Κωπαΐδα, ώρα μηδέν...





Οι φωτογραφίες στάλθηκαν από τον Χριστόδουλο Χριστοδούλου

13 σχόλια:

  1. Πω πω βρε Χριστόδουλε, άλλο να το διαβάζουμε όπως παραστατικά το περιγράφεις κάθε φορά στα σχόλιά σου, και άλλο να το βλέπουμε (και) με εικόνες. Έχει πνιγεί όλος ο κάμπος από τις πολλές βροχές!

    Χρήστος Κομπορόζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, αφρικανοποίηση έχουμε... Δεν κάνει πολλή ζέστη στην Ελλάδα αγαπητοί, εσείς απλά γεράσατε...

      Διαγραφή
  2. Και ..."πριν αλέκτορα φωνήσαι", η (παρακινδυνευμένη) εκτίμησή μου για παρατεταμένη ευστάθεια φαίνεται πως με προδίδει, αφού, σύμφωνα με τα τελευταία τρεξίματα των μοντέλων, κάποιοι ενδέχεται να σουβλίσουν σε πυλωτές και υπόστεγα. Πάντως, η Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι "καλοκαιρινή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην σουβλίσει κανείς. Λευτεριά σε όλα τα αρνάκια. Τα έθιμα είναι απλά μία συνήθεια.

      Διαγραφή
    2. Γιώργο στη Μ.εβδομάδα πάνω κάτω μέσα πέσαμε(μοναδική παραφωνία η αφρικάνικη σκόνη,οι θυελλώδης ΑΝΑ άνεμοι στα δυτικά κ οι λίγες τοπικές βροχούλες Δευτέρα-Τρίτη στα δυτικοκεντροβόρεια)αλλά θυμάσαι τι σου είχα πει ότι για μακροπρόθεσμη εκτίμηση δεν είναι τίποτα βέβαιο?
      Η αστάθεια έχει δυναμική κ δε φαίνεται να μας εγκαταλείπει από τόσο νωρίς όπως επίσης κ η κυκλοφορία στην ατμόσφαιρα δείχνει ότι κρύβει αρκετές εκπλήξεις.
      Όσο για τον κύριο ανώνυμο καλό είναι να μη σχολιάζει χωρίς όνομα κ να μην απαντά με ειρωνεία σε κάθε σχολείο από φίλο του μπλογκ.
      Αν δεν του αρέσουν αυτά που γράφουμε μπορεί κάλλιστα να μη γράφει.
      Καλή Μ.Εβδομάδα σε όλους!

      Διαγραφή
    3. Φώτη,

      ο πρώτος ανώνυμος είναι ο γνωστός υποστηρικτής της θεωρίας για την μη ύπαρξη κλιματικής αλλαγής, αλλά την ύπαρξη (στην πραγματικότητα) μιας παγκόσμιας συνωμοσίας των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που κρύβονται πίσω από τις ΑΠΕ.

      Ο δεύτερος "ανώνυμος" είναι στην πραγματικότητα "επώνυμος", μιας και προδίδεται από την γραφή του και... το πάθος για την λευτεριά.

      Σε κάθε περιπτωση, ο κάθε ανώνυμος ή ”ανώνυμος” που κρύβεται (ή τουλάχιστον έτσι νομίζει), φανερώνει απλά τον χαρακτήρα του. Οι υπόλοιποι έχουμε όλοι μας το θάρρος να λέμε ανοιχτά και φανερά τη γνώμη μας και να την εκθέτουμε στο δημόσιο διάλογο, του οποίου μέρος αναπόσπαστο είναι και η εποικοδομητική διαφωνία (όχι αυτή που γίνεται απλά για να γίνει και να προκαλέσει).

      Αναφορικά με την πρόγνωση της Κυριακής του Πάσχα, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε 2-3 μέρες. Πολλά έχουν δει τα μάτια μας από τα μοντέλα, οπότε...

      Καλή Μεγάλη Εβδομάδα σε όλη την "επώνυμη" μετεω-παρέα,
      Χρήστος Κομπορόζος

      Διαγραφή
    4. Γάτα είσαι. Με πέταλα.

      Διαγραφή
    5. Μιάς και θα αναγκαστώ να γράψω με τόνους θα πω με την σείρα μου οτι το πάσχα φαίνονται βροχές.Και τι να κάνουμε?Δεν γίνεται αλλιώς.Πάντως την μεγάλη εβδομάδα θα έχουμε καλοκαιράκι και σκόνη.Ο καιρός κάνει τα δικά του.Ας ελπίσουμε τα μοντέλα να αλλάξουν έστω και την τελευταία στιγμή καθως θα είναι "άτιμο" όλη την μεγάλη εβδομάδα να το πάει ετσι και ανήμερα του πάσχα να τα χαλάσει κάνοντας "χουνέρι" του ο καίρος.
      υγ:το σούβλισμα δεν κόβεται.Για να παραληλλήσω, όπως δεν κόβονται τα κολλήματα με το χιόνι έτσι δεν μπορεί να κοπεί και αυτό το έθιμο η αλλιώς συνήθεια.
      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
  3. Και η εικονα του οροπεδιου της Τροπολης ειναι απιστευτη !!
    Μαιο μηνα πλημμυρισμένο ... είναι απίστευτο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να υποθέσω ότι υπάρχουν κ ζημιές στις καλλιέργειες στην Κωπαιδα? Η εικόνα είναι πραγματικά αποκαρδιωτική
    Θάνος Κοτταρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χριστόδουλε,αυτό που είχες πει ότι απ' όπου και να ερχόταν τα συστήματα σάς έπιανε και..ιδού αποτελέσματα..κάπως έτσι ήμασταν εδω πέρυσι,όχι όμως Απρίλη,Φλεβάρη με Μάρτη.
    Γιώργος Νομή Τρικάλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μετά την πολλή βροχή ξανα της Παρασκευή και το σχεδόν ολοήμερο "σπαστικο"ψιλοχροχο του Σαββάτου,ήρθε επιτέλους και για εμάς μια ημέρα(Κυριακή) πολύ όχι μόνο δεν έβρεξε, αλλά η θερμοκρασία ανέβηκε στους 18 βαθμούς.
    Όπως ακριβώς είπε ο Γιώργος από Νομη, φέτος οποίο σύστημα ερχόταν,είχε "υποχρεωτική" πορεία απο την περιοχή μου,με τα αποτελέσματα να είναι καταστροφικά όπως βλέπεται στις φωτογραφίες.
    Οι ζημιές είναι πάρα πολλές και η επόμενη σεζόν γίνεται ακόμη πολύ δύσκολη για μπορέσει να καλλιεργηθεί,καθώς ο χρόνος έχει ξεπεράσει και τα όρια συναγερμού ,γιατί όλες οι παραγωγές θέλουν ένα ορισμένο χρονικό διάστημα για να αποδοσουν τα ανάλογα.
    Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε τις επόμενες εβδομάδες πολύ καλύτερες μέρες, για να μπορέσουν να μπουν όλα σε μια κανονικότητα.
    Και αυτά για τον κάμπο της κωπαιδος,γιατί ο κάμπος ο δικός μας, εινα κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα μείνει σε μεγάλη του έκταση ακαλλιέργητος, μιας και χιλιάδες στρέμματα βρίσκονται ακόμη μέσα στο νερό και μάλιστα τα Βαμβακιά ειναι αμαζευτα.
    Οι προσπάθειες που έγιναν από τους ίδιους τους παραγωγούς, δεν είχαν αποτέλεσμα και τα πάνω από 200.000 ευρω,φαίνεται να πήγαν άδικα.
    Εύχομαι σε όλους,μια καλή Μ.εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή