Καιρικές επισημάνσεις

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο (κυρίως στα βόρεια), την Ήπειρο, τη Δ. Στερεά, τη Μακεδονία και πιθανώς στις δυτικές και βόρειες περιοχές της Θεσσαλίας. Πιθανές βροχές μικρής διάρκειας και στη ΒΔ Πελοπόννησο.

Άνεμοι ως 7 μποφόρ (Α-ΒΑ Αιγαίο).

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ

Παροδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στη Θράκη και τα νησιά του Α-ΒΑ Αιγαίου.

Στην υπόλοιπη χώρα δεν προβλέπεται αξιόλογος υετός.

Άνεμοι ως 6 μποφόρ (Α-ΒΑ Αιγαίο).


ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Βροχές και τοπικές καταιγίδες:

α) Τις πρωινές - μεσημβρινές ώρες στη Θράκη και τα νησιά του Α. Αιγαίου.

β) Από τις προμεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο (κυρίως στα βόρεια), την Ήπειρο και τη Δ. Στερεά.

γ) Τις απογευματινές - βραδινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο.


ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ

Άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και το Β. Αιγαίο.

Αυξημένος κίνδυνος ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο λόγω ολισθηρότητας ή και περιορισμένης ορατότητας.

41 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση δάσκαλε σε εσένα και σε όλους τους φίλους του μπλογκ! Δε θα προλάβω μάλλον να ψήσω το αρνί στη σούβλα την Κυριακή του Πάσχα εδώ πάνω. Πρέπει να κάνω κουμάντο για υπόστεγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι άνεμοι είναι νοτιάδες, υποθέτω, κρίνοντας από τις προηγούμενες αναρτήσεις του κ. Ζιακόπουλου. Παρεμπιπτόντως, οι εντάσεις στον Σαρωνικό - ειδικά στο νότιο τμήμα του - είναι σχεδόν εφάμιλλες με αυτές του Αιγαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαθηκε ο κοσμος να κρατησει ο καιρος αυτες τις μερες για τους εκδρομεις,αλλα και για οσους θελουν να βγουν εξω για βολτα για να καφε οπως και οι εορταστικες εκδηλωσεις των ημερων αυτων......
    Οσο για τα νερα που χρειαζεται ο τοπος μπορει ανετα να τα κανει και αργοτερα δεν ειναι αναγκη να χαλασει ο καιρος τωρα.....
    Αλλα τι να κανουμε,ας ειναι.....
    μπροστα στην υγεια και αλλα θεματα,χαρακτηριζονται τα καιρικα ασημαντα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δε μπορεί να έχουμε καιρό κατά παραγγελία...

      Διαγραφή
    2. Εκτος απο μια περιπτωση,Του προγραμματος καταστολης χαλαζιου απο τα αεροπλανα της αντιχαλαζικης προστασιας.....

      Διαγραφή
  4. Δυστυχώς τα τελευταία στοιχεία θέλουν άστατο καιρό με μπόρες αρκετές, το πρωινό τού Πάσχα στα νησιά τού ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη.
    Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες εκεί ας πάρουν τα μέτρα τούς.
    Γιά την υπόλοιπη χώρα όπως έγραψε και ο δάσκαλος δεν έχει αλλάξει κάτι από τα προχθεσινά.
    Χωρίς προβλήματα δλδ το ψήσιμο τού οβελία σε μεγάλο μέρος της χώρας και με πολύ καλές θερμοκρασίες.
    Στα δυτικά βέβαια η ψύχρα θα είναι έντονη καθώς εκεί η συννεφιά από το πρωί και τα φαινόμενα προς το μεσημέρι και μετά θα παίξουν το ρόλο τούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα από τη βροχερή Στοκχόλμη όπου από βδομάδα αναμένονται μέγιστες Ιουνίου .Μάκης Στοκχόλμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σας καταπιει ο Σκανδιναβικος Αντικυκλώνας Μάκη! Για αυτό! Πάντως παίδες είναι τραγικό να έχουμε τέτοιους εμποδισμους στην βόρεια Ευρώπη και τόσο ευνοϊκή κυκλοφορία στη Μεσόγειο Απρίλη μήνα!

      Διαγραφή
    2. 5:00
      Απλα επειδη εμας μας αρεσουν τα χιονια δεν μας συμφερει αυτη η ατμοσφαιρικη κυκλοφορια απριλιο μηνα....

      Διαγραφή
    3. Πίστεψε με οι Σουηδοί πανηγυρίζουν για τον ήλιο και την ζεστουλα που έρχεται .Μάκης Στοκχόλμη

      Διαγραφή
  6. Εγώ πάντως που ερασιτεχνικά ασχολούμαι....νομίζω ότι με χτύπησε η μοντελολαγνεία...παρατηρώντας προσεκτικά τα τρεξίματα των μοντέλων...βλέπω συμπαγή καιρό μόνο για τα ΒΔ,η Ν και σε μεγάλο μέρος της Κεντρικής Ελλάδας ο καιρός γενικά θα είναι ήπιος...από την άλλη η θερμοκρασία....δεν επιτρεπει..νομίζω σημαντικές αστάθειες..."θωμάς"
    υ.γ. επειδή διάβασα συζήτηση περί υετού και εδώ νομίζω...τα πράγματα είναι απλά...καθώς είναι ενα μετρησιμο μέγεθος,έτσι τα 160 mm που έχω στο Επταπύργιο νομίζω ότι είναι ενα ικανοποιητικό ποσό...για μία πόλη που έχει max 450-500 mm ,αντίστοιχα κοίταξα την Ηλιούπολη στην Αθήνα και είδα...140 mm και εδώ μου φαίνεται ικανοποιητικό ποσό..σε μία πόλη των 400 -450 mm...,λογικά παράπονα θα υπάρχουν στην παραλιακή Κρήτη και στην Ανατολική Πελοπόνησσό αλλά είναι νωρίς ακόμα,ενδιαφέρον έχουν οι θερμοκρασίες..που ο Νοεμβρης και ο Δεκέμβρης μας χρέωσαν πολλούς βαθμούς.Και παρόλο που είμαι "απιστος" σημειώνω ότι εδώ και 2 δεκαετίες η λέξη χιόνι στα βαλκάνια...και την Ανατολική Ευρώπη δεν έχει καμμία σχέση με ότι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.Είπαμε πάνω από όλα η δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστες παρατηρήσεις φίλτατε. Τα ποσά των 150mm για πόλεις όπως την Αθήνα η τη θεσσαλονικη είναι απόλυτα φυσιολογικά. Ειδικά για τη θεσσαλονικη και τη βόρεια Ελλάδα που βλέπουν έτσι και αλλιώς το μεγαλυτερο κομμάτι της υετικης πίτας τους το θερινό εξάμηνο του έτους. Για εμάς τα πράγματα είναι ανησυχητικά όταν έχουμε 180-200mm και πρέπει μέσα σε 4 μήνες (Σεπτέμβριο-Δεκέμβριο) να φτάσουμε τα 600-650 που είναι ο μέσος όρος στην περιοχή μου. Μην πω αδύνατον. Παρολαυτα πιστεύω ότι στο μεσογειακο κλίμα μας είναι φυσικό να έχουμε ένα σερί 2-3 πιο ξηρών ετών ανα δεκαετία που τα ακολουθούν μερικά πιο υγρά έτη. Ίσως η κλιματική αλλαγή να απορρύθμισε και αυτό βεβαια…
      Γιάννης-Χανιά

      Διαγραφή
    2. Kαλημέρα αγαπητέ...νομίζω για την Κρήτη ακόμα και τα 600 mm είναι λίγα με την δεξαμενή του Αιγαίου από πάνω σας,απλά...οι επισκέψεις του Βορείου ρεύματος..πρέπει να είναι συχνές..,από την άλλη επειδή εζησα καποια χρόνια στα Δωδ/σα...πράγματι το μεσογειακό κλίμα είναι ευλογία..θυμάμαι τον χειμώνα ήταν σαν να μας κατέβαινε ο ουρανός στο κεφάλι οταν επιαναν οι καταιγίδες αλλά ο ηλιος πάντα εβγαινε...και ελαμπε μετά..,..εδώ στην θεσσαλονίκη μπορεί να εχεις συννεφιά μια εβδομάδα για να σου κανει ενα τσιρ τσιρ...των...3 mm,"θωμάς"

      Διαγραφή
    3. Και η Κηφισία είναι Αθήνα και η Γλυφάδα επίσης. Το κέντρο όμως έχει 97μμ και πέρυσι το έτος έκλεισε με 280μμ και πρόπερυσι με 260μμ *δεν θυμαμαι ακριβώς.

      O σταθμός των Πατησίων βέβαια που βρίσκεται πιο βόρεια έχει 100μμ περισσότερα, όπως και περιοχές κοντά σε ορεινούς όγκους όπως η ικανοποιητική Ηλιούπολη.

      Koντινό σταθμός για της Αθήνα είναι το Χαροκόπειο που και εκεί έχει 92μμ. Πέρυσι η Νέα Σμύρνη για το έτος είχε 230μμ.

      Εκτός αν έγινε από το κέντρο και κάτω ημιερημικό το κλίμα.

      Διαγραφή
    4. Ο καιρός της παραλιακής Κρήτης, νότιας και βόρειας, δεν είναι ανεξάρτητος από τον καιρό της ορεινής Κρήτης. Μία κακοκαιρία επηρεάζει τόσο την ορεινή όσο και τα παράλια της, διαφέρουν μόνο ο χρόνος εκδήλωσης, η ένταση και η διάρκεια των φαινομένων. Γενικευμένη έλλειψη υετού σε όλη την νότια και βόρεια παραλιακή Κρήτη, συνεπάγεται μειωμένο υετό και στις ορεινές ζώνες της.

      Διαγραφή
    5. Σωστες οι παρατηρήσεις αλλά δεν βρέχει το βόρειο ρεύμα το ιδιο παντου. Στην κεντρική και Ανατολική Κρήτη αδειάζει όλη την υγρασία του Αιγαίου, σε εμάς στα Χανιά ομως λειτουργεί σαν ξεροβόρι και κόβει μαχαίρι όλες τις βροχές, ο ισχυρός βοριάς, ενώ στο παρελθόν δεν ήταν έτσι. Τα ορεινά και εσωτερικ των νόμων βεβαια θάβονται κανονικά στο χιονι. Η δυτική Κρήτη ως επι των πλείστον ευνοείται από τα συστήματα που έρχονται από τα δυτικά και νοτιοδυτικά ενώ σπανιοτερα όταν έχουμε καιρό τύπου Π, είναι η μόνη περιοχή της Κρήτης που βλέπει υετο. Φέτος απλά δεν μας κάθεται κανένα σύστημα και ενώ βλεπουμε ημέρες υετου φυσιολογικές, απλά δεν έχουμε καλή συγκομιδη, το οποίο είναι ανησυχητικό και ευχομαι να αναστραφεί κάποια στιγμή.
      Κατά τα αλλά τα νότια προάστια της Αθήνας είναι γνωστό εδω και δεκαετιες ότι έχουν θερμο ημίξηρο κλίμα κατά Koppen (BSH). Δεν είναι κάτι ανήκουστο.
      Γιάννης-Χανιά

      Διαγραφή
    6. Νότια Αττική γνώριζα όχι για Νότια προάστια. Βέβαια το Γκάζι δεν είναι νότια προάστια όπως και να έχει.

      Διαγραφή
    7. H Aττική νομίζω δεν είναι εύκολη για συμπεράσματα όπως και όλα τα μικροκλίματα της Ελλάδας...,γενικά..όμως...ναι αδικημένες υετικά για την ώρα περιοχές είναι στα Νότια και Ανατολικά,όμοίως θεωρώ άδικο για τις δυναμικές αυτών των περιοχών να μπουν στο καλοκαίρι με 80 και 100 mm...βλέπουμε όμως λεβέντες μου.γιατί ο Σκανδιναβικός που πάει να σχηματισθεί....προσφέρεται για πολλές.."ασταθείς" φαντασιώσεις.."θωμάς"
      υ.γ. Ας περιμένει λίγο ο κούκος.

      Διαγραφή
    8. Ιωάννη αυτά είναι γνωστά, στην πραγματικότητα αυτό που ήθελα να γράψω και σε αυτό οφείλεται η γενίκευση της διατύπωσης, είναι ότι φέτος δεν υπήρξαν κακοκαιρίες. Ειδικότερα, όμως για τον νομό Χανίων, έως το ύψος της Μαλάξας, θεωρώ ότι επηρεάζεται από ομβροσκιά της Πελοποννήσου, όταν στις χειμωνιάτικες κακοκαιρίες με βορειοδυτικό ρεύμα βρέχει στην Ανατολική Κρήτη.

      Διαγραφή
    9. Ξέχασα να σημειώσω ότι για τον καιρό Π έχεις δίκιο, αποτελεί τη μοναδική περιοχή της Κρήτης που θα δεχθεί υετό, ενδεχομένως μαζί με το νότιο παράλιο Ρέθυμνο έως το ύψος του Πλακιά.

      Διαγραφή
  7. Φιλε Φωτη ευχαριστουμε πολυ για τις συνεχεις αψογες προβλεψεις σου εν μεσω αλαλουμ που επικρατει στην μετεοκοινοτητα.
    Παρακολουθω χρονια αυτο το καιρικο μπλογκ αλλα σπανια γραφω.
    Καλη Ανασταση σε ολους και καλο Πασχα ευχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πραγματικά επικρατεί το απόλυτο αλαλούμ στη μετεοκοινοτητα… οι προβλέψεις αλλάζουν συνεχώς σε σημείο που σε τέτοιες περιστάσεις «δικαιώνονται» τα ( πάντα φεύ!)γενικόλογα δελτία καιρού της ΕΜΥ. Για παράδειγμα βλέπω κάθε μέρα την πρόγνωση του meteo για μία
    συγκεκριμένη περιοχή (την Κασσάνδρα) και σε κάθε ανανέωση αλλάζουν τα δεδομένα τόσο για το αν, το πόσο και το πότε θα βρέξει. Προφανώς λόγω της μεταβλητότητας δεν μπορεί να υπάρξει σαφήνεια. Προσωπικά δεν θα ήθελα να έχει πολλή συννεφιά την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα κι ας βρέξει κατά διαστήματα. Σήμερα δείχνει ότι και στην περιφορά του επιταφίου μπορεί να βρέξει. ο καιρός θα κάνει τα δικά του όπως πάντα. Ίδωμεν..
    ΥΓ: Δάσκαλε και Φώτη σας ευχαριστούμε για τις συνεχείς και ακάματες προγνώσεις σας, μας δίνετε συγκεκριμένη πληροφορία μεστή και συγκεκριμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστούμε ξανά το δίδυμο (Δασκάλος-Φώτης)για τις εκ νέου καιρικές επισημάνσεις,αλλά λέω να βάλω και εγώ μια πινελιά και αυτή έχει να κάνει με την επιφύλαξη να μπουν και άλλες περιοχές στις αναφερόμενες από εκείνους για άστατο και βροχερό καιρό την ημέρα του Πάσχα.
    Ελπίζω όλα να κυλήσουν καλύτερα από όσο φαίνεται μέχρι στιγμής.
    Στην περιοχή μου τώρα, ένας δαιμονισμένος άνεμος μας βασανίζει μέρα νύχτα και η εμπειρία μου,μου λέει, πως θα συνεχίσει ασταμάτητα για ημέρες οπότε από μόνος του μπορεί να μας δυσκολέψει στο ψήσιμο την ημέρα του Πάσχα, έστω και χωρίς φαινόμενα.
    Και είναι ο μόνος που δεν δέχεται "διαταγες" καθώς φέρει τον τίτλο του Στρατηγού...
    Καλημερα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρονιά Πολλά και καλή Ανάσταση σε όλο το blog.Δασκαλε βλέποντας αφιέρωμα στον Άγιο Παισιο θαύμασα τις ομορφιές του τόπου σας(Κόνιτσα) έστω από την τηλεόραση.Η πατρική του οικία βρίσκεται εκεί...η εκκλησία του Αγίου Νικολάου,πετρόκτιστα σπίτια,νερά Αώου,όμορφος τόπος.Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το ξωκλήσι της Αγίας Βαρβάρας σε ένα ύψωμα του χωριού..τι θέα από εκεί?πραγματικό μπαλκόνι.Καλο Πάσχα με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γλίτωσαν τα χειρότερα στην Αυστραλία, καθώς ο τροπικός κυκλώνας Ilsa πέρασε ξυστά από πυκνοκατοικημένες περιοχές της και το ορυχείο σιδηρομεταλλεύματος στο Port Ηedland, όπως μεταδίδει το Reuters. Υπάρχουν, πάντως, κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για εκτεταμένες ζημιές σε απομακρυσμένες πόλεις.

    Σε κάθε περίπτωση, σημειώθηκε νέο ρεκόρ, όσον αφορά την ταχύτητα των ανέμων, που έφτασε τα 218 χλμ/ώρα σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τις αυστραλιανές ακτές, καταρρίπτοντας εκείνο του κυκλώνα George με 194 χλμ/ώρα από το 2007. Ακόμα και τώρα που ο κυκλώνας Ilsa έχει υποβαθμιστεί σε κατηγορίας 3 από 5 και αναμένεται να εξασθενήσει περαιτέρω σε τροπικό χαμηλό, μπορεί να υπάρξουν ριπές 170 χλμ/ώρα, ενώ σφοδρές βροχοπτώσεις αναμένονται στη νότια Αυστραλία.
    https://bdnews24.com/world/yaisa0sjul

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπροστά στους ανέμους του κυκλώνα Ιlsa, φάνταζαν σαν χάδι οι ενισχυμένοι νοτιάδες της Μ. Παρασκευής 14/4 στον Σαρωνικό. Άσε που το ρεύμα ήταν κυρίως νοτιοανατολικό, με αποτέλεσμα να μην έχει υψηλό κυματισμό. Σιγά, σιγά θα εκλείψουν και αυτοί οι ισχυροί νοτιάδες, αν και τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται σποραδικά μέχρι τις αρχές Ιούνη. Θα ανέβουν σταδιακά και οι θερμοκρασίες. Μετά το καλό Πάσχα, οσονούπω θα πούμε και καλό καλοκαίρι.

      Διαγραφή
    2. Τα βουνά έχουν άλλους κανόνες, όμως, Χρήστο. Θυμάμαι στα τέλη Φλεβάρη του 2019 την τελευταία μέρα της κακοκαιρίας Ωκεανίδα, που είχα πάει το πρωί στη θάλασσα με ξεροβόρι και το μεσημέρι στην Πάρνηθα. Ε, στο ύψος του τελεφερίκ, μία ριπή ήταν τόσο δυνατή, που θα με έριχνε κάτω, αν δεν είχα προλάβει να πιαστώ από μία κολώνα. Κάτι που δεν μου έχει συμβεί ποτέ στο ύψος της θάλασσας, που μπορεί ο αέρας μερικές φορές να σε σπρώχνει, να δυσκολεύεσαι να βάλεις τα ρούχα σου, αλλά μέχρι εκεί.

      Διαγραφή
  12. Αν και ο καιρός ήταν κάπως άστατος μέχρι χθες το πρωί με κάποιες περαστικες μπορες εδώ στη Ρόδο, εν τούτοις οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και χθες (από το μεσημέρι κυρίως και μετά) και σήμερα οδήγησαν αρκετούς ξένους τουρίστες στις παραλίες για ηλιοθεραπεία και γρήγορη βουτιά. Εξάλλου για τους περισσότερους κέντρο-βορειοευρωπαιους οι θερμοκρασίες μας αυτή τη στιγμή (22 με 23 μεγιστες) φαντάζουν σχεδόν καλοκαιρινές. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία εύχομαι σε όλη τη μετεοπαρεα του blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευχαριστώ και πάλι όλους γιά τα καλά σας λόγια και ιδιαίτερα τον φίλο μού Χριστόδουλο.
    Πραγματικό καλοκαίρι σήμερα στα ανατολικά και νότια με 25 και 26 βαθμούς ενώ στα δυτικά ΒΔυτικα λόγω τού βαρύ καιρού δεν ξεπέρασε η θερμοκρασία τους 19β στα πεδινά και τούς 12 με 13β στα ημιορεινά.
    Δεν έχει αλλάξει τίποτα από αυτά πού έχουμε γράψει γιά τις επόμενες μέρες.
    Εύχομαι λοιπόν σε όλους καλή Ανάσταση.
    Το άγιο φως της Αναστάσεως να μαλακώσει τις καρδιές όλων μας και το αύριο να ξημερώσει καλύτερο γιά όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χαίρετε. Επειδή γίνεται κουβέντα για τους σταθμούς της Αττικής, θέλω να σας ενημερώσω ότι ο σταθμός στο Γκάζι και ο σταθμός στο Χαροκόπειο δεν είναι άξιοι εμπιστοσύνης. Ο μεν "τρώει" χιλιοστά προς τα κάτω, ο δε καταγράφει μεγαλύτερες μέγιστες από το κανονικό. Είμαι σε μόνιμη επικοινωνία με το Αστεροσκοπείο και τους ζητάω να ελέγξει αυτούς τους σταθμούς και όσα επιχειρήματα να τους φέρω αυτοί τον χαβα τους, και μάλιστα την τελευταία φορά μου μίλησαν με ειρωνικό και προκλητικό τρόπο. Μου είπαν ότι στο Μοσχάτο ο σταθμός δείχνει μεγαλύτερες θερμοκρασίες από το κανονικό λόγω προβλήματος και όταν τούς έδειξα ότι το Χαροκόπειο δείχνει μεγαλύτερες από το Μοσχάτο με ειρωνεύτηκαν. Πάντως, ο υετός στο Χαροκόπειο είναι 110-115mm μέχρι τώρα γιατί χάθηκαν 20mm βροχής μέχρι τώρα λόγω προσωρινής βλάβης. Το λέει στις σημειώσεις του σταθμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενημέρωση. Ξαναείδα το μήνυμα, δεν θα το χαρακτηριζα τόσο ειρωνικό το υφος τους, αλλά σίγουρα δεν βγήκε πουθενά.

      Διαγραφή
    2. Πολλοί σταθμοί του meteo έχουν θεμα. Και ο σταθμος του «Χανιά Κεντρο» καταγραφει με μεγάλη δυσκολία υετο ακόμα και όταν βρέχει καταρρακτωδώς μπορεί να καταγράψει με τα χίλια ζόρια 1-2 χιλιοστά. Έχει 180 ετήσιο μέχρι στιγμης όταν ο επίσης παραθαλάσσιος του Πλατάνια που βρίσκεται 10 χλμ μακρια έχει 284!!! Επίσης επικοινώνησα με το meteo, στην περίπτωση μου ομως είδαν την μεγάλη απόκλιση και μου είπαν πως θα το κοιτάξουν. Κάτι είναι και αυτό.
      Ευχαριστούμε τον δάσκαλο που φιλοξενεί και τετοιες «τοπικιστικές» καιρικές συζητήσεις και καλή Ανασταση σε όλους!
      Γιάννης-Χανιά

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς, όχι μόνο δεν είναι ειρωνικοί στο meteo.gr, αλλά πάντα έχουν τη διάθεση να εξηγήσουν κάτι και να απαντήσουν σε οποιαδήποτε απορία ή ερώτημα, ενώ δεν είναι και υποχρεωμένοι.

      Επί της ουσίας, έχω παρατηρήσει ότι η Καλλιθέα είναι ίσως η πιο ζεστή περιοχή της Αττικής όταν έχει νοτιάδες (και γενικά καλοκαιρία) και το Π. Φάληρο όταν έχει βοριάδες (ψυχρές εισβολές).

      Για τις διάφορες τιμές της θερμοκρασίας, που όντως ξενίζουν καμιά φορά (π.χ. του Παπάγου είναι συχνά πολύ χαμηλή), ίσως παίζει ρόλο και η τοποθεσία που βρίσκεται ο εκάστοτε μετεωρολογικός σταθμός. Για παράδειγμα, μου είχαν πει ότι αυτός του Νέου Φαλήρου είναι μέσα σε βλάστηση και για αυτό είναι σημαντικές οι προς τα κάτω αποκλίσεις του από αυτόν του Π. Φαλήρου, αν και οι δύο περιοχές είναι τόσο κοντά, που πας άνετα και με τα πόδια.

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ μου ξέρω πολύ καλά την Καλλιθέα και τον καιρό της. Σπουδάζω στο Χαροκόπειο πανεπιστήμιο και ξέρω καλά πού είναι ο σταθμός του. Είναι σε κατάφυτη περιοχή με χώμα από κάτω και όχι τσιμέντο.Η Καλλιθέα με νότιο ρεύμα το θερμό μισο του έτους είναι αρκετά πιο δροσερή ακόμη και από περιοχές πολύ κοντά αλλά ενδότερα. Όχι μόνο το Χαροκόπειο είναι ψυχρότερο από γύρω αλλά πιάνει και γερή ψύχρα με το που βραδιάζει που έχει μεγάλη διαφορά με εξωτερικά του χώρου. Έτσι κι αλλιώς οι μέγιστες του σταθμού και όχι οι ελάχιστες. Καλή Ανάσταση σε όλους

      Διαγραφή
  15. Εντονότατη βροχόπτωση όλο το πρωί μέχρι και τη 1 το μεσημέρι στην Κόνιτσα.
    Αστραπές μπουμπουνητα και τα συναφή.
    Στη συνέχεια ο καιρός άνοιξε αλλά είχαμε ψυχρά.
    Η περιφορά του Επιταφίου έγινε και κανονικά χωρίς φαινόμενα αν και με ψύχρα σε όλες τις ενορίες της επαρχίας μας
    Οι ντόπιοι δεν έχουμε θεμα με αυτόν τον καιρό. Την ξέρουμε την δική μας Άνοιξη και τα κόλπα της. Οι ετεροδημοτες και οι επισκέπτες αντίθετα είναι αρκετά δυσαρεστημένοι. Ελπίζω οι τόσες ομορφιές του τόπου που αναφέρει και ο φίλος πιο πάνω να τους ξανά φέρει στα μέρη μας.
    Χρόνια πολλά, Καλή Ανάσταση με υγεία και κάθε καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δάσκαλε,αγαπητέ Δημήτρη,σου εύχομαι από καρδιάς Καλή Ανάσταση,μαζί με όλους τους οικογενειακούς ......κατιόντες.
    Καλή Ανάσταση σε όλους τους καλούς φίλους αυτού του ιδιαίτερου ιστότοπου .--=====Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, Πέτρο. Ευχαριστώ πολύ όλους τους φίλους του μπλογκ.
      Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς δεθήκαμε τόσο πολύ εδώ πέρα, αλλά αισθάνομαι τον εαυτό μου τυχερό και ευλογημένο.
      Καλή Ανάσταση.

      Διαγραφή
    2. Καλή Ανάσταση και από τους διαφωνούντες που και που κάποιων πραγμάτων.

      Διαγραφή
  17. Αγαπητέ μας δασκαλε,αγαπητέ κ.Πετρο,αγαπητέ φίλε Σταμάτη,αγαπητέ φίλε κ.Στυλιανακη,αγαπητέ Παπα-Σταματη,αγαπητοί φίλοι του όμορφου αυτού βηματος, εύχομαι από καρδιάς σε όλους σας Καλή Ανάσταση, ψυχική και πνευματική,να περάσετε ευχάριστα και να προσέχετε όσους αγαπάτε.
    Του χρόνου στο μέτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χριστόδουλε, τον δάσκαλο τον έβαλες πρώτον και καλά έκανες τους υπόλοιπους γιατί τους έβαλες με αυτήν την σειρα;Λόγω ηλικίας;Θαρρώ πως είμαι μεγαλύτερος εγώ.Πλακα κάνω φυσικά.
    Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση σε όλους και κυρίως στον οικοδεσπότη μας.
    Σταμάτης Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή