Εβδομάδα αστάθειας

Το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), η χώρα θα βρίσκεται υπό την επίδραση του συνδυασμού των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο, με αποτέλεσμα την επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων εντάσεως ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς. 

Την Τετάρτη (8/6), στην ηπειρωτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες βασικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. 


Την Πέμπτη (9/6), βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το απόγευμα κυρίως στη Β-ΒΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πρόσκαιρη άνοδο στα ανατολικά και τα νότια. 

Την Παρασκευή (10/6), βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, προβλέπονται στην ηπειρωτική Ελλάδα και το Β. Αιγαίο. Οι άνεμοι βαθμιαία και από τη ΒΔ Ελλάδα θα στραφούν σε Β-ΒΔ με ένταση ως τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειώσει πτώση. 

Το Σάββατο (11/6), τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα γίνουν Β-ΒΑ με ένταση ως τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια θα σημειώσει πτώση.      

9 σχόλια:

  1. Aντε μπας και πιάσει καμιά μπόρα σήμερα στο λεκανοπέδιο να δροσιστούμε γιατι είναι σαν μέσα Ιουλίου ήδη 2 βδομάδες τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δώρο θεού αυτή η μεταβολή του καιρού για τη Θεσσαλονίκη γιατί έχει βράσει ο τόπος πραγματικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως το είπατε δάσκαλε εβδομάδα αστάθειας , νοτιοδυτική Μαγνησία πολύ νερό με καταιγίδα εδώ και ένα τρίωρο και συνεχίζει έπεσε και χαλάζι με δυνατό άνεμο σε μέγεθος φουντουκιού . Χρήστος Όθρυς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν καταφέρει να βρέξει και η Αττική Αθήνα θα είναι θείο δώρο, δεν θυμάμαι από ποτέ έχουμε να δούμε βροχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ισχυρή ηλεκτρική δραστηριότητα καταγράφεται αυτή την ώρα στον Σαρωνικό κόλπο. Φοβερό θέαμα! Πρέπει να είναι και η πρώτη φορά στην ζωή μου που είδα ανάποδο κεραυνό πλησίον της Πάρνηθας. Ανέβηκε από κάτω με μόνη στήλη και στην συνέχεια έκανε τα κλασικά παρακλάδια προς τα νέφη. Η όλη ατμοσφαιρική διαταραχή χρειάζεται μεγάλη προσοχή και τις επόμενες ημέρες. Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλους. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλη η εβδομάδα θέλει προσοχή Φραγκίσκο.
      Σήμερα την πήρατε την αστάθεια σας με πολλά ηλεκτρικά φαινόμενα όπως είδα.
      Ο νομός Αττικής ήταν μέσα στα φαινόμενα σήμερα γι αυτό και το ανέφερα χθες αυτό ξεχωριστά.
      Αύριο Τρίτη λογικά παίρνουμε και εμείς σειρά.
      Το κυριότερο είναι ότι θα φύγει αυτή η έντονη ζέστη γιά την εποχή.

      Διαγραφή
    2. Ο κύριος πυρήνας της καταιγίδας Φώτη πέρασε ξυστά και δυτικά από την Αττική. Δεν γνωρίζω τι ζημιές θα έκανε αν περνούσε ολοκληρωτικά ο πυρήνας εξ αρχής πάνω την Αττική. Η νύχτα μέρα είχε γίνει από την ισχυρή και συνεχή κεραυνική δραστηριότητα. Επίσης οι ραγδαιότητες πρέπει να ήταν πολύ έντονες αλλά όλα τα πήρε ο Σαρωνικός κόλπος. Το stream ήταν βόρειο- βορειοδυτικό και η καταιγίδα μας επηρέασε όταν φούντωνε και απλώθηκε ενώ έφευγε. Φαίνονταν ότι το Cumulus στα δυτικά όπως το έβλεπα πήρε απότομα κατακόρυφη ανάπτυξη και εκεί άρχισε να εξελίσσεται σε κύτταρο καταιγίδας. Καλημέρα σε όλους και στον Δάσκαλο μας. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

      Διαγραφή
  6. Με βάση το βράδυνο τρέξιμο του Ευρωπαίου τρένο θα μας πάει η αστάθεια ως τη Δευτέρα του Αγίου πνεύματος. Βλέπω να μας χαλάει τα, σχέδια για το τριήμερο με βροχές και καταιγιδες σε όλο τον Ηπειρωτικό κορμό. Πολύ δυνατή μέρα θα είναι η Παρασκευή ακόμα και για τα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μέχρι και 360 mm/h έπεσαν στην Αρκαδία σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή