Η πιθανή εξέλιξη του καιρού ως τα τέλη του μήνα



Η απουσία αξιόλογου υετού φαίνεται ότι θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στη χώρα μας ως τα τέλη του μήνα. Από πλευράς ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, η ενίσχυση του αντικυκλώνα των Αζορών και η προς ανατολάς επέκτασή του είναι καθοριστική και δεν θα αφήσει περιθώρια στη δημιουργία υετοφόρων καταστάσεων στην περιοχή μας. 


Οι 2-3 διαταραχές της μέσης τροπόσφαιρας που τη νέα εβδομάδα θα κινηθούν από τα Β-ΒΔ προς τα Ν-ΝΑ θα ενισχύουν κατά περιόδους το βόρειο ρεύμα στη χώρα μας, αλλά το ρεύμα αυτό από μόνο του δεν είναι ικανό να προκαλέσει αξιόλογο υετό ακόμα και στις προσήνεμες περιοχές. Έτσι, αυτά που ουσιαστικά θα μας απασχολήσουν θα είναι τα σκαμπανεβάσματα των μέγιστων τιμών της θερμοκρασίας και οι αυξομειώσεις της έντασης του παγετού.

Θεωρητικά, η κατά περιόδους εμφάνιση κλάδων του πολικού αεροχειμάρρου στον ΒΑ Ατλαντικό - Δ. Ευρώπη με κατεύθυνση από τα ΝΔ προς τα ΒΑ -που όπως ανέφερα σε παλιότερες αναρτήσεις μου είναι η «λεωφόρος» στην οποία ταξιδεύουν τα λεγόμενα κυματικά πακέτα Ρόσμπι που με προϋποθέσεις οδηγούν στην επικράτηση Β-ΒΑ ρεύματος στην Α - ΝΑ Ευρώπη- δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες. 

Τέλος, να σημειώσω ότι τις τελευταίες μέρες του μήνα η επικράτηση θετικής φάσης της Ταλάντωσης του Βόρειου Ατλαντικού συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να παρατηρηθεί, με συνέπεια την παράταση της έλλειψης υετού στην περιοχή μας. 

48 σχόλια:

  1. καλησπέρα σε όλους!!
    δάσκαλε μετά από τέτοιες συνθήκες που επικρατεί αντικυκλώνας σε μεγάλο κομμάτι τις ηπείρου μετά πιστεύεται θα ευνοηθεί κάποια κατεβασιά ψύχους (μέσα στο πρώτο 10ημερο του Φλεβάρη πχ)??
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή, μέχρι και τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου, όχι 20αρια αλλά πιο φυσιολογικές θερμοκρασίες, λίγες βροχές, λίγα φαινόμενα γενικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά θα καταθέσουν αιτήματα προς ικανοποίηση και τα γνωστά πουλιά και ελπίδες για υετό,ως είθισται τα τελευταία 15 χρόνια, στο Μάη και τον Ιούνιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο να μαι μας είχαν κουρασει οι βροχές όποτε έναν αντικυκλώνα τον θελουμε για να στεγνωθούμε λιγο…
    Αν δεν ήταν τραγικό θα ήταν αστείο
    Η φάρσα του φετινού «χειμώνα» συνεχίζεται, μέχρι να επέλθει η πλήρης ερημοποίηση!
    Γιάννης-Χανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωχ..Και με αυτή σας την ανάρτηση δινετε το έναυσμα για νέο γύρο μιλάς. Καμία φορά ίσως είναι προτιμότερο να μένουμε στην άγνοιά μας για τα μελλούμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μας "φτιάξατε" την Κυριακή κ. Ζιακόπουλε. Πάμε παρακάτω γιατί ο χειμώνας δεν τελείωσε ακόμη.....Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τρεις(?)μέρες "χειμώνα" και δεκα+ άνοιξη 😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μετά την θερμοκρασίακο σοκ των τελευταίων ημερών με την θερμοκρασία να σκαρφαλώνει πάνω από 20 βαθμούς στην καρδιά του χειμώνα εδώ,καθαρά χειμωνιάτικη ημέρα η σημερινή με την θερμοκρασία μέχρι τρεις βαθμούς,Χιονόστρωση πάνω από τα 700μ στην Όθρυ από εκεί και κάτω ευτυχώς έπεσε καλή βροχή και συνεχίζει ακόμη κάτι που είχε πολύ καιρό να συμβεί, ενώ προβλεποταν βελτίωση από το μεσημέρι ,στα μελλούμενα τα είπε ο δάσκαλος , μέχρι πότε να δούμε,είδη η μέρα μεγάλωσε και συνεχίζει με ότι συνεπάγεται αυτό Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επομένως όλες οι ελπίδες μας πλέον στρέφονται στον Άγιο Φεβρουάριο...Ας ελπίσουμε να μας δώσει μια Μήδεια όπως το 21,Πανελλαδική αυτή την φορά για να μας αποζημιώσει...Όσο ζούμε ελπίζουμε φίλοι μου!!Καλή εβδομάδα σε όλους!!Γιώργος Περιστέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην τρέχουσα κακοκαιρία, έβρεξε μεν σε πολλές περιοχές της Κρήτης, αλλά παρόλο που πρόκειται για καιρό "περίπου" ανατολικών προσηνέμων, δεν έβγαλε σταγόνα στην παραλιακή βόρεια Κρήτη. Ως προς την παράμετρο αυτή και για την συγκεκριμένη ζώνη, διαψεύστηκαν κυριολεκτικά όλες οι προβλέψεις - όχι προγνώσεις. Εγώ τουλάχιστον, με τις λίγες γνώσεις που έχω, αδυνατώ να το εξηγήσω, αν και ο βοριάς είναι αλήθεια ότι δεν είναι πάντα υετοφόρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα μοντέλα έδειχναν πολλές βροχές και στα Χανια αλλά τελικά στην πόλη δεν έπεσε σταγονα. Παρά μονον αέρας. Στο Ηράκλειο βρέχει καλά ομως κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Το ιδιο και στο Ρέθυμνο.
      Τι να πει κανείς.
      Εγώ να πω την αλήθεια μόλις είδα το πρωί την ένταση του ανέμου καταλαβα αμεσως ότι το παιχνίδι τελείωσε πριν καν αρχίσει…

      Διαγραφή
  11. Αναζητείται βαθύ και εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό στη Μεσόγειο ,καλά οργανωμένο και κινούμενο αργά εκ Δυσμών προς Ανατολάς.
    Ο ευρών αμειφθήσεται . -----======Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό απόγευμα Πέτρο απο το ανεμοτσακισμένο με δύναμη 7-8 Beaufort απο χτες βράδυ, η αμοιβή σε τι ? ύδωρ ? αήρ? χιών ?Καλή αυριανή σε όλους και δανεικό από τον φίλο Χριστόδουλο, και να μην ξεχνάτε να προσέχετε τους εαυτούς σας και όσους αγαπάτε και σας αγαπούν....

      Διαγραφή
    2. Ναι , ναι , ακριβώς έτσι Π.Α !!!

      Διαγραφή
  12. Πολύ συγκεκριμένος ο κύριος Ζιακόπουλος αλλά όχι απόλυτος,άφησε κάποιους αστερίσκους.Εγώ φύσει αισιόδοξος...θα τολμήσω να πώ ...ότι όπως σημειώνει...ο κύριος Ζιακόπουλος μία απρόβλεπτη κίνηση(που είναι όμως πολύ πιθανή) του χαμηλού του Β Αντλαντικού.....προς την Γροιλανδία,μπορεί να δημιουργήσει μία χειμερινού τύπου μεταβολή στην Ελλάδα στο διάστημα 28 με 30 με πρωταγωνιστές αυτήν την φορά...την Κεντρική Ελλάδα.....,νομίζω όχι σημαντική αλλά σε καθε πρίπτωση αμιγώς χειμερινή...."θωμάς"
    υ.γ. για να διευκρινίσω αυτην η κίνηση μπορεί να μας δώσει το ΒΑ 'jet stream

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θωμά, το συναισθηματικό ΠΡΟΠΟ, δε φέρνει αποτέλεσμα. Το θέμα είναι τι βλέπεις. Εσύ πας με το συναίσθημα πάντα. Γι αυτό σε γουστάρω.

      Διαγραφή
    2. Εσύ τον γουστάρεις αλλά εγώ διαφωνώ μαζί του.. Και τα έχουμε ψιλοτσουγκρισει.

      Διαγραφή
    3. Αποστόλη θα ξεφύγω από το θέμα...αλλά...θα προσπαθήσω να σε πείσω...πάντα μα πάντα...υπάρχει ο απρόβλεπτος παράγοντας ...σε τέτοιο σημείο...που στο τέλος γινεται κανόνας...!δεν είναι τυχαίο...που οι αρχαίοι στο τέλος βλέπαν...τον "από μηχανής θεό" σαν ρουτίνα.Αυτοί δε που κάνουν την εξαίρεση κανόνα είναι οι τζογαδόροι....Στα του καιρού τώρα...το να ελπίζεις...το ΝΔ -Δ stream του Βόρειου Αντλαντικού...να γίνει Ν και λίιιιιγο ΝΑ δεν μπορείς να το πείς και....τελείως απίθανο...καθώς σε αυτά τα πλάτη...σιγά μην βγάλουν ακρη το μοντέλα.Αν ο κύριος Ζιακόπουλος δεν ήταν τόσο συγκεκριμένος εγώ θα είμουν σίγουρος για μεταβολή στις 28 του μηνός..αλλά έδωσε λίγες πιθανότητες και έτσι..και εγώ ρισκάρω.Σε ευχαριστώ πάντως Αποστόλη....στο κάτω κάτω...αν σε λίγο η Α.Ι.μας λεει τον καιρό...για κανένα τρίμηνο θα πάθουμε κατάθλιψη όλοι,ας το φχαριστηθούμε τώρα τουλάχιστον!!."θωμάς".

      Διαγραφή
  13. Με λίγα λόγια φουλ Ζωνικη κυκλοφορία στη Μεσόγειο. Ήθελα να ήξερα ποτέ θα σταματησει αυτή η κουνελα ο Ατλαντικος να γεννάει χαμηλά τέρατα που κινούνται στη βόρεια Ευρώπη και προκαλούν κακοκαιρία εκεί. Πότε επιτέλους θα ηρεμήσει η Σκανδιναβία? Μεγάλη εμμονή εκεί φέτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το επόμενο διάστημα φαίνεται να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της μεσογείου με το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής ευρώπης οι αντικυκλωνικές συνθήκες με τις ψυχρές εισβολές να σκάνε στον άξονα ανατολικής ευρώπης-τουρκία ανατολική μεσόγειο-μέση ανατολή με την ελλάδα να επηρεάζεται οριακά από αυτήν την διαδικασία.Ωστόσο οι ψυχρές εισβολές δεν θα είναι τόσο δυνατό ώστε να προκαλέσει χιόνια στις παραθαλάσσιες περιοχές.
      Θα υπάρχει μια κατάσταση ανάμεσα σε ζωνική και μεσημβρινή κυκλοφορία,τολμάω να πω πως θα την χαρακτήριζα "διαγώνια"κυκλοφορία.
      Δεν ξέρω αν μετεορολογικά είναι δόκιμος ο όρος,αλλά αν δεν είναι να σπεύσει ο κυρ Ζιακόπυλος να το διορθώσει και να πει πως ονομάζεται αυτή η ενδιάμεση κατάσταση της κυκλοφορίας των αερίων μαζών.
      sohag

      Διαγραφή
    2. Sohag, άσε τις διαγώνιες κυκλοφορίες και πιάσε την ορθογραφία!

      Διαγραφή
    3. Μην ενοχλείστε για τον όρο κυρ .Στα ανατολικό ρωμαικό κράτος ήταν προσφώνηση προς τους ευγενείς.

      Διαγραφή
  14. Σε ότι αφορά τη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία,έως τώρα ο Χειμώνας κάνει μια αξιοπρεπή προσπάθεια να θυμίσει αυτό που εμείς ως κάτοικοι θεωρούσαμε δεδομένο.
    Δεν έχει σίγουρα την ίδια ένταση και διάρκεια,αλλά παρ'ολα αυτά ας πούμε για τη Θεσσαλονίκη,πλησίασε το χιόνι ήδη δυο-τρεις φορές την πόλη και έπεσε τέσσερις-πέντε φορές γύρω από αυτή.
    Και με αρκετές γενικά ημέρες να θυμίζουν μέρες χειμωνιατικες, άσχετα εάν είχε ήλιο.
    Το ίδιο και για τη Δυτική Μακεδονία.
    Όλα αυτά με γνώμονα την πορεία που είχαν στην περιοχή οι χειμώνες τα τελευταία 10-15 χρόνια.
    Μάλλον δηλώνουμε ανεπαρκως μεν αλλά ικανοποιημενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συμπέρασμα : θερμοκρασίες κοντά στις κανονικές, υετός γιόκ για τουλάχιστον 10 ημέρες (και να δούμε!) Απολαύστε το χιόνι όσοι το είδατε , οι υπόλοιποι ξηροβόρι μέχρι να σβήσουν οι …ελπίδες για κάτι καλύτερο! Αχιλλέας από την ηλιόλουστη (πλέον) αλλά κρύα , Κέρκυρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό είναι θετικό διότι με τις αντικυκλωνικές συνθήκες θα έχουμε ηλιοφάνεια,η οποία είναι χρήσιμη τον χειμώνα τόσο επειδή μας ζεσταίνει όχι μόνο φυσικά αλλά και μεταφορικά τις καρδιές και την διάθεση μας όσο και στην βοήθεια πρόσληψης της βιταμίνης D χωρίς να κινδυνεύουμε από την έκθεση του να καούμε λόγω χαμηλής ηλικακής ακτινοβολίας.
    Κρύο θα έχει και κυρίως τα πρωινά και τις βραδυνές ώρες στα ηπειρωτικά αλλά τι να κάνουμε,εξάλλου στον χειμώνα βρισκόμαστε και αυτό δικαιολογήται πλήρως.
    Αρα λοιπόν όσοι περιμένουν βροχές και χιόνια καλό είναι να κάνουν λίγη υπομονή περισσότερη γιατί θα έρθουν μετά το τέλος του μηνός κατά τον φλεβάρη και έπειτα.
    sohag

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ανακάτεψες όλα. Μετεωρολογία, ιατρική, λογοτεχνία, ψυχολογία! Αυτό που σου μένει είναι να βρεις κάποια άλλη ομάδα τώρα που γίνονται οι μεταγραφές!

      Διαγραφή
    2. *ξέχασα να εξηγήσω οτί η χαμηλή ηλιακή ακτινοβολία που δέχεται η χώρα οφείλεται επειδή η θέση του ήλιου είναι πεσμένη εκτός του γεγονότος της μικρής διάρκειας που έχει η μέρα.
      sohag

      Διαγραφή
    3. Κι εγώ να αναφέρω την αστρονομία!

      Διαγραφή
    4. Αν έχει πέσει η θέση του Ήλιου πάντως εντός περιοχής είναι ξεκάθαρη περίπτωση πέναλτι φίλε sohag,και θα θεωρήσω μεγάλο σκάνδαλο την μη επέμβαση του var.Οχι τίποτα άλλο αλλά χαλάει έτσι και η διαγώνια κυκλοφορία της ομάδας που με τόσο κόπο έχτισε ο προπονητής!!Γιώργος Περιστέρι

      Διαγραφή
    5. Sohag για δυο βδομάδες θα μαζεύεις ήλιο και βιταμίνη D που τόσο σου λείπει όπως φαίνεται. Επιπλέον θα φτιάξει η διάθεση σου και θα ωφεληθεί η καρδιά σου από την ηλιοφάνεια. Και το κυριότερο δεν θα καείς λόγω της χαμηλής ηλιακής ακτινοβολίας. Τυχερέ.

      Διαγραφή
  17. Η προσαρμογή είναι από τις σπουδαιότερες ικανότητες που έχει προικίσει η φύση όλους τους οργανισμούς. Έτσι και εμείς σιγά σιγά θα προσαρμοστούμε σε μια νέα καιρική και όχι μόνο κατάσταση. Θα αναπολούμε παλαιότερους (δηλαδή τους τωρινούς) και θα προσπαθούμε να θυμηθούμε τους πραγματικούς. Αν θα μπορούμε φυσικά να τους θυμόμαστε και λόγω ηλικίας (μερικοί τουλάχιστον). Συμβουλή μου χαρείτε το τώρα όσο περισσότερο γίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 35 χιλιοστά βροχής χθες μέχρι σήμερα το πρωί στα Γιάννενα με ελάχιστη θερμοκρασία 3,2 βαθμούς. Το χιόνι από τα 700-800 μέτρα .Τώρα έχουμε ισχυρό ΒΑ άνεμο αν κοπάσει μέχρι το πρωί θα έχουμε ωραία σχήματα από πάγο κατά μήκος της παραλίμνιας περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα, στην περιοχή μου, Κασσάνδρα Χαλκιδικής η τελευταία κακοκαιρία έδωσε αρκετό υετό, περίπου 34 χλστ, με ισχυρούς ΒΑ ανέμους. Η θερμοκρασία δεν έπεσε σε επίπεδα χιονιού, έφτασε μέχρι τους 2 c ακόμα και στα υψώματα του ποδιού, ίσως λόγω απουσίας ΒΔ ανέμου αλλά ο πλούσιος υετός που είχαμε ανέβασε το συνολικό υετό του μήνα με συνολο λίγο κάτω από τα 100 χλστ, οπότε είμαστε ικανοποιημένοι. Προφανώς την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε Βαρδάρη κατά διαστήματα και ξερό κρύο, γενικότερα δηλαδή χειμωνιάτικο σκηνικό παρόλη την ηλιοφάνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στην Καλαμάτα ξημέρωσε με πολύ δυνατό βοριά, στη συνέχεια είχαμε ψιλόβροχο όλη την ημέρα και αργά το απόγευμα βροχή (μέχρι τώρα 4 χιλιοστά) και θερμοκρασία στους 9 βαθμούς. Με λίγα λόγια τίποτα το ιδιαίτερο. Ευτυχώς που ήδη μήνας έχει πιάσει τα 103 χιλιοστά που είναι κοντά στη μέση τιμή, διότι κατά τα λεγόμενα του δασκάλου αυτό ήταν για τον Ιανουάριο. Θα φταίει η διαγώνια κυκλοφορία που αναφέρεται παραπάνω...αλλά εντάξει με τον ήλιο θα πάρουμε βιταμίνη D...όλα καλά κατά τα άλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Με το Λα Νίνα ζορικος χειμώνας στην Αμερική.Με το Ελ Νίνιο πάλι τα ίδια.Τι διάολο γίνεται.Προς τα δω δε θα έρθει τίποτα;
    Ασπρισε λίγο επιτέλους και η Β.Ελλαδα. Τώρα με τα γραφόμενα του κυρίου Ζιακοπουλου πάμε για καλοκαιρία για αρκετο διάστημα. Θα μας βγει ξινό. Τουλάχιστον να κάνει κρύο και παγετό, για να μην προχωρήσουν τα φυτά.
    Εδώ στην περιοχή μου από βροχή τίποτα.Αερας και μόνο παγερος αέρας. Καλό βράδυ κύριε Ζιακοπουλε. Καλό βράδυ σε όλα τα παιδιά της παρέας. Δημήτρης κεντρική Κορινθία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ωραιότατη καταιγίδα απόψε το βράδυ εδώ στη Ρόδο, η οποία πραγματικά τη νοιώθω σα βάλσαμο, κρίνοντας και από τα όσα διαφαίνονται στον καιρό προσεχώς. 22 χιλιοστά και με καλές ραγδαιοτητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τουλάχιστον -17 θα δείξουν τα θερμόμετρα στις κοιλάδες και στα οροπέδια της δυτ. Μακεδονίας αύριο το πρωί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα από την παγωμένη Ευρυτανία με -2β αυτή τη στιγμή και αισθητή -8β.
    Χιόνιζε έως νωρίς το απόγευμα στην πόλη χωρίς όμως δυναμική και χωρίς να το στρώνει.
    Αντίθετα λίγο έξω από τον περιφερειακό και προς Μυρίκη και Άγιο Νικόλαο, υπήρξε κανονική χιονόπτωση και χιονόστρωση μεταξύ 5 και 10 εκατοστών.
    Εννοείτε ότι εκεί την βγάλαμε και μαζί με την μικρή Μαρία γίναμε και εμείς παιδιά!
    Φίλε Πέτρο έτσι είναι, θέλω το παιδί από μικρό να αγαπήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη μητέρα φύση και τον καιρό!
    Στο δια ταύτα όμως,θα έλεγα ότι για την βόρεια Στερεά η μεταβολή που πέρασε δεν άφησε τα αναμενόμενα ούτε σε Φθιώτιδα και εννοείται πολύ περισσότερο σε Ευρυτανία.

    Για τη συνέχεια του καιρού όπως έγραψε και ο δάσκαλος μέχρι τα τέλη του μήνα ας μην περιμένουμε τίποτα.
    Στην ουσία με επιβεβαιώνει(το είχα γράψει πριν μέρες όσοι θυμούνται) καθώς έρχεται ο πανευρωπαϊκός αντικυκλώνας που φαίνονταν και θα καλύψει και την περιοχή μας.
    Πήξαμε στις αλκυονίδες.
    Ότι καλό και δυνατό έρθει πάει εξ ολοκλήρου στον Φλεβάρη.
    Δυστυχώς το διάγραμμα του Τζίφου πριν λίγες μέρες όπως είχα πει ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό...
    Καλό ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σας εσπέρα, από ότι κατάλαβα και με el νinio τι είχες γιάννη τι είχα πάντα ανομβρίας το ανάγνωσμα και πέρσι αλλά και της προηγούμενες χρονιές ...δυστυχώς πάμε σε καταστάσεις που θα βγαίνουν οι εφημέριοι των κατά τόπους ιερών ναών για να κάνουν λιτανείες μπας και δούμε καμιά σταγόνα βροχής όπως είχε γίνει νομίζω την περίοδο 88 έως 93 (βέβαια τότε είχαμε άφθονα χιόνια στην πατρίδα μας τώρα αυτός ο καιρός ειλικρινά είναι ό,τι χειρότερο) και κρύο θα έχουμε το οποίο αν είχαμε υετό θα επέτρεπε άνετα επί παραδείγματι στο λεκανοπέδιο αξιοπρεπής χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά τώρα θα έχουμε άχρηστο εντός εισαγωγικών πάντα κρύο άραγε αν αυτός ο αντικυκλώνας έβγαινε καλοκαίρι θα πιάναμε ίσως και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τους 50 βαθμούς ωχ παναγία μου τι καλοκαίρι μας περιμένει..

      Διαγραφή
  25. Δεν προβλέπονται Αλκυονίδες για τις επόμενες μέρες πάντως. Ας είμαστε εγκρατείς και συγκεκριμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα σε όλους!

    Φιλαδέλφεια ακόμα μία χειμωνιάτικη μέρα με πρωινή βροχή κατά τις 9 που έριξε κι άλλο την θερμοκασία. Στους 7c τώρα δείχνει το θερμόμετρο μου και το βράδυ να δούμε αν σταματήσει ο αέρας και καταφέρουμε να έχουμε αναστροφή.

    Εκπληκτικά τα σχεδόν -20 στην βόρεια Ελλάδα και τεράστιες διαφορές από κεντρονότια.

    Υγ. Τα χαμηλά από δυτικά προς τα ανατολικά ξεχάσανε το λεκανοπέδιο τα τελευταία χρόνια και πάει να γίνει κανονικότητα. Κάποτε από Οκτώβριο μέχρι Μάρτιο πηγαίναμε σχολείο και κουβαλούσαμε και μία ομπρέλα καλού κακού να υπάρχει το 2000. Πλέον τα έχουμε ξεχάσει.

    Γιάννης
    ΝΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μα τα μερομηνια από τους γνωστούς μερομηναδες έπεσαν μέσα! Χιονιστηκαμε ήδη 7 φορές και ζήσαμε έναν ακραίο με πολύ ψύχος Γενάρη! Τι δε το ζησατε εσείς? Απορώ που ζείτε... μίλησαν κ για Φλεβάρη κ άμα δε πιάσουν πάλι θα μιλήσουν για Μάρτη...ότι κάτσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή