Ο καιρός του επόμενου εξαημέρου

Το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), η χώρα θα βρίσκεται υπό την επίδραση υψηλών πιέσεων, με αποτέλεσμα την επικράτηση γενικά ασθενών ανέμων και το σχηματισμό ομιχλών το πρωί κυρίως στα ηπειρωτικά. Κατά τα άλλα, θα υπάρχουν αρκετές νεφώσεις, αλλά οι πιθανότητες βροχών είναι λίγες και περιορίζονται στα ορεινά της Β-ΒΔ Ελλάδας. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 30 βαθμούς. 


Το Σάββατο (8/5), οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση όμβρων ή και καταιγίδων το απόγευμα στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά Α-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε Β-ΒΑ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια. Αντίθετα, στην υπόλοιπη Ελλάδα θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και στις Ν-ΝΑ νησιωτικές περιοχές θα φθάσει τους 33 βαθμούς. 

Την Κυριακή (9/5), προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Α. Στερεά Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη Β-ΒΑ Ελλάδα και την ανατολική ηπειρωτική χώρα. 

Τη Δευτέρα (10/5), αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. 

Την Τρίτη (11/5), προβλέπεται και πάλι ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

Την Τετάρτη (12/5), υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών τις απογευματινές-βραδινές ώρες στη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ΝΔ και στα ανατολικά ΒΔ με ένταση ως τα 5 μποφόρ. 

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα! Φυσιολογική ζεστουλα σήμερα με μέγιστη 24 βαθμούς. Αυτές είναι θερμοκρασίες Μαΐου, όχι το χαλι του Πάσχα. Εν τω μεταξύ φαίνεται να αλλάζει η κυκλοφορία μετά τις 10 του μήνα με εγκατάσταση ψυχρής λίμνης στην περιοχή μας. Να σας πω εν τέλει ότι παρήγγειλα και τον πρώτο μετεωρολογικό ερασιτεχνικό σταθμό μου σήμερα. Δάσκαλε όπως βλέπεις τα παλληκάρια σου προοδευουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή