Με βοριάδες και κρύο θα μας αποχαιρετήσει ο Φλεβάρης


Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Πέμπτη), η χώρα θα βρίσκεται και πάλι υπό την επίδραση του συνδυασμού των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στη ΝΑ Τουρκία με αποτέλεσμα τη διατήρηση του βόρειου ρεύματος με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Καρπάθιο). Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή κυρίως σε ό,τι αφορά τις ελάχιστες τιμές της και οι τοπικές βροχές που θα σημειωθούν στα ανατολικά και τα νότια θα είναι ασθενείς και σύντομες. Την Παρασκευή (1/3), στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση ως τα 6 μποφόρ (νότια πελάγη) και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Το Σάββατο (2/3), προβλέπονται τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στα περισσότερα διαμερίσματα της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ έως ΝΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Την Κυριακή (3/3), τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά) θα σημειωθούν στην ανατολική και τη νότια χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ με ένταση στο Ιόνιο 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη τη χώρα.  

ΠΕΜΠΤΗ, 28 Φεβρουαρίου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28-2-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 13 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 15 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών ή χιονοπτώσεων (ορεινά-ημιορεινά) το πρωί. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 14 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ασθενείς βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) στη Β. Κρήτη και τις Κυκλάδες. Άνεμοι Β-ΒΔ 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις το πρωί. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 14 βαθμούς.

Ν. Θεσσαλονίκης:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 13 βαθμούς.

10 σχόλια:

  1. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.accuweather.com/en/weather-news/accuweather-2019-europe-spring-forecast/70007427&ved=2ahUKEwjxpIvHjdzgAhWDIVAKHfCJBYAQFjAAegQIBBAB&usg=AOvVaw3ApuFswqBX95nvjSZhC9yB&cshid=1551277367465

    Σας παραθέτω το λινκ παραπάνω όπου μπορείτε να το "κλικάρετε",να το αντιγράψετε κ να μπείτε να δείτε αναλυτικά τον χάρτη κ την εκτίμηση των Αμερικανών(μεγάλη ευστοχία είχαν κ τον φετινό Χειμώνα)για τον καιρό της Ευρώπης την Άνοιξη η οποία βγήκε πριν λίγες μέρες.
    Γι'αυτούς που δε γνωρίζουν Αγγλικά η δεν έχουν μετάφραση να πω εν ολίγης ότι το μοτίβο καιρού δε θα αλλάξει πολύ ούτε τους μήνες της Άνοιξης.
    Ανατολική Ευρώπη κρύο κ χιόνια μέχρι αρχές Μαΐου,με τα νότια Βαλκάνια κ τη χώρα μας στο ψυχρό μοτίβο κυρίως Μάρτιο-Απρίλιο κ τις συχνές καταιγίδες που θα βρίσκουν το πεδίο ελεύθερο να έρχονται η να δημιουργούνται λόγω των υψηλών πιέσεων που θα επικρατούν όλη την Άνοιξη στα ΔΒΔυτικά της Ευρώπης.
    Άν εξαιρέσουμε περιοχές της ΒΔυτικής Ευρώπης όπως τα πολύ βόρεια της μεγάλης Βρετανίας όπου ο καιρός θα παραμείνει υγρός κ βροχερός,στην υπόλοιπη κεντροδυτική,νοτιοδυτική Ευρώπη η Άνοιξη θα έρθει από νωρίς κ θα μείνει με ξηρό κ ζεστό καιρό!
    Πάμε λοιπόν για συνεχή κ αμείωτο καιρικό ενδιαφέρον που θα μας χαρίσει όλων των ειδών φαινόμενα κ την Άνοιξη?
    Μάλλον......ή καλύτερα..θα δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικά μόλις μου έφτιαξες τη διάθεσή με το accu Φώτη κ μακάρι πραγματικά να βγει
    Θάνος Κοτταρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα σε όλους,τωρα το απόγευμα μας ήρθε ή μίνι θα έλεγα ψυχρή εισβολή,μπουρινια χιονόνερου κ παγωμένος βοριάς,το μονο σίγουρο,σημερα βράδυ θα έχει πολύ κρύο,σημερα εμφανίστηκαν πάντως στο νησί κ τα πρώτα χελιδόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχει σταματήσει δυστυχώς και ο Πανάκογλου τις μακροπρόθεσμες, που τα πήγαινε καλά. Πάντως η εκτίμηση του AccuWeather είναι, απ΄όσο το έχω ψάξει ίσως η μοναδική εξαίρεση στον κανόνα. CFS, Ευρωπαϊκό, MetOffice, Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι... δυστυχώς λένε τα αντίθετα. Εγώ πάντως, ως γνήσια "μαυρόγατα" (κατά Βαγγέλη Κ.) θα ευχηθώ να ...πέσει έξω το AccuWeather!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο στα μακροπρόθεσμα ο αμερικάνος τα τελευταία 2 χρόνια που το παρακολουθώ τα πάει αρκετά καλά.
      Το cfs νομίζω δεν τα πήγε καλά στην έκβαση του φετινού Χειμώνα.
      Πάντως εσύ ευχήσου να αποτύχει ο αμερικάνος μπας κ δούμε χαΐρι!
      Παιδιά μακάρι να βγεί πάντως,Μάρτη κυρίως αλλά κ Απρίλη δείχνει ωραία πράματα..

      Διαγραφή
  5. Ιωάννης από Μυτιλήνη27 Φεβρουαρίου 2019 στις 8:51 μ.μ.

    Καλησπέρα σε όλους!! Προσπάθησα να στείλω πιο πριν.. Τα "μερομήνια" που "έβγαλα" τον Αύγουστο στην Λούτσα μου έδειξαν γενικά βοριάδες όλο τον χειμώνα και κάτι δυνατό τον Μάρτιο!! Συγκεκριμένα η 8η Αυγούστου (Μάρτιος) στην Αρτέμιδα που ήμουν το πρωινό της ήταν πολύ κρύο με τρελό βοριά.. Λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην απογευματινή μου βόλτα με τα σκυλιά,τα σημάδια που συνάντησα,ήταν πολλά και"λενε" ότι θα έχουμε συνέχεια του χειμώνα για πολύ καιρό ακόμα.Πολλες αμυγδαλιές, αντιστέκονται στον ερχομό της άνοιξης, όπως και οι περισσότερες γκοριτσιες. Το ίδιο ισχύει και για τους"μετεωρολογους"μου,που αρνούνται πεισματικά να κάνουν έστω μια μικρη"εμφανιση"απο την "κρυψώνα"τους,όπου μάλλον περνούν καλύτερα.
    Η"φιλαρμονικη"των γατων, δεν λέει να τελειώσει με τίποτα,αν και τελείωσε ο Φλεβάρης.
    Υπάρχουν και πολλά άλλα σημάδια,τα οποία μου λένε ακριβώς το ίδιο. Δεν με γέλασαν ποτέ και ειδικά φέτος που τόλμησα να κάνω από νωρίς τις"προβλεψεις"στο μπλοκ.
    Πιστεύω ότι και ο Φώτης θα πέσει μέσα σε αυτά που μας μετέφερε σήμερα
    Όπως και ο Πανακογλου και το είχα πει, στις προβλέψεις του, έπεσε μέσα σε μεγάλο ποσοστό.
    Θα "τολμησω"ακομη μια "προβλεψη".Δεν αποκλείω τον Μάρτιο, πεδινό χιόνι, απεναντίας, έχει αρκετές πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο.
    Στα του τρέχοντος καιρού, θέλω να πω,ότι μάταια περιμένουμε στην περιοχή μου τουλάχιστον, μια μικρή παύση, αλλά δεν έρχεται.
    Μετά την Δευτέρα που ήταν μία από τις παγωμένες ημέρες (απο-1 εως0 Η θερμοκρασία)Και η χθεσινή μέρα δεν πήγε πίσω, καθώς Ναι μεν,καθάρισε ο ουρανός από σύννεφα, αλλά ο δυνατός αέρας δεν σταμάτησε στιγμή και έτσι η θερμοκρασία δεν ανέβηκε πάνω από τους 11 βαθμούς.
    Αργά το βράδυ ξανασυννεφιασε και το πρωινό σήμερα, μας βρήκε με ψιλόβροχο και πολλά "φωτορυθμικα".
    Στον δρόμο για την δουλειά, πολλή βροχή, βρήκα στην Θήβα και ακόμη περισσότερη στα Οινόφυτα (εξυπηρέτησα έναν φίλο)μαζί με χαλάζι, που μάλιστα έριξε ξανά κατα τις 9.30.
    Στο Σχηματάρι πολλή νερό έριξε από τις 9 -11,30.
    Στην επιστροφή μου ξανά βροχή στην Θήβα και το ίδιο στο χωριό μου.
    Ο αέρας συνεχίζει δυνατός και κρύος.
    Πριν λίγη ώρα, ξεκίνησε εκ νέου και ψιχαλίζει .
    Καλό βράδυ σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην Αρτέμιδα πάντως εξ'όσων θυμάμαι
    (γνωρίζω καλα την περιοχη λογω συγγενων μου που μενουν εκει) όλο το πρώτο 12ήμερο του Αυγούστου είχε δυνατό μελτέμι. Άρα θεωρητικά όλοι οι μήνες θα έπρεπε να βγουν έτσι
    Θάνος Κοτταρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιάννης από Μυτιλήνη28 Φεβρουαρίου 2019 στις 1:24 μ.μ.

    Καλημέρα! Οι περισσότερες μερες Θάνο ήταν με βοριαδες ασχετος την ένταση. Θα δείξει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή