια Είδα ένα τρέξιμο του gfc το οποίο δίνει για τις 26 Ιουνίου γύρω στους 30 βαθμούς στο 850hpa που σημαίνει 45 για πλάκα Βέβαια ένα τρέξιμο είναι και μακάρι να μην επαληθευτεί αλλά έχουμε πολύ άσχημη ανάμνηση από το περσινό καλοκαίρι που πάνω-κάτω τις ίδιες μέρες ξεκίνησε το πρώτο κύμα καύσωνα και μετά μας πήρε και μας σήκωσε στην κυριολεξία

      Διαγραφή
    2. Έχουμε 16 Ιουνίου και μιλάς για πρόβλεψη μοντέλου δέκα μέρες μετά. Είναι φανερό ότι είναι πιο εύκολο να μας κάτσει το τζόκερ παρά να πετύχει μια τέτοια αριθμητική πρόβλεψη. Ας κρατάμε πάντα μικρό καλάθι. Από εδώ και πέρα όλο καύσωνες θα δείχνουν τα μοντέλα όπως το χειμώνα ψηφιακούς χιονιάδες. Αλλά τα κρίσιμα στοιχεία φαινόνται λίγες μέρες πριν 2-3 και πολύ λέω. Άλλο τοπικά να φτάσει 40 κι άλλο να έχουμε μια βδομάδα 38 βαθμούς σε όλη τη χώρα . Καλά τα μοντέλα αλλά δεν δίνουν αξιόπιστες προγνώσεις δέκα μέρες μετά.
      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς Θεσσαλονίκη

      Διαγραφή
    3. Σπύρο ναι σε κατάλαβα.
      Νομίζω βιάζεσαι.
      Μην στέκεσαι σε ένα μεμονωμένο τρέξιμο τού gfs.
      Εάν δεις τούς μέσους όρους των ensemble τού ίδιου μοντέλου δε δίνει πάνω από +22 στα 850hPa.
      Στο ίδιο μήκος κύματος και το ευρωπαϊκό με +23 στα 850hPa.
      Βεβαία πάντα θα υπάρχουν αποκλίσεις προς τα πάνω ή προς τα κάτω αλλά συνεχίζω να πιστεύω ότι το ταβάνι θα είναι οι 40β και αυτό σε γνωστές περιοχές κλειστές ηπειρωτικές.
      Η διάρκεια είναι πού δεν γνωρίζουμε ακόμη.
      Ας χαρούμε ακόμη τις δροσιές.
      Σας καληνυχτίζω από το υγρό και ψυχρό Αγρίνιο(17β 94% υγρασία)

      Διαγραφή
  4. Λίγο δύσκολο για καύσωνα τουλάχιστον στην Θράκη που μένω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καυσωνακος θα ελεγα και μαλλον οχι γενικευμενος. Διαρκεια και ενταση παιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. συγνωμη αλλα δεν ξερει κανεις αν θα εχουμε καυσωνα,ενταση,διαρκεια και τα σχετικα.Απλα τα καιρικα μοντελα στο βαθος κανουν προβλεψη για αυτο πραγμα που μπορει καλλιστα να αλλαξει ειτε προς το καλυτερο ειτε προς το χειροτερο.Αν αλλαξει προς το χειροτερο τοτε ειναι δεδομενο πως θα γινουμε καμινι χειροτερα απο περυσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να δώσω και εγώ μια τάση στο Κάιρο των επόμενων ημερών με αυτά που βλεπω, Σάββατο Κυριακο άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες στον ηπειρωτικό κορμό,σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας την ερχόμενη εβδομάδα που δεν φενεται ούτε καν να αγγίζει τα όρια του καύσωνα ,ίσως παρατηρηθούν θερμοκρασίες 38 με 39 βαθμούς στις ευπαθείς περιοχές τίποτα το ακραίο δεν βλέπω και τέλος να δώσω μια ταση για αρχές τις άλλης εβδομάδας που φενεται να ξανά επιστρέφει η αστάθεια μετά από ένα διάλειμμα . Χρήστος Όθρυς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκείνος ο Χριστόδουλος που είναι εξαφανισμένος;Κάποτε μας έδινε τις εκτιμήσεις του για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μπροστά, τώρα τι έγινε και σώπασε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ισχυρές μπόρες για άλλη μία μέρα τώρα το απόγευμα στην περιοχή της Αιτωλοακαρνίας και συγκεκριμένα στο ανατολικό και νότιο τόξο αυτή τη φορά.
    Στο Αιτωλικό είχαμε αρκετό νερό αλλά ο σταθμός εκεί όπως και οι περισσότεροι της Αιτωλοακαρνίας κοιμούνται τον ύπνο τού δικαίου καθώς είναι και πάλι εκτός λειτουργίας!
    Νομίζω ότι η πρόγνωση γιά όλους τούς μετεωρολόγους ήταν εκτός σήμερα,όχι μόνο για εμάς αλλά και για την Πελοπόννησο όπου στο κεντρικό και νότιο τμήμα της βγάζει καταιγίδες πού έφτασαν μέχρι την Καλαμάτα!
    Τα φαινόμενα βέβαια δεν είχαν μεγάλη διάρκεια.

    Αυτό το τονίζω γιατί τα μοντέλα τελικά σήμερα το πρωί,έδειξαν αυτή την αστάθεια σε αυτές τις περιοχές, την ίδια στιγμή πού μέχρι χθες δεν έδειχναν τίποτα.
    Τα απρόσμενα τού καλοκαιριού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.
    Μετά από εκτενή μελέτη στα τελευταία στοιχεία παραθέτω την πρόγνωσή μού γιά το ΣΚ και όχι μόνο μιάς και αυτή είναι και η τελευταία σοβαρή διαταραχή τού μήνα.
    Ένα Σαββατοκύριακο πού και πάλι πάνω κάτω στις ίδιες περιοχές θα κυλήσει με πολύ άστατο καιρό.
    Αιτία η κάθοδος και πάλι από τα βόρεια Βαλκάνια πιό ψυχρών και ασταθών αερίων μαζών πού θα καθίσουν μέχρι τη Δευτέρα περίπου πάνω από τη χώρα μας και σε συνδυασμό το θερμό ηπειρωτικό έδαφος θα προκαλέσουν έξαρση αστάθειας μιάς και θα δημιουργηθεί και επιφανειακή αβαθής ύφεση(through).
    Η πιό δυνατή μέρα είναι αύριο και έτσι αναλυτικά από τις πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι άστατος στην κεντρική και βόρεια χώρα με μπόρες κυρίως σε κέντρο βόρεια Στερεά, Θεσσαλία και τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.
    Μέχρι το μεσημέρι περιμένουμε έξαρση της αστάθειας σε όλα τα ηπειρωτικά με τα φαινόμενα να παρουσιάζουν υψηλή ένταση(τοπικά πολύ νερό, δυνατός άνεμος η χαλάζι) κυρίως στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας της Χαλκιδικής μέχρι το ύψος περίπου της ανατολικής Μακεδονίας(Δράμα Καβάλα),την Θεσσαλία(δυτικά και βόρεια από πριν το μεσημέρι και Μαγνησία κυρίως από το βράδυ νύχτα) όλη την Ηπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά καθώς κ όλο το εσωτερικό της κεντροβόρειας και νότιας ΝΔυτικής Πελοποννήσου.
    Υποψηφιότητα για μπόρες δίνουν αύριο μέσα στην ημέρα και τα νησιά τού Ιονίου μικρότερης όμως διάρκειας και έκτασης.
    Οι υπόλοιπες περιοχές όπου δεν αναφέρθηκαν καθόλου τα φαινόμενα αν αυτά εκδηλωθούν θα είναι τοπικά και άνευ σημασίας.
    Από αργά το βράδυ ύφεση.

    Προοπτική
    Συνεχίζετε Κυριακή Δευτέρα ή αστάθεια κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά ορεινά ημιορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας ενώ η θερμοκρασία θα συνεχίζει να βρίσκετε σε δροσερά επίπεδα(ξημέρωμα πρωί Κυριακής μία ζώνη φαινομένων θα υπάρχει σε Μαγνησία Σποράδες βόρεια Εύβοια μεχρι ΒΑνατολική στερεά με βελτίωση όμως μέσα στην ημέρα)
    Από Τρίτη πάμε σε έντονο κύμα ζέστης σε όλη τη χώρα πού σε κάποιες κέντρο ανατολικές περιοχές ίσως φτάσει στα επίπεδά καύσωνα.
    Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρισει καθόλου αν θα έχει διάρκεια και πότε θα λήξει οπότε μην ακούτε τρομολαγνικά σχόλια από άσχετους πού θέλουν μόνο τα κλικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, σώφρονα προγνώστη, ένα κλικ από εμένα για την όλη συνεισφορά σου στο μπλογκ.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστούμε πολύ Φώτη για τα «φώτα» σου!
      Να σημειώσω ότι χθες το βράδυ στην πόλη της Θεσσαλονίκης ξέσπασε άλλη μια ισχυρή καταιγίδα που επανατροφοτηθήκε αρκετές φορές και τελικά διήρκησε σχεδόν 2 ώρες (συνολικός υετός περίπου 20- 25mm). Σήμερα ο ουρανός είναι συννεφιασμένος, επικρατεί δροσιά και αναμένουμε τον νέο κύκλο βροχών…
      Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και καλά μπάνια σε εκείνους/ες που θα έχουν ήλιο και θα απολαύσουν τη θάλασσα ή το βουνό!

      Διαγραφή
    3. Καλαμαριά 50 mm με μέγιστη ραγδαιότητα 282 mm/h!

      Διαγραφή
  11. Φίλε Φώτη ήμουνα βέβαιος για τα νερά που αναφέρεις στην περιοχή σου ,γιατί είδα αργά το απόγευμα πίσω και ανατολικά από τη Ναύπακτο να υψώνεται ένα μεγαλόπρεπο αμόνι.Σας ζηλεύω.Καιρικά δεν πλήττετε καθόλου!.======Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ποια ειναι η υψηλοτερη θερμοκρασια που εχει καταγραφει στην ευρωπη απο ποτε και σε ποια χωρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απόσπασμα από άρθρο με τίτλο «Η αμφισβήτηση ενός ρεκόρ» που αναρτήθηκε στο μπλογκ στις 30-6-2014:
      «Στην Ισπανία το επίσημο ρεκόρ είναι 47,8 βαθμοί και σημειώθηκε στη Murcia στις 29-7-1976. Οι θερμοκρασίες των 51,0 βαθμών στη Σεβίλλη στις 30-7-1876 και των 48,8 βαθμών στην Cazalla της Σεβίλλης στις 30-8-1926 δεν έχουν γίνει αποδεκτές, επειδή οι ίδιοι οι Ισπανοί αμφισβήτησαν την καταλληλότητα του εξοπλισμού των σταθμών.
      Στην Πορτογαλία το επίσημο ρεκόρ είναι 47,4 βαθμοί και σημειώθηκε στην Amareleja στις 1-8-2003.
      Στην Ιταλία το επίσημο ρεκόρ είναι 47,0 βαθμοί και σημειώθηκε στη Foggia στις 25-6-2007.Το ρεκόρ των 48,5 βαθμών που σημειώθηκε στις 10-8-1999 στην Catenanuova της Σικελίας αμφισβητείται.
      Στην Κύπρο το επίσημο ρεκόρ είναι 46,6 βαθμοί και σημειώθηκε στο Λευκόνοικο στις 1-8-2010.
      Οι 48 βαθμοί της Ελευσίνας και του Τατοΐου της 10ης Ιουλίου 1977 είναι καταχωρισμένοι στα αρχεία της ΕΜΥ και του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού ως ελληνικό και ευρωπαϊκό ρεκόρ, αλλά κάποτε πρέπει να αποκατασταθεί η αλήθεια. Το αδιαμφισβήτητο επίσημο ρεκόρ για την Ελλάδα είναι οι 47,2 βαθμοί που σημειώθηκαν στα Τρίκαλα Θεσσαλίας στις 23-8-1958. Για την Αθήνα (Ν. Φιλαδέλφεια) το ρεκόρ είναι οι 46,2 βαθμοί και σημειώθηκε στις 26-6-2007. Αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν, καθώς την ίδια μέρα ο σταθμός του Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο κατέγραψε μέγιστη θερμοκρασία 44,8 βαθμών Κελσίου, που είναι η μεγαλύτερη θερμοκρασία από το 1897».

      Διαγραφή
    2. γιατι η θερμοκρασια που κατεγραψε ο σταθμος στο τατοι αμφισβητηται;

      Διαγραφή
    3. Κύριε ζιακοπουλε Καλησπέρα σας πολύ φοβάμαι ότι το επόμενο. 15ημερο θα σπάσουν μετά το θερμικό θόλο που θα ξαναεχουμε όπως και πέρυσι τον Αύγουστο πολλά ρεκόρ για την ηπειρωτική χώρα... Μελανόςοφις που μας έφαγε... Και ήλπιζα ότι εφέτος θα ήταν κάτι τοις καλύτερα τα πράγματα, αλλά εις μάτην. Καλό κουράγιο λοιπόν ας ευχηθώ και προτιστος να αντέξει το δίκτυο της ΔΕΗ

      Διαγραφή
    4. Και το σπουδαίο με το ρεκόρ των Τρικάλων δάσκαλε είναι ότι έγινε τέλος Αυγούστου!

      Διαγραφή
    5. Προς τον ανώνυμο της 10:31: Ανατρέξτε στην ανάρτηση της 30-6-2014.

      Διαγραφή
    6. θερμικο θολο;τι εννοεις;θερμο κυμα ζεστης επρεπε να ειχες γραψει.

      Διαγραφή
  13. Ο Τίτλος σε δάσκαλε με τις αβεβαιότητες μάλλον γίνει να επαληθευτεί Μαγνησία τουλάχιστον εδώ στην Όθρυ μέχρι αυτή την ώρα οι οποίες βροχές και καταιγίδες δεν ήρθαν ακόμη . Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η νδυτικη Μαγνησία φίλε Χρήστο εξαρχής ήταν εκτός έντονων φαινομένων.
      Ίσως κάτι πάρετε την νύχτα η αύριο το πρωί.
      Ο καιρός ήταν καθαρά δυτικής βόρειας χώρας κ κεντροδυτικής Πελοποννήσου σε αυτό το κύμα.
      Εδώ στο νομό Αιτωλοακαρνίας αν και πάλι τα φαινόμενα είχαν μεγάλη τοπικότητα, οι μεσημεριανές απογευματινές καταιγίδες δυστυχώς άφησαν και πάλι πολλές ζημιές στον αγροτικό τομέα όπως και στις ελιές όπου δεν έμεινε όρθιο τίποτα!
      Πολλοί μετεωρολόγοι διαβάζοντας τούς συνεχίζουν να εκτίθενται μιλώντας για κακοκαιρία στην ανατολική χώρα και μπερδεύοντας τον κόσμο.
      Πού την είδαν??
      Το παράδοξο είναι ότι ενώ στη μισή Ελλάδα βρέχει στην Εύβοια εκκενώνονται σπίτια λόγω πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει με τη βοήθεια των ενισχυμένων ΒΑ ανέμων.
      Καλή συνέχεια και χαιρετισμούς στον αγαπητό Κορίνθιο Πέτρο.

      Διαγραφή
  14. Και εμείς από την Κορινθία είμαστε.......(ελπίζω ότι είσαι λάτρης του χιούμορ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πουθενά δε φαίνεται για το επόμενο δεκαήμερο τουλάχιστον ότι θα σπάσουν ρεκόρ ζέστης όπως φοβούνται κάποιοι. Διασπορά φόβου για ακραίες θερμοκρασίες όπως πέρσι ενώ κάτι τέτοιο δε διαφαίνεται δε χρειάζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αντε ξανα παλι φωτιες και μαλιστα στην ευβοια.Οι εμπρηστες θα ξετιναξουν ολοκληρο το πρασινο σε αυτο το νησι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στην πόλη μου τα Τρίκαλα έχουμε και μια από τις χαμηλότερες θερμοκρασίες το -19 βαθμούς αν δεν κάνω λάθος κύριε Ζιακοπουλε
    Meteorakias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζω για τις τελευταίες δεκαετίες , φίλε μου. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι στο σταθμό της ΕΜΥ που λειτούργησε τις περιόδους 1931-1940 και 1947-1970 η μικρότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί είνα οι -16,8 βαθμοί.
      Καλό απόγευμα σε όλους.

      Διαγραφή
    2. 'Οπως με πληροφόρησε ο καλός φίλος Χρήστος Πετρόπουλος, η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία στα Τρίκαλα σημειώθηκε στις 19/12/2001 και ήταν -21,4 βαθμοί!

      Διαγραφή
    3. Ήταν -20,4 στις 20/12/2001. Πέρασα την μεθεπόμενη από τα Τρίκαλα. Σιβηρία. Χρειάστηκα 33 ώρες για να πάω από Φουρνά Ευρυτανίας στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.
      Σημείωσε και -18,4 πάλι στις 20/12 αλλά του 1988, άλλη Σιβηρία και τότε. Είχε αποκλειστεί η Θεσσαλονίκη ακόμη και σιδηροδρομικώς!

      Διαγραφή
    4. Αυτά να τα ακούνε κάποιοι πού λένε ότι φέτος είχε πολύ πολύ βαρύ χειμώνα.
      Η δε θυμούνται η δε ζούσαν πριν 20 και 30 χρόνια.

      Διαγραφή
    5. Η κουβέντα δεν τελειώνει ποτέ, ας μην το κάνουμε ποδόσφαιρο με τις θερμοκρασίες. Υπάρχουν οι επίσημες της ΕΜΥ, υπάρχουν και διάφορες άλλες . Προς το παρόν,θεωρώ ότι διάγουμε φυσιολογικό καλοκαίρι και η επερχόμενη ζέστη δεν θα ξεπεράσει τις αντοχές μας. (Δ)

      Διαγραφή