Διόρθωση!

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στη Βόρεια Θάλασσα προκαλεί κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους στη Β-ΒΔ Ευρώπη. Στην περιοχή μας, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), η επικράτηση ανέμων του βόρειου τομέα θα έχει ως αποτέλεσμα την κάμψη των υψηλών θερμοκρασιών και τη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα σχεδόν σε όλη τη χώρα. Κατά τα άλλα, λίγες βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στη Β-ΒΑ Ελλάδα. 


Την Τετάρτη (5/5), προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, τη βόρεια χώρα και ίσως στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι θα έχουν ένταση το πολύ 5 μποφόρ (Καρπάθιο Πέλαγος) και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. 

Την Πέμπτη (6/5), τοπικοί όμβροι είναι πιθανό να εκδηλωθούν το απόγευμα στα βόρεια ορεινά. Αναφορικά με τους ανέμους και τις θερμοκρασίες, δεν αναμένονται αξιόλογες μεταβολές. 

Την Παρασκευή (7/5), τοπικοί όμβροι ή και μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν το απόγευμα στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα και κυρίως στα ορεινά αυτών των περιοχών. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στη Ν-ΝΑ χώρα.

Χρόνια Πολλά στους Γιώργηδες και τις Γεωργίες του μπλογκ!

10 σχόλια:

  1. Καλημέρα από τη ψυχρή Στοκχόλμη ..Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν .Μάκης Στοκχόλμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την καλησπέρα μου από τη Σαχαροκρατούμενη ακόμη Αθήνα που από αύριο ελπίζει να πάρει ανάσα.
      Πράγματι, τις μεταβατικές εποχές οι καιρικές διαφορές μεταξύ Βορρά και Νότου είναι συχνά πολύ μεγάλες. Όσο για τα μελούμενα, φαίνεται ότι το βαθύ χαμηλό που πλησιάζει τώρα τη Β. Ιρλανδία θα επηρεάσει κι εσάς.
      Χρηστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά, φίλε μου!

      Διαγραφή
  2. Στην Καλιφόρνια θα μεταφέρουν με φορτηγά και με 146 δρομολόγια συνολικά 16,8 εκατομμύρια σολομούς στον Ειρηνικό, επειδή το ποτάμι τους πρόκειται να στερέψει, όπως αναφέρει ο Guardian. Προγνωστικά μοντέλα δείχνουν πολύ χαμηλά επίπεδα νερού στους υδάτινους δρόμους που ακολουθούν τα ψάρια, εξαιτίας της ζέστης και της ξηρασίας. Πέρα από τη χαμηλή τους στάθμη, τα νερά θα είναι και ιδιαίτερα θερμά, έτσι οι αρχές στην Καλιφόρνια αποφάσισαν να στήσουν αυτή τη μεγάλη επιχείρηση για να μην κινδυνεύσουν να πεθάνουν οι νεαροί σολομοί. Η πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ βιώνει τη δεύτερη χρονιά με ξηρασία, μετά από έναν χειμώνα με λίγες βροχοπτώσεις, ειδικά στα βόρεια 2/3 της επικράτειας της.

    Ο ενδημικός σολομός Chinook της Καλιφόρνια χρειάζεται κρύα νερά, αλλά τα φράγματα έχουν μπλοκάρει τις ιστορικές διαδρομές που ακολουθούσε από τις κρύες πηγές του ποταμού Σακραμέντο στα βόρεια της πολιτείας. Υπάρχει κι ένας ανταγωνισμός για τα νερά του ποταμού Σακραμέντο ανάμεσα σε όσους ασχολούνται με τις ιχθυοκαλλιέργειες και τους αγρότες. Ο John McManus πρόεδρος του Συνεταιρισμού για τους Σολομούς του Golden State ευχαρίστησε για τη μεταφορά των ψαριών με φορτηγά στη θάλασσα, αλλά παραπονέθηκε για το γεγονός ότι αρδεύεται πάρα πολύ νερό από τον ποταμό για τις γεωργικές καλλιέργειες.

    Παρεμπιπτόντως, τον Μάιο απαγορεύεται και το ερασιτεχνικό ψάρεμα για να προστατευτεί ο γόνος. Αν και σήμερα Δευτέρα του Πάσχα 3/5 οι λουόμενοι ήταν πιο πολλοί και από τα ψάρια και σχεδόν όσοι είναι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στη θάλασσα.
    https://www.theguardian.com/us-news/2021/apr/30/california-salmon-drought-truck-road

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος θα το πίστευε ότι τα Ανώγεια αυτήν τη στιγμή θα είναι οι πιο ζεστή περιοχή σε όλη την χώρα.29 βαθμούς 11 ώρα την νύχτα.απιστευτο πραγματικά.Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έπεσε ο Ντάου Τζώνης, έπεσε ο Ντάου Τζώνης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόσκαιρη θα είναι η πτώση. Ευτυχώς, ήρθε το καλοκαίρι, η χρυσή εποχή των φτωχών. Και η μοναδική που μπορεί να μετριάσει την πανδημία. Αφού όταν ο ήλιος βγαίνει καυτός και λαμπερός, δεν αντέχει ούτε ο κορωνοιός.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι τον Μάιο ο Ντάου Τζώνης-Ζέστης θα πορευτεί με σκαμπανεβάσματα!
      Καλημέρα σε όλους.

      Διαγραφή
  5. Η σκαμπαβία (βαρκούλα)είναι πολύ ευχάριστο που θα συνεχίσει λικνιζόμενη πάνω κάτω.Κάποια βροχούλα,κάπως γενικευμενη,από ευστάθεια ή και από ασταθεια, μάλλον δεν φαίνεται στο ορατό μέλλον.Κατα τα άλλα ευχάριστος καιρός εδώ.-----Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Μάιος του 2020 έσπασε τα ρεκόρ του δεύτερου δεκαημέρου. Ο φετινός έσπασε τα ρεκόρ του πρώτου. Με λίγα λόγια από το κακό στο χειρότερο πάμε. Χρόνια Πολλά σε όλους τους μετεόφιλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας , ο περσινός Μάιος δεν έσπασε μόνο τα ρεκόρ για το δεύτερο δεύτερο δεκαήμερο αλλά γενικά για τον Μάιο

      Διαγραφή