Καιρός πόλεων

Το ωραίο Τζάντε, του Χριστόδουλου Χριστοδούλου



 

31 σχόλια:

  1. "Να χαμηλώ, να χαμηλώναν' τα βουνά, να 'βλεπα τον, να 'βλεπα τον Λεβάντε
    Να 'βλεπα την Κεφαλονιά και τον ωραίο Ζάντε"...

    Καλός θα είναι, δηλαδή, ο καιρός σε γενικές γραμμές, με σύντομες μπόρες και καταιγίδες σε κάποιες περιοχές, αν κρίνω ότι υπάρχει και το σηματάκι του ήλιου σε αυτές. Τη Μ. Παρασκευή θα είναι, εξάλλου, ενισχυμένοι οι νοτιάδες με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τον κυματισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαφωτιστικότατο!
    Σας ευχαριστούμε πολύ !
    Γιάννης Σωτηρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύγε! Η υπέροχη Ζάκυνθος με πρώτο πλάνο τη Μυρτιδιώτισα και πάνω δεξιά τη Μπόχαλη με τις καντάδες της! Αναμνήσεις υπέροχες, καλοκαίρια σε διαφορετικές ηλικίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιβεβαίωση του ο μήνας χάνει τα νερά ο χρόνος δεν τα χάνει για μια ακόμη φορά.Χορταστικες βροχές από βδομαδα πάνω απ' τα κανονικά επίπεδα.Ξηρασια φέτος ούτε λόγος.Στην βιασύνη σας όλα να τα ρίχνετε στην κλιματική αλλαγή πέφτετε και έξω.Ελπιζω να περάσει το σχόλιο και ας δεχτώ προσευχές η και κατάρες από ορισμένους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Είπε άφρων εν τη καρδία αυτού ουκ έστι κλιματική αλλαγή». Κάνεις λάθος, φίλε μου! Ορθότερο θα ήταν, αν έλεγες: «Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει κλιματική αλλαγή».

      Διαγραφή
    2. Παν μέτρον άριστον

      Διαγραφή
    3. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου

      Διαγραφή
    4. Αυτός κυκλοφορεί από προχθές στο blog και γράφει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. Εδώ είναι ολόξερα τα πάντα.

      Διαγραφή
    5. Και μαλιστα θα πρεπει να προστεθει οτι υπαρχουν και χρονιες που βγαινουν με λιγοτερο υετο απο καποιες αλλες.
      Δεν ειναι ολες οι χρονιες υετοφορες χωρις να σημαινει οτι δεν υπαρχει κλιματικη αλλαγη καθως αυτο το τσιτατο θυμιζει τους βαρεμενους που αρνουνταν την υπαρξη του κοβιντ.

      Διαγραφή
    6. Και κάποιες χρονιές με παραπάνω υετό.Το εδώ δεν μας είπες που είναι.

      Διαγραφή
    7. Μία ισχνή μειοψηφία αρνείτο την ύπαρξη της Covid 19 (είναι θηλυκό, η ασθένεια Coronovirus disease, που προκαλείται από τον κορωνοϊό Sars Cov 2), οι διαφωνίες είχαν να κάνουν με το πόσο επικίνδυνη είναι.

      Διαγραφή
    8. 9:30
      Αν και περναει υποψια οτι καταλαβες τι ακριβως εννοουνταν μεσα απο αυτο το σχολιο παρ'ολα αυτα ας γραφτει η εξηγηση:
      Οταν παιρνεις μεσο ορο 50ετιας στο υψος υετου μιας περιοχης βγαζοντας κλιματικα συμπερασματα,τοτε δεν γινεται καποιος να παραπονιεται οτι υπαρχει θεμα γενικοτερο,οταν τυχαινουν αυτα ανα περιοδους.Δηλαδη ειναι ανοησια να πει καποιος οτι γινομαστε σαχαρα και να σοβαρολογει απο πανω επειδη ετυχε μια χρονια να βρεξει λιγοτερο.
      Αυτο δεν σημαινει πως δεν υπαρχει η υπερθερμανση με το φαινομενο του θερμοκηπιου απλα ειναι ακομα αγνωστες οι συνεπειες για το πως θα επηρεαστει το κλιμα της ελλαδας και της καθε περιοχης ειδικοτερα.Αν λχ τα επομενα 50 χρονια παρουσιαστει σημαντικη ελλειψη υετου πανελλαδικα σε σχεση με τον μεσο ορο ολων των μηνων της προηγουμενης 50ετιας τοτε αυτο θα ειναι ξεκαθαρα αποτελεσμα του φαινομενου της κλιματικης αλλαγης προς το θερμοτερο.
      Οπως εξηγησε ο κ.Ζιακοπουλος για να βγουν τα συμπερασματα του κλιματος παιρνονται υποψιν ολοι οι μετεορολογικοι παραγοντες αυτου του χρονικου διαστηματος που αναφερθηκε:(υετος,θερμοκρασια,εντασεις ανεμων κλπ)

      Διαγραφή
    9. Άρα συμφωνούμε φίλε μου.Να το δουν αυτο όσοι λένε για κλιματική αλλαγή ενώ δεν έβρεξε ένα μήνα.Το 90% εδώ αυτό κάνουν.

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα από την ανοιξιάτικη Στοκχόλμη των 14-15c.Επαναφορά στις μονοψήφιες αύριο με βροχή και αέρα .Μάκης Στοκχόλμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπα ο δάσκαλος, νάτες και οι τοπικές προγνώσεις!
    Το στίγμα εδόθη αγαπητοί μού.
    Όποιος διαβάζει τούτο το μπλογκ θα πράξει και σωστά τις μέρες τού Πάσχα άνα περιοχή ενδιαφέροντος. Τώρα όσοι ακούν αυτά πού λένε κάποιοι σε καιρικές σελίδες γιά αρμαγεδών πανελλαδικά τη μέρα τού Πάσχα..... ας πρόσεχαν.
    Υ. Γ. Μεγάλες οι επόμενες άγιες μέρες με το μυστικό δείπνο, την αποκαθήλωση και την ανάσταση τού Κυρίου μας.
    Μέρες γιά διαλογισμό και σκέψη.
    Υ. Γ. 2 Αυτό πού εντυπωσιάζει γιά τον καιρό από το Πάσχα και μετά, είναι η ενίσχυση και επέκταση τού Σκανδιναβικού αντικυκλώνα σε όλη την βόρεια Ευρώπη και γιά αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.
    Αυτό συνεπάγεται μεγάλη κινητικότητα στην περιοχή της Μεσογείου, με ψυχρές λίμνες και υφέσεις να μας επισκέπτονται συχνά πυκνά και τη θερμοκρασία να μην λέει να στερεωθεί σε ανοιξιάτικα επίπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα κύριε Ζιακοπουλε για τα Τρίκαλα (με τα Μετέωρα το Περτούλι) που είναι πασχαλινος προορισμός; Δεν γίνεται φυσικά για όλες τις περιοχές να γράψετε αλλά πέφτω στην... αδυναμία του τοπικισμού. Ευχές για καλή Ανάσταση με υγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε ανώνυμε των 6:12 μ. μ. Γιατί να δεχτείς προσευχές ή κατάρες? Φυσικά και υπάρχει ξηρασία στην Βόρεια Ελλάδα και τουλάχιστον στην Θράκη όπου μένω. Ο χρόνος έχει χάσει τα νερά του ως τώρα και οι βροχές είναι σίγουρα κάτω από τα κανονικά επίπεδα ως τώρα. Δικαίωμα σου να μην δέχεσαι την κληματικη αλλαγή αλλά δε γίνεται να διαστρεβλωνεις την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δάσκαλε......La bomba τα εικονίδια. Μου θύμισε παλιές καλές εποχές. Καλησπέρα σε όλους και στον Δάσκαλο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι παλιες και καινουριες εποχες μας λετε κυριε οταν ειναι σχετικα συνηθισμενες τετοιες κακοκαιριες αυτην την εποχη......

      Διαγραφή
    2. Για τα εικονίδια αναφέρομαι. Το πολύ τσίπουρο, δεν κάνει και τόσο καλό. Με μέτρο.

      Διαγραφή
    3. Γράφοντας για παλιές εποχές, εννοεί τα προηγούμενα χρόνια που ο κ. Ζιακόπουλος αναρτούσε και χάρτες με εικονίδια στις προγνώσεις. Ως παλιός στο blog, ο Φραγκίσκος, το θυμήθηκε αυτό.

      Διαγραφή
    4. Απορώ γιατί ορισμένοι έχουν δικαίωμα να γράφουν ότι θέλουν επειδή είναι επώνυμοι ενώ άλλοι όχι.Τι προνόμια είναι αυτά

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος 10:38 π.μ....... Σωστά θα συμπληρώσεις. Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  10. Κάνεις μεγάλο λάθος φίλε ανώνυμε των 6:12μμ.Υπαρχει ανομβρία και ξηρασία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
    Πέφτουν κάποιες βροχές, αλλά δεν είναι αρκετές για τον τόπο.
    Εδώ στην περιοχή μου έχουμε να δούμε καλά νερά από το 2018 !.
    Πραγματικά παιδιά.Απο τότε εδώ έχουμε να δούμε καλά νερά που να μπορούν να γεμίσουν τον υδροφόρο ορίζοντα.Δεν υπερβάλλω.Αυτη είναι η αλήθεια.
    Καλό βράδυ κύριε Ζιακοπουλε.Καλο βράδυ στην όμορφη παρέα.Δημητρης κεντρική Κορινθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Δημήτρη του νομού μας Είναι όπως τα λες.Σίγουρα δεν υπερβάλλεις.Ο ανώνυμος μπορεί και να τρολάρει.Να είσαι πάντα καλά και Καλό Πασχα.---=======Π.Α.

      Διαγραφή
    2. Γειά σου πατριώτη Πέτρο.Καλο Πάσχα και καλή Ανάσταση.

      Διαγραφή
  11. Eξαφανίστηκε και το κρύο για την προσεχή εβδομάδα (μετά τη Μ. Εβδομάδα), οπότε θα έχουμε μόνο βροχές και μάλλον καθόλου χιόνια, με εξαίρεση ίσως κάποιες βουνοκορφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kαι από σήμερα Μ. Πέμπτη, μάλλον φαίνεται ότι η άνοιξη ήρθε για να μείνει πια. Όπως είχε πει και ο Πάμπλο Νερούντα. "Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια, αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την άνοιξη να έρθει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες... εύχομαι από καρδιάς υγεία και καλή Ανάσταση ! 🐞🐣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με όποιον δασκαλο καθίσεις αυτά τα...γράμματα μαθαίνεις...
    Μιλάω για τον αγαπητό φιλο Φώτη Ματραλη που συμπληρώνει άψογα τον δάσκαλο και οι δύο μαζί, μας διαφωτιζουν πάνω στα καιρικά δρώμενα.
    Γνωρίζω πόσο πολύ διαβάζει ο Φώτης και τα αποτελέσματα τα βλέπετε όλοι.
    Εδώ πιάνει την δική μου περιοχή με ακρίβεια χιλιοστών. Περίπου 30 χιλιοστά μου είχε πει την περασμένη εβδομάδα και ο σταθμός μου σταμάτησε 29,1...!!!ενώ για Δευτέρα-Τρίτη μου είπε να μην περιμένω πολλά και έμεινα με ψιχουλα 4,5 χιλιοστά...!!
    Φίλε μου, για μια ακόμη φορά,τα θερμά μου συγχαρητήρια.
    Όσο για τον αγαπητό μας δασκαλο, νομίζω πως τα λόγια περιττεύουν...ΚΟΡΥΦΗ...!!
    Σήμερα στην περιοχή μου παρόλο την ξανά χαμηλή θερμοκρασία το πρωί,τώρα αρχίζει να θυμίζει πραγματικά άνοιξη και ο μόνος που χαλάει την...σούπα είναι ο άνεμος που δεν μας εγκαταλείπει ποτέ.
    Είμαστε όμως αρκετά ευνοημενοι καθώς έχουμε πάρει τελευταία καλά χιλιοστά και φυσικά θέλουμε και άλλα, παρόλο που η "μαχη" με τα χορταρια θα είναι δυνατή.
    Καλημερα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα μπορουσε καλλιστα αυτο τον καιρο να μπαινουν φωτογραφιες και απο εκκλησιες,μοναστηρια,οπως και των πασχαλινων αυγων,λογω πασχα που ερχεται αυτες οι φωτογραφιες προβαλλονται και μετα απο αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή