Κυριακάτικες σκέψεις

Κυριακή των Βαΐων σήμερα, γιορτάζουμε την πανηγυρική είσοδο του Ιησού στα Ιεροσόλυμα. Πόσο κοντά, όμως, ήταν για Εκείνον το "Ωσαννά" από το "Άρον άρον, σταύρωσον αυτόν"; Πόσο κοντά είναι παρόμοια μοίρα για πολλούς από εμάς τους θνητούς;

Ρώτησα και πάλι: "Φεγγαράκι μου λαμπρό, θα ψήσουμε φέτος τον αμνό;" και πήρα την απάντηση: "Περιμένω κι εγώ μαζί με σας τα μοντέλα!".

 

Είπαμε, παίδες! Οι βροχές και τα χιόνια καλό είναι να έρχονται στην ώρα τους! Εννοείται ότι ορισμένες φορές ο καιρός αυτό το ξεχνάει, αλλά το να θέλουν μερικοί κακοκαιρίες ακόμα και το Πάσχα αδυνατώ να κατανοήσω!

 

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά, φίλοι μου!

 

 

47 σχόλια:

  1. Ας μην μας βγει και "χειμωνας" η ωραιοτερη εποχη του χρονου η Ανοιξη... να χαρουμε εστω αυτη οπως πρεπει να ειναι... ακομα και για την ενασχοληση του καιρου μεσω αριθμητικων μοντελων, παλι η Ανοιξη ειναι η πιο ενδιαφερουσα εποχη του χρονου για μενα, αφου οι προβλεψεις για να ειναι οσο πιο κοντα γινεται, κυριως στον υετο, πανε οχι μονο μερα με την μερα... αλλα και με το 12ωρο χαχα :-P και παλι με αμφιβολια.

    Χρονια πολλα.

    The Sailor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλημέρα από Φιλαδέλφεια! Ελάχιστη 7c βάση ΕΜΥ και 19c τώρα. 16.1c λέει το δικό μου υπό σκιάν. Πολύ κοντά στον σταθμό της ΕΜΥ. Μεγάλη διαφορά.

    Πλέον βιώνουμε ένα μιξ εποχών κάθε μήνα εκτός από Ιούλιο Αύγουστο που είναι σίγουρα γαϊδουροκαλόκαιρο.

    Να είναι αυτή η νέα πραγματικότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τους αυτόματους της ΕΜΥ έχει χαθεί η μπάλα. Μην τους δίνεις σημασία τσιμπάνε σημαντικά σε συγκεκριμένες ημέρες. Απλά έγινε η γκάφα αγοράς παθητικών και τώρα τους μοστραρουν για σωστούς αντί να τοποθετήσουν μηχανικό αερισμό για πιο ρεαλιστικές μετρήσεις.

      Διαγραφή
    2. Θεωρώ και εγώ ότι τσιμπάνε. Ειδικά μέσα στο άλσος ο σταθμός θα πρέπει να έχει μια διαφορά από περιοχές πιο νότια και σε αστικό ιστό. Οι ελάχιστες δύσκολο να είναι λάθος.

      Διαγραφή
    3. Οι ελάχιστες όχι δεν επηρεάζονται λόγω νύχτας.

      Διαγραφή
  3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΖΙΑΚΟΠΟΥΛΕ, (ΑΠΟ ΤΡΙΚΑΛΑ) ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ, ΚΑΙ ΩΣ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗ <> ΛΑΤΡΕΥΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΧΙΟΝΙ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΤΙΜΟΥΣΕ ΣΥΧΝΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΩΣ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ. ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΖΗΣΕΙ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΑΣ,ΜΟΝΟ ΘΛΙΨΗ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ,ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΜΕΝΟ ΜΑΣ <> ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΤΕ, ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΑΝΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Πάνο μην παραπονιέσαι για τους Χειμώνες γιατι μην ξεχνάς πώς σύμφωνα με έγκυρους πραγματογνώμονες,απο το 2010 εως τώρα χιονισε τρεις φορές στην Θεσσαλία!Και αυτο σε συνδυασμό οτι υπάρχει και η δυτ.Μακεδονία.
      Αρα σύμφωνα πάντα με τους πραγματογνώμονες,πριν να βγάζουμε συμπεράσματα και στενοχωριομαστε,πρέπει να σκεφτόμαστε οτι υπάρχει η δυτ.Μακεδονία στον χάρτη!
      Γιώργος πεδινά Τρικάλων

      Διαγραφή
    2. Γράφε με μικρά όπως ολοι

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα! Χρόνια πολλά και Ευλογημένα κύριε Ζιακόπουλε και σε όλους τους φίλους του μπλογκ!! Ηλιόλουστη η σημερινή ημέρα στην Λέσβο, μέχρι τώρα τουλάχιστον.. Καλή και Ευλογημένη Μεγάλη εβδομάδα σε όλους και καλή Ανάσταση! Όσο για τον καιρό της εβδομάδας και του Πάσχα, πέρα από τα μοντέλα αναμένουμε την δική σας πρόβλεψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για κίνδυνο για εγκαύματα από τον ήλιο στη Βρετανία που είναι πιο ζεστή κι από ελληνικά νησιά (Μύκονος, Κρήτη, Σαντορίνη) προειδοποιεί το Skynews, καθώς η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 18 βαθμούς την Κυριακή 9/4. Υψηλές πιέσεις καλύπτουν το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το MetOffice, που συμβουλεύει τον κόσμο να μην υποτιμήσει τη δύναμη του ήλιου, προειδοποιώντας ότι η ακτινοβολία UV θα φτάσει στα επίπεδα του καλοκαιριού, εγκυμονώντας κινδύνους για εγκαύματα.

    Μόνο στη Βόρεια Ιρλανδία θα υπάρχει συννεφιά και αναμένεται να σπάσει το φετινό ρεκόρ των 17,8 βαθμών από τις 30 Μαρτίου 2023.

    Εκτιμάται ότι πάνω από 2 εκ. Βρετανοί ταξίδεψαν για το Πάσχα των Καθολικών, ωστόσο, κατά την επιστροφή τους θα έχουν να αντιμετωπίσουν άστατο καιρό με βροχές (40 χιλιοστά τοπικά) και ανέμους ταχύτητας 70 μιλίων την ώρα, καθώς θα επικρατήσουν χαμηλές πιέσεις.
    https://news.sky.com/story/uk-forecast-to-be-warmer-than-parts-of-greece-on-easter-sunday-before-wet-weather-arrives-12852639

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένα πολύ ενδιαφέρον δασοπονικό άρθρο του κ. Κολυδά στο dasarxeio.com.
    Ευχαριστούμε κ. Κολυδά.

    https://dasarxeio.com/2023/04/08/124268/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελάτε κύριε Ζιακόπουλε....16 Απριλίου...δεν είμαστε πολύ διεστραμένοι..να θέλουμε τα χιονάκια μας και τις βροχούλες..μας!...Αν ήταν αρχές Μαίου ναι θα είμασταν τελείως ανισόροποι...αλλά 16 Απριλίου...εντάξει μία μικρή διαστροφή ειναι.Κατά τα λοιπά....αυτήν η "οχι μόνο θερμική αστάθεια"....είναι ας πυμε δομική?..όπως ο πληθωρισμός..και ο κούκος σημαίνει..οτι θα μας ακολουθεί μέχρι και τέλη Μαίου?"θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, "Θωμά" μου, εδώ διαφωνούμε. Εγώ τη Λαμπρή τη θέλω με "καθαρότατον ήλιο", όπως λέει ο ποιητής. Παραχώρηση κάνω μόνο για καμιά απογευματινή αστάθεια που όντως είναι "δομική"!

      Διαγραφή
  8. Αν και θέλω και εγώ καλό καιρό τουλάχιστον την μέρα του Πάσχα το κλίμα λέει ότι από Θεσσαλία και πάνω ειδικά είναι βροχερή περίοδο αυτή την άνοιξης σχεδόν όσο ο χειμώνας με πολλές μέρες αστάθειας βροχών και καταιγίδων . Ευελπιστω να μείνουμε στην αστάθεια και όχι στο φθινοπωρινό overcast.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το φεγγάρι "μιλησε" εδώ λίγες ημέρες και μας έκανε την καρδιά "περιβολι"(τουλάχιστον για την περιοχή μου) αλλά νομίζω πως πολλές περιοχές θα "μουσκεψουν" Πασχαλιάτικα.
    Ελπίζω όλα να κυλήσουν καλύτερα από όσα "εδειξε" το φεγγάρι.
    Αρκετά ζεστή,για τα δικά μου δεδομένα, βρήκα την θάλασσα σήμερα το πρωί που κολυμπησα στην Μαντεινια και μάλιστα στα βαθιά που πήγα.
    Ζέστη βρήκα εχθές που έφθασα, 21 βαθμούς γαρ,ενώ σήμερα πιο καλά ήταν το πρωί πάρα τώρα το μεσημέρι που έβγαλε συννεφιά και αέρα.
    Χρόνια πολλά σε όσους-ες γιορτάζουν σήμερα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mπράβο Χριστόδουλε, σου βγάζω το καπέλο. Εμένα μου φάνηκε πολύ κρύα η θάλασσα σήμερα 9/4 στον νότιο Σαρωνικό, ίσως επειδή έκανε ζέστη έξω, μπορεί και επειδή έμεινα περισσότερη ώρα μέσα απ' ό,τι τις προηγούμενες μέρες. Σαν αίσθηση νομίζω ότι από τα τέλη Ιανουαρίου και μέχρι τώρα η θάλασσα είναι το ίδιο κρύα, με εξαίρεση τις μέρες που είχε δυνατό ξεροβόρι και ήταν ακόμα πιο παγωμένη.

      Διαγραφή
    2. Χριστόδουλε, αποκαλύπτομαι. Επεσες διάνα.

      Διαγραφή
    3. Πόσο ζεστή? Γιατί αυτή την περίοδο η θερμοκρασία της θάλασσας είναι ακόμα χαμηλή παντού. Εδώ στην Ξάνθη στα Αβδηρα είναι περί τους 13 βαθμούς η θερμοκρασία της θάλασσας. Είσαι σίγουρα χειμερινός κολυμβητής.

      Διαγραφή
    4. Εγώ δεν σχολίασα τον φίλο Χριστόδουλο για το φεγγάρι αλλά επειδή από τον Ιανουάριο, αν θυμάμαι καλά, μίλησε για "πολύ όψιμο" χειμώνα. Τα σημάδια που σχολίαζε τότε θα παραμείνουν δικά του μυστικά.

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα από την ανοιξιάτικη Στοκχόλμη (10-12cμέγιστη ).Κυριακή του Πάσχα εδώ για τους καθολικούς προτεστάντες κτλπ.Μάκης Στοκχόλμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν ηταν λιγοι οσοι ελεγαν οτι με το που μπει ο απριλιος θα καλοκαιριασει και βρασουμε.
    οριστε "βρασαμε"σημερα στην θεσσαλια με ενα φθινοπωρακι 12 βαθμων και ψιλοβροχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 17 Απριλίου 2003 αν δεν κάνω λάθος το έστρωσε στην πόλη των Τρικάλων (λίγα εκατοστά φυσικά) και κρατήσει ως το μεσημέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 7/4/2003 ήταν και όντως έπιασε και πεδιάδα για κάποιες ώρες λίγο.

      Διαγραφή
    2. μηπως μπερδευτηκες και ηθελες να γραψεις 7;
      εγω για 7 απριλιου θυμαμαι οτι επηρεασε την χωρα ψυχρη εισβολη

      Διαγραφή
    3. Ναι ήταν 7-4-2003 που χιόνισε και το έστρωσε κανονικα και στην Κομοτηνή. Γεγονός που επαναλήφθηκε και την επόμενη μερα. Θα το θυμάμαι μέχρι να συμβεί κάτι πιο εντυπωσιακό. Έχω ακούσει επίσης για χιονόστρωση την Πρωτομαγιά αγνώστου έτους (προ του 60) εδώ μπορεί να μας βοηθήσει ο δάσκαλος...Φυσικά δεν προσδοκώ να συμβεί. (Δ)

      Διαγραφή
  13. -----Το Μεσολόγγι αποτελεί σημείο αναφοράς και φάρο φωταυγή ανδρείας και αυτοθυσίας για τον αενάως αγωνιζόμενο Ελληνισμό.Χρόνια πολλά σε όλους και ειδικά στον Φώτη.

    -----Δάσκαλε συνέδραμαν όλοι αυτοί οι παράγοντες που αναφέρεις, αλλά και άλλοι πιο "πεζοί",όπως η πειρατεία στην περιοχή και η αποπληρωμή των δανείων του αγώνα. Οι δανειστές,βλέπεις, και τότε και τώρα.Βέβαια χωρίς αγώνα τίποτα δεν χαρίζεται και δεν κερδίζεται .

    Για το Πάσχα ψηφίζω καλοκαιρία.---=======Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω όλοι ψηφίζουμε καλοκαιρία για το Πάσχα αλλά και την Δεύτερη μέρα. Ακόμα και για το μεγάλο Σάββατο... Την Μεγάλη Παρασκευή επιβάλλεται συννεφιά με ψιλό βρόχο. Ευσεβείς Πόθοι...

      Διαγραφή
    2. ευσεβεις ποθοι στο τι?

      Διαγραφή
    3. Εννοώ ότι μάλλον στην περιοχή μου δεν θα έχει καλοκαιρία τις ημέρες του Πάσχα. Κάτι για βροχές και ψυχρα φαίνεται.

      Διαγραφή
  14. Καλησπέρα και χρόνια πολλά από την βροχερή αυτήν την ώρα Αιγιάλεια! Εγώ αν και χειμωνοφιλος και κακοκαιριοφιλος, ανήμερα το Πάσχα για ευνόητους λόγους θέλω καλό καιρό..τις υπόλοιπες μέρες ας βρέχει 🙂
    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ήδη η ψυχρή λίμνη κάνει αισθητή την παρουσία της.
    Βλέπω στη δορυφορική από περιοχή σε περιοχή άλλες περιοχές να βρέχονται και άλλες όχι,σε διαφορετικούς χρόνους και γιά διαφορετική αιτία.
    Καταιγίδες στο Ιόνιο με 30 πλας χιλιοστά στην Κέρκυρα, μπόρες στην νότια Πελοπόννησο, αστάθεια αυτή την ώρα στα ανατολικά ηπειρωτικά, κλειστός καιρός από Θεσσαλία και κεντροδυτική Μακεδονία με βροχές και χιόνια στα ορεινά.
    Αύριο Μ. Δευτέρα,γιά την δυτική κεντρική και βόρεια χώρα θα είναι μία ιδιαίτερα βροχερή και ψυχρή ημέρα με αρκετά χιόνια στην ορεινή Πίνδο.
    Όσο γιά το Πάσχα ανεξαρτήτως τι δίνουν τα μοντέλα ας είμαστε λογικοί.
    Δεν θέλουμε βροχές ούτε καταιγίδες.
    Από τη δεύτερη μέρα ας κάνει ότι θέλει πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπερα, ο φετινος χειμωνας ηταν ιδιαιτερα πολυ ξερικος, γιατι μας φαινεται παραξενο οτι μας κανει τωρα βροχερη ανοιξη? οι βροχες ειναι δωρο θεου, δεν πειράζει ας βρέχει το πάσχα μεσα θα ειμαστε καλη παρεα με φαγητο και κρασάκι και εξω θα βλέπουμε τα στοιχεία της φύσης με θαυμασμο..καλες γιορτες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρονια πολλα! Φυσικα προτιμω και εγω καλοκαιρια, αλλα δεν θα σκασω αν βρεξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κόουτς ας βρέχει στην Κρήτη και ας είναι Πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλή Μεγαλοβδομάδα με υγεία και αγάπη σε όλους!
    Αδυνατώ συναισθηματικά να πιστέψω ότι Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα αντί να ψήνουμε έξω με λιακάδες και ζεστούλα θα είμαστε με ομπρέλες και ψυχρούλα.
    Από την άλλη Θεοφάνεια κάναμε έξω ψήνοντας με 17,18 και 19 βαθμούς, κι αυτό μη λογικό/σύνηθες. Ας κάνει ό,τι θέλει πραγματικά… τι να πω πια. Άλλο η ανοιξιάτικη αστάθεια κι άλλο η φθινοπωρινή βροχή. Αλλά πραγματικά μην ακούσω κανέναν προς Οκτώβρη και Νοέμβρη και αρχές Δεκέμβρη να λέει γιατί έχει ανοιξιάτικο καιρό θα του το κρατήσω μανιάτικο. Ο απριλης δεν έχει μέχρι στιγμης τιμήσει το όνομα του διόλου, όλο συννεφιές και βροχές έχει. Απορρύθμιση καιρού εντελώς, σκαμπανεβάσματα διαρκή και ανεξήγητα. Εύχομαι σε όλους καλή ανάσταση πραγματικά με αγάπη και υγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην περιοχή μου οι παλιοί λέγανε "Απρίλης-Κατριλης".Νομίζω ότι οι βροχές είναι φυσιολογικές για την εποχή όχι όμως και η ψύχρα έως κρύο.Γιαννης Αρτινος

      Διαγραφή
  20. Εδώ αυτή την εποχή δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη για την επόμενη ημέρα,από περιοχή σε περιοχή υπάρχουν διάφορες ,πόσο μάλλον να μιλάμε για τον καιρό που θα κάνει την ημέρα της Λαμπρής από τώρα, Χρήστος Όθρυς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλή Μεγάλη Εβδομάδα από την βροχερή αλλά χωρίς ιδιαίτερη ένταση Κόνιτσα.
    Στους 6 βαθμούς η θερμοκρασία, φαίνεται πώς στα ορεινά ρίχνει χιονακι.
    Ελπίζουμε να κρατήσει ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα να μπορέσουμε να το ευχαριστηθουμε ντόπιοι και επιστροφή!
    Κόνιτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωριανέ μου, είναι αρκετά πιθανό η περιφορά του Επιταφίου να γίνει μέσα στους ναούς κι ο αμνός να μπει στο φούρνο!
      Καλημέρα σε όλους.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα, για αυτό σ αγαπώ δάσκαλε εξαπανέκαθεν (ας με συγχωρήσει ο συντοπίτης Πέτρος για τον σφαγιασμό... Lol) λιτός και ουσιαστικός.

      Διαγραφή
    3. Και όμως ,Ιωάννη,το σχέτο "από ανέκαθεν" ίσως πρέπει να μη θεωρείται λάθος ,καθ όσον μαρτυρείται παλαιόθεν . Π.χ. το επίκαιρο : ¨" και ιδού το καταπέτασμα του ναού εσχίσθη εις δύο , α π ό ά ν ω θ ε ν έως κάτω " (Ματθαίος} .Ακόμα και ο Όμηρος έχει τύπο " απ (ό) ουρανόθεν " .
      Καλό Πάσχα . ---=====Π.Α.

      Διαγραφή
  22. Το εάν έχουν οι Ορθόδοξοι Πάσχα στις 16 Απριλίου φέτος, ή οι καθολικοί στις 9 Απριλίου νομίζωείναι κάτι που διόλου δεν ενδιαφέρει τη φύση. Φυσικά οι παραδόσεις και τα έθιμα έχουν πρσαρμοστεί από το τί, ως επί τω πλείστω, επικρατεί μια δεδομένη εποχή, αλλά εν τέλει ο Απρίλιοςείναι μήνας που και βροχές μπορεί να έχουμε ή και ψύχρες ενίοτε σε κάποιες βορειότερες περιοχές. Δεν θα ξεχάσω πριν καμιά 10αριά χρόνια (δεν θυμάμαι ακριβώς χρονολογία) που είχα έρθει στην Αθήνα για Πάσχα και Μεγάλη Πέμπτη πρωί στα ορεινά προάστια της Αττικής χιόνισε πρόσκαιρια.
    Σε ένα υδρολογικό έτος που χαρακτηρίστηκε από έντονη ξηρότητα σχεδόν παντού στην ευρύτερη περιοχή μας, κάποια στιγμή η φύση θα θελήσει και να "ξεσπάσει" και να δώσει αυτά που πρέπει να δώσει.
    Δεν υπάρχει νομίζω τίποτα το "φασόν" στους καιρικούς μηχανισμούς....
    Την καλημέρα από το ακριβώς συννεφιασμένο (overcast) σήμερα "νησί του ήλιου¨, τη Ρόδο, όπου είχαμε και κάποιες ασθενείς βροχούλες, και μάλιστα ευτυχώς ποτιστικές.
    Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και καλό Πάσχα να έχουμε με υγεία σε όλους μας...
    Θάνος Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αύριο είναι η τελευταία ευκαιρία για σημαντικές βροχές στην Κρήτη αυτής της χειμερινής σεζόν, πριν μπούμε στο μακρύ και ξηρό καλοκαίρι. Δεν περιμένω τίποτα μιας και όλες οι προηγούμενες προγνώσεις που έδιναν βροχές στην περιοχή μου έπεσαν όλες έξω. Ευχομαι αν μη τι αλλω να δούμε κάτι παραπανω από 1mm και λίγη μεγαλύτερη διάρκεια βροχής. Πάντως αυτή η εβδομάδα είχε θερμοκρασίες χαμηλότερες ακόμη και από αυτές που είχαμε τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά, με κρύο και αρκετή συννεφιά. Αύριο θα κάνουμε ταμείο…
    Γιάννης-Χανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δάσκαλε πιστεύω ότι ο θεος, η τύχη, η μοίρα θα μας κάνουν τη χάρη στην Ελλάδα και θα ζήσουμε ανοιξιάτικο Πάσχα. Με αστάθεια ίσως αλλά όχι φθινοπωρινό. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο Χριστόδουλος τα είχε πει από τον Οκτώβριο, απλά τον Ιανουάριο έκανε επιβεβαίωση. Τα θερμά μου συγχαρητήρια φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κύριε Δημήτρη ευτυχώς είμαστε συνηθισμένοι σε βροχερές Πασχαλιες!
    Να έχουμε υγεία, να ταξιδέψουν όλοι με ασφάλεια και με αγάπη να περάσουμε αυτές τις άγιες μέρες.
    Να περάσετε όλοι καλά με τους δικούς σας ανθρώπους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή