ΕΠΙ-ΚΑΙΡΑ

- Στη ΒΑ Αμερική ενέσκηψε πρώιμος χειμώνας μετά αφθόνων χιόνων ακόμα και στα πεδινά. Το ίδιο συνέβη και στην κεντροβόρεια Ευρώπη, με την οπισθοδρομούσα εκ της ΒΔ Σιβηρίας ψυχρή αέρια μάζα η οποία ηράσθη τον σκανδιναβικό αντικυκλώνα με αποτέλεσμα τη γέννηση ενός όμορφου (να τον βλέπεις) εμποδισμού τύπου high over low. Στη χώρα μας ο υδράργυρος έφθασε τα υψηλά 20άρια, κάτι το εντυπωσιακό αλλά όχι και πρωτόγνωρο. Η εξήγηση όλων των παραπάνω; Άλλο είναι να είσαι κάτω από τη ράχη ενός ατμοσφαιρικού κύματος και άλλο κάτω από την κοιλιά του!

- Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, παρά τις προβλέψεις των μοντέλων, ισχυρές βροχές και καταιγίδες δεν εκδηλώθηκαν στη Δ. Ελλάδα και βέβαια στο Α. Αιγαίο. Η εξήγηση; Τα μοντέλα υπερτίμησαν το επιφανειακό ΝΔ ρεύμα και υποτίμησαν την αντικυκλωνική κυκλοφορία της ανώτερης ατμόσφαιρας.


- Αύριο (Κυριακή) στην περιοχή μας η κυκλοφορία βαθμιαία θα αλλάξει σε όλη την τροπόσφαιρα, με αποτέλεσμα την εκδήλωση ισχυρών βροχών και καταιγίδων στη Δ. Ελλάδα και ιδιαίτερα στο Β. Ιόνιο και την Ήπειρο.

- Τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα και στο μεγαλύτερο διάστημα της Δευτέρας καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Α-ΒΑ Αιγαίου. Στις προαναφερθείσες περιοχές προβλήματα ίσως δημιουργήσουν και οι θυελλώδεις ΝΔ άνεμοι, οι οποίοι θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.

- Οι αναφορές ορισμένων παρουσιαστών καιρού στη διαταραχή της επόμενης Τετάρτης χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει η όποια κακοκαιρία του επόμενου διημέρου (Κυριακή & Δευτέρα) είναι, αν μη τι άλλο, ανεύθυνες γιατί δημιουργούν σύγχυση. Το ίδιο ισχύει και για τις περί του «Φόβου» ασαφείς αναφορές. Στους βαρύγδουπους τίτλους των δημοσιογράφων δεν χωρούν το πότε, το πού και το πόσο θα βρέξει, με συνέπεια οι πολίτες να μην ενημερώνονται σωστά. Οι εμπλεκόμενοι στην ενημέρωση του κοινού αυτά τα γνωρίζουν, αλλά συνεχίζουν το ίδιο  «βιολί». Η εξήγηση; Γνωστή! 

59 σχόλια:

  1. Κύριε Ζιακόπουλε η Ευρώπη έχει τύχη από τα χιόνια της Αμερικής βάσει της μεταφοράς ενέργειας στην επιφάνεια...που εσείς μας μάθατε ¨?"θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δάσκαλος έχει πει ότι πρέπει να επικρατήσει νδυτικο ρεύμα στο βόρειο Ατλαντικό μετά από ψυχρή εισβολή στην Αμερική για να δει χιόνια η Ελλάδα.


      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ γείτονα...αλλά το ΝΔ ρεύμα είναι το αποτέλεσμα του Βόρειου Δυτικά του...δλδ στην ΒΑ Αμερική..."θωμάς¨"

      Διαγραφή
    3. Δύο - τρία χαμηλά και το κρύο τ’ Αγ’ Αντριά;

      Διαγραφή
    4. "ρίξε αντρεα μ ρίξε και αντρίωσε...."....χεραιτώ το ερώτημα του κυρίου Ζιακόπουλου με το δικό μας γνωμικό από το Ανω Βόιο....δεν κάνω μετάφραση θα είναι προσβολή ...."θωμάς"

      Διαγραφή
    5. Διαβαζοντας τα σχολια μου δημιουργηθηκε η εξης απορια:Για να δημιουργηθουν συνθηκες backdoor δεν θα πρεπει να ανυψωθει το ridge στον ατλαντικο να καλυψει ολοκληρη την βορεια ευρωπη εως βορειοτερα της σκανδηναβιας και στην συνεχεια να απλωθει προς τις βορειες ακτες τις σιβηριας?
      Επιπλεον οι ψυχρες εισβολες δεν συνεπαγονται απαραιτητα οτι θα συνδυαστουν με υετο.Υπαρχουν και τα ξεροκρυα φυσικα.
      Το ιδανικο σεναριο για να χιονιστει ολοκληρη η ηπειρωτικη ελλαδα(ειδικα η κεντρικη και βορεια)με ψυχρη εισβολη θα πρεπει να πειασει το ιονιο,ετσι ως ωστε δημιουργηθει κακοκαιρια ή ενναλακτικα να ερθει μια ψυχρη εισβολη και υστερα να εισβαλλει καποιο χαμηλο απο την δυτικη ελλαδα που θα συγκρουστει με τις προυπαρχουσες ψυχρες αεριες μαζες διοτι διαφορετικα με καιρο βορειοανατολικου ρευματος μονο η ευβοια η βοιωτια η αττικη και τα ορεινα της κρητης βλεπουν φαινομενα.

      Διαγραφή
    6. Τα κύματα ροσμπι εννοείτε.Ήδη η βορεια ευρώπη έχει κρύο

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα από τη χιονισμένη Στοκχόλμη .Πρώτη αξιόλογη χιονόπτωση και μικρή χιονοστρωση περίπου 5εκ.σήμερα και εν αναμονή της αυριανής νέας χιονόπτωσης.Μάκης Στοκχόλμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τυχερεεε!!! Θαυμάσαμε φωτογραφίες σου σε κάποιο καιρικό μπλογκ!

      Διαγραφή
    2. Κοντοχωριανέ Γιάννη (ειμαι απο γιαννενα ) είναι ελπίζω μια καλη αρχή και ελπίζω σε ένα δυνατό χειμώνα .Βέβαια και εδώ η κλιματική αλλαγή ειναι δυνατή .Πριν κάποιες δεκαετίας το πρώτο χιόνι έπεφτε συνήθως τέλη Οκτωβρίου.Οι Σουηδοί λένε :δεν υπάρχει κακός καιρός παρά μόνο κακό ντύσιμο

      Διαγραφή
  3. Όλα για νούμερα (από νούμερα). likes . Tweets , τηλεθέαση , μπόνους , φύλλα (εφημερίδων) και δεν βαριέσαι, θα ξεχαστούν ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όντως χτες και σήμερα δεν είχαμε ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα στα παραθαλάσσια και νησιώτικα βδυτικα τμήματα. Αντίθετα τα ορεινοτερα τμήματα της Ήπειρου δέχτηκαν καλές βροχές λόγω νδυτικου ρεύματος. Καθαρά Ορογραφικος υετός δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαζω στοιχημα το κατομμυριο μου(που δεν το'χω αλλα τροπος του λεγειν)οτι πολλοι μετεορολογικοι σταθμοι της ηπειρου θα ξεπερασουν την αυριανη τα 100mm υετου.

      Διαγραφή
    2. Άνετα!
      Και ας μην έχει βγει καν απλό έκτακτο από την ΕΜΥ.
      Βέβαια οι περιοχές αυτές είναι και συνηθισμένες αλλά δεν έχει και πολύ σημασία αυτό.
      Το ερχόμενο τετραήμερο γιά τα ΔΒΔυτικα(από Αντίρριο Ναυπακτία και βορειότερα) θα είναι ο κλασικός καιρός Νοεμβρίου πού τόσο έλλειψε το προηγούμενο διάστημα και τον Οκτώβριο.

      Διαγραφή
    3. Τελικα χαθηκε το στοιχημα!Λιγοτερα 100 χιλιοστα βροχης σε ολους τους σταθμους της ηπειρου,αλλα δεν βαριεσαι.....

      Διαγραφή
  5. Οδεύει καρφί προς Ιταλία η έντονη κακοκαιρία μεσοβδόμαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαθος!
      Η δυτικη ελλαδα με τα τωρινα τρεξιματα θα επηρεαστει στα μεγιστα,το ανατολικο αιγαιο αξιοπρεπως και η υπολοιπη χωρα ικανοποιητικα.

      Διαγραφή
    2. Στην Ιταλία θα παρατηρηθεί απότομη πτώση της βαρομετρικής πίεσης και βάθυνση τού χαμηλού πού θα δημιουργήσει και θυελλώδεις ανέμους στην εκεί περιοχή.
      Αν και νωρίς ακόμη, το ίδιο χαμηλό θα μπορούσε να δώσει πολύ μεγάλα ποσά βροχής σε λίγες ώρες στη δυτική κυρίως Ελλάδα με τη βοήθεια του ΔΝΔυτικού ρεύματος πού πιθανόν θα κυριαρχήσει καθ'ύψος.
      Χωρίς ακόμη να ξέρουμε λεπτομέρειες(προηγείται το αυριανό σύστημα), αυτό πού θέλω να πω είναι ότι ένα πολύ βαθύ χαμηλό σε σύγκριση με ένα άλλο πιό "ρηχό", έχει αποδειχθεί ουκ ολίγες φορές ότι το "ρηχό" μπορεί να δώσει μεγαλύτερα ύψη βροχής από το πολυδιαφημισμένο...
      Έχω παραδείγματα όσα θέλετε.

      Διαγραφή
  6. Σήμερα μαζεύαμε στα πεδινά όλη μέρα ελιές με κοντομάνικα. Κάτω το έδαφος κόκκαλο. Καθόλου ευχάριστα .Τα μηνύματα για βροχές εδώ όχι ελπιδοφόρα.Η ζωή συνεχίζεται΄.======Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πλούσιο το θέαμα από κεραυνούς στην Καλαβρία της Ιταλίας αυτή την στιγμή. https://www.skylinewebcams.com/el/webcam/italia/calabria/vibo-valentia/capo-vaticano.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τα λεγόμενα του κάθε παρουσιαστή, δημοσιογράφου, σχολιαστή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παρα μόνο να είμαστε υποψιασμένοι.Για τους ερασιτέχνες μετεωρολόγους, κάποιοι εξ αυτών αξιολογοτατοι,το ίδιο.Για τους επαγγελματίες μετεωρολόγους όμως, οι οποίοι φέρουν και το θεσμικό βάρος και κύρος των λεγομένων τους, δεν θα έπρεπε να υπάρχει ένας έλεγχος;Δεν ξέρω αν υπάρχει ένα θεσμικό όργανο , και αν όχι μήπως θα έπρεπε να το φτιάξουν;Με επιστημονικά κριτήρια, μόνοι τους,πριν το στήσουν και το επιβάλουν γραφειοκράτες συνδικαλιστές και άσχετοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο δάσκαλος βάζει τα πράγματα στη σωστή τους θέση,εγώ θα πω για την περιοχή μου ένα φθινοπωρο που είναι απών αν εξαιρέσουμε δύο διαταραχές που δώσανε σχετικά καλό νερό, όλες ούτε δύο ημέρες και ουσιαστικά Σεπτέμβριος,Οκτώβριος και Νοέμβριος όπως παει, με θερμοκρασίες να κυμαίνονται κοντά στους 20 βαθμούς η και περισσότερο , φενεται αυτός ο καιρός που είναι ότι χειρότερο για την περιοχή που επικρατεί το τελευταίο διάστημα να λαμβάνει τέλος προς το ερχόμενο Σάββατο Κυριάκο και μετά , Χρήστος Όθρυς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάτι ξέραμε και οι ανώνυμοι που είχαμε επισημάνει να μην υπάρχει βιασύνη για το πόσο τελικά θα βρέξει και ότι πρέπει να εξετάζουμε τις κακοκαιρίες μία, μία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ναι έχεις δίκιο, δεν βρέχει καθόλου στις περιοχές πού τονίσαμε....

      Διαγραφή
    2. Αποτελείτε ιδιαίτερη συνομοταξία?====Π.Α.

      Διαγραφή
    3. Μας κάνουν μπούλινγκ οι επώνυμοι!

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ φίλε, ερωτώ,βάσει της αναρτήσεώς σου,δεν αποφαίνομαι .Μακράν εμού τέτοιες λογικές.Να είσαι καλά.==========Π.Α.

      Διαγραφή
    5. Δεν αναφέρομαι σε σένα αλλά σε πολλούς επώνυμους και ενίοτε και στον δάσκαλο.

      Διαγραφή
  11. Ποιες πανελλαδικές ψυχρές εισβολές, βρε παιδιά. Ακόμα δεν έχουμε φτάσει στα τέλη Νοέμβρη και οι σοβαρές ψυχρές εισβολές στη χώρα μας εκδηλώνονται μετά τα μέσα Γενάρη, όταν έχει "ωριμάσει" ο χειμώνας. Δεν σας έγιναν μάθημα οι βροχές που δεν ήρθαν, για να κρατάτε μικρό καλάθι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείς όταν ο χειμώνας θα έχει γίνει "ζιούλα", όπως λέγαμε προ ημερών για το ώριμο γκόρτσο;

      Διαγραφή
  12. Ξάνθη μηδέν βροχή ως τώρα. Που θα πάει η κατάσταση αυτή. Μιλάμε πλέον για ξεραιλα μηνών! Αν και δε μου αρέσει η βροχή ειδικά το καλοκαίρι τώρα πλέον είναι ζωτικής σημασίας. Ποτίζουν στον κάμπο όσοι μπορούν και είναι κοντά στα κανάλια για να βάλουν σιτάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από απόψε το βράδυ ως αύριο νωρίς το πρωί θα πέσουν καλά νερά στην περιοχή σας. Τους χαιρετισμούς μου στην όμορφη πόλη σας και στα αγαπημένα μου Άβδηρα, στο Γυμνάσιο των οποίων υπηρέτησα πάλαι ποτέ ως καθηγητής μαθηματικών.

      Διαγραφή
    2. Ηπειρος,θρακη,νησια ανατολικου αιγαιου,επτανησα θα επηρεαστουν εντονα.

      Διαγραφή
    3. Δάσκαλε ευχαρίστως δεκτοί οι χαιρετισμοί σας και εξεπλάγην από την πληροφορία ότι διατελασατε καθηγητής Μαθηματικών στο Γυμνάσιο Αβδήρων! Οπότε γνωρίζετε και την παραλία του Αϊ Γιάννη στα Άβδηρα όπου κάνω τα μπάνια μου το καλοκαίρι.Να είστε πάντα καλά. Εγώ βρίσκομαι περί τα 35 χιλιόμετρα από τα Άβδηρα σε άλλο χωριό.

      Διαγραφή
    4. Και δυτική Στερεά κ δυτική Πελοπόννησο επίσης!
      Ήδη έχει βρέξει αρκετά εδώ και τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένεται ισχυρό σύμπλεγμα καταιγίδων από το Ιόνιο.

      Διαγραφή
    5. Πολύ χαίρομαι ,ως συμπάσχων, για τα αξιόλογα νερά που αναμένουν οι κάτοικοι της περιοχής Ξάνθης και ευρύτερα της Θράκης.Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι κάτοικοι των Αβδήρων δεν έχουν προβεί σε μετονομασία του αρχαίου τοπωνυμίου τους.........!.Π.Α.

      Διαγραφή
  13. Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει βγάλει έκτακτο η ΕΜΥ για την δυτική Ελλάδα για απόψε. Με τέτοιες διατμησεις και αστάθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εδώ στον Βόλο μια ωραία ανοιξιάτικη μέρα με λίγο αέρα και ζεστουλα😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απρόσμενη δυνατή βροχή στον Βόλο εδώ και 15 λεπτά.
    Νομίζω πως δεν φαινόταν πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα και καλό υπόλοιπο Κυριακής. Τουλάχιστον, συννεφιά στην Αττική σήμερα. Με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και υγρασία. Σε αναμονή των βροχών..... Σήμερα, άκουσα μια εξαιρετική φράση πατέρα, στα παιδιά του (6-8 ετών περίπου), όταν τον ρώτησαν γιατί έχει ακόμα τόση ζέστη: Η Δήμητρα, αποφάσισε να κάτσει λίγο ακόμα, πριν παραχωρήσει τη θέση της στην Περσεφόνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα σας! Τίποτα το ιδιαίτερο ως τώρα στην περιοχή μας(Παγγαίο)....και γενικά δε βλέπω να έχει ρίξει καλές βροχές εκεί που ειδικά χρειάζεται! Περιμένουμε μπας και γίνει κάτι αργότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εδώ στην Κρήτη έχουμε χάσει πλέον επαφή με τον καιρό της ευρωπαϊκής ηπείρου. Μιλάμε για καταστάσεις βόρειας Αφρικής και Εγγύς ή Μέσης Ανατολής. Υποτροπικές οι συνθήκες, με 56 ημέρες υετού στις 324 έως τώρα ημέρες του 2022 (ποσοστό 17,2%) στην πόλη των Χανίων. Τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω πολύ περισσότερο γιατί η Κρήτη για αιώνες υπαγόταν διοικητικά στην Κυρηναϊκή (άρα θεωρούνταν κάτι παρόμοιο με αυτή την περιοχή). Οι Ρωμαίοι (και οι Ανατολικορωμαίοι-Βυζαντινοί στα πρωτοβυζαντινά χρόνια) την έβλεπαν όχι σαν τμήμα της Ελλάδας, αλλά της Αφρικής. Από την άλλη ίσως να το έκαναν επειδή λόγω των βοριάδων του Αιγαίου και του Κρητικού Πελάγους οι επικοινωνίες με την Αφρική μέσω του προστατευμένου από τα μελτέμια Λιβυκού μπορεί να ήταν πολύ ευκολότερες για τα κωπήλατα και ιστιοφόρα πλοία της εποχής. Νομίζω πάντως ότι πέρα από αυτό, διέκριναν και μία γενικότερη κλιματική, γεωγραφική και περιβαλλοντική ομοιότητα-συγγένεια Κρήτης και Αφρικής. Δεν είναι τυχαίο ότι η ρωμαϊκή πρωτεύουσα του νησιού ήταν η Γόρτυνα στο νότιο τμήμα του νομού Ηρακλείου που βλέπει προς την Λιβύη και όχι στα βόρεια του νησιού (προς Ελλάδα). Τα ίδια και οι Μινωίτες, που είχαν τα μισά από τα ανάκτορά τους ουσιαστικά στραμμένα προς το νότο και την Ανατολή. Κάτι ήξεραν και έβλεπαν όλοι αυτοί, και τώρα τελικά δικαιώνονται. Αν και τα είχε πει και ο Καζαντζάκης πολύ-πολύ πρόσφατα ("Νιώθω βαθιά συγγένεια με την Αφρική...").

    Παναγιώτης - Φιλόλογος
    Χανιά( =Κάιρο) Κρήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστα φιλε συντοπίτη Παναγιώτη αλλά νομίζω έχουμε βιωσει και χειρότερες καταστάσεις.
      Ξεχνάς τον εφιαλτικό Δεκέμβριο του 2010 με τους 29 βαθμούς και τα τροπικά Χριστούγεννα με θερμοκρασίες 24-25 βαθμών.
      Επίσης ξεχνάς και την Πρωτοχρονιά του 2010 με 30αρια σε όλη τη βόρεια Κρήτη και άφθονη αφρικανική σκόνη.
      Η αλήθεια είναι ότι τα επεισόδια νοτιαδων πλέον είναι πολύ έντονα και η μεταφορά σκόνης πολύ πιο συνηθισμένη ιδιαίτερα μέσα στον χειμώνα, ωστόσο δεν θεωρώ ότι βιώνουμε μια κατάσταση που δεν έχουμε ξαναζήσει. Ναι οι βροχές μας λειπουν αλλά στη μισή Ελλάδα επίσης δεν βρέχει τώρα. Λογικά θα διανύσουμε ακόμη ένα ξηρό ετος και από του χρόνου πιστεύω θα ρεφαρουμε.
      Γιάννης-Χανιά

      Διαγραφή
    2. Φίλε Γιάννη, καθόλου δεν τα ξεχνάω όλα αυτά τα φρικώδη γεγονότα. Αντιθέτως, αυτό που λέω είναι ότι τώρα πια αυτός είναι ο κανόνας. Ενώ κάποτε ήταν πιο αραιά, τώρα έχουν πυκνώσει τόσο πολύ που τείνουν να γίνουν η νέα πραγματικότητα για τον καιρό της Κρήτης. Η συχνότητα λοιπόν είναι το θέμα μας, όχι το φαινόμενο καθ' αυτό.

      Διαγραφή
    3. Νομίζω πως η Κρητη τα τελευταία χρόνια γενικά, σε πείσμα και κάποιων που μιλούσαν για ερημοποιηση, έχει δει καλά νερά. Όσο για το φετινό φθινόπωρο είναι χάλια πανελλαδικά αλλά εν τέλει κ η Κρητη πήρε έναν καλό (έως και ελαφρώς "καταστροφικο") "μεζε" τον Οκτώβριο. Αλλά γενικώς μέτριο φθινόπωρο παντού σχεδόν

      Διαγραφή
    4. Ακριβώς, όπως τα λες, είναι, φίλε Θάνο. Να προσθέσω και τις σημαντικές χιονοπτώσεις, που δέχεται τα τελευταία χρόνια η Κρήτη. Όσο για το έλλειμμα βροχών, να που ούτε με τους νοτιάδες, τελικά, βρέχει παντού. Παρεμπιπτόντως, οι ισχυροί νοτιάδες και όχι οι βροχές ήταν - πανελλαδικά - το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της κακοκαιρίας.

      Διαγραφή
  19. Αρχικά να πω ότι σιγά σιγά όπως είχαμε πεί,η στέγη του Π αρχίζει κ στάζει και σε άλλες περιοχές της χώρας μας.
    Εν συνεχεία να προσθέσω ότι σήμερα μετά από πολύ καιρό η Αιτωλοακαρνία βρέθηκε στην πρώτη θέση πανελλαδικά τού υετού με την Αμφιλοχία να καταγράφει σε λιγότερο από ένα 24ωρο σχεδόν 100mm βροχής!(95)
    Η συνεχεία τη νύχτα και αύριο,με καιρό πιά δυτικού ρεύματος και πτώση της Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δάσκαλε καλησπέρα. Την Παρασκευή έβρεξε Κόλπο Γέρας Για μια ώρα περίπου. Ξημέρωμα Δευτέρας θα μας έρθει κάτι καλύτερο; Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεκάδες προβλήματα μέχρι στιγμής στο τόξο Αιτωλοακαρνία Ηλεία.
    Στο Μεσολόγγι οι άνεμοι ξήλωσαν τον κυμματοθραύστη και την μια προβλήτα. Έχουν παρασυρθεί προς την ξηρά παρασύροντας επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη και κότερα πού βρισκόνται στο έλεος μέχρι στιγμής.
    Στον Πύργο Ηλείας ανεμοστρόβιλος χτύπησε την περιοχή και συγκεκριμένα το ΚΤΕΛ όπου σήκωσε όλη τη στέγη και την σκόρπισε σε κομμάτια στο δρόμο.
    Από τύχη δεν είχαμε τραυματίες.
    Στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνίας τρεις ανατροπές οχημάτων λόγω κακοκαιρίας ενώ στην Αμφιλοχία δέντρα ξεριζώθηκαν με τη συνεχή βροχή να δημιουργεί τοπικά προβλήματα.
    Όλα αυτά τα αναφέρω όχι γιά κάποιον ιδιαίτερο λόγο αλλά γιά να πω ότι δεν αξίζαμε από την ΕΜΥ έστω ένα απλό έκτακτο δελτίο.
    Μού έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση το σημερινό, όταν γιά πιό απλές διαταραχές στέλνουν μέχρι και μήνυμα.
    Προσωπικά το θεωρώ εντελώς φάουλ.
    Μιλάω γιά ένα απλό έκτακτο έτσι ώστε ο κόσμος να είναι ενημερωμένος και τίποτα άλλο.
    Θεωρώ τυχαίο το γεγονός ότι πλην υλικών ζημιών ευτυχώς δεν είχαμε άλλες απώλειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ακόμα μια μέρα πέρασε με μια απλή ψιχαλα στην περιοχή μου στο Νομό Ξάνθης. Μιλάμε πλέον για μεγάλη αστοχία των μοντέλων. Το ερώτημα είναι γιατί. Ήδη έχει ξαστεριά και ουσιαστικά δεν έβρεξε καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φίλε ανώνυμε από Ξάνθη σε χαιρετώ από το πολύ καταιγιδοφόρα Ριον από χτες το απόγευμα Όπως φαίνεται από όλα τα στοιχεία που υπάρχουν επιτέλους και εσείς θα παρεται αρκετές βροχές από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης Ελπίζω να επαληθευτούν τα στοιχεία Με όλη μου την εκτίμηση Αργύρης από το στενό Ρίου Αντιρρίου Καλή εβδομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι Αχαιε φίλε μου να πάρουμε λίγα από τα δικά σας νερά.

      Διαγραφή
  24. Καλά, εμείς εδώ,ούτως ή άλλως,ήμασταν εκτός εμβελείας του "φοβικού συνδρόμου",και έτσι πήραμε τα δύο (02) υπέροχα χιλιοστά μας.Όμως η Θράκη πώς και έμεινε έξω του υετικού νυμφώνος,ενώ τα προγνωστικά στοιχεία ήσαν ευοίωνα.Πάντως εδώ το υδρολογικό έτος εξελίσσεται πολύ-πολύ χειρότερο από το πολύ κακό περυσινό.Δεν γνωρίζω τί τέξονται οι επιόντες καιροί,αλλά μέχρι τώρα,όπως λέει και ο αδελφός μου της Σ.Ε.Α.Π. "τράγος μπήκε στα ωδεία και έγινε μια τραγωδία"!.Γειά και χαρά σε όλους τους φίλους,στεγνούς και "βραχάμενους",επώνυμους και ανώνυμους.======Πέτρος Αλιφέρης του Κωνσταντίνου και της Σοφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Από το Δερβένι (και Ακράτα) μέχρι το Ρίο είναι ,με το αυτοκίνητο, ένα τσιγάρο δρόμος.
    70mm το Ρίο , 3 εδώ (ναι,πήραμε άλλο ένα προ ολίγου και έτσι πιάσαμε τα τρία)=====Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πήρατε πολλά από αυτό το χαμηλό, θα πάρετε από το επόμενο. Εκτός αν ο καιρός το παίζει «βάρα βροχή» σαν εκείνον τον ίλαρχο που φώναζε «βάρα νομή»!
      Παρεμπιπτόντως, χθες είδα πάλι στην τηλεόραση τη "λακέρδα"!

      Διαγραφή
    2. Έτσι ακριβώς γείτονα Πέτρο, τόσο κοντά μας αλλά τόσο μακριά καιρικά.κανοντας τακτικά το δρομολόγιο Διακοπτό Πάτρα, πολλές είναι οι φορές που συναντώ τελείως άλλο καιρό μετά τα τούνελ της παναγοπουλας.αυτη είναι η καιρική μοίρα μας! καλησπέρα και στον κ. Ζιακόπουλο. Χρήστος Αιγιάλεια

      Διαγραφή
    3. Δάσκαλε ,δεν ξέρω αν ο ίλαρχος εκείνος γνώριζε τη θεωρία των εξηρτημένων ανακλαστικών του Ivan Pavlov,αλλά ας έχουμε υπ όψιν μας ότι,μη υπαρχούσης νομής,στο τέλος τα μουλάρια ψοφήσανε!!. Κατά τα άλλα,επειδή γνωρίζω την ιδιαιτέρως ιδιαίτερη ιδιαιτερότητα καιρική της περιοχής μου,πολύ φοβούμαι ότι για μια οκόμα φορά θα περιορισθούμε στα του Λαζάρου ψιχία!. =========Π.Α.

      Διαγραφή