Η κακοκαιρία της Δευτέρας (3/4/2023)

Πολυπαραμετρικός δείκτης πρόγνωσης ακραίων καιρικών φαινομένων του ECMWF για τη Δευτέρα (3-4-2023). Τα διαβαθμισμένα σύμβολα πράσινου χρώματος είναι για τις βροχές και τα διαβαθμισμένα σύμβολα μοβ χρώματος είναι για τους ανέμους. Τα απλά χρώματα είναι για τις θερμοκρασίες (κίτρινο / κόκκινο για τις υψηλές και σιέλ / μπλε για τις χαμηλές). 

Η επικείμενη κακοκαιρία είναι μια κλασικού τύπου μεγάλης έκτασης κακοκαιρία που προκαλείται από μια διαταραχή που θα προσεγγίσει τη χώρα μας από τα ΝΔ. Ο υετός που προκαλείται σε αυτές τις περιπτώσεις εξαρτάται από πολλούς παράγοντες διαφορετικής κλίμακας, οι οποίοι, δρώντας συνεργειακά, οδηγούν τις αέριες μάζες σε ανοδική κίνηση. Με αυτό το δεδομένο, η άποψη ότι επειδή δεν είμαστε στον Νοέμβριο οι βροχές και οι καταιγίδες δεν θα έχουν μεγάλη ένταση και διάρκεια δεν είναι σωστή.


Σημασία έχει αν η ατμόσφαιρα είναι αρκούντως ασταθής και αν υπάρχει αίτιο, δυναμικό ή μηχανικό (ορογραφία), που θα τροφοδοτεί επί αρκετές ώρες με θερμό και υγρό αέρα τη διαταραχή, αναπληρώνοντας το νερό που με τη συμπύκνωση απομακρύνεται από αυτή με τη μορφή υετού. Με μια τέτοια διαδικασία, αύριο, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περιοχές Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας, όπου το ισχυρό ΝΑ ρεύμα (ο ανάποδος Βαρδάρης που λέω εγώ) θα μεταφέρει υγρό και θερμό αέρα από τον Θερμαϊκό και οι πλαγιές του Βερμίου, των Πιερίων και του Ολύμπου θα το αναγκάζουν σε ανοδική κίνηση.

Γενικότερα, αύριο (Δευτέρα), βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται στη Δ. Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τις βραδινές - νυχτερινές ώρες στη Θράκη και το Α. Αιγαίο. Κατά τα άλλα, ως αργά τη νύχτα τοπικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τέλος, να επισημανθεί και ο κίνδυνος από τους ενισχυμένους ανέμους οι οποίοι στα ανατολικά θα φθάσουν τα 9 μποφόρ. Στον παραπάνω χάρτη μπορείτε να δείτε το ισχυρότατο ΝΑ ρεύμα στη ΝΑ νησιωτική Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Ρόδο, όπου συνήθως προκαλεί μεγάλα προβλήματα.


37 σχόλια:

  1. Η Εύβοια γιατί είναι λευκή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απουσία κάποιου έντονου καιρικου φαινομένου η ισχυρού ανέμου η ακραίας θερμοκρασιας

      Διαγραφή
    2. Ξέφυγε το πινέλο του «καλλιτέχνη» με το οποίο μπογιάτιζε τη θάλασσα!

      Διαγραφή
    3. Για την περιοχή μου το καλάθι το βλέπω μικρό .Τουλάχιστον να χαρώ το όνομα. Προσεγγίζει ένα πολύ αγαπημένο μου '. Ili(a)na !.--====Π.Α.

      Υ.γ. Πολύ ζηλεύω Σαλονίκη .Χρήστος Σιμούλης και λοιπές δυνάμεις στα όπλα!!.

      Διαγραφή
    4. Το καλάθι του υετου τις περισσότερες φορές εχει έξω την δυτική Κορινθία!Ελπίζω ο υπουργός μετεωρολογιας να σας βάλει και εσάς στο καλάθι...

      Διαγραφή
    5. Το ελπίζω και εγώ Jim,μολονότι δεν μου διαφεύγει ότι "τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται πριν τις εκλογές ,κατά τη διάρκεια του πολέμου,και μετά το κυνήγι "!. Να είσαι καλά.---======Π.Α.

      Διαγραφή
    6. Πέτρο Καλό απόγευμα, το μόνο σίγουρο για εμάς είναι τα 10 από τα 9 Beaufort ! Δηλαδή, αέρα κοπανιστό !

      Διαγραφή
  2. Καλησπερα δασκαλε και σε ολους τους φιλους.
    Οπως τα λες ειναι δασκαλε. Επρεπε να μπει ο απριλης για να ερθει ενα κλασικο συστημα κακοκαιριας. Θα πεσει καλο νερο!
    Για την αττικη δυο ειναι οι φασεις της κοκακαιριας. 2 μετωπα. Το ψυχρο της δευτερας, και αυτο που πιστευω εγω, ειναι οτι το πιο πολυ νερο θα πεσει ξημερωματα τριτης οταν το χαμηλο, αν και εξασθενημενο θα περασει νοτια του νομου. Απο τους χαρτες επιφανειας φαινεται να συνοδευεται απο συνεσφιγμενο μετωπο. Για την υπολοιπη χωρα καλο νερο στα δυτικα κεντρικα και βορεια και ειδικοτερα εκει που θα βγουν συγκλισεις.
    Επιτελους μια κανονικη κακοκαιρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα, καλό μήνα! μουντός ο καιρός σήμερα στην αν. Αχαΐα, έκανε και ένα πέρασμα βροχής νωρίτερα, επίσης κόπασε και ο μαιστρος ή επαχτιτης όπως λέει και ο γείτονας Π.Α. μετά από σχεδόν μια εβδομάδα!
    Ο ΝΑ όπως είπατε κ Ζιακόπουλε είναι ο πιο δύσκολος άνεμος ιδίως για το Αιγαίο και τα περισσότερα αιγαιοπελαγίτικα νησιά, έρχεται από ανοιχτή θάλασσα και επίσης τα περισσότερα λιμάνια (μολοι για την ακρίβεια) είναι εκτεθειμένα σε αυτόν. Καλό απόγευμα!
    Χρήστος Αιγιάλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον Σαρωνικό, όμως, ο νοτιοανατολικός άνεμος κάνει σαφώς μικρότερο κύμα από τον νοτιοδυτικό, που είναι και ο χειρότερος από αυτή την άποψη. Ωστόσο, από το απόγευμα της Δευτέρας θα γυρίσει σε νοτιοδυτικό και μετά το μεσημέρι της Τρίτης 4/4 σε βορειοδυτικό.

      Διαγραφή
    2. Σωστά τα είπατε για τον Σαρωνικό και να προσθέσω πως και εδώ στον κορινθιακό, τουλάχιστον στην περιοχή μου ο σορόκος(ΝΑκος) ή Σιρόκος είναι αυτός που προκαλεί τις μεγαλύτερες ζημιές στις ακτές εξαιτίας του υψηλού κυματισμού.

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα κύριε Ζιακοπουλε. Ίσως είναι καλά τα νέα και... για τις πάπιες του Ληθαίου. Από το πολύ περπάτημα έχουν βγάλει κάλους. Να μη ξεχάσουν και το κολύμπι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιας και ο λόγος για βροχές και καταιγίδες, ο Μάρτιος του 2023 ήταν ο πιο βροχερός εδώ και 40 χρόνια για την Αγγλία, όπως επισημαίνει το Skynews. Σύμφωνα με τα στοιχεία του MetOffice μέχρι τις 30/3 είχαν πέσει 111,3 χιλιοστά νερού, 91% πάνω από τον μέσο όρο του μήνα (δηλαδή, 191% σχεδόν τα διπλάσια). Αλλά και για την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία ο Μάρτιος του 2023 ήταν ένας από τους πιο βροχερούς στην ιστορία τους με 197,5 χιλιοστά (191% του μ.ο.) και 137,4 χιλιοστά (158% του μ.ο.). Μόνο στη Σκωτία, οι βροχοπτώσεις κυμάνθηκαν στα κανονικά επίπεδα με 128,7 χιλιοστά (103% του μέσου όρου).

    Το ρεκόρ των 147 χιλιοστών της Αγγλίας για τον Μάρτιο, που κρατάει από το 1947 δεν έσπασε. Αλλά έσπασε η ανομβρία του Φεβρουαρίου του 2023 όταν είχαν πέσει μόνο 15,3 χιλιοστά βροχής. Περιορισμένες ήταν και οι ώρες ηλιοφάνειας στο Ηνωμένο Βασίλειο και ειδικά για την Ουαλία ο Μάρτιος του 2023 ήταν ένας από τους 10 πιο θαμπούς στην ιστορία της και το ίδιο ισχύει και για το Ντέβον, το Σόμερσετ και μερικές ακόμα περιοχές της Αγγλίας.

    Παρά τις πολλές βροχοπτώσεις, ωστόσο, δεν καλύφθηκε το έλλειμμα που είχαν η Αγγλία και η Ουαλία τους 12 προηγούμενους μήνες, από τον Μάρτιο που μπορεί "στο ξεκίνημα του να ήταν ψυχρός και ξηρός, αλλά στη συνέχεια υγρές και θερμότερες αέριες μάζες από τα νότια έφεραν συχνές περιόδους βροχής, ειδικά στο νότιο τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου" όπως επισήμανε ο επικεφαλής του Κέντρου Πληροφόρησης για το Κλίμα δρ Mark McCarthy.
    https://news.sky.com/story/met-office-data-shows-march-was-englands-wettest-in-40-years-12846657

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τούς έχουμε άνετα...
      Αιτωλικό Αιτωλοακαρνίας σύνολο υετού Μαρτίου 200mm!

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα από την ηλιόλουστη και ανεμωδη Στοκχόλμη με μέγιστη κοντά στους 4c.Μάκης Στοκχόλμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα και καλό μήνα.
    Δεν ξέρω για κακοκαιρίες πάντως σήμερα στους 28 βαθμούς σταμάτησε το κοντέρ στη βόρεια Κρήτη συνοδεία ενός πολύ ξηρού και ενοχλητικού νοτια με τις κατάλληλες δόσεις αφρικανικής σκόνης, μην τυχόν και ξεχαστούμε δηλαδή. Απίστευτη χαρα για τους πρώτους τουρίστες μας οι οποίοι ήδη κυκλοφορούν με αντηλιακά και πολύ κοντα ρουχα, καμένοι από τον ισχυρό ήλιο της άνοιξης.
    Μακάρι να δούμε καμία ψιχάλα και μακάρι να μην προκαλέσει αλλά αχρείαστα προβλήματα αυτή η κακοκαιρία όπου χτυπήσει.
    Γιάννης-Χανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα από την Φθινοπωρινή σήμερα Αιτωλοακαρνία.
    5,3mm σύνολο υετού με ποτιστική βροχή κατά διαστήματα από τα ξημερώματα και μέχρι νωρίς το μεσημέρι.
    Μετά βγήκε και αρκετή ηλιοφάνεια με τη θερμοκρασία να σταματάει στούς 17β. μαξ.
    Υψηλές θερμοκρασίες παρατηρήθηκαν και πάλι κυρίως στη νότια νησιωτική χωρά με το μετάλλιο στην Κρήτη.

    Άρτια και μοναδική όπως αυτός μόνο ξέρει,η πρόγνωση τού δασκάλου γιά αύριο,δεν έχω να προσθέσω κάτι πάρα μόνο κάποιες επιπρόσθετες λεπτομέρειες.
    Αρκετά οργανωμένο το χαμηλό(993mb στο κέντρο τού θα φτάσει)ως απόρροια τού πολικού αυλώνα πού κατέρχεται προς κεντρική Μεσόγειο Βαλκάνια,με αργή κίνηση μέσα στο κεντρονότιο Ιόνιο και πορεία ανατολική ΒΑνατολική θα προκαλέσει διαδοχικές δέσμες η μέτωπα βροχών-καταιγίδων πού θα επηρεάσουν λίγο πολύ ολόκληρη τη χώρα.
    Το σύστημα αυτό χαρακτηρίζεται από τα κλασικά κυκλωνικά χαρακτηριστικά όπου κυριαρχούν δύο εκ διαμέτρου αντίθετες αέριες μάζες.
    Ψυχρές στα βόρεια τμήματα της ύφεσης και θερμές στα νότια αυτής,εξού και ο θερμός αρχικά πυρήνας τού χαμηλού.
    Επίσης μεγάλα θα είναι και τα ποσά ενέργειας λόγω μεγάλης θετικής μεταφοράς στροβιλισμού.
    Από κει και πέρα ως προς την κατανομή μεγάλο ρόλο θα παίξουν οι συγκλίσεις των ανέμων ανά περιοχή.
    Γιά παράδειγμα το ενισχυμένο ανατολικό ρεύμα με το δυναμικό αίτιο δίνει πολλά και συνεχόμενα χιλιοστά σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας.
    Εν κατακλείδι και λόγω εποχής, λίγο προσοχή κατά κύριο λόγο σε Πέλλα Πιερία Ημαθία και ΒΔυτική-ΒΑνατολική Θεσσαλία και πιό τοπικά σε δυτική Ελλάδα ανατολική Μακεδονία Θράκη και νησιά ανατολικού Αιγαίου.
    Την Τρίτη η κακοκαιρία θα εξασθενήσει σημαντικά και τα αξιόλογα φαινόμενα θα παραμείνουν μέσα στο Αιγαίο με έμφαση τα ανατολικά τού τμήματα και ίσως και τη νότια Πελοπόννησο.
    Αστατος με μπόρες θα καταστεί ο καιρός στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.
    Όλα δείχνουν ότι ο ψυχρός και άστατος καιρός θα συνεχισθεί και ίσως ενταθεί το Σαββατοκύριακο.
    Τα χιόνια θα αφορούν τις πολύ ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και πιό χαμηλά ορεινά στη ΒΔυτική χώρα προς την Τρίτη.
    Μετά βλέπουμε.
    Υ. Γ. Φίλε Πέτρο δε νομίζω ότι θα σας αφήσουν απ έξω αύριο τα φαινόμενα.
    Μπορεί να μην έχουν την διάρκεια άλλων περιοχών αλλά βάση αυτών πού κοίταξα έστω και με τη μορφή περασμάτων θα πάρετε καλό νεράκι αύριο.
    Καλή νέα εβδομάδα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στο Κιότο της Ιαπωνίας, εδώ και 1200 χρόνια καταγράφεται η ημερομηνία της πλήρους ανθοφορίας των κερασιών. Φέτος ή ανθοφορία ολοκληρώθηκε την 24η Μαρτίου. Η πιο πρώιμη ανθοφορία εδώ και 1200 χρόνια! Η δεύτερη πρωιμότερη ήταν το 2021 την 26η Μαρτίου. Ένα ακόμα στοιχείο που αποτελεί ατράνταχτη απόδειξη της κλιματικής αλλαγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να δούμε τι άλλο θα βρείτε να πείτε.Είδες την είδηση που αυτοκτόνησε Βέλγος μετά από συζητήσεις για την κλιματική αλλαγή με ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης?Το καταλαβαίνεται ορισμένοι ότι έχετε εμμονές?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε των 09.07 περίμενε να δείς την φάση τεχνητή νοημοσύνη vs πρόβλεψη καιρού....εκεί να δείς γλέντια...κατά τα λοιπά...οι Ιάπωνες μετράνε τα άνθη..άλλα όχι κατι μέτρα που τους ρίχνει κάθε χρόνο....αλλά τέτοιοι...είναι...(δανεικό).."θωμάς"

      Διαγραφή
    3. Ευτυχώς που υπάρχετε και εσείς, που δεν έχετε εμμονές. Βέβαια το ότι αναπαράγεις την συγκεκριμένη είδηση και θεωρείς ότι αποτελεί τη μέση πραγματικότητα, καλό είναι να το "κοιτάξεις"!

      Διαγραφή
    4. Εντάξει, μην κατηγορούμε τώρα ανθρώπους για εμμονές, ειδικά για ένα υπαρκτό θέμα και πρόβλημα, όπως η κλιματική αλλαγή.

      Απλά, να παρατηρήσω ότι στην Ιαπωνία είχε αξιόλογες χιονοπτώσεις φέτος και ότι ο κύκλος ζωής ορισμένων λουλουδιών της αρχίζει καταμεσής του χειμώνα και ολοκληρώνεται στις αρχές της άνοιξης, έτσι κι αλλιώς. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της ιαπωνικής τσιντόνιας, που ονομάζεται και καλλονή του χειμώνα για αυτόν τον λόγο. Είναι, δε, τόσο ανθεκτική που ακόμα κι αν κόψεις ένα κλαδί - με προσοχή στα κοφτερά αγκάθια του - και το βάλεις σε νερό τα άνθη θα διατηρηθούν για μέρες.

      Τέλος, δεν θυμάμαι αν ήταν άνθη κερασιάς αυτά που έπεφταν, επίσης χειμώνα, μοιάζοντας από μακριά με νιφάδες, στην τελευταία σκηνή της υπέροχης ταινίας "Ο τελευταίος Σαμουράι".

      Διαγραφή
    5. Φίλε μου όταν αναπαράγεις ειδήσεις που δημοσιεύονται σε σάιτ που δημιουργήθηκαν και στηρίζονται μόνο σε αυτό κάποια εμμονή την έχεις.

      Διαγραφή
    6. Το συγκεκριμένο σάιτ στηρίζεται σε άνθρωπο που έχει σπουδάσει τη συγκεκριμένη επιστήμη και αν μη τι άλλο είναι γνωστός στην Ελλάδα για τις γνώσεις του. Για τη δική σου είδηση αντιθέτως σου τα είπε όλα ο Καμαρινός.

      Διαγραφή
    7. Λοιπόν έχουμε..
      α)Εναν Βέλγο που τσακώνεται με ένα ρομπότ
      β) Γιαπωνέζους...να καταχωρούν με ευλάβεια κάθε χρόνο για χιλιετίες την ανθοφορία των κερασιών.
      Και μερικούς Ελληνες να τσακώνονται για τους (α) και (β)...σε ένα παγκάκι(blog)..!.που είσαι Καζατζάκη να μας κάνεις βιβλίο...."θωμάς"

      Διαγραφή
    8. Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα που θα έλεγε και ο Ηλιόπουλος..

      Διαγραφή
    9. Συγνώμη αγαπητοί φίλοι, αλλά εγώ δεν τσακώνομαι με κανέναν. Κάποιοι έχουν ιδεοληψίες, αλλά δεν μπορώ να τους βοηθήσω. Πως μπορώ άλλωστε να πείσω κάποιον που δεν έχει ιδέα από φυσική, ότι γι παράδειγμα, η γραμμή που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα δεν είναι ψεκασμός που μας κάνει να πειθαρχούμε στο σύστημα...

      Διαγραφή
    10. Η φαινολογία είναι ένας επιστημονικός κλάδος που έχει αντικείμενο τη μελέτη του χρονοδιαγράμματος των γεγονότων του κύκλου ζωής των φυτών και των ζώων. Τα συμβάντα του κύκλου της ζωής είναι γνωστά ως φαινοφάσεις. Στα φυτά οι φαινοφάσεις περιλαμβάνουν τα πρώτα φύλλα/άνθη, τα πρώτα ώριμα φρούτα, την αλλαγή χρώματος των φύλλων κ.ά., ενώ στα ζώα οι φαινοφάσεις περιλαμβάνουν το ζευγάρωμα, την παραγωγή/γέννηση των απογόνων, τη χειμερία νάρκη και τη μετανάστευση.
      Οι αλλαγές στις φαινοφάσεις είναι αποτέλεσμα αλλαγών του περιβάλλοντος στις οποίες περιλαμβάνονται οι εποχικές και οι κλιματικές (μακροχρόνιες) αλλαγές. Οι Ιάπωνες, λοιπόν, που ασχολούνται με τη φαινολογία πριν υιοθετηθεί από την επιστήμη ο συγκεκριμένος όρος, παρατηρούν ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει σαφής τάση η άνθιση των αγαπημένων τους κερασιών να γίνεται όλο και πιο νωρίς. Είναι λογικό να συνδέεται η συγκεκριμένη τάση με την υπερθέρμανση του πλανήτη, όπως απεφάνθη και η Ιαπωνική ΕΜΥ.

      Διαγραφή
    11. Δάσκαλε πολύ μας παρεξηγεις ορισμένους.Ουτε στους ψεκασμούς πιστεύουμε και τα εμβόλια τα κάναμε.Απλα υπενθυμίζουμε σε κάποιους ότι το μπλοκ σας δεν λέγεται κλιματική αλλαγή blogspot

      Διαγραφή
    12. Η αλήθεια είναι ότι ορισμένες φορές η δογματική ή η ελαφρά τη καρδία απόρριψη της άποψης της συντριπτικής πλειονότητας των επιστημόνων σε ένα θέμα με εξοργίζει. Τις περισσότερες φορές, όπως και στην περίπτωση των κερασιών της Ιαπωνίας, παραθέτω με υπομονή τις επικρατούσες επιστημονικές απόψεις.
      Όσο για τη φύση του μπλογκ, η κλιματική αλλαγή είναι στον πυρήνα του γιατί κατά τη γνώμη μου οι διαφορές μεταξύ του καιρού και του κλίματος είναι τεχνητές ή καλύτερα στατιστικές.
      Καλό βράδυ σε όλους.

      Διαγραφή
  10. Ακόμα μία φορά τα μοντέλα...δεν "διαβάζουν" τι σημαίνει ανατολικός για την θεσσαλονίκη,νομίζω πέρα από μία εισαγωγή αύριο λίγων mm θα ταλαιπωρηθούμε ..όλη την ημέρα μεχρι το βράδυ για να δουμε στο τέλος μία απλή ποτιστική βροχή,αντίθετα...δυτικά...θα έχουμε ενα μικρό έπος που νομίζω είναι αναγκαίο...για τις ροδακινιές κλπ του κάμπου..."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με μία βροχούλα της πλάκας κόπηκε το ρεύμα για 5-6 ώρες την Κυριακή 2/4 από την Π. Φώκαια ως τα Λεγραινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μέγιστες θερμοκρασίες 2 Απριλίου 2023 στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.
    Λάρισα ΑΤΑ 22,2
    Μελία Λάρισας 21,9
    ΑΣ Πλατανούλια 21,9
    Πλατανούλια 21,9
    Λάρισα EAA 21,4
    Δένδρα Τυρνάβου 21,4
    Χάλκη Λάρισας 20,9
    Πλατύκαμπος Λάρισας 20,7
    Νέσσωνας Συκουρίου 20,7
    Λάρισα EMY 20,2

    Σταθερά σε μέρες με ηλιοφάνεια μισό έως και δύο βαθμούς Κελσίου η διαφορά του σταθμού της ΕΜΥ από τους γύρω αξιόπιστος μετεωρολογικόυς σταθμόυς με μηχανικό αερισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ Ιωάννη δεν ξέρω τι γίνεται κατά Κιάτο μεριά και πιο Ανατολικά,αλλά εδώ στα Δυτικά πριν από κάμποση ώρα έχουμε.......κέντα του Φώτη!!!.Δεν μπορεί,για μια ακόμα φορά θα μου βγει αγαπησιάρα η Ηλιάνα.!!.--===========Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή