Την Παρασκευή μην ξεχάσετε το μαρτίτσι!




9 σχόλια:

  1. Βέβαια βέβαια δασκαλε
    Όταν δούμε χελιδόνι πάρε την μαύραδα κ δωσ'μου την ασπράδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην είμαστε τόσο βιαστικοί,δάσκαλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν κ δεν μπορούμε ακόμη να ξεγράψουμε το Χειμώνα νομίζω ότι από τις 5 του Μάρτη κ μετά οι βοριάδες αποχαιρετούν μία κ καλή την περιοχή μας κ περνάμε μετά από αρκετό καιρό σε μία πιό δυτική κυκλοφορία με τα όποια συστήματα(και αν αυτά έρθουν) να μας έρχονται από Ιταλία κ τον καιρό να μαλακώνει αρκετά έως πολύ σε ολόκληρη τη χώρα κ κυρίως στα κεντρονότια.
    Νομίζω ότι μέχρι τις 12-13 του Μάρτη αυτή θα είναι η εξέλιξη.
    Τώρα για πεδινό χιόνι ας μη γελιόμαστε,νομίζω ότι πρέπει πιά να το ξεχάσουμε.
    Όσοι ονειρευόμαστε Μάρτιο του '87(Γιώργο Λ)νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να ξανά συμβεί.
    Πάντως εκτιμώ ότι κ ο Μάρτιος θα έχει αρκετό ενδιαφέρον όσον αφορά τις αλλαγές κ τις διακυμάνσεις.
    Φίλε BW Πίνδος νομίζω έχεις δίκιο,ο ΒΑ καιρός είναι πιό δύσκολος προγνωστικά για το σύνολο της ανατολικής χώρας σε σχέση με τον δυτικό καιρό(τουλάχιστον εγώ δυσκολεύομαι πολύ να τον κατανοήσω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Φώτη, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το πεδινό χιόνι πρέπει σιγά σιγά να το ξεχάσουμε. Πάντως, δεν είναι μόνο ο Μάρτιος 1987, πεδινό χιόνι. Αυτό συμβαίνει κάθε 100 χρόνια φαντάζομαι.Εγώ προσωπικά θυμάμαι αρκετά Μαρτιάτικα χιόνια, πλην του επικού 1987, είτε ως μαθητής δημοτικού να παρελαύνω 25η Μαρτίου με ασθενή χιονόπτωση, είτε το 2003 που χιόνιζε σφοδρά 3 νύχτες συνεχόμενες Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα (τη μέρα πάντως το χιόνι εξαφανιζόταν παρά τα 10ποντα), είτε πάλι την ίδια δεκαετία που παραμονή 25ης Μαρτίου το έστρωσε λίγο και στο κέντρο. Γενικά, δεν είναι σπάνιο, θα έλεγα εμπειρικά τελείως ότι εδώ στην Αττική δεν είναι σπανιότερο από το Δεκμβριανό χιόνι, είναι όμως σαφώς λιγότερο ποιοτικό. Απλώς θέλει πολύ καλές διατάξεις και οπωσδήποτε ό,τι και να γίνει ο στρατηγός Ήλιος το εξαϋλώνει πολύ εύκολα τη μέρα.

      Διαγραφή
    2. Μια φορά την εβδομάδα παίζω ένα ευρωπουλάκι τζόκερ ή λόττο. Τι πιθανότητες έχω να κερδίσω; Δεν είναι λιγότερες από έναν νέο Μάρτη του 87;
      (Επιχείρημα που το βρήκα όμως!)

      Διαγραφή
    3. Και 1/1000 να είναι, σίγουρα είναι περισσότερες από το τζόκερ, το λόττο και κάθε τυχερό παιχνίδι. Καλύτερα λοιπόν, Γιώργο, να ποντάρουμε όσα λεφτά μας έχουν απομείνει στις λιγοστές δυνάμεις του χειμώνα παρά στα τυχερά παιχνίδια. Για να συνεχίσουμε να το βλέπουμε αισιόδοξα εμείς οι χιονόφιλοι, θα έλεγα ότι μπορεί να μην πιάσουμε τον πρώτο λαχνό (Μάρτης '87, τον οποίο δυστυχώς ως μικρό παιδί δεν θυμάμαι), σίγουρα όμως έχουμε λίγες πιθανότητες να πιάσουμε έστω τις μικρότερες κατηγορίες (2003 ας πούμε, που θυμάμαι κι εγώ φίλε Βαγγέλη ότι τρεις συνεχόμενες νύχτες χιόνισε από πολύ ασθενώς μέχρι ολίγον ζωντανώς και στο κέντρο). Οι ονειροπόλοι χιονόφιλοι μπορούμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού. Μετά ας έλθουν οι επόμενες απολαύσεις (βλέπε ανοιξιάτικες καταιγίδες). Καλή σας μέρα!

      Διαγραφή
    4. Δυστυχώς, προς το παρόν όλες οι ενδείξεις από τις μεσο- και μακροπρόθεσμες προγνωστικές πηγές δείχνουν, απ΄ότι βλέπω, ένα "θερμό" και ξηρό πρώτο δεκαήμερο (τουλάχιστον) του Μάρτη. Ας ελπίσουμε ότι θα πέσουν έξω. Από τα μέσα Μαρτίου και μετά, οι όποιες πιθανότητες για κάτι καλό είναι φυσικά ελάχιστες, για την Αττική τουλάχιστον.

      Διαγραφή
    5. Θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά εκείνες τις 3 χιονοπτώσεις. Είχε προηγηθεί καταρχάς μια μακρά περίοδος που έφερνε χιόνια μέχρι τα 400-500 μέτρα με αποτέλεσμα τα βουνά να έχουν πραγματικά πάρα πολύ χιόνι. Εγώ ήμουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας για 1 εβδομάδα και είχα απηυδήσει. Σάββατο αργά το απόγευμα λοιπόν, εκεί που δεν περίμενα κάτι, αρχίζει να χιονίζει και να πιάνει... Εγώ έφευγα για κέντρο σε ένα κουτούκι στην Πλατεία Θεάτρου. Εκεί τίποτα αρχικά, μόνο συννεφιά. Κάποια στιγμή ακούω τη βροχή στο ελενίτ στο κουτούκι. Καταλαβαίνετε ότι το σώμα ήταν εκεί, το μυαλό αλλού. Όταν φύγαμε κατά τις 2 το πρωί, έβλεπα αμάξια από Ψυχικό και πάνω ψιλοχιονισμένα. Από Μαρούσι και πάνω όλα λευκά, η χιονόπτωση είχε σταματήσει αλλά ήταν πανέμορφα.
      Την άλλη μέρα ήλιος και λιώσιμο. Το βράδυ, με το που νύχτωσε άρχισε μια απίστευτη στούπα με πολύ καλό στρώσιμο περίπου 10 πόντους. Με το που ξημέρωσε, μαχαίρι τα πάντα, ήλιος λαμπρος και λιώσιμο εκ νέου μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Δευτέρα βράδυ, ξανά το ίδιο με το που νυχτώνει, με ακόμα πιο έντονη στούπα και 15 πόντους το πρωί. Παιδιά, μιλάμε για εντονότατες χιονοπτώσεις, εφάμιλλες του 2006-8 απλώς Μαρτιάτικες και με θερμοκρασίες στο 0, όχι χαμηλότερα. Πάλι με το ξημέρωμα, απότομο σταμάτημα και ήλιος. Στις 7 να θέλεις αλυσίδες και στις 12 το μεσημέρι να μη θες καν μπουφάν. Αυτός είναι ο Μάρτιος.

      Διαγραφή
  4. Ζορζ που σαι καλώς ήρθες.
    Με γρίφο βλέπω στα γραφόμενα σου;
    Τι να εννοεί ο ποιητής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή