Άμα τω ήρι αρχομένω…

Φωτ. Γιώργος Τομπουλίδης

Μπορεί ένα χελιδόνι να μην φέρνει την άνοιξη (Αριστοτέλης), αλλά τίποτε δεν σταματάει τη διαρκή επανάσταση  φυτών και λουλουδιών (Ελύτης).

Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια, αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την άνοιξη να 'ρθει (Πάμπλο Νερούντα).

Καιρέ, μπορείς να ρίξεις όσες βροχές και καταιγίδες θέλεις, αλλά άμα τω ήρι αρχομένω αυτές θα αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα ("Δάσκαλος").


11 σχόλια:

  1. Καλησπέρα και χρόνια πολλά από την ανοιξιάτικη Στοκχόλμη όπου ήρθαν και τα κουνούπια μαζί ..Μάκης Στοκχόλμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διακρίνω ρομαντισμό...σε καθε περιπτωση ως συμπερασμα εχουμε..τις πολύτιμες βροχές..,.πάντως στην Θεσσαλονίκη...δεν έχουμε ωμότητες ...βροχή κατα περιόδους εχουμε με αδιάφορα χιλιοστά.Επειδη ομως φάγατε πολύ στα χωριά σας να μία σαλάτα να χωνέψετε και θα με θυμηθείτε φυσικά,..όταν την βρηκα στο yutube στο χωριό με κορόιδευαν(δεν εχουν ιδέα τι θησαυρούς εχουμε).
    Λοιπόν βρείτε τσουκνίδες ναι τσουκνίδες...τις κορυφές τους όμως γιατί χαμηλοτερα ειναι ταλαιπωρημένες από κρύο κλπ,βράστε τις σε κοχλάζον νερό..για κανενα 5 λεπτο...και μετά ριξτε λαδολέμονο αλάτι και 2 3 καρύδια πάνω...θα με θυμηθείτε....σαλάτα που τα ξεπερνά όλα...εναλακτικά με το καρύδι ριξτε ρόδι!!..."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά τα ωραία περί του έαρος (και ήρος).
    Ωραία ανάρτηση.----======Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χριστός Ανέστη! "Του Απρίλη η βροχή κάθε στάλα και φλουρί" έχετε πει κύριε Ζιακόπουλε.. καλό απόγευμα από την συννεφιασμένη και κατά διαστήματα με ψιλόβροχο Αιγιάλεια!.
    Χρήστος Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα και χρόνια πολλά!
    Αποτρεπτικός ο καιρός και σήμερα στην Αιτωλοακαρνία για ντόπιους και επισκέπτες(πολύς ο κόσμος πού κατέβηκε).
    27mm έχει καταγράψει ο σταθμός μού με τρέχουσα έως τώρα 37mm.
    Ιδιαίτερα έντονη και η ψύχρα,όχι μόνο βράδυ πρωί αλλά και μέσα στην ημέρα.
    Υ. Γ. Δεν μπορώ να πω ότι με τον ερχομό της Άνοιξης οι βροχές αποτελούν την εξαίρεση των κανόνων καθώς το δίμηνο Μάρτιος Απρίλιος έως τώρα έχει καλύψει και με το παραπάνω όλο το χαμένο έδαφος τού Φλεβάρη γιά εδώ.
    Σίγουρα όμως και όσο θα βαδίζουμε προς τον Μάιο θέλουμε δε θέλουμε οι καταιγίδες θα είναι απλά ένα διάλειμμα στην καλοκαιρία, και αυτό όσον αφορά τα ηπειρωτικά κυρίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία η ρήση του Πάμπλο Νερούντα που έχει και μεταφορική ισχύ. Χρόνια πολλά σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η Αριστοτελική ρήση είχε κυρίως μεταφορική χρήση από τότε .---====Π.Α.

      Διαγραφή
  7. Χρόνια πολλά και καλά στον οικοδεσπότη και σε όλους τους φίλους του μπλογκ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χριστος Ανεστη Χρονια πολλα στον Δάσκαλο κ στους φίλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια πολλά σε όλους! Τούτη την άνοιξη και ειδικά αυτό τον μήνα που διανύουμε, κάτι μου αρέσει από πλευράς βροχοπτώσεων. Μου φαίνεται ότι υπάρχει ατμοσφαιρική κινητικότητα και ενδιαφέρον. Για να δούμε πως θα κυλήσει ο μήνας μέχρι τα τέλη του. Αυτή την ώρα 1:13_ και δυτικά της Αττικής έχει θεαματικά νέφη κατακόρυφης ανάπτυξης. Όλο και κάτι θα δίνουν από βροχή και από όπου περνάνε. Καληνύχτα σε όλους και στον Δάσκαλο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα , χρόνια πολλά, στην περιοχή μου Κασσάνδρεια Χαλκιδικής αφού μας έκανε τη χάρη να μη βρεξει οριακά τη μέρα της Ανάστασης,από αργά τη νύχτα προς Δευτέρα συνεχείς εναλλαγές σπασμένης συννεφιάς με ποτιστικες βροχές με 19 χλστ έως τωρα και φυσιολογικές θετμοκρασιες Φυσιολογικούς τις καιρός Απριλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή