Η αχρειότητα του καιρού


Δύο εβδομάδες μετά τη νίκη των Ελλήνων στην Αράχωβα, στις 10 Δεκεμβρίου 1826, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης με 1.300 άνδρες αποφάσισε να κινηθεί από την Τιθορέα προς την Υπάτη. Ξεκίνησε νύχτα και με βροχή, η οποία στη συνέχεια έγινε τόσο ισχυρή που ο Βοιωτικός Κηφισός και όλα τα ρυάκια και τα κοιλώματα της πεδιάδας πλημμύρισαν. Αποτέλεσμα της ξαφνικής πλημμύρας ήταν να πνιγούν στο ποτάμι στρατιώτες του Καραϊσκάκη και να κολλήσουν στη λάσπη πολλά φορτωμένα ζώα.


Όπως λέει ο Χριστόφορος Περραιβός, απηυδισμένοι οι Έλληνες από τη νυχτερινή αυτή κακοπάθεια, έβριζαν τον αρχηγό τους, θεωρώντας τον υπαίτιο για έναν κίνδυνο που μπορούσε να αποφευχθεί. Όμως, τα συνηθισμένα καλαμπούρια του Καραϊσκάκη, συνοδευμένα από περιποιήσεις και επαίνους, καταπράυναν την αγανάκτηση των ανδρών του.
Ο βιογράφος του Καραϊσκάκη Δημήτριος Αινιάν αναφέρει ότι τη νύχτα της 10ης προς την 11η Δεκεμβρίου 1826 στον πλημμυρισμένο Κηφισό της Γραβιάς πνίγηκαν δώδεκα στρατιώτες και πέθαναν από το κρύο άλλοι δύο και επισημαίνει ότι αν η βροχή δεν σταματούσε γρήγορα, τα θύματα θα ήταν περισσότερα. Αναφορικά με τις αντιδράσεις των ανδρών του Καραϊσκάκη και τα αποτελέσματα που είχε η παρέμβαση του αρχηγού τους, ο Αινιάν αναφέρει ότι «η αγανάκτηση των στρατιωτών εξαλείφθη διόλου, και  αφού μάλιστα έπαυσεν η βροχή και άναψαν τας φωτίας, απέδωκαν την αιτία, όπου φυσικά ανήκε να την αποδώσωσιν, εις την αχρειότητα του καιρού». Για την ιστορία να πούμε ότι μόλις ξημέρωσε η 11η Δεκεμβρίου, ο Καραϊσκάκης και οι στρατιώτες του  πήραν το δρόμο της επιστροφής και στις 15 Δεκεμβρίου έφθασαν στην Αράχωβα, όπου διέμειναν παρακολουθώντας τις κινήσεις του Κιουταχή. 

Υ.Γ. Αναφορικά με την επικείμενη κακοκαιρία, χρειάζεται προσοχή σε στεριά και θάλασσα. Όταν η αχρειότητα του καιρού συναντά την απρονοησία των ανθρώπων, προκύπτουν δυσάρεστες καταστάσεις. Εξάλλου, λίγη υπομονή χρειάζεται γιατί την Κυριακή έρχεται ο αντικυκλώνας «Οβελίξ» και τα πράγματα θα ηρεμήσουν για αρκετές ημέρες.  


Καλό Σαββατοκύριακο


16 σχόλια:

  1. Δάσκαλε,

    ως ΤΕ-ΡΑ-ΣΤΙ-ΟΣ fan των ηρώων του René Goscinny και του Albert Uderzo, πραγματικά προσκυνώ για το καταπληκτικό όνομα που δώσατε στον επερχόμενο αντικυκλώνα!!! Από την άλλη, καλοκαιρία με 20άρια στη μέση του Δεκέμβρη το μόνο που δεν προμηνύει είναι ότι θα μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι. Ίσως χρειάζεται να τραγουδήσει μια ωδή ο Κακοφωνίξ για να γυρίσει ο καιρός (λόγω της γαϊδουροφωνάρας του, όπως γίνεται στις ιστορίες του Asterix) και να χαμογελάσει και λίγο το χειλάκι όλων των καιρο-χιονόφιλων ταρατσάκηδων!

    Χρήστος Κομπορόζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Οβελίξ πάντως από πλευράς βροχών(ευτυχώς) δε φαίνεται να κρατά πολύ κυρίως για τη δυτική χώρα κ σύμφωνα κ με τα τελευταία στοιχεία μάλλον το τοπίο για τον καιρό των Χριστουγέννων καθαρίζει κ δείχνει να το περνάμε βροχερό με ήπιες θερμοκρασίες.
    Όσον αφορά στον τρέχων καιρό κ ενώ η μέρα χθες μετά από πολλές ημέρες ξεκίνησε κ κύλησε με λιακάδα,από τις δέκα κ τέταρτο το βράδυ ξεκίνησαν εκ νέου τα "νταούλια" έως κ τώρα με συνεχή βροχή αυξομειούμενης έντασης,αστραπόβροντα κ πολύ χιόνι στο Παναιτωλικό όπου όπως με ενημέρωσαν πάνω από τα 1200μ γίνετε πανηγύρι έως κ τώρα με πολλά εκατοστά φρέσκου χιονιού.
    Κάποιοι σταθμοί στο νομό έχουν πιάσει ήδη 30mm τρέχουσα κακοκαιρία από χθες το βράδυ κ το κυρίως σύστημα ακόμη δεν ήρθε.
    Μεγάλη προσοχή λοιπόν από εδώ κ στο εξής σε όλη τη χώρα κ κυρίως στα δυτικά τα νότια κ τα Δωδεκάνησα που όπως βλέπω κ στη Ρόδο για παράδειγμα δεν έχει σταματήσει να γεννιούνται καταιγίδες.
    Προσοχή κ στους σφοδρούς ανέμους κυρίως στο Ιόνιο(10 μποφόρ)κ όχι μόνο(Και στη στεριά θέλει προσοχή).
    Ελπίζω σε τεράστιες ποσότητες χιονιού στην Πίνδο έτσι ώστε να μην έχουν θέμα τα χιονοδρομικά μας στη περίοδο των εορτών.
    Καλή κακοκαιρία σε όλους κ εύχομαι μια λευκή τουλάχιστον πρωτοχρονιά😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μία άγνωστη για μένα ιστορία για τον Καραϊσκάκη - ουσιαστικά μόνο το τέλος του γνωρίζω, έχοντας επισκεφτεί και τον τάφο του που βρίσκεται μέσα στην εκκλησία Αγ. Δημήτριος της Σαλαμίνας, όπου είχε μεταφερθεί βαριά τραυματισμένος από το Φάληρο. Πολύ πετυχημένο και το όνομα Οβελίξ για τον αντικυκλώνα. Δεν είναι, πάντως, και αφύσικα τα 20άρια που έρχονται, καθώς ουσιαστικά είχαμε δέκα μέρες σερί με κακοκαιρία.

    Και μπορεί οι πραγματικά ψυχρές μέρες να ήταν στις 4-6 Δεκέμβρη, αλλά και αυτή τη βδομάδα με τις βροχές 10-12 Δεκέμβρη δεν έκανε και... ζέστη. Μπορεί οι ονομαστικές τιμές της θερμοκρασίας να ήταν γύρω στους 15 βαθμούς, αλλά η αίσθηση, ειδικά στη θάλασσα ήταν κοντά στους 10. Λίγο έφτιαξε σήμερα Παρασκευή ο καιρός, επιτρέποντάς μου να φτάσω - μαζεύοντας και κάμποσα σκουπίδια - για πρώτη φορά μετά την περασμένη Δευτέρα από την αγαπημένη μου ακτή ως τη μεγάλη αμμουδιά. Εκεί παρατήρησα ότι έχουν πέσει και βράχια από το ύψωμα (περισσότερο χώμα παρά πέτρες είναι, βέβαια), προφανώς από τις πολλές βροχές.

    Βίοι αντίθετοι στην Αυστραλία, όπου διατάχθηκε έρευνα, καθώς κλάπηκαν 25 χιλ. λίτρα νερού εν μέσω ξηρασίας στη Νέα Νότια Ουαλία, όπως μεταδίδει το Reuters. H περιοχή επλήγη τον Νοέμβριο από πυρκαγιές που στοίχισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, ενώ έκαναν στάχτη 2,5 εκ. στρέμματα χαμηλής βλάστησης και καλλιεργήσιμων εκτάσεων, καταστρέφοντας και πάνω από 400 σπίτια.

    Η αστυνομία ανέφερε ότι 25 χιλιάδες λίτρα νερού κλάπηκαν από μία ιδιοκτησία στην πόλη Murwillumbah στα βόρεια της Νέας Νότιας Ουαλίας. Οι αρχές χαρακτήρισαν απαράδεκτο και σοκαριστικό το γεγονός της κλοπής νερού, ενώ επικρατεί ξηρασία στη Νέα Νότια Ουαλία και το Σίδνεϊ είχε καλυφθεί με νέφος αυτή τη βδομάδα, κατά την οποία είχε τη χειρότερη ποιότητα αέρα στον κόσμο.

    Κάτι που προκάλεσε λαϊκή αργή και αύξησε την πίεση στην κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή. Κι ενώ η αστυνομία ερευνά τα αίτια κάποιων πυρκαγιών, οι επιστήμονες και οι πυροσβέστες τις αποδίδουν στις υψηλές θερμοκρασίες και στα τρία χρόνια ξηρασίας.
    https://www.reuters.com/article/us-australia-climatechange/australia-probes-theft-of-drinking-water-in-drought-hit-state-idUSKBN1YG0IO?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκπλήξεων συνέχεια με τον καιρό να παραμένει βροχερός σχεδόν όλη την νύχτα έως τα ξημερώματα,και μάλιστα στις 1 την νύχτα σημειώθηκε για λίγη ώρα,χιονόπτωση απρόσμενη στο Ζερικι Βοιωτίας στα 850 μέτρα παρακαλώ(Έτσι δεν είναι φίλε Φώτη που στάθηκες και εσύ τυχερός και μπορεσες να το δεις λαιβ;).
    Στην Αθήνα σήμερα έχει άλλη μέρα από την χθεσινή και ο ηλιος λαμπρος.
    Στην περιοχή μου όμως,συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο με συννεφιά ομίχλη και πολλή υγρασία που κρατά χαμηλά και την θερμοκρασία.
    Όμορφη η ιστορία που μας χάρισε ο κ.Ζιακοπουλος.
    Ευχαριστούμε πολύ.
    Καλό απόγευμα και φυσικά προσοχή από όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δύο φορές έχει αλλάξει το χρώμα του συναγερμού για αύριο η ΕΜΥ. Αρχικά είχε όλη την Ελλάδα στο κίτρινο και την ανατολική Μακεδονία στο πράσινο. Στη συνέχεια μπήκε το πορτοκαλί σε Μακεδονία - Θράκη και πλέον έχει επεκταθεί σε Θεσσαλία - Ήπειρο και δυτική Στερεά, αλλά και στα νησιά του Ιονίου. Κίτρινο χρώμα έχουν ακόμα όλα τα υπόλοιπα νησιά, η Αττική, η Εύβοια, η ανατολική Στερεά και η Πελοπόννησος.

    Από τα παραπάνω φαίνεται ότι τα στοιχεία είναι μάλλον ρευστά, οπότε δεν αποκλείεται στο τέλος ολόκληρη η Ελλάδα να γίνει σαν "φορτωμένη" πορτοκαλιά. Πάντως, φαντάζει δύσκολο να έχουμε και πολύ ισχυρούς ανέμους (8-9 ακόμα και 10 beaufort) δίνει το meteo για Σαρωνικό) και πολύ μεγάλα ύψη βροχής ταυτόχρονα. Συνήθως όταν το ένα από τα δύο φαινόμενα γιγαντώνεται, το άλλο αποδυναμώνεται. Απόδειξη ότι στον κεντρικό Σαρωνικό (Αίγινα) που δίνει τα 10 beaufort το meteo, εκεί προβλέπει και τα μικρότερα ύψη βροχής και το αντίστροφο συμβαίνει στα παράλια και το εσωτερικό της ηπειρωτικής Αττικής.
    Β. ΣΠ.

    Υ.Γ: Πριν προλάβω να τελειώσω το κείμενο, να το πορτοκαλί χρώμα και στην Αττική, αλλά και ολόκληρη τη Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Κίτρινες παραμένουν η δυτική Πελοπόννησος, η Κρήτη, οι Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να στε καλά κ ζιακοπουλε! Γνώσεις, ευστροφία κ αίσθηση του χιούμορ! Καλό σαββατοκύριακο σε όλους τους φίλους του μπλογκ. Προσοχή στους θυελλώδεις ανέμους κ στις νεροποντές πού κατά διαστήματα θα είναι έντονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε NW Pindos τα βουνά μας σήμερα εχουν την τιμητική τους.Με θερμοκρασία λίγο κατω απο το μηδέν ειναι η περίπτωση που ρίχνει πολυ χιόνι.
    Περιμένω ρεπορτάζ απο δυτικη- ανατολική στερεά( Φώτης- Χριστόδουλος).Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Δημήτρη τα χιόνια ήταν κ εδώ πολύ πυκνά κ μάλιστα με τη μορφή χιονοθύελλας αλλά οι χιονοστρώσεις λόγω κακών θερμοκρασιών περιορίστηκαν πάνω απο τα 1400 περίπου μέτρα(θέση αραποκέφαλα κ πάνω).
      Τρέχουσα κακοκαίρια μετά από 40 συνεχόμενες ώρες βροχής στην περιοχή 70mm με αρκετές συγκινήσεις(θυελλώδης άνεμοι κ αστραπές τις νυχτερινές ώρες χθες).
      Πάμε τώρα για μία ολιγοήμερη παύση φαινομένων μετά από πολύ καιρό.

      Διαγραφή
  8. Η υψηλότερη θερμοκρασία όλων των εποχών ίσως καταγραφεί από βδομάδα στην Αυστραλία, με το ρεκόρ να κρατάει από τις 2 Ιανουαρίου 1960, όταν τα θερμόμετρα είχαν δείξει 50,7 βαθμούς στην πόλη Oodnadatta, στα νότια της χώρας, όπως μεταδίδει το BBC. Το σίγουρο είναι ότι από την προσεχή Τετάρτη 18/12 η θερμοκρασία θα υπερβεί τους 40 βαθμούς σε πολλές περιοχές της Αυστραλίας και προειδοποιήσεις για πυρκαγιές έχουν εκδοθεί για τον Κουίσνλαντ. Στο Περθ οι40 με 41 βαθμοί θα διατηρηθούν και το Σαββατοκύριακο 21-22/12, ενώ μέχρι και 42 βαθμοί μπορεί να καταγραφούν μεσοβδόμαδα στη δυτική και νότια Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένης και της Αδελαϊδας.

    Στη Μελβούρνη τα θερμόμετρα θα δείξουν επίσης 41 βαθμούς την προσεχή Παρασκευή 20/12, ενώ το κύμα καύσωνα θα επηρεάσει και τη Νέα Νότια Ουαλία, αλλά και νότια τμήματα της Βόρειας Περιοχής. "Περιμένουμε ιδιαίτερα θερμές συνθήκες, καθώς οδεύουμε για την προσεχή εβδομάδα, οπότε και αναμένεται να σπάσουν πολλά ρεκόρ σε περιοχές της νότιας Αυστραλίας τις επόμενες εφτά μέρες" ανέφερε η μετεωρολόγος Diana Eadie, αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο κατάρριψης του εθνικού ρεκόρ της Αυστραλίας (50,7 βαθμοί). Η ίδια εξήγησε ότι μπορεί να απειληθεί και το ρεκόρ της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας, που κρατάει από τις 7 Ιανουαρίου 2013 (40,3 βαθμοί).
    https://www.bbc.com/news/world-australia-50790485
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στη Γαλλία, όπου ένας 70χρονος είναι νεκρός, εξαιτίας της κακοκαιρίας στην περιοχή των Πυρηναίων - Ατλαντικού, καθώς έπεσε δέντρο πάνω στο αυτοκίνητό του, όπως αναφέρει η Le Monde. Ένας 76χρονος παρασύρθηκε επίσης από ορμητικό χείμαρρο, όταν βγήκε από το σπίτι του για να πάρει την αλληλογραφία του και τον βρήκαν οι διασώστες μετά από ειδοποίηση της γυναίκας του. Από πτώσεις δέντρων τραυματίστηκαν επίσης άλλα πέντε άτομα στη Γαλλία, τα δύο σοβαρά, καθώς βίαιοι άνεμοι σαρώνουν τις ακτές του Ατλαντικού, αλλά και το εσωτερικό της χώρας.

    Πορτοκαλί συναγερμός εκδόθηκε για 14 διαμερίσματα στα νοτιοδυτικά, τις Άλπεις, την Κορσική, αλλά και τα βόρεια, ενώ από κόκκινος μετατράπηκε σε κίτρινος ο συναγερμός για την περιοχή Πυρηναίων - Ατλαντικού. Για την ίδια περιοχή υπήρχε και κόκκινη προειδοποίηση για πλημμύρες, που οδήγησε και στην αναβολή αγώνα ράγκμπι το βράδυ της Παρασκευής 13/12, ενώ προληπτικά εκκενώθηκε κοινότητα από 600 ανθρώπους, καθώς το ύψος των υδάτων σε παρακείμενο ποταμό έφτασε τα 5,2 με 5,4 μέτρα, με το ρεκόρ (5,68μ.) να κρατάει από τον Ιούνιο του 2018.

    Το νερό άρχισε να μπαίνει στα σπίτια από το πρωί και οι εκκενώσεις πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα και το βράδυ της Παρασκευής. Μάλιστα, χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικές για να πειστούν και οι τελευταίοι κάτοικοι ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Έγιναν και διασώσεις δύο ατόμων από ένα αυτοκίνητο που παρασύρθηκε και άλλων 15 που τα εφτά οχήματά τους είχαν ακινητοποιηθεί από τα νερά και είχαν ανέβει στις οροφές τους. Πέρα από τις πλημμύρες, για τις οποίες εκδόθηκαν προειδοποιήσεις σε άλλα έξι διαμερίσματα, άνεμοι ταχύτητας 200 χλμ/ώρα έπληξαν την Κορσική, με συνέπεια να μείνουν χωρίς ρεύμα 26.500 άτομα στο γαλλικό νησί.

    Οι άνεμοι παρέμειναν ισχυροί και το Σάββατο το πρωί 14/12 στα βόρεια της Κορσικής, ενώ εξασθένησαν στα νότια, σύμφωνα με το Meteo France, που επισήμανε και ότι υπάρχει κίνδυνος 4 (στην 5θμη κλίμακα) για πτώση χιονοστιβάδων στις Άλπεις και ήδη κάποιες παρατηρήθηκαν στην περιοχή Isere. Από αυτό το βροχερό και ανεμώδες επεισόδιο (με ριπές στα 143 χλμ/ώρα) κόπηκε το ρεύμα σε 400 χιλιάδες νοικοκυριά σε όλη τη Γαλλία και μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 14/12 παρέμεναν χωρίς ηλεκτροδότηση περίπου 40 χιλιάδες.
    https://www.lemonde.fr/planete/article/2019/12/13/environ-220-000-foyers-prives-d-electricite-dans-le-sud-ouest-a-la-suite-de-vents-violents_6022746_3244.html

    Ισχυρούς νοτιάδες και σφοδρές βροχοπτώσεις είχαμε και στην Αττική. Υπάρχει, όμως, κι ένα μέρος που δεν φτάνουν τα κύματα και μετά από πολλή σκέψη και αρκετές παλινωδίες, κίνησα το Σάββατο για εκεί. Για της Σαλαμίνας το υπέροχο νησί. Η αλήθεια είναι ότι έπιασε μία μπόρα μόλις κατέβηκα από το καραβάκι που πήρα από Πέραμα, αλλά το γύρισε σε ψιλόβροχο μέχρι να αγοράσω ένα τσάι για τη διαδρομή.

    Όταν έφτασα στο Αιάντειο, τη χειμωνιάτικη παραλία μας στη Σαλαμίνα, έπεφταν ακόμα κάποιες ψιχάλες. Σαν τις μαρίδες έμοιαζαν, τα μικροσκοπικά ψαράκια που είδα μετά στα κρυστάλλινα νερά. Είδα και αυγά καλαμαριού, κρεμασμένα στο σχοινί μιας σημαδούρας σαν αρμαθιά. Αλλά χωρίς υποβρύχια μηχανή δεν κατάφερα να απαθανατίσω τίποτα από όλα αυτά. Φωτογράφισα μόνο έναν θαλασσοκόρακα που έκοβε βόλτες με τους γλάρους στα ασημένια νερά και ένα τμήμα της παραλίας στο Αιάντειο με φόντο την πυκνή συννεφιά.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απορώ με τέτοιες καιρικές συνθήκες σήμερα πως είχες το κουράγιο να βουτήξεις Βαγγέλη.
      Η θάλασσα μου αρέσει πολύ με τα μπάνια(Το έχω ξανά πει)να τα ξεκινώ Πρωτομαγιά κ να τα τελειώνω μέσα Οκτώβρη αλλά κ λεφτά να μου έδιναν θα το σκεφτόμουνα πολύ για σήμερα καθώς τίθεται κ θέμα σωματικής ακεραιότητας.

      Διαγραφή
    2. Tη συγκεκριμένη παραλία της Σαλαμίνας δεν την πιάνει ο νοτιάς και είχε κόψει και η βροχή όταν πήγα από Φάληρο. Πιο επικίνδυνη ήταν η οδήγηση μετά που ξανάπιασε δυνατή βροχή, καθώς δρόμοι στη Σαλαμίνα είχαν σε πολλά σημεία λιμνούλες, ενώ και η ορατότητα στο Πέραμα ήταν περιορισμένη από τον πολύ κλειστό καιρό.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα παιδιά!
      Δεν πειράζει Φώτη, πήγαινε βούτα σήμερα που έχει υπέροχο ήλιο και 18-20 βαθμούς (θεσνικη είμαι) και καλό μας καλοκαίρι...
      Ambert alert Χριστούγεννα αγνοούνται, μάλλον πήγαν να βρουν τον Χειμώνα
      (το ζήτημα είναι πού; Στη βόρεια Ευρώπη; Στον Καναδά;)
      Κωνσταντίνος Θεσσαλονίκη

      Διαγραφή
    4. Όντως σήμερα βουτάς για πλάκα πανελλαδικά κ ας βρισκόμαστε στα μέσα Δεκέμβρη.
      18β κ στην περιοχή μου με ηλιοφάνεια.

      Διαγραφή
  10. Γύρω στις 5 τα ξημερώματα ξεκίνησε να βρέχει σιγανά και από τις 7 έως τις 11,30 που πέρασε το κυρίως μέτωπο,έριξε πολύ καλό νερο στην περιοχή μου,με ανέμους ΝΔ.
    Έκοψε για λιγο και από τις 14 το μεσημέρι ο καιρός γύρισε σε ΒΔ και ένας νέος κύκλος βροχής ξεκίνησε που κράτησε μέχρι πριν λίγο,δίνοντας πολλά χιλιοστά στην περιοχή μου.
    Οι θερμοκρασία αν και έπεσε αρκετά,δεν στάθηκε ικανή για να μπορέσει ο Ελικώνας στην ανατολική πλευρά του να βάλει έστω και λίγο χιόνι.
    Δεν ξέρω αν έβαλε χιόνι η ψηλότερη κορυφή,η παλιοβουνα(1748).
    Ο καιρός αυτός όμως ήταν ιδανικός για τον Παρνασσό που έβαλε πολύ χιόνι και μάλιστα στην ΔΒΔ πλευρά, το κατέβασε πολύ χαμηλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτήν την περίοδο όταν εξεπέμπετο "ο καιρός για τους αγρότες" συζητιόταν παράλληλα και ο προϋπολογισμός στη Βουλή. Η ΕΡΤ έδειχνε τον προϋπολογισμό εις βάρος του καιρού με αποτέλεσμα τον τεράστιο εκνευρισμό μου, διότι όπως καταλαβαίνετε, δεν είχαμε άλλο μέσο να ενημερωθούμε για την μεσοπρόθεσμη εξέλιξη του καιρού και μάλιστα εν όψει Χριστουγέννων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή