Ο κρύος Απρίλης του 2021

Τον Απρίλιο του 2021 η μέση θερμοκρασία της Γης ήταν περίπου κατά 0,2ºC υψηλότερη από τη μέση τιμή της περιόδου 1991-2020. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο φετινός Απρίλιος ήταν θερμότερος από οποιονδήποτε άλλον Απρίλιο πριν από το 2010, αλλά πιο κρύος από τον Απρίλιο 2010 και τους Απριλίους της περιόδου 2016-2020. Στην Ευρώπη ο Απρίλιος του 2021 ήταν ο πιο κρύος Απρίλιος από το 2003. Θερμοκρασίες πολύ υψηλότερες από τον μέσο όρο σημειώθηκαν σε τμήματα του βορειοανατολικού Καναδά, της βορειοδυτικής Ρωσίας και της Μέσης Ανατολής.

9 σχόλια:

  1. Καραβατακης Αντώνιος7 Μαΐου 2021 στις 12:29 μ.μ.

    Καλημέρα Δάσκαλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χριστός Ανέστη
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τις πολύ μεγάλες ζημιές από τις παγωνιες έρχονται να αποτελειώσουν οι σφοδροι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή μου εδώ και 3 ημέρες και ειδικά τις νύχτες σαρώνοντας στο πέρασμα τους τα οποία τρυφερά βλαστάρια έχουν απομείνει στα αμπέλια και φυσικά θα επηρεάσουν και τους ελαιώνες που μέχρι στιγμής δείχνουν ότι φέτος θα μπορούσε να είναι μια καλή χρονιά, για να δούμε τι θα μείνει στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιά είναι η περιοχή σου Χριστόδουλε? Γιατι αρκετοί στο forum δεν γράφουν σε ποιά περιοχή αναφέρονται όταν στέλνουν σχόλια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα από τη Στοκχόλμη που και σήμερα θυμίζει τέλη Νοεμβρίου με ασθενές χιονόνερο κατά διαστήματα και θερμοκρασία όχι πάνω από 5c.Μάκης Στοκχόλμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χριστός Ανέστη! Θερμική αστάθεια νοσταλγώ και αναμένω. Καλησπέρα σε όλους και στον δάσκαλο μας. Χρόνια πολλά. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είπε να μας κάνει τη χάρη 2 μήνες με δροσούλα και μας έφερε τον Ιούνιο 30 μέρες νωρίτερα στην Αθήνα. Καμία ιδέα για βροχές το επόμενο διάστημα επίσης. Ανομβρίας συνέχεια.

    Γιάννης
    Ν.Φιλαδέλφεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δάσκαλε, ήταν κρύος ο Απρίλης για τους γεννημένους τον 21ο αιώνα. Για μας τους παλαιότερους ήταν μάλλον... "κρύος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κεντρική Βοιωτία μένω φίλε ανώνυμε,στην ανατολική πλευρά του Ελικώνα και οι ενισχυμένοι άνεμοι είναι ένα "προσόν" της περιοχής μου χειμώνα καλοκαίρι,βέβαια πολλές φορές το παρακάνει όπως αυτές τις ημέρες και μάλιστα το περίεργο είναι ότι ενώ το σύνηθες είναι τα βράδια να πέφτει η ένταση τώρα γίνεται ακριβώς το αντίθετο,εδώ και 2 βράδια (Έτσι δείχνει και το σημερινό)σηκώνει και πέτρες από την γη,που να αντέξουν τα τρυφερά βλαστάρια των αμπελιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή