Σαν σήμερα...


Η εισβολή των Συμμάχων στη Νορμανδία είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω ενός ψυχρού μετώπου που περνούσε πάνω από τη Μάγχη. Οι μετεωρολόγοι που υποστήριζαν την Επιχείρηση Όβερλορντ συμφώνησαν ότι οι καιρικές συνθήκες θα ήταν καλύτερες την επομένη 6η Ιουνίου 1944. Περισσότερα για το θέμα αυτό στο άρθρο με τον τίτλο «Η σημαντικότερη πρόγνωση καιρού της ιστορίας» που αναρτήθηκε στο μπλογκ στις 4-6-2014 (επιλογή ΕΠΙΚΑΙΡΑ) καθώς και στο άρθρο με τον τίτλο «Αν δεν γνωρίζεις τον καιρό που κάνει σήμερα, δεν θα βρεις ποτέ τον καιρό που θα κάνει αύριο!» που αναρτήθηκε στις 6-6-2020 στην ίδια επιλογή.

Καλημέρα σε όλους

3 σχόλια:

  1. Και όλα αυτά ίνα,εκτός των άλλων,καταδειχθεί η αξία της επιχειρησιακής μετεωρολογίας.Καλη Κυριακή και καλή εβδομάδα σε όλους, μετά βροχών,κεραυνών και λοιπών συμπαρομαρτούντων,ελπίζουμε μη καταστροφικών.------------Π.Α.

    Υ.γ.Τάσος Αρνιακός έφα "επιχειρησιακή μετεωρολογία εν Ελλάδι = Δημήτριος Ζιακόπουλος"!......----Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε δάσκαλε που ομορφαίνεις τις Κυριακές μας και αποδεικνύεις την αξία της μετεωρολογικής επιστήμης... κόντρα στο Καζαμία και τα ημερομήνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. από διαστροφή και μόνο βλέπω οτι η ελλάδα και τα βαλκάνια είχαν καύσωνα.Αν η απόβαση γινόταν τον Ιούνιο του 2021 οι μετεορολόγοι δεν θα χαν τόση δουλειά καθώς ο Αντλαντικός κοιμάται εδώ και μέρες...!"θωμάς"

    υ.γ. το Ευρωπαικό βγάζει πολύ ψυχρές κατεβασιές στην Ανατολική Ευρώπη Ρωσσία στα μέσα του Ιουνίου μάλλον είναι όμως εικονική πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή