Ο καιρός του επόμενου τετραημέρου

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πέσεις στην Α. Μεσόγειο, που ως γνωστό προκαλεί το ενισχυμένο Β-ΒΑ ρεύμα στην περιοχή μας, εξασθενεί, με αποτέλεσμα τη βαθμιαία πτώση της έντασης των βόρειων ανέμων σε όλη τη χώρα. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 29 βαθμούς. 


Την Τετάρτη (12/5), προβλέπονται αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα στη Β-ΒΔ Ελλάδα θα πυκνώσουν και το απόγευμα δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση ως τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. 

Την Πέμπτη και την Παρασκευή (13-14/5), μόνο στη Β-ΒΔ Ελλάδα είναι πιθανό να εκδηλωθούν απογευματινοί όμβροι. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

3 σχόλια:

  1. Ενισχυμένοι βοριάδες επικρατούν στην περιοχή μου(δυτικός ορεινός Ελικώνας)με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η θέρμανση πρωί και βράδυ.Απο την άλλη πλευρά μετά τις ζημιές από την παγωνιά μετράμε και άλλες όχι μόνο από τον αέρα που πνέει αρκετά δυνατός εδώ και ημέρες αλλά και από την ανομβρία που ήδη φαίνεται στα σιτηρά,δυστυχώς η χρονιά δεν δείχνει καθόλου καλή για όλες τις καλλιέργειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η προ ολίγων ημερών εκδοθείσα απόφαση του Αν.Συντ. Δικαστηρίου της Γερμανίας,με την οποία έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο για το κλίμα και την κλιματική αλλαγή.Το σκεπτικό ήταν ότι ο νόμος δεν κατανέμει αναλογικά μεταξύ των γενεών τα βάρη για τη μείωση των ρύπων,κυρίως του CO2.Κρίνει ότι οι σημερινοί νέοι θα υποστούν δυσανάλογα βάρη για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος.----------------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως τα λες είναι φίλε Στέλιο,ο δυνατός αέρας δεν σταμάτησε στιγμή εδώ και πολλές ημέρες με αποτέλεσμα να κάνει αρκετή ψύχρα την νύχτα και το πρωί και μάλιστα σήμερα το πρωινό ήταν το πιο κρύο και έτσι αναγκάστηκα να βάλω θέρμανση στο μαθητικό δρομολόγιο που έκανα το πρωί στην Θήβα.
    Η Κωπαιδα ήταν τυλιγμένη σε ένα άσπρο πέπλο ομίχλης.
    Οι ζημιές σε πολλές καλλιέργειες είναι ήδη πάρα πολλές ειδικά στα σιτηρά και ιδίως στα κριθαρια τα οποία τα έχει "καψει" στην κυριολεξία.
    Πολύ δύσκολη χρονιά και ακόμη είμαστε στην αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή