Καλώς ήρθες χειμώνα!


Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από τη Ν. Ρωσία ως τη Β. Ελλάδα κινείται Α-ΝΑ. Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη), το μέτωπο αυτό θα επηρεάσει σταδιακά όλη τη χώρα με συνέπεια στις περισσότερες περιοχές της η εικόνα του καιρού να γίνει χειμωνιάτικη. Πέρα από τις βροχές και τις χιονοπτώσεις (ορεινά- βόρεια ημιορεινά), οι οποίες δεν θα κρατήσουν πολύ, θα επικρατήσουν ισχυροί Β-ΒΑ άνεμοι εντάσεως ως τα 8 μποφόρ (Αιγαίο - Θάλασσα Κυθήρων) και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Την Πέμπτη (5/12), τοπικές βροχές μικρής διάρκειας είναι πιθανό να σημειωθούν στο Β. Ιόνιο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ και το κρύο θα είναι αισθητό κυρίως τη νύχτα και το πρωί. Την Παρασκευή (6/12), μόνο μετά το μεσημέρι στη Δ-ΒΔ Ελλάδα είναι πιθανό να βρέξει τοπικά. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σε όλη τη χώρα και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4-12-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου. Βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 10 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Βαθμιαία βελτίωση από τα ΒΔ. Άνεμοι Α-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Άνεμοι ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από βορρά προς νότο. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές κατά κανόνα ασθενείς. Λίγα χιόνια στην Πάρνηθα. Άνεμοι ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς.

Ν. Θεσσαλονίκης:
Βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Βελτίωση από το μεσημέρι. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 10 βαθμούς.

36 σχόλια:

  1. Καλώς ήρθες χειμώνα και μετά τι; Θα πούμε μαύρα μάτια κάναμε μέχρι να σε δούμε; ή μήπως σαν τα χιόνια; Ελπίζω να κάνει αρμένικη βίζιτα την επόμενη φορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την Τρίτη, πάντως, τα θερμόμετρα στο ΚΤΕΛ και την Παλαιά Φώκαια έδειχναν 24 βαθμούς αμφότερα. Στα κρυστάλλινα νερά είδα και χταποδάκι και το έβγαλα για μερικές φωτό στις λιμνούλες που σχηματίζονται στα βραχάκια στη δαντελένια ακρογιαλιά. Μετά το άφησα να κάνει μόνο του τα λιγοστά βήματα που το χώριζαν από τη θάλασσα και την ελευθερία ξανά. Να δούμε τώρα πόσο ψυχρή θα είναι η εισβολή τελικά. Από τα συμφραζόμενα στην Αττική δεν βλέπω, πάντως, βροχή, ούτε και κύμα φυσικά με τον βοριά.

    Μιας και ο λόγος, όμως, για κύματα, το Παρίσι που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, θέλει το σέρφινγκ να φιλοξενηθεί στο νησί της Ταϊτής στον Ειρηνικό, όπως αναφέρει ο Guardian. Εναλλακτικές λύσεις είναι η Βρετάνη και το Μπίαριτζ στον Ατλαντικό Ωκεανό, στη βορειοδυτική και νοτιοδυτική Γαλλία αντίστοιχα. Το σέρφινγκ θα γίνει για πρώτη φορά ολυμπιακό άθλημα το 2020 στο Τόκιο. Η γαλλική οργανωτική επιτροπή θέλει επίσης να διεξαχθούν οι αγώνες σέρφινγκ στην Ταϊτή. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Thomas Bach θεωρεί ότι είναι καλύτερα τα αγωνίσματα να γίνονται κοντά στην πόλη που φιλοξενεί τους αγώνες.

    Δηλαδή, κοντά στο Παρίσι που απέχει 23 ώρες με το αεροπλάνο από την Ταϊτή, το μεγαλύτερο νησί της Γαλλικής Πολυνησίας, που έχει 200 χιλιάδες κατοίκους και διαθέτει τον ύφαλο Teahupo με μερικά από τα πιο εντυπωσιακά κύματα στον κόσμο, ενώ έχουν καταγραφεί πέντε θάνατοι σχετικοί με το σέρφινγκ τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Εκτός από το σέρφινγκ, ολυμπιακά αγωνίσματα έγιναν το μπρέικντανς, το σκέιτμπορντ και η αναρρίχηση σε πίστα.
    https://www.theguardian.com/sport/2019/dec/02/paris-host-olympic-surfing-contest-tahiti-island-2024

    Να προσθέσω και ότι ο χειμώνας είναι η αγαπημένη εποχή και των σέρφερ, επειδή η θάλασσα έχει πιο συχνά κύμα και οι άνεμοι είναι πιο ισχυροί γενικά.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαγγέλη Σπανέ, επειδή και τις προάλλες, που ανέφερες τη θερμοκρασία που έγραφε το θερμόμετρο στην Π. Φώκαια, μου έκανε εντύπωση η διαφορά προς τα πάνω σε σχέση με αυτό που φάνταζε ως λογικό, κοίταξα τις μέγιστες που κατέγραψαν οι σταθμοί του meteo στην περιοχή σήμερα: 18,4 στην Ανάβυσσο και 19,4 στο Σούνιο. Μάλλον τα θερμόμετρα στα οποία αναφέρεσαι είναι λάθος τοποθετημένα.

      Κατά τα άλλα, ελπίζω κι εγώ σε αρμένικη βίζιτα του χειμώνα αλλά χλωμό το βλέπω προς το παρόν, Βαγγέλη Κ.

      Άντε πάντως, καλό χειμώνα να έχουμε, μιας και κάποια απειροελάχιστα ψήγματά του νιώσαμε από χθες.

      Χρήστος Κομπορόζος

      Διαγραφή
  3. Καλώς ήρθες χειμώνα για να μας... ξανά φύγεις φοβάμαι θα πούμε κύριε Ζιακοπουλε... Γιατί φθάσαμε 1 Δεκεμβρίου για να καταλάβουμε ότι πάμε προς το χειμώνα και μέχρι να το καταλάβουμε, πάλι θα τον χάσουμε!
    Είμαι φύλακας ασφαλείας,η φύλαξη μου είναι στον Άλιμο και περιττό να σας πω ότι τα κουπόνια ακόμη τσιμπάνε σαν να είναι... καλοκαίρι!
    Φοβάμαι για ένα χειμώνα με ελάχιστες ψυχρές εισβολές και αυτές... express!!!
    Όμως ο ειδικός είστε εσείς που σας εκτιμαμε και σας παρακολουθώ προσωπικά από μικρό παιδάκι που λέγατε τον καιρό στην ΕΡΤ μέχρι τώρα που έφτασα τα 40... Ξέρω όπως όλοι εδώ μέσα πιστεύω ότι είστε η πιο αξιόπιστη μετεωρολογική πηγή πληροφοριών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορεί να μείνει τώρα πολύ, αλλά θα ξανάρθει, δεν μπορεί παρά μια μέρα να ξανάρθει...

      Διαγραφή
    2. – αλλιώς θα προσπεράσει!… η τελευταία φράση στο ποίημα ΑΓΑΠΗ του Ουράνη @(https://tetragwno.gr/plus/san-simera/san-simera-kostas-ouranis)

      Διαγραφή
  4. Θα μας τα πει αναλυτικά ο Φώτης. Προς το παρόν, εγώ εύχομαι (στέλνω και ευχετήρια κάρτα – στο τέλος) σε όλους τους Έλληνες, Βαλκάνιους και κεντροευρωπαίους φίλους … Καλά Πασχούγεννα !!


    ΥΓ 1: Από μαζοχισμό θα γράψω εκατό φορές στον πίνακα:
    «Έχουμε όμως νοτιάδες και βροχές»
    «Έχουμε όμως νοτιάδες και βροχές»
    «Έχουμε όμως νοτιάδες και βροχές»……………….
    ……………………………………………………….

    ΥΓ 2: Μια ΑΣΘ μας σώζει (;)

    ΥΓ 3: Φαίνεται πως ήρθε η ώρα για την καθιερωμένη, άνευ αποδοχών, άδειά μου από το μπλογκ.


    https://ies-ows.jrc.ec.europa.eu/MonthlyForecast/MonthlyAnomalies_T2m_20191202_w4.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα βρε Γιώργο μην απογοητεύεσαι!
      Καταρχάς τώρα μπήκε ο Δεκέμβρης άρα χοντρικά ο χειμώνας κι έχουμε μπροστά δύο μήνες γεμάτους και τον κουτσοφλέβαρο. Επίσης σε μας τους βόρειους το κρύο θα μείνει δεν θα έχουμε θερμοκρασίες τύπου 15-18 βαθμούς αλλά μάλλον οι 10 θα ναι το ταβάνι μας. Στην Αθήνα εντάξει δεν θα ζήσετε τόσα κρύα αλλά αυτό είναι το σύνηθες. καλό χειμώνα !
      Δάσκαλε τι ποιητικά που τα λες
      Κωνσταντίνος από Θεσσαλονίκη

      Διαγραφή
    2. Εάν δεν είναι ολισθηρή η επιθυμία, προς τι να έρθεί; (Κική Δημουλά)

      Διαγραφή
    3. Πέρυσι, οφείλω να ομολογήσω ότι η απουσία σου αποδείχθηκε γουρλίδικη. Δεν ξέρω αν το κάνεις για να ξορκίσεις το κακό του φετινού χειμώνα. Οφείλω επίσης, να πω ότι θαύμασα την αυτοσυγκράτησή σου που σε περίοδο οργασμού, θα έλεγα, από πλευράς φαινομένων εσύ ήσουν βράχος. Πάντως, η απουσία σου από το μπλογκ θα είναι οπωσδήποτε δυσαναπλήρωτη.

      Διαγραφή
    4. Βαγγέλη, ευχαριστώ θερμά για την κατακλείδα του σχολίου σου! Όντως, έπρεπε τελικά να λείψω εγώ πέρυσι για να χιονίσει στην Αθήνα (έντονα, σε κάποιες περιοχές - για να μην σε δυσαρεστήσω πάλι). Όπως καταλαβαίνεις, αρχίζουμε πάλι με τα μάγια και τα ξόρκια! Από την άλλη, όταν δεν υπάρχει καιρικό ενδιαφέρον, εγώ ξεσκίζομαι στη μετεωρολογική μελέτη. Όπως το καλοκαίρι, που δεν υπάρχει καιρός και έχω και πολύ διαθέσιμο χρόνο. Μέχρι και στην παραλία πέφτει διάβασμα (ανάμεσα στις βουτιές)!. Στην παραλία είναι που έχω μελετήσει τα δυσκολότερα κομμάτια της δυναμικής μετεωρολογίας (μιλάμε για μεγάλο ψώνιο!). Αν παραμείνω στο μπλογκ εν μέσω καιρικής απραξίας, το σίγουρο είναι ότι θα σας φλομώσω στη θεωρία! Πράγμα που για κάποιους λίγους φίλους μπορεί να είναι ενδιαφέρον, για τους περισσότερους όμως πολύ αμφιβάλλω.

      Διαγραφή
    5. Γιώργο δε χρειάζετε να αποχωρήσεις πάλι από το μπλογκ για γούρι.
      Ότι είναι να συμβεί θα συμβεί πιστεύω.
      Επίσης για τις βροχές του νοτιά έχεις δίκιο ότι πια δε μας χρειάζονται αλλά στο φόβο ενός Δεκέμβρη με ξεροβόρι κ συνεχή αντικυκλώνα το θεωρώ προτιμότερο.
      Στα του καιρού τώρα ενδιαφέρον παρουσιάζει αυτός καθώς παρατηρώ ότι χιονίζει τώρα τα μεσάνυχτα σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας αλλά κ σε χαμηλά υψόμετρα της υπόλοιπης ΒΑ χώρας.Οι υπόλοιποι πιο κάτω θα βολευτούμε στα μεγαλύτερα υψόμετρα(π.χ Μέτσοβο κ Καρπενήσι)
      Σας δίνω το λινκ από το Ευρωπαϊκό για να δείτε την εκτίμησή τους έως τα τέλη του μήνα ανά βδομάδα.

      https://effis.jrc.ec.europa.eu/applications/monthly-forecast/

      Περιληπτικά οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε όλη τη διάρκεια του μήνα σε συνδυασμό νοτιάδων κ βροχών που θα είναι πιο πολλές στα δυτικά αλλά όχι κάτι σπουδαίο κ πάλι για την εποχή.
      Ουσιαστικά δλδ μας πάει "κουβά" κ αυτόν το μήνα όχι μόνο τη χώρα μας αλλά κ ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη!
      Σε αυτό το σημείο όμως έχω να επισημάνω τις εξής ενστάσεις.
      1ον το συγκεκριμένο μεσοπρόθεσμο μετά τις δύο εβδομάδες τον τελευταίο καιρό τα πηγαίνει πολύ άσχημα στις εκτιμήσεις τού(1ο θετικό στοιχείο).
      2ον τα μοντέλα γενικώς δε μπορούν να διαβάσουν μια απότομη ΑΣΘ που πολύ πιθανό να συμβεί τούτο τον μήνα.
      3ον Έκατσα κ κοίταξα όλες τις τελευταίες ανανεώσεις των μοντέλων αλλά κ τα ensembles από ευρωπαίο κ αμερικάνο.
      Αυτό που παρατήρησα είναι ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη καθόλου το τι τύπου καιρός θα επικρατήσει μετά τις 15 του μήνα(αυξομειούμενες γραμμές)όπως κ κάποια μοντέλα(π.χ. gfs) θέλουν το ψύχος να παραμένει ενεργό όλο το μήνα στα βορειότερα γεωγραφικά πλάτη κ να κινείτε ποτέ νοτιοδυτικά κ ποτέ νοτιοανατολικά επηρεάζοντας έστω κ ξυστά μέρος της χώρας μας.
      Έτσι λοιπόν το κακό σενάριο που δείχνει στο άμεσο μέλλον το μεσοπρόθεσμο ευρωπαϊκό το θεωρώ πολύ δύσκολο να επαληθευτεί.
      Το μόνο αρνητικό που βλέπω είναι ότι τουλάχιστον έως τις 15 του μήνα τα ανατολικά ηπειρωτικά δε θα πάρουν ούτε καν καλά νερά κ οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά υψηλές(πιθανόν μεταξύ 11 κ 12 του μήνα όμως να ξανά πέσει κ εκεί η θερμοκρασία πρόσκαιρα)σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα κ κυρίως για τα δυτικά όπου αυτή η δυτική κυκλοφορία θα συνεχίσει να δίνει άστατο κ μουντό καιρό κ πιθανόν κατά περιόδους χιόνια στα ορεινά.
      Το μετά λοιπόν,ελπίζω κ το εύχομαι διαφορετικό.
      Καλή νύχτα σε όλους από την βροχερή κ πάλι Αιτωλοακαρνανία.

      Διαγραφή
    6. Εννοείται Φώτη πως ΔΕΝ έφυγα για γούρι πέρυσι! Δεν κάνουμε αυτά που κοροϊδεύουμε, πλάκα όμως κάνουμε. Για ένα καλό προσωπικό restart έφυγα. Η ΑΣΘ δυστυχώς, όπως δείχνουν τα διαγνωστικά στοιχεία (τα προγνωστικά είναι, όπως και εσύ γράφεις, άλλη υπόθεση), είναι για την ώρα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Άλλωστε, οι μείζονες σταροσφαιρικές θερμάνσεις συμβαίνουν, σύμφωνα με τη θεωρία, κυρίως Γενάρη και Φλεβάρη. Κλείνω απαντώντας στο σχόλιο ενός ανώνυμου φίλου: Δεν είμαστε στον Καναδά, προφανώς!! Άλλο αυτό και άλλο ένας Δεκέμβρης (δε μιλάω, όπως βλέπεις, για τον υπόλοιπο χειμώνα) καιρικά ξενέρωτος, ακόμα και για τα ελληνικά κλιματικά δεδομένα. Άλλο το να μην έχεις χιόνια στην Καλλιθέα (λογικότατο!) και άλλο να απειλείσαι με ...βραζιλιάνικα Χριστούγεννα. Μακάρι οι "ενστάσεις" του Φώτη να αποδειχτούν σωστότερες από τη δική μου γκρίνια!

      Διαγραφή
    7. Φίλε Γιώργο Λαμέρα,

      αποτελεί παλλαϊκό αίτημα να παραμείνεις εσύ και η χιονο-τρέλα σου στο site και να μην αποχωρήσεις στα πλαίσια των γουριών. Αν είναι να έρθει (το ποθούμενο) θε νά'ρθει, αλλιώς θα προσπεράσει. Άλλωστε, τι είχαμε τι χάσαμε.

      Καλημέρα σε όλη την μετεωπαρέα από τη μουντή και με πολύ ελαφρια βροχή (όσο πατάει η γάτα) Καλλιθέα,
      Χρήστος Κομπορόζος

      Διαγραφή
    8. Και για βλέπουμε και τα χειρότερα καιρικά νέα από τα δικά μας (που δείχνουν για μία ακόμα φορά την αμείλικτη κλιματική αλλαγή), δείτε και αυτό: https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/photos/a.1436771799895567/2425369311035806/

      Χρήστος Κομπορόζος

      Διαγραφή
    9. Δεν συνεπάγεται πως ασθ ίσον χιόνια στην Ελλάδα!
      Είδαμε και προπέρύσι τι έκανε στα τέλη Φλεβάρη.
      Επιπλέον έχει γούστο να πλακώσει χιονιας μέσα στις γιορτές εκεί που δεν το περιμένουμε με τίποτα.
      Οπότε τα πασχούγεννα θα πάνε απο'κει που ήρθαν.
      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
    10. Αυτό με την Ισλανδία Χρήστο, βραχυπρόθεσμα μπορεί να είναι καλό για την προοπτική ψυχρών εισβολών στα δικά μας γεωγραφικά πλάτη. Μακροπρόθεσμα βέβαια, από τη σκοπιά της αλλαγής του κλίματος, είναι μιά ακόμα ένδειξη της επερχόμενης καταστροφής.

      Διαγραφή
    11. Και γιατί να μη πλακώσει?
      Όλα μπορούν να γίνουν έως τότε.
      Όσο για την ΑΣΘ εννοείτε πώς δε σημαίνει ότι η περιοχή μας θα έχει χιόνια.
      Μπορεί εμείς να βρισκόμαστε στο θερμό τομέα με βροχές κ νοτιάδες.

      Διαγραφή
    12. Ή μπορεί, Φώτη, να είναι και "σκέτοι" νοτιάδες, χωρίς βροχές. Με έναν υποτροπικό αντικυκλώνα μπαστακωμένο στην βόρεια Αφρική, Δεκέμβρη μήνα. Και με την Κρήτη να χτυπάει λίβες και 30άρια. Τα έχουμε δει και αυτά. Και χωρίς ΑΣΘ.

      Διαγραφή
  5. Για μια ελπίδα ζούμε όλοι! Πάντως αύριο θα μυρίσει χειμώνας,καλό βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Σύμφωνα με τα ιστορικό κλιματικό αρχείο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο Νοέμβριος του 2019 ήταν (μαζί με το Νοέμβριο του 2010) ο θερμότερος Νοέμβριος που έχει καταγραφεί από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα στην Αθήνα, ως προς τη μέση θερμοκρασία (μέση τιμή 24-ωρου) η οποία ήταν 17.9o C."



    https://www.facebook.com/athensobservatory/posts/2605733699522100?__xts__[0]=68.ARBr07KVT1Mo282igRTP2duot2UQDtLf7iq_Tt9ZFFiMcmV4VQPXMGJDI-S2MfxpZbCckgDlphE99lRaA3DAPrwgCGPjNcJusoMOkydFnfxiiJPWcIipzyidQMER0UmBJwUHZIqeuJrfPQNnwyTskYuwrZ0ce5nxlaXXsw5_JzSa_JDIgl0AWebuv_5wiWZjkP6IQg5T7OGhz1AWgHAO8A1xcGbsOwtCNp-mOyJn_V1N3YAgs2_bSJuGfe8dxks0XIntJk9mdxNp9MZI8Re_f-AIx1rITOp8zUAuhE-_VTawTFTDQ7KYRIp3yVTrlnBrT-yqRtXJGEQxVb6M615hmRwcbNn1a4SrMT5FqTQyg50Gp_oAeyfIPvDkEQWSGdTd2jq1ixTvvHUMuMWgqqJCjHVixcU2uV-N4UzFhuhf6vX7j7CS8KPJSAAeEm7Rw_qdmxqaVKes-ayF7-RKHk_ay1vXI18qThikn8_p4RkN1Qx0yzkz2W-yE_Qx&__tn__=C-R

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη Γιώργο ήταν: 2010 - 17,1 β., ενώ 2019 - 16,9 β.

      Διαγραφή
  7. Αυτοι που ζητανε βαρυχειμωνιες απο αρχες Δεκεμβριου μαλλον νομιζουν οτι ζουνε στο Καναδα δεν εξηγειται αλλιως! Επισης οσοι κανουν μακροπροθεσμες προγνωσεις για το αν θα παγωσει ο τοπος το επομενο διμηνο η αν θα καιγεται ειναι σαν να θελοθν να πετυχουν τα νουμερα του τζοκερ των μεθεπομενων κληρωσεων! Εδω ολοκληροι επιστημονες με τοσα μεσα κ δεν μπορουν να προβλεψουν με σιγουρια τον καιρο των επομενων 2 ημερων!Κλησπερα δασκαλε παντα μετρημενος κ κ οσο γινεται πιο ακριβης!Οπως πρεπει να ειναι ο σωστος μετεωρολογος!Οι υπολοιποι χιονοφιλοι υπομονη κ ας χαρουμε την περιοδο π ερχεται π ειναι το λεγομενο σουξε της λαμπας οπως εχει πει κ ο κ.Ζιακοπουλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πάει έτσι ο χειμώνας μέχρι τα Χριστούγεννα θα βρουν σίγουρα παπά να τον θάψουν.στάνταρ πράγματα.
      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε φίλε μη συγχέεις την επίσημη πρόγνωση δύο ημερών με τις μακροπρόθεσμες που είναι απλά γενικές εκτιμήσεις για το τι κυκλοφορία θα επικρατήσει πάνω από τη χώρα μας.
      Μετά την μία εβδομάδα λέμε συνέχεια ότι το ποσοστό αποτυχίας μπορεί να είναι μεγάλο.
      Παρ'όλα αυτά αν παρακολουθείς τα σχόλια του μπλογκ προκαλώ να κάνεις αναδρομή κ να δεις από πέρσι το φθινόπωρο έως κ τώρα αν όλες οι μακροπρόθεσμες που έχουμε κάνει βασισμένες σε κλιματικά μοντέλα,στατιστική αλλά κ προσωπικής εμπειρίας του καθενός έχουν πέσει μέσα η έξω κ μετά νομίζω ότι θα αλλάξεις γνώμη.
      Είπαμε κ το ξανά λέμε ότι οι μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις δίνουν απλά μια τάση κ αυτή η τάση τα πάει πολύ καλά από πέρσι που την ανεβάζουμε συχνά πυκνά ανά μήνα.
      Μήπως λέγαμε κάτι άλλο για τη μέχρι τώρα εξέλιξη του καιρού?
      Γιατί λοιπόν να μη προσπαθούμε να κάνουμε επιτυχημένες προσπάθειες.

      Διαγραφή
  8. Μην απογοητευομαστε παιδιά μόλις ξεκίνησε ο χειμώνας έχουμε δρόμο μπροστά θα υπάρχουν κ ευχάριστες εκπληξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει δρόμος μπροστά αλλά άμα θες ντε και κάλα εδώ και τώρα χιόνια είναι πρόβλημα.
      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα σας, από την Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης (150 μ.) και υψηλότερα χιονίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μάλλον η πιο αξιόλογη υετικά κακοκαιρία του φετινού φθινοπώρου για τη Θεσσαλονίκη, ξεπέρασε και τον Γηρυόνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι ποιό υψόμετρο κατέβηκαν τα χιόνια στην θεσσ/νίκη?
      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
    2. λάθος!τώρα το'δα.
      Λόγω βιασύνης παρέλειψα να κοιτάξω το προηγούμενο σχόλιο.
      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα σας από τη βροχερή Πολύδροσο. Η βόλτα στο χιονοδρομικό Παρνασσού, απέδωσε!! Χιόνι στρωμένο απ τα 1300 περίπου (2-3 εκ.), αλλά...μέχρι τα όρια του χιονοδρομικού, όπου ψιλοχιόνιζε με -1, χωρίς καθόλου χιονόστρωση!! Αυτά κατά τις 10 το πρωί.. Καλή συνέχεια σε όλους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όπως είπε κ ο φίλος όταν προδικαζουμε τον κερό για μετά απο 10 20 μερες εναι σαν να θέλουμε να βρούμε τους αριθμούς του Τζόκερ, εδώ είναι ο Δάσκαλος να μας ενημερώνει βήμα βημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εδω στην Ηπειρο κυριε Ζιακοπουλε εχουμε 17αρια.Τα Γιαννενα εχουν 11 βαθμους.Πουθενα δε χιονισε τη νυχτα στα ορεινα οπως ισως φαινοταν στην αρχη!Κλασσικος βακοκαιρος δηλαδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τίποτα δεν αποκλείεται μέσα στις γιορτές, ίσα ίσα που έχει πολλές πιθανότητες να κάνει καλό "πανηγύρι".
    Δυτική και Κεντρική κεντρική Βοιωτία παίρνουν ξανά την μερίδα του λέοντος στον υετο,στα ανατολικά και νότια τμήματα ελάχιστα πράγματα.
    Φυσικά αυτό εξηγείται απο τους ΒΔ ανέμους.
    Ή ατμόσφαιρα είναι ιδανική,κλασικά χειμωνιάτικη το ίδιο καιη θερμοκρασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή