Βαθμιαία εξασθένηση των βοριάδων και μικρή άνοδος των μέγιστων τιμών της θερμοκρασίας


Η χώρα εξακολουθεί να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην περιοχή της Κύπρου, με αποτέλεσμα τη διατήρηση των ΒΑ ανέμων, αλλά με μικρότερη ένταση. Ένα βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται βορειοανατολικά. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), ο καιρός στη χώρα θα είναι βελτιωμένος, αν εξαιρέσουμε τη ΒΔ Ελλάδα, όπου το βράδυ θα βρέξει τοπικά. Κατά τα άλλα, στα ηπειρωτικά και κυρίως στα βόρεια οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας θα είναι χαμηλές. Το Σάββατο (7/12), τοπικές βροχές μικρής διάρκειας αναμένονται στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα καθώς και στα νησιά του Β-ΒΑ Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ έως ΝΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Κυριακή (8/12) πρόσκαιρες βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Α. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι βαθμιαία θα γίνουν παντού ΒΔ με ένταση 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 19 βαθμούς. Τη Δευτέρα (9/12), τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Δ. Ελλάδα και ίσως αργότερα στη Θράκη και τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, την Τρίτη (10/12), ίσως έχουμε αξιόλογη μεταβολή του καιρού στη χώρα με βασικά χαρακτηριστικά τις έντονες βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια και τους ενισχυμένους ανέμους.

Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6-12-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές από τις βραδινές ώρες στη Δ. Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 13 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές από τις απογευματινές - βραδινές ώρες στα ΒΔ. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 17 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.

Ν. Θεσσαλονίκης:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι A-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς.


14 σχόλια:

  1. H Πέμπτη ήταν ακόμα μία χειμωνιάτικη μέρα, με τα νερά να είναι πιο ζεστά στον πυθμένα από ό,τι στην επιφάνεια. Με ελάχιστο ήλιο, πολλή συννεφιά και ψυχρό βοριά. Κρύωσα γιατί έμεινα παραπάνω και στα κρυστάλλινα νερά, προσπαθώντας να διακρίνω τα άτυχα πλάσματα - ένας μικρός ροφός σίγουρα - στην ψαροβελόνα ενός ψαροτουφεκά. Τι να πουν, βέβαια, και στις Φιλιππίνες, όπου βίωσαν τον 20ο τυφώνα για φέτος, ονόματι Kammuri, με τραγικό απολογισμό 10 νεκρούς, χιλιάδες εκτοπισμένους και εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων, όπως μεταδίδει το Reuters.

    Θα γίνουν αλλαγές και στο πρόγραμμα των Αγώνων Νοτιοανατολικής Ασίας, που θα ολοκληρωθούν στις 11 Δεκεμβρίου στη νησιωτική χώρα. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Bicol στις κεντρικές Φιλιππίνες και άλλοι πέντε νότια της πρωτεύουσας Μανίλα. Συνολικά 345 χιλιάδες άνθρωποι μένουν σε προσωρινά καταφύγια, καθώς έχουν πέσει δέντρα σε σπίτια και έχουν ξηλωθεί στέγες. Οι ταχύτητες των ανέμων του τυφώνα Kammuri έχουν πλέον εξασθενήσει στα 100 χιλιόμετρα την ώρα, με ριπές 125 χιλιομέτρων, καθώς κατευθύνεται προς τη Νότια Θάλασσα της Κίνας και θα έχει φύγει μέχρι το βράδυ από τις Φιλιππίνες, που είναι ένα αρχιπέλαγος 7.000 νησιών και πλήττονται από 20 περίπου τυφώνες τον χρόνο.
    https://www.reuters.com/article/us-asia-storm-philippines/death-toll-in-philippine-typhoon-rises-to-10-as-storm-moves-off-idUSKBN1Y809V?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπομονή....η άνοιξη θα έρθει σαν να μην πέρασε μια μέρα. Καλησπέρα στον κύριο ζιακόπουλο και σε λοιπούς φίλους. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τα λέμε αυτά εδώ μέσα.απαγορευονται.
      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
  3. Αν εξαιρέσουμε τις φωτοβολίδες των 12 ωρών,ο χειμώνας αγνοείται ακόμα κάπου στην Βαϊκάλη.
    Ιωάννου Σταύρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία τέτοια φωτοβολίδα για την κεντρική κ κυρίως τη βόρεια χώρα μόνο,θα έρθει κ στις 11 του μήνα κ μετά εκ νέου νοτιάς κ μαλακός καιρός.

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα και από μένα! Πιστεύω πως είναι φυσιολογικότατος ο καιρός που διανύουμε, ας μην είμαστε υπερβολικοί...Ο χειμώνας μόλις ξεκίνησε.
    Φιλικά.
    Δημήτρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δάσκαλε να χαίρεσαι την κόρη σου.
    Το μήλο κάτω από την μηλιά έπεσε.
    Να την χαίρεσαι.
    Χρόνια Πολλά σε όλους
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά κ καλά στον Νίκο τον Παππά αλλά κ σε όλους τους Νικολάδες κ τις Νικολέτες.
    Δάσκαλε να χαίρεσαι κ την κόρη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τρίτη ημέρα που είχαμε μονοψήφιο νούμερο όλη μέρα και μάλιστα μέχρι εχθές αργά το βράδυ δεν σταμάτησε να ψιχαλίζει ποτε ποτε και στα ορεινά γούνας Ελικώνα έως σχεδόν τα ξημερώματα.
    Η συννεφιά δεν έφυγε όλη μέρα ούτε καν στο Σχηματάρι και σε κάποιο άνοιγμα, φάνηκε και η Διρφη,η οποία είχε αρκετό χιόνι.
    Η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον για αρκετές περιοχές της χώρας και μάλιστα φαίνεται να κορυφώνεται μέσα στις γιορτές όπου ενδέχεται να έχουμε και κάποιες εκπλήξεις.
    Κ.Ζιακοπουλε,χρόνια πολλά για την Νικολέτα και να τους χαίρεστε όλους.
    Επίσης χρόνια πολλά στον Νίκο τον Παπα και σε όλους-ες τους εορτάζοντες-σουζες.
    Καλό βράδυ σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις ευχές σας. Εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου χρόνια πολλά και καλά σε όσους γιορτάζουν σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια πολλά Νίκο Παππα να εισαι καλα και να μας γράφεις τα καιρικά νεα απο τα Τρίκαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστώ πολύ, υγεία εύχομαι, ψυχικής συμπεριλαμβανομένης, ας μην την ξεχνάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια πολλά Νίκο πάντα με υγεία!
    Ο Χειμώνας καλά τα πάει...οταν θυμόμαστε κάποιους παλιούς Χειμώνες και συνθήκες τότε λέμε δεν πάει καλά...
    Γιώργος Νομή Τρικάλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ Γιώργο, να είσαι καλά, να χαίρεσαι τις εποχές με τα χρώματα, τους ήχους και τις μυρωδιές τους. λιγότερη φανταχτερή η ζωή στο χωριό, αλλά το προνόμιο να ξυπνάς δίπλα από μια ανθισμένη κερασιά ή μια χιονισμένη αυλή δεν (πολυ)υπάρχει στις πόλεις.
      καλές γιορτές σε Όλους.

      Διαγραφή