Από τα 40άρια στα 36άρια και από εκεί στα 42άρια!


Η χώρα εξακολουθεί να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο, με συνέπεια τη διατήρηση του βόρειου ρεύματος με μέγιστη ένταση 6 μποφόρ (Αιγαίο). Την εικόνα του καιρού του νέου εικοσιτετραώρου (Πέμπτη) συμπληρώνουν οι υψηλές θερμοκρασίες και οι σποραδικές καταιγίδες που θα εκδηλωθούν το απόγευμα στη Β. Ελλάδα. Την Παρασκευή (5/7), αυξάνονται οι πιθανότητες εκδήλωσης απογευματινών καταιγίδων, όχι μόνο στη Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και στις ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Ως προς τους ανέμους δεν προβλέπονται αλλαγές και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Το Σάββατο (6/7), η απογευματινή αστάθεια θα περιοριστεί βασικά στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Τέλος, η Κυριακή (7/7) θα περάσει με αρκετή ζέστη και ανέμους ως τα 6 μποφόρ (Α-ΝΑ Αιγαίο και Καρπάθιο).

Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4-7-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ΒΑ. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 39 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 40 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 40 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στο ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 39 βαθμούς.
 
Ν. Θεσσαλονίκης:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 37 βαθμούς.

19 σχόλια:

  1. Με τις καταιγίδες να κάνουν δειλά-δειλά την εμφανισή τους στην βόρεια ελλάδα.....
    ΚΑΡΔΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό σημάδι αυτό, κατά τη γνώμη μου. Και μακάρι την πιθανολογούμενη κορύφωση του καύσωνα, στα μέσα της άλλης εβδομάδας, να ακολουθήσει μιά θεαματική πτώση της θερμοκρασίας σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Να ρεφάρουμε!

      Διαγραφή
    2. Να περιμένουμε Γιώργο...
      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
  2. Η αμυδρώς διαφαινόμενη κακοκαιρία της επόμενης εβδομάδας λέτε να είναι ένας νέος Ιούλιος 2017;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι έγινε στον κάμπο της Κατερίνης και χτυπάει ρεκόρ Ελλάδας στις ημερήσιες μέγιστες τώρα τελευταία; Δεν φημίζεται ως ευπαθής στη ζέστη περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μυρίζομαι οτι τα θερμότερα δεν λειτουργούν κατάλληλα!Επίσης ούτε της Λάρισας.
      Τσιμπημένες τιμές!
      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
    2. θερμόμετρα(λάθος λόγω βιασύνης)
      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
  4. Αυτά που ξέρατε ξεχάστε τα Χρήστο και Γιώργο αυτό είναι το ρεφάρισα για την υπέρ ανωμαλία του περσυνου πρώτιστος καλοκαιριού και φέτος του καταραμένου Απρίλη και Μάη τώρα θα αποκατασταθεί η τάξη και σε όποιον αρέσει λυπάμαι αν γίνομαι κακός αλλά αρκετά με τους ψυχρό φίλους εδώ μέσα άντε να μπει στο μπλογκ και κανένας καυσωνόφιλος να εξισορροπήσουμε τις ισορροπίες εδώ μέσα και μην ακούσω δικαιολογίες για μεγάλη αποχή στις εκλογές λόγω καύσωνα 37-39-42 ότι θέλει ας γίνει ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει όλος μηδαμινή η αποχή για να σφίξουμε λίγο τα λουριά και να επιβληθεί επιτέλους κανα πρόστιμο στους αποχέντες τον εκλογών βαρυά πρόστιμα χρηματικά ποινικά και κυρώσεις ακόμη και φυλάκιση 2-3 μήνες να δω μετά τι αποχές θα έχουμε για αυτό έχουμε γίνει ένα κράτος μπ@@@@@λο άντε μπράβο μη ψήφος μόνο όσοι είναι σε απόσταση 220 χιλιομέτρων μακρυά δηλ τουλάχιστον Πάτρα Λαμία Κ.λ.π και οι άνω των 70 όλοι οι υπόλοιποι κανονικά στα του καύσωνα ο Ιούλιος θα μοιάσει με τον Ιούλιο του 2012 δηλαδή 37-38ο φυσιολογικός + τις 2-3 εξάρσεις με 42-43αρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το "αποχέντες", όλα τα λεφτά! Σχόλιο επιπέδου αποχ...στα κι άστα. Μείνε φίλε στο μπλογκ και γράφε όσο μπορείς πιο συχνά! Αφορμή για χοντρά γέλια είσαι.

      Διαγραφή
    2. Σιγά τα 42ρια κ τα 43ρια,για δύο μέρες κ αν!
      Ζέστη κάνει φέτος αλλά προσωπική μου εκτίμηση τίποτα από όλα αυτά τα ακραία που λες δεν κάνει κ ούτε θα κάνει.
      Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας κιόλας δεν αποκλείεται να έχουμε αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε συνδυασμό έντονης αστάθειας.
      Βέβαια είπαμε ο Ιούλιος γενικά θα έχει αρκετές ζέστες αλλά έως εκεί.

      Διαγραφή
    3. Ρε φίλε, ακούς τι λες; Δε βγαίνει κανένα νόημα σε όλες αυτές τις ατάκτως ερριμένες σκέψεις. Επιπροσθέτως, οποιοσδήποτε έχει τελειώσει Δημοτικό ξέρει την έννοια των σημείων στίξεως, έλεος πραγματικά.
      Δάσκαλε, κατά την ταπεινή μου άποψη, καλή η δημοκρατία, όταν υπάρχει σεβασμός προς όλους. Το συγκεκριμένο μήνυμα μόνο κάτι τέτοιο δεν αποπνέει. Ας υπάρχει και λίγη λογοκρισία σε εξαιρετικές περιπτώσεις...

      Στα καιρικά, μετά από ένα δροσερότατο ΣΚΔ στην Κηφισιά (με 25,8 μέγιστη την Κυριακή!), μπήκαμε σε πιο ζεστές καταστάσεις, αλλά τίποτα τρομερό και φοβερό (ακόμα). Στους 33 σήμερα η μέγιστη, προφανώς λίγο παραπάνω θα πάει την Πέμπτη και βλέπουμε... Καλά έχει πάει μέχρι τώρα πάντως...

      Διαγραφή
    4. βρε βρε βρε καλώς τον.Ας ασχοληθώ με εσένα έτσι για χάζι.
      Πάντως το ίδιο τροπάριο λες,όπως ακριβώς το ίδιο και με αυτούς που λένε για χιόνια -20αρια για μετά απο 10 και μέρες.Μόνο που εκείνοι τα λένε καθαρά στα σοβαρά ενώ εσύ τα γράφεις για trolling.Αλλά εδώ μέσα δεν φαίνεται να σε χαμπαριάζουν οπότε όλα αυτά πηγαίνουν στον βρόντο.
      Τζάμπα κόπος!Μόνο εγώ ανταποκρίνομαι.Καλό κατά μια έννοια που γράφεις, έτσι για να γίνεται και λίγο χαζι.
      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
    5. Μάλλον χτύπησε ο μη καύσωνας. ..
      Φιλικά,
      Σπύρος

      Διαγραφή
    6. Φίλε Denis, σε άλλα σάιτ μπορείς πλέον να γράφεις με αυτό τον τρόπο.
      Καλημέρα σε όλους.

      Διαγραφή
    7. προς Σπύρο
      Δεν ξέρω τι χτύπησε αλλά η ανοησία στο κεφάλι στάνταρ....
      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
  5. Ρε Ντένις άναρχη γραφή, ούτε τόνος, ούτε τελεία.
    Μου βγήκαν τα μάτια...
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Denis όπως το συνεχόμενο κρύο είναι δύσκολο για τον περισσότερο κόσμο έτσι και η συνεχόμενη ζέστη που έχουμε εδώ και καιρό και μιλάω για κεντρική Μακεδονία είναι πολύ δύσκολη και κουραστική. Δυσκολία στις μετακινήσεις, δυσκολία στον ύπνο, στην εξωτερική εργασία. κτλ. Και με 32 βαθμούς μαξ όλα γίνονται. Χωρίς ακρότητες. Ελπίζω να ερθουν οι δροσιες που φαίνονται και να κυλήσει το υπόλοιπο του καλοκαιριού νορμάλ. Φιλικά,Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα, μη λησμονάτε τα πατροπαράδοτα.
    Χωριό δίχως τρελό δεν είναι ολοκληρωμένο.
    Ο τρελός στο καφενείο πάντα καθόταν δίπλα στον δάσκαλο τον παπά και τον πρόεδρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή