Λίγες βροχές, βόρειοι άνεμοι και θερμοκρασίες κοντά στις κανονικές για την εποχή τιμές


Το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), η χώρα θα βρίσκεται υπό την επίδραση του συνδυασμού των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο, με αποτέλεσμα την επικράτηση ενισχυμένων ΒΑ ανέμων εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Με αυτές τις συνθήκες, οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται στη Δ. Ελλάδα και οι πιθανότητες βροχής είναι λίγες και περιορίζονται στις Β-ΒΔ ορεινές περιοχές. Την Τετάρτη (3/4), τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η εξασθένηση των βοριάδων κατά ένα μποφόρ και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας στην Α-ΒΑ Ελλάδα. Την Πέμπτη (4/4), υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στη Δ. Ελλάδα. Οι άνεμοι, ΝΑ στο Ιόνιο και ΒΑ στο Αιγαίο, δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Παρασκευή (5/4), λίγες βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ΝΑ με ένταση ως τα 6 μποφόρ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το Σάββατο (6/4), ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα μας έλθει από τα ΝΔ  θα προκαλέσει αξιόλογες βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας.  

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

ΤΡΙΤΗ, 2 Απριλίου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2-4-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανοί όμβροι το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας. Άνεμοι Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 20 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανοί όμβροι το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 22 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 21 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.

Ν. Θεσσαλονίκης:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 19 βαθμούς.

7 σχόλια:

  1. Ανάμεσα στις μεγαλύτερες ανησυχίες των Ευρωπαίων και η κλιματική αλλαγή...

    Σε πολλές χώρες της νότιας και ανατολικής Ευρώπη ανησυχούν περισσότερο για τους πολίτες που τις εγκαταλείπουν, παρά για τους μετανάστες που έρχονται, όπως αποκαλύπτει ο Guardian. Mάλιστα, στην Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Πολωνία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία ο πληθυσμός μένει στάσιμος ή, μειώνεται. Ειδικά στη Ρουμανία έχει καταγραφεί μείωση 10%, επειδή πολλοί νέοι πηγαίνουν για δουλειά στη δυτική Ευρώπη. Αντίθετα στα κράτη της βόρειας και δυτικής Ευρώπης υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία για τους μετανάστες, που έρχονται. Σε έρευνα, που έγινε μεταξύ 14 χωρών, από τις προέρχεται το 80% των εδρών του Ευρωκοινοβουλίου, διαπιστώθηκε ότι το 20% ανησυχεί για τους πολίτες που φεύγουν και το 32% για το μεταναστευτικό. Σε μερικές χώρες υπάρχει τέτοια ανησυχία για τους πολίτες που τις εγκαταλείπουν, που γίνονται σκέψεις να μπει χρονικό όριο για το πόσο θα μπορούν να είναι στο εξωτερικό.

    Άλλα θέματα που ανησυχούν τους Ευρωπαίους είναι η διαφθορά, ο εθνικισμός, η τρομοκρατία και η κλιματική αλλαγή και οι εκλογές του Μαϊου έχουν πλασαριστεί σαν πεδίο μάχης στην καρδιά της Ευρώπης. Με τους εθνικιστές να προσπαθούν να μετατρέψουν την ψηφοφορία σε ένα δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό. Λαϊκιστές ηγέτες, όπως ο Ούγγρος Victor Orban και ο Ιταλός Matteo Salvini θέλουν να βάλουν το μεταναστευτικό στο επίκεντρο για τις ευρωεκλογές (23-26 Μαϊου). Η Ουγγαρία αρνείται να δεχτεί πρόσφυγες σύμφωνα με το σύστημα ποσοστώσεων της ΕΕ και ο Orban που πιέζεται και από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έχει ζητήσει η μεταναστευτική πολιτική να επιστρέψει από την Κομισιόν στα κράτη - μέλη. Αλλά ο αριθμός των μεταναστών έχει μειωθεί κατά 90% σε σχέση με το αποκορύφωμα του 2015 σε 116 χιλιάδες ανθρώπους το 2018.

    Η έρευνα έδειξε επίσης ότι ένας στους πέντε Ευρωπαίους ανησυχεί για την ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση, με το ποσοστό να είναι υψηλότερο στο Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ολλανδία σε σχέση με τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Σε όλες τις χώρες θεωρούν, εξάλλου, ότι πρέπει να προστατευτεί το περιβάλλον, ακόμα κι αν αυτό πλήξει την οικονομική ανάπτυξη. Η οικονομία είναι η μεγαλύτερη ανησυχία στην Ιταλία, την Πολωνία και την Ελλάδα και πάνω από το 50% των ανθρώπων στην Ισπανία, την Ιταλία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, την Ελλάδα και τη Σλοβακία θεωρεί μεγάλο θέμα και τη διαφθορά. Μερικοί εμπειρογνώμονες προειδοποιούν τα κεντρώα και παραδοσιακά κόμματα να μην μπουν στην αντιπαράθεση φιλοευρωπαίων - ευρωσκεπτικιστών, διότι θα ενισχύσει τους λαϊκιστές.

    Το θέμα είναι, βέβαια, ότι ψηφίζουμε για ένα Ευρωκοινοβούλιο, που έχει αποκλειστικά γνωμοδοτικό - συμβουλευτικό χαρακτήρα, ενώ τις περισσότερες αποφάσεις λαμβάνουν η Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου εκλέγονται μεταξύ τους - κάτι αντίστοιχο με την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας από το ελληνικό κοινοβούλιο. Και αυτή που ουσιαστικά καθορίζει τη μοίρα εκατομμυρίων Ευρωπαίων είναι η ΕΚΤ των διορισμένων στελεχών. Eπίσης τεράστιο θέμα είναι ότι δίνουμε τόσα λεφτά για ευρωβουλευτές, τα επιτελεία τους, τα γραφεία τους και πάρα πολλούς υπαλλήλους κι άλλων ευρωπαϊκών θεσμών, που είναι ουσιαστικά διακοσμητικοί για να αποφασίζει τελικά μία τράπεζα. Η διαβόητη ΕΚΤ. Η Ιερά Εξέταση του 21ου αιώνα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά είχε και 5-6 beaufort βοριά τη Δευτέρα στη δαντελένια ακρογιαλιά. Εντάξει, καλά ήταν και ήταν και κρυστάλλινα τα νερά στην αγαπημένη μου ακτή απλά μου βγήκε η κούραση μετά από 91 περιηγήσεις φέτος στο απέραντο γαλάζιο και 2261 σερί. Σαν πρωταπριλιάτικο αστείο ακούγεται όλο αυτό. Αλλά είναι πρωταπριλιά και είναι αλήθεια.

    Υ.Γ: Καλό και το πρωταπριλιάτικο του meteo.gr ότι φέτος δεν θα έχει καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες θα είναι προχωρημένου φθινόπωρου. Αν έγραφαν, βέβαια, ότι του χρόνου δεν θα έχει χειμώνα μπορεί και να το πίστευα. Και να έπεφταν και μέσα.
    https://www.theguardian.com/world/2019/apr/01/europe-south-and-east-worry-more-about-emigration-than-immigration-poll
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά από 4 24ωρα θυελλώδη ανέμου,κοπάσε προς στιγμή εχθές το βράδυ?Αλλά το ξημέρωμα μας βρήκε πάλι με δυνατό αέρα που κατά την διάρκεια της ημέρας ενισχύθηκε και έφθασε τα 7(ίσως και παραπάνω)μποφόρ και αυτό ήταν και η αιτία που δεν άφησε την θερμοκρασία να ανέβει πάνω από τους 15 βαθμούς.
    Ευτυχώς που είχε τουλάχιστον ήλιο.
    Η συνέχεια όμως προβλέπεται αρκετά συναρπαστική.
    Πολύ σωστά όλα αυτά που μας μετέφερε ο Βαγγέλης Σπανός και έχει απόλυτο δίκιο,τόσο για την ΕΚΤ,οσο και για τις μειώσεις η στασιμότητας των γηγενών κατοίκων της κάθε χώρας της Ευρώπης,αλλα και τους μετανάστες που έρχονται σε όλη την Ευρώπη.
    Μιλώντας καθημερινά μαζί τους,λόγω της εργασίας μου,εχω σχηματίσει την γνώμη ότι αυτό που γίνεται,ειναι καθαρά,μετακινήσεις πληθυσμών.
    Οι αιτίες είναι σίγουρα πολλές και εγώ δεν είμαι ειδικός για να τις αναλύσω,αλλά από όσα μου λένε,διαπιστώνω ότι οι άνθρωποι έρχονται για να μείνουν και νιώθουν πολύ άνετα,τόσο στην χώρα μάς,Όσο και στις υπόλοιπες περιοχές ειδικα της Μεσογείου(Όχι στις χώρες του Βορρά).
    Από διαίσθηση και μόνο θα πω κάτι,χωρίς να παρεξηγηθώ φίλοι μου.
    Βλέπω την "λεκάνη"της Μεσογείου,να "λειτουργεί"σσν μια καινούργια "κιβωτό"του Νώε.
    Συγνώμη που λέω κάτι τέτοιο,αλλα 31 χρόνια στην δουλειά και έχοντας ζήσει αυτούς τους ανθρώπους από πολύ κοντά,αυτη την εντύπωση έχω σχηματίσει.
    Μου λένε πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους,οτι μεγάλο ρόλο θα παίξει και η κλιματική αλλαγή,αλλα σίγουρα υπάρχουν και πολλοί άλλοι παράγοντες.
    Η πορεία φυσικά θα δείξει τα πάντα.
    Υ.Γ:Βαγγέλη σε ευχαριστώ για την συμβουλή σου,να μην φωτογραφίζω όταν οδηγώ,αλλα το έχω τακτοποιήσει καθώς σε τέτοιες εξορμήσεις,εχω πάντα συνοδηγό,οπότε αυτός εκτελεί χρέη φωτογράφου ή κάμεραμαν.
    Και μάλιστα τράβηξε και πολύ ωραίο βίντεο από την διαδρομή,αλλα δεν μπορώ να στείλω στον κ.Ζιακοπουλο γιατί είναι λίγο μεγάλο.
    Δεν γνωρίζω πως τα καταφέρνει ο Νεκτάριος και τα στέλνει.
    Αν μπορεί κάποιος απο τους φίλους που το έχουν ήδη λάβει να βοηθήσει στην αποστολή θα ήταν ευχής έργον,γιατι είναι πολύ όμορφο.
    Καλό μήνα και καλό ξημέρωμα σε όλους σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστόδουλε ότι στέλνει ο φίλος Νεκτάριος Γιαννούλης από το Ρίο είναι πάντα ανεβασμένο από το κανάλι που έχει στο you tube οπότε όσο κ μεγάλο να είναι μπορεί να παίξει λόγω αυτής της διαφοράς.
      Τα δικά μας τα βίντεο αν είναι μεγάλα είναι δύσκολο να σταλούν μέσω e-mail.

      Διαγραφή
    2. Με google drive ρε παιδιά! Στέλνεις το λινκ και τέλος! Ούτε κανάλι you tube χρειάζεται.

      Διαγραφή
  3. Ευχαριστώ και τον Φώτη και τον Γιώργο για την βοήθεια τους.
    Απλά για μένα που δεν ασχολούμαι με την τεχνολογία είναι αρκετά δύσκολα.
    Εδώ ένα viber και ένα messenger και δεν μπορώ καλά καλά νερά φέρω βόλτα.
    Όσο και να σας φανεί παράξενο έχω να μπω στο κομπιούτερ στο σπίτι μου από πέρσι τον Φλεβάρη...!!
    Μόνο τα παιδιά μου πολλές φορές που μου βάζουν να χαζεύω κανένα ποδόσφαιρο.
    Ειδικά εσένα φίλε Γιώργο σε ευχαριστώ πάρα πολύ καθώς μου έχεις γράψει επανειλημμένως διάφορους τρόπους για να ανοίγω τα λινκ αλλά δεν τα παλεύω.
    Και ζητώ συγγνώμη που δεν σου έχω απαντησει πάνω σε αυτό το θέμα και έχεις δικαιολογημένα παράπονα.
    Έχω εδώ κάθε μέρα ολαωτα"μαναρακια"που λέω εγω(μαθητές φοιτητες) και προσπαθω να μάθω κάτι.
    Μου εδειξαν έναν τρόπο μέσω chrome και κάτι μπόρεσα να μάθω.Άνοιξα κάποια λινκ.
    Ελπίζω να το μεταφέρω σωστά.
    Λοιπόν,πάνω στο λινκ που στέλνει ο Γιώργος πχ,πατάμε παρατεταμένα και περνάμε όλο το λινκ που γίνεται μπλε.Μας βγάζει ταμπέλες με αντιγραφή επικόλληση κτλ.
    Πατάμε αντιγραφή και αποθηκεύεται στο πρόχειρο. Μετά πάμε στην επικεφαλίδα του κ.Ζιακοπουλου πατάμε παρατεταμένα και σου βγάζει ταμπέλες με αντιγραφή επικόλληση κτλ,πατάς επικόλληση Και σου βγάζει το λινκ.
    Μου πήρε αρκετό καιρό να το εμπέδωσω,αλλα πιστεύω ότι κάτι καταφέρνω και δουλεύει.
    Δυστυχώς αυτό που μου λείπει είναι ο χρόνος.
    Ευχαριστώ και πάλι τον Γιώργο,Όπως και τους υπόλοιπους.
    Στα του καιρού τώρα,στην περιοχή μου,μπορεί να έκοψε λίγο ο άνεμος από το Σαββατοκύριακο που ήταν θυελλώδης,αλλα συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί πνεοντας κατά διαστήματα πάνω από 6-7 μποφόρ και από βόρειες διευθύνσεις,με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να μην ξεπεράσει τους 16-17 βαθμούς,με την αίσθηση πολύ χαμηλότερη.
    Πρωί και βράδυ πέφτει χαμηλά και πολλές φορές πλησιάζει το μηδέν.
    Όπως φαίνεται τις επόμενες ημέρες θα έχει πολύ ενδιαφέρον ο καιρός,Για πολλές ημέρες και σχεδόν πανελλαδικά.
    Καλημέρα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή