Με δροσούλες οι πρώτες μέρες του Ιουνίου

Το γεφύρι του Καμπέρ Αγά στον παραπόταμο του Αράχθου Ζαγορίτικο. Φωτ. Γιώργος Τομπουλίδης

Το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη, με τις υψηλές πιέσεις στα ΒΔ Βαλκάνια και την κεντρική Μεσόγειο και τις χαμηλές πιέσεις στη Μαύρη Θάλασσα και την ανατολική Μεσόγειο, θα είναι ευνοϊκή για να επικρατήσουν στη χώρα μας Β-ΒΔ άνεμοι εντάσεως ως τα 6 μποφόρ (δυτικά και νότια πελάγη). Κατά τα άλλα, ατμοσφαιρικές διαταραχές στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα σε συνδυασμό με τη θερμική αστάθεια θα προκαλέσουν τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στο Αιγαίο και το απόγευμα την ορεινή ηπειρωτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κατά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα από τα κανονικά αυτής της εποχής. 


Το τριήμερο Τετάρτη-Παρασκευή (2-4/6), τοπικοί όμβροι είναι πιθανό να εκδηλώνονται τα απογεύματα στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά της Α. Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Καλό καλοκαίρι, φίλοι μου


18 σχόλια:

  1. Καλό μήνα Δάσκαλε κ καλό κ δροσερό καλοκαίρι Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε κύριε ζιακοπουλε!!Καλό καλοκαίρι!! Κόρινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντώνιος Καραβατακης31 Μαΐου 2021 στις 4:07 μ.μ.

    Καλό καλοκαίρι Δάσκαλε κ καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστούμε και καλό μήνα, Αρτέμη αν το διαβάζεις σε σκέφτομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θερμοκρασιακά καλά πάμε με μπόλικη δροσιά καθημερινή που μας χαρίζει ο μαΐστρος.
    Από βροχές,ακριβώς όπως τα λέγαμε.... Πλην κάποιων περιοχών της βόρειας χώρας στα υπόλοιπα μέχρι στιγμής,θλίψης!!
    Καλό καλοκαίρι να έχουμε κ επίσημα πιά κ με όσο το δυνατόν λιγότερους καύσωνες.
    Μία πολύ όμορφη εποχή ξεκινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο δυνατός ΝΔ άνεμος δεν αφήνει περιθώρια για κάτι καλό στην περιοχή μου(δυτικός ορεινός Ελικώνας).Τώρα που έκοψε αυτός βαριά συννεφιά έχει προς την περιοχή του Χριστόδουλου που και εχθές δέχθηκε λίγα φαινόμενα που ήταν μια ανάσα δροσιάς.
    Καλό μήνα να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 5 έως 7 χιλιοστά χθες το βράδυ η θεσσαλονίκη ,10 με 12 χιλιοστά το άνω βόιο..ανατ. Μακεδονία και Θράκη οι κερδισμένοι.Από εβδομάδα φαίνεται αστάθεια στα ηπειρωτικά ορεινά και κυρίως στα δυτικά.Ανατ. Στερεα ,Ανατ. Πελλοπόνησος,δυτ. κυκλαδες οι πλεον στερημένες περιοχές από τον περσινό Σεπτέμβιο,εμείς οι υπόλοιποι οσο και να γκρινιάζουμε κάτι εχουμε τσιμπησει από τις διάφορες κυκλοφορίες."θωμάς"

    υ.γ. Κυριε ζιακόπουλε βλέπετε στην δυτική Μακεδονία να ξεπρνάμε τα 50 χιλιοστά μεχρι τις 15 ιούνη μπας και φάμε μεζεδάκια-μανιτάρια με το τσίπουρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγναντεύοντας την εικόνα της φωτογραφίας μου ήρθε στο μυαλό στο πόσο σημαντικός είναι ο φυσικός πλούτος της χώρας ,τα δυνατά φυσικά άγρια τοπία που προσφέρει απλόχερα η φύση,οι ποίκιλοι οικότυποι,οι εναλλαγές και οι αντιθέσεις.Πραγματικά θησαυρός και ειδικά η ήπειρος είναι η προσωποποίηση της άγριας ζωής.Μπράβο στον φωτογράφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα ,Καλό μήνα και καλό Καλοκαίρι,αν και επι της ουσίας αυτό άρχεται μετά το θερινό ηλιοστάσιο.Ιούνιος,έλαβε το όνομά του απο τη θεά Ηρα (Juno στα Λατινικά),αδελφή και σύζυγο του νεφεληγερέτη Δία.Παρουσιάζεται ως πολύ ζηλιάρα συζυγος του μπερμπάντη και "κυνηγού" Δία.Ο τελευταίος μεταμορφωνόταν από κύκνος έως χρυσή βροχή,προκειμένου να αποπλανήσει οποιοδήποτε θηλυκό της αρεσκείας του.........------------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βροχή και ψύχρα, 14 βαθμοί πεδινά,μεσημέρι. Β.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελάχιστα πράγματα πήρε εχθές στην περιοχή μου(1,3 χιλιοστά έγραψε ο σταθμός μου)καθώς το ισχυρό ΝΔ ρεύμα "έσπρωξε" το σύστημα ΒΑ προς την Θήβα όπου και ο νέος σταθμός του Μετεο στην εθνική οδό έγραψε 25,4 χιλιοστά και σε μας έμειναν τα υπέροχα "φωτορυθμικα" και οι συνεχείς διακοπές ρεύματος.
    Το ίδιο σκηνικό πήγε να γίνει και σήμερα όμως η στροφή του ρεύματος σε ΔΒΔ μας εδώ σε 1 ώρα ποτιστικης βροχής με 3,6 χιλιοστά,από το τίποτα κάτι είναι και αυτό.
    Καλό μήνα σε όλους σας και κυρίως στον οικοδεσπότη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 5.3 σήμερα το πρωί τα Γρεβενά, 1 τώρα το καιμάτσαλαν,και οι σόπμπες στην Δυτική Μακεδονία ανάβουν...το βράδυ....!"θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο βόρειος πεδινός Έβρος θέλει φωτιά και στην Ευρυτανία έβαλαν. Όταν ζούσα στο Καρπενήσι, ήμουν διαχειριστής στην οικοδομή και το καλοριφέρ το έσβηνα στις 10 Ιουνίου.

      Διαγραφή
  13. Επιτέλους έβρεξε πολύ καλά εδώ στην Όθρυ μετά από πολύ καιρό το νερό καλό ποτιστικου τύπου κράτησε κοντά στις τρείς ώρες .Η μέρα σήμερα περισσότερο θυμίζει αρχές άνοιξης .Θα συμφωνησω με το δάσκαλο δροσουλες και αστάθεια συνέχεια από εβδομάδα βλέπω εγώ . Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εααρινα σκιρτήσματα του καιρού είχαμε την την δευτέρα και την τρίτη στην περιοχή μου με ψυχρούλα τα βράδια.Δεν θύμιζε πάντως και πολύ τις προηγούμενες μέρες που ομολογουμένως ήταν ο μοναδικός μάιος που πέρασε χωρίς καθόλου αστάθειες(εκτός από την τελευταία μέρα)και με 2 μέρες βροχής(την τελευταία από τις ασταθειες και μια ακόμα στις 15 μαιου από εκείνη την διαταραχή).Πραγματικά ρεκόρ καιρικής απραξίας σε έναν μήνα που η εντονη καιρική του δραστηριότητα είναι φημισμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή