Ομορφιές...

Παιχνίδια του ανατέλλοντος Ηλίου με το φακό στην Κόνιτσα, του Παναγιώτη Παγουρτζή


Τρίκαλα Κορινθίας, του Σταύρου Παυλόπουλου

Άρτα, του Παύλου Γρηγορίου



Βόλος, του Χριστόδουλου Χριστοδούλου


Βελανίδια και κούμαρα, του Σπύρου Μπαλαδήμα

 


7 σχόλια:

  1. Όμορφες φωτογραφίες από τους φίλους του μπλόγκ. Μπράβο! Καλημέρα και όμορφο Σαββατοκύριακο σε όλους και στον Δάσκαλο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφες όλες οι φωτογραφίες!! Καλησπέρα από την ηλιόλουστη αλλά ψυχρή Λέσβο! Είχαμε και μονοψήφιες θερμοκρασίες το πρωί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστόδουλε, εσύ είσαι και έχεις βουτήξει; Ή είναι σημαδούρα; Το παιχνίδισμα του ήλιου στη θάλασσα ξεγελάει το μάτι. Αν και λένε ότι ενίοτε βλέπουμε με τα μάτια της καρδιάς, δηλαδή, αυτό που θέλουμε να δούμε και όχι ό,τι πραγματικά υπάρχει στο οπτικό μας πεδίο. Παρεμπιπτόντως, τα πρώτα αυγά καλαμαριών δεμένα σαν αρμαθιές σε σχοινιά σημαδούρας είναι ήδη γεγονός. Αλλά και του χειμώνα προπομπός, καθώς τα καλαμάρια γεννούν και ασφαλίζουν με αυτόν τον τρόπο τα αυγά τους, λίγο πριν την έλευση του χειμώνα, αλλά και κατά το πρώτο του στάδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ομορφιές της φύσης!
    Μπράβο στούς φωτογράφους.

    Φίλε Χρήστο Παπαηλία μού έδωσες πάσα για να συνεχίσω συμφωνώντας με τα γραφόμενά σού.
    Το Α ή ΒΑ ρεύμα δεν χωράει αντίρρηση πως γενικότερα δεν ευνοεί τη δυτική Ελλάδα και κυρίως τα δυτικά ηπειρωτικά.
    Όπως έχουμε ξανά γράψει όμως(άσχετα αν φέτος δεν μας έχει κάτσει μέχρι στιγμής) όλα είναι θέμα διατάξεων και κινήσεων των υφέσεων σε συνδυασμό με τούς ανέμους στη μέση τροπόσφαιρα πού τα συνοδεύουν, όπως και η αποκοπή αυτών σε συγκεκριμένες θέσεις στη Μεσόγειο μαζί με τις όποιες συγκλίσεις δημιουργηθούν.
    Κοντινά παραδείγματα ο περσινός Οκτώβρης όπου τα περισσότερα νερά(πλημμύρες κατά τόπους) στα δυτικά έπεσαν με ανατολικό η ΝΑνατολικό ρεύμα από στάσιμο χαμηλό της κεντρικής Μεσογείου.
    Δεύτερο παράδειγμα τον Δεκέμβρη τού 2018(κοντά στού Αγίου Νικολάου ήταν) όπου χαμηλό από την Ιταλία κινήθηκε προς τη χώρα μας και λόγω τού αντικυκλώνα πού βρίσκονταν ανατολικά τού Αιγαίου έδωσε παρατεταμένες βροχές στα δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά με ΑΒΑ πολύ ισχυρό άνεμο στην επιφάνεια.
    Θυμάμαι τότε πάνω από 30 με 40 χιλιοστά ποτιστικά γιά πολλές ώρες.
    Το 2011 πού θυμάται ο Χρήστος επίσης, συν και άλλες φορές πού αυτή τη στιγμή μού διαφεύγουν οι ημερομηνίες.
    Οπότε είναι λάθος να ακούω ακόμη και από έμπειρους μετεο-προγνώστες να λένε συνέχεια ότι ο ανατολικός άνεμος δεν και δεν και δεν στη δυτική Ελλάδα χωρίς αυτό να αιτιολογείτε.
    Καλύτερα ας μην αναφέρουν τίποτα πάνω σε αυτό.
    Υπάρχουν παντού εξαιρέσεις όπως και στον καιρό.

    Γιά την εξέλιξη τού καιρού αύριο μεθαύριο όλα δείχνουν να έχουν ξεκαθαρίσει και όπως είχαμε τονίσει δεν δείχνει το χαμηλό της Ιταλίας να μας απασχολεί άμεσα.
    Γιά άλλο λόγο θα βρέξει στα νότια και κυρίως στο ΝΑ Αιγαίο(Δείξτε προσοχή από το ΝΑ Αιγαίο καθώς εκεί θα πέσει αρκετό νερό τη Δευτέρα!) γιά άλλο λόγο στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως σε βόρεια Εύβοια ΒΑ Στερεά Μαγνησία(στα υπόλοιπα δεν φαίνεται κάτι ιδιαίτερο από ένταση) και γιά άλλο λόγο θα χιονίσει στα ορεινά τής βόρειας Στερεάς-Πελοποννήσου, δυτικής Θεσσαλίας και κεντροδυτικής Μακεδονίας(εδώ και πιό χαμηλά τοπικά).
    Όλα αυτά βέβαια ως περάσματα και όχι κάτι ιδιαίτερο.

    Τέλος γιά τη συνέχεια,το μόνο πού μπορούμε να πούμε είναι ότι η κυκλοφορία θα είναι εύρυθμη γιά όλη τη Μεσόγειο καθώς αντικυκλώνες θα σκεπάσουν σταδιακά όλη τη βόρεια Ευρώπη, με την εξέλιξη όμως στη χώρα μας ως προς την κατανομή των φαινομένων και των θερμοκρασιών να είναι πολύ μπερδεμένη. Από δω και στο εξής θα πρότεινα να βλέπουμε την εξέλιξη καθημερινά διότι κάθε μέρα τα στοιχεία θα αλλάζουν λόγω δυσκολίας των μοντέλων να αποτυπώσουν τις αλλαγές πού έρχονται πανευρωπαϊκα.
    Ας μην βιαζόμαστε.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά στον αγαπητό μου Στέλιο,φίλε να χαίρεσαι την γιορτή σου και την όμορφη οικογένεια σου.Σου εύχομαι ολόψυχα υγεία και χαρά στο σπιτικό σας.
    Δύσκολη και κουραστική ημέρα σήμερα στο ελαιωμαζεμα καθώς η θερμοκρασία ήταν χαμηλή τόσο το πρωι(2,6 βαθμούς)όσο και το μεσημέρι που δεν ξεπέρασε τους 12,5 με αρκετή συννεφιά και αέρα
    Στον κάμπο ακούμπησε το μηδέν(0,2 για την ακρίβεια)ενώ στα ορεινά του Ελικωνα κατέβηκε αρκετά κάτω από το μηδέν.
    Θα συμφωνήσω με τον Χρήστο από Όθρυς για τις βροχές στα ανατολικά προσηνεμα και τα χιόνια στα ορεινά, καθώς όλα συνηγορούν προς τα εκεί.
    Ειδικά τα αγαπημένα μου γεράκια δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης.
    Οπότε αγαπητοί Χρήστο Παπαηλια και Νίκο Δαλαρουγκα, να είστε απολύτως σίγουροι ότι ο Παρνασσός θα γεμίσει με χιόνια και θα πάει έτσι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι τα τέλη της Άνοιξης.
    Όπως έχω ξαναγράψει,είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ο φετινός χειμώνας θα μας χαρίσει πολλές συγκινήσεις και θα έχουμε πολλά και ενδιαφέροντα να απολαύσουμε.
    Αγαπητέ Βαγγέλη,δεν είμαι εγώ στην φωτογραφία, αλλά όπως σωστά κατάλαβες είναι σημαδούρα και φωτογράφος είναι η κόρη μου.
    Καλή συνέχεια σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλειες φωτογραφίες τις εποχής ,αυτά τα καλά έχει ο τόπος μας κάθε εποχή και τα δικες στις ομορφιές, Χρήστος Όθρυς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αθάνατη Ελλάδα με τα πανέμορφα τοπία σου!
    Την καλησπέρα μου σε όλους.Δημητρης κεντρική Κορινθια

    ΑπάντησηΔιαγραφή