Κάπου εκεί μέσα είναι οι κότες...





Φθιώτιδα, 24-2-2019. Φωτ. Δημήτρης Ροζής

10 σχόλια:

  1. Αυτό είναι χιόνι,Φώτη, κάπως έτσι έπρεπε να ήταν και σε μας, αλλά...
    Μπράβο φίλε Δημήτρη,πολύ όμορφες φωτογραφίες και εκπληκτικά πολύ το χιόνι.Παντα τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καταλαβαίνω Χριστόδουλε αλλά τι να πουν κ άλλοι άμα μου παραπονιέσε φέτος εσύ!
      Παρ'όλα αυτά ξέρω ότι βάση των αναμενόμενων δεν πήρες αυτό που σου άξιζε.
      Απίθανες χιονο-εικόνες Δημήτρη,νομίζω ότι αυτές οι περιοχές της βόρειας Στερεάς(Φθιώτιδα κ Ευρυτανία)πήραν το μεγαλύτερο κομμάτι της "χιονισμένης" πίτας πανελλαδικά!

      Διαγραφή
  2. Συγνώμη,ξέχασα κ την Εύβοια αλλά αυτή ήταν στανταράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. wow! Αυτά είναι χιόνια, όχι που θεωρούμε επιτυχία που πέτσωσε από Κηφισιά και πάνω την Κυριακή το πρωί κι έβαλες 3 ποντάκια από υπερβόρεια προάστια... Τελικά, αν κάπου χτύπησε καλά αυτή η ομολογουμένως δυνατή κακοκαιρία (τι αέρας ήταν αυτός; χρόνια είχε να κάνει τέτοιο πράγμα) ήταν η Στερεά Ελλάδα (Βοιωτία και πέρα).
    Κάνοντας μια αποτίμηση για την περιοχή μου η θερμοκρασία έπεσε τελικά αρκετά χαμηλά, το χιόνι ήταν όμως αναλογικά ελάχιστο λόγω της αυξημένης υγρασίας θαρρώ, αφού π.χ. καθαρό χιόνι σε εμάς έπεφτε με 0,5 βαθμό, παραπάνω ήταν mixed και από 1 βαθμό και πάνω μόνο χιονόνερο.

    Κάπου εδώ, και ενώ το κρύο μάλλον θα μας συντροφεύει για μέρες ακόμα, τα όποια όνειρα για χιόνι (τι ωραία που το περιέγραψε ο NW Pindos, λυρικός και ρεαλιστής ταυτόχρονα, συγχαρητήρια) μάλλον πρέπει να πάρουν αναβολή για ένα χρόνο ακόμα. Η φετινή χρονιά για μένα κλείνει ικανοποιητικά. Ο χειμώνας ήταν γενικά βαρύς, υετοφόρος και ψυχρός. Το χιόνι στην περιοχή μου δεν είχε διάρκεια (3 φορές χιόνισε, την πρώτη πολύ καλά, αλλά λίγες ώρες, τη δεύτερη πολύ πυκνά αλλά με κακές θερμοκρασίες και την τελευταία μέτρια με οριακές θερμοκρασίες) αλλά το πρώτο ειδικά ήταν εξαιρετικό, ό,τι καλύτερο από το 2008.. Πήραμε λιγότερα πάντως από όσα μπορούσε να μας δώσει η διάταξη αυτού του χειμώνα, μακάρι κάθε χρόνο να έχουμε αντικυκλώνες τόσο συχνά εκεί που ήταν φέτος. Θα έλεγα ότι από συγκυρίες δεν έγινε κάτι πραγματικά καλό, αλλά ας μην είμαστε αχάριστοι, ας θυμηθούμε το περυσινό ανύπαρκτο χειμώνα όπως και αρκετούς πρόσφατους ανύπαρκτους χειμώνες που τείνουν να εμφανίζονται πλέον όλο και πιο συχνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα τελευταία που δεν ανεβαίνω στα χιονισμένα βουνα της Ηπείρου μου λείπουν πολύ αυτες οι εικόνες μπράβο παιδιά
      (Δημήτρη και Φώτη).

      Διαγραφή
  4. Το δεύτερο χιόνι που περίμενα τις προάλλες έπεσε άδοξα μόνο στο Χορτιάτη και στη Χαλκιδική σήμερα το πρωί. Δεν πειράζει, είδαμε τουλάχιστον το πρώτο προχθές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πόσο ήταν στην πόλη Χρήστο?

      οφείλω και το follow-up (που λένε και στο χωριό μου), στη συζήτηση που είχαμε με τον Φώτη, προ χιονιού. όπως περίμενα, δεν το έστρωσε, αν και πάλι ξεπέρασε τις (μετά την προσεκτική ανάγνωση των προβλέψεων) προσδοκίες, ξεκινώντας από τις 9 πμ του Σαββάτου και συνεχίζοντας (ασθενώς κατά βάση και με θετική Τ) για ένα 24ωρο. ωραία εικόνα ο χιονισμένος λόφος του Προφήτη Ηλία (κυρίως χάρη στα κωνοφόρα, που κράτησαν το χιόνι στις βελόνες τους) χτες το πρωί.

      εξυπακούεται ότι στην Καλαμπάκα το έστρωσε κανονικά, στον Κόζιακα το χιόνι έφτασε στα ριζά του κάμπου και στα ορεινά έφτασε μέχρι και μέτρο, με όλους τους δρόμους όμως σήμερα ανοιχτούς, όπως διαβάζω.

      για να δούμε τι μας επιφυλάσσει ο March, θεσσαλικά Μαρτς, δηλαδή "ως έχει".

      Διαγραφή
    2. Γεια σου ρε Νικόλα. Το έστρωσε παντού γύρω στα 4 cm, εκτός από την άσφαλτο και τα πεζοδρόμια. Ο υετός ήταν αρκετά ικανοποιητικός, αλλά έλιωνε παράλληλα, ήταν σε ώρες της ημέρας και τέλη Φλεβάρη............

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα σε όλη την παρέα.
    Ως πολίτης και όχι ως ειδικός (αφού δεν είμαι), θα ήθελα να πω ότι η επιστήμη της Μετεωρολογίας είναι δύσκολη.
    Αλλά!!!!!!!!!!!!!
    Χωρίς να θέλω να λιθοβολήσω τον οποιοδήποτε Καλλιάνο, θέλω να πω το εξής.
    Επειδή έχουμε πει και εδώ πολλές φορές ότι ο πολύς κόσμος δεν έχει αντίληψη, δε βγαίνεις να πεις αν τα προγνωστικά στοιχεία παραμείνουν έτσι θα έχουμε ιστορικά πράγματα κλπ κλπ
    Ο πολύς ο κόσμος το αν θα το "φάει".
    Γι' αυτό πρέπει ο επιστήμονας να είναι συγκρατημένος και να αγνοεί την πίεση των δημοσιογράφων για τη μεγάλη είδηση.
    Εδώ, έχω ακούσει κόσμο να κατηγορεί τους Μετεωρολόγους όταν η πρόγνωση επαληθεύεται και τρελαίνομαι.
    Αν έχουν δοθεί για παράδειγμα ισχυρές καταιγίδες στη Φθιώτιδα και στο χωριό μου δε βρέξει, οι Μετεωρολόγοι ακούνε τα εξ αμάξης. Αν όμως η Λαμία και τα Καμένα Βούρλα πνιγούν στο νερό, τότε η πρόγνωση είναι σωστή.
    Αυτά, τα καταλαβαίνει η μειοψηφία δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ Η ΕΜΥ ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΕΙ ΝΕΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ..........ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝΕ?ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή