Χωρίς λόγια...


 

28 σχόλια:

  1. Κλέαρχος!
    Μάλιστα......εβαφτίσθη αυτός πριν καν γεννηθεί....
    Για να δούμε μέχρι αύριο τι ακριβώς θα οργανωθεί κ κάτα πόσο θα ισχυροποιηθεί το εν λόγω αποκομμένο χαμηλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όπως λέει το ρητό:ακόμα δεν τον είδαμε γιάννη τον βαφτίσαμε.

      Διαγραφή
    2. Ε, όχι και δεν τον είδαμε! Δείτε λίγο και τις δορυφορικές εικόνες. Στις ΑΟΖ Μάλτας - Λιβύης βρίσκεται και αναμέμενεται να κινηθεί βορειοανατολικά.
      Οι προγνώσεις 60 ή και 72 ωρών επαληθεύονται σε μεγάλο βαθμό ακόμα και στην περίπτωση ενός χαμηλού υποσυνοπτικής κλίμακας. Οι προγνώσεις πολλαπλού δείγματος που αποτυπώνονται στον χωρίς σχόλια χάρτη συνηγορούν σε αυτό.

      Διαγραφή
    3. Και έδωσε χθες μάλιστα και πάνω από 100 χιλιοστά βροχής στο Γκοτζο (το δεύτερο νησί του συμπλέγματος της Μάλτας). Με το καλό λοιπόν να δεχθούμε το πρώτο φθινοπωρινό μας χαμηλό για φέτος, είτε είναι είτε δεν είναι medicane.

      Διαγραφή
  2. Δεν μπορει....Κατι αλλο υπολανθανει στη ...βουβη αναρτηση του δασκαλου.Εγω εικαζω κατι αλλα....σιωπω.------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείτε ότι άλλο υπονοεί ο δάσκαλος με την ανάρτηση τού θέλοντας να τονίσει ότι κάποιοι βιάζονται πολύ...
      Τέτοιες καταστάσεις τέτοια εποχή παίζουν μέχρι λίγες ώρες πριν.

      Διαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω. Αλλού το πάει. ΚΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σπυρίδων Μπαλαδήμας15 Σεπτεμβρίου 2020 στις 6:03 μ.μ.

    Καλησπέρα σε όλη την παρέα.
    Οπότε μετά τον Κλέαρχο θα ακολουθήσουν η Μαρίνα και ο κοντός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω ακολουθείται τους δημόσιους καιρικούς κατήγορους κύριε Ζιακόπουλε, που επιτίθενται άμεσα σε έναν μη συστημικό μετεωρολόγο, επειδή ανέφερε πρώτος μια πιθανότητα. Και σήμερα βλέπω να το λένε και αυτοί που κατηγορούσαν. Αν δεν κατάλαβα καλά και έχει δόση χιούμορ η ανάρτησή σας, ζητώ συγγνώμην.

    Νικ. Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς έπαινον και όχι προς ψόγον η ανάρτησή μου, φίλε.
    Η με μικρή δόση χιούμορ πρότασή μου για το όνομα του medicane, πηγάζει από το ανάλογον της αστρονομίας, δηλαδή από το να δίνονται στα αστέρια τα ονόματα αυτών που τα ανακαλύπτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙ ΕΓΙΝΕ?
    ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΥΦΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπερα δασκαλε και σε ολα τα παιδια. Με τα βραδινα τρεξιματα των μοντελων προκυπτει medicane. Εγω τουλαχιστον αυτο βλεπω. Πολυ εντονη βαροβαθμιδα, υπαρξη ματιου, και 10+ μποφορ γυρω απο αυτο. Ξαναλεω με τα τελευταια τρεξιματα. Για να δουμε... Η πορεια του νωρις ακομα να προβλεφθει. Συνηθως σε τετοιες περιπτωσεις πρεπει να περιμενουμε μεχρι την τελευταια μερα. Αλεξανδρος μητσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά είναι εντυπωσιακά αυτά που δείχνουν τα περισσότερα μοντέλα ... Ενώ πριν δύο μέρες δεν φαινόταν και τίποτα το ιδιαίτερο από χθες και κυρίως σήμερα φενετε να σχηματίζετε ένας μεσογειακός κυκλώνας

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα ξέρετε τι πορεία θα ακολουθήσει και την ένταση των φαινομένων πάνω κατω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρειαζονται ακομη αλλες 24 ωρες για να μπορεσουμε να τεκμηριωσουμε την πορεια του χαμηλου αλλα και την ενταση του Τα χαμηλα απο τον κοπλπο της Συρτης.ειναι απροβλεπτα και κινουνται πολυ γρηγορα ενω λογω της ζεστης θαλασσας βαθαινουν πολυ.Παρολα αυτα ομως οπως φαινεται η Πελοπονησσος ειναι στην πορεια του .Αυτου του ειδους τα χαμηλα ενω δινουν εντονα.φαινομενα και πολυ θυελωδεις ανεμους εν τουτης εχουν μικρη εκταση.και γρηγορα οταν.πλησιασουν στην ακτη εξασθενουνΕτσι η αλλοιως ομως φαινεται οτι θα μσς.επισκεφθη εντονη αλλαγη του καιρου κυριως κεντρικα και νοτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ως ποντοπορος ναυτικος, και ως χομπιστας μετεωρολογος (ουτε καν ερασιτεχνης), αλλα εκτος την εμπειρια των ωκεανων εχω και αρκετη στην Μεσογειο, εχουμε καθαρο Medicane, τo δειχνουν και οι δορυφοροι με λιγη εμπειρια κανει μπαμ και μπουμ οι κουμπουριες... τωρα πως θα φτασει εδω και πως θα επιρρεασει στην στερια ειναι αλλο θεμα, θελει να το δουμε τις επομενες ωρες μην πιαστουμε στα πρασα... το νου μας λοιπον εστω και ως πολυ μικρη πιθανοτητα... γιατι δεν εχουμε και χρηματα να αντικαταστησουμε τις καταστροφες, εστω αυτες και εαν ειναι ενα σκουτερακι πεταμενο κατω απο τον αερα που το εχουμε για να πηγαινουμε στην δουλεια μας, την καλημερα μου.

    The Sailor.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αρχηγού παρόντος,πάσα αρχή παυσατω...
    Λίγη υπομονή δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.
    Καλημέρα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όλα τα είχαμε, ο μεσογειακός κυκλώνας μας έλειπε. Ένα μήνα και κάτι μετά τη φονική κακοκαιρία Θάλεια, δυστυχώς αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχουν πια νορμάλ βροχές. Ή, που δεν θα βρέχει καθόλου, ή που θα έχουμε καταιγίδες και πλημμύρες με τις όποιες - δραματικές συχνά - συνέπειες τους. Η ενδιάμεση κατάσταση τείνει να εξαλειφθεί με την κλιματική αλλαγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σαν να λέμε όλα τα είχε η μαριορή ο φερετζές τις έλειπε.
      Εγώ βλέπω με προσοχή τους προγνωστικούς χάρτες διότι τα πράγματα για ορισμένες περιοχές είναι σε κατάσταση συναγερμού και χρειάζεται επιγώντως οπωσδήποτε εδώ και τώρα αμέσως οργάνωση στην προετοιμασία μαζί με την πλήρης ενημέρωση από το υπουργείο πρλιτικής προστασία που οφείλει να αφήσει προσωρινά τον κωρονοιό και να καταπιαστεί με το σχετικό θέμα.
      ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΚΟΥΡΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΤΗΤΑ.
      ΠΡΟΣΟΧΗ!

      Διαγραφή
    2. Σε επίσημο μπλογκ σχολιάζετε, ένα όνομα κ γιατί όχι κ επώνυμοι δε θα ήταν κακό.
      Προσωπικά όσα σχόλια διαβάζω από ανώνυμους ακόμη κ σωστά να είναι τα βάζω στο ίδιο "τσουβάλι" κ είναι πολύ κρίμα.
      Πόσω από την ανωνυμία όλοι φαίνονται το ίδιο.
      Αφού γράφετε που γράφετε τι φοβάστε?

      Διαγραφή
  14. Και το όνομα αυτής... ΙΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ριπές 14 Μποφόρ δίνει ανοικτά στο Ιόνιο το GFS για το μεσημέρι της Παρασκευής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επειδή όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα αναμενόμενα καιρικά φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα, θα πρέπει η πολιτική προστασία των περιοχών που αναφέρει η ΕΜΥ να προβεί σε δραστικά μέτρα, όπως διακοπή κυκλοφορίας, επιφυλακή για άμεσες εκκενώσεις οικισμών με πρόβλεψη για τη μεταφορά και φιλοξενία του κόσμου και άλλα. Μακάρι να μη γίνει τίποτα και να κινητοποιηθούμε όλοι χωρίς λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μεχρι 12 ειναι η κλιμακα .Τα 14 δεν υπαρχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει θεσμοθετηθείσα κλίμακα μέχρι 17, η οποία, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει πλέον να χρησιμοποιείται λόγω της κλιματικής αλλαγής.

      Διαγραφή
  18. Φιλε gp μετρα μεχρι 12 η κλιμακα.μποφωρ αλλα οι τυφωνες τώντροπικων οπου οι ανεμοι αρκετες φορες ξεπερνουν και τα 300Κμ την ωρα ξεπερνουν ανετα το 12 και φτανουν σε νουμερα τρελλα απλως το 12 ειναι το οριο οπου απο εκει και πανω τα πραγματα γινονται επικινδυνα και τα χαμηλα.απο το 12 και πανω χαρακτηριζονται ως κυκλωνες η τυφωνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα σας.οσο αφορά τους ανέμους Ίσως υπερβάλλουμε λίγο.στο Αιγαίο την περασμένη εβδομάδα είχαμε 148χλμ κ στην Άνδρο τοπικά κ παραπάνω..τρομερές Ριπές αέρα.θαλασσα κ ουρανός είχαν γίνει ενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή