Χρόνια Πολλά, φίλοι μου!

Καλοκαιρινές εικόνες από την Κίσαμο Χανίων, του Σπύρου Μπαλαδήμα 

 

20 σχόλια:

  1. Χρόνια καλά χωρίς ακρότητες και του χρόνου στο μέτρο.
    Δάσκαλε να χαίρεσαι όλους όσους αγαπάς.
    Χρόνια πολλά σε οσους-ες γιορτάζουν σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά κύριε Ζιακοπουλε σε εσάς κ σε όλους τούς φίλους,η Παναγία βοήθεια μας! Καλημέρα Κόρινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα, χρόνια πολλά σε όλους τους φίλους του μπλογκ και ιδιαίτερα στους εορτάζοντες!
    Από τις ανατολικές ακτές τις Εύβοιας, όπου η θάλασσα είναι, φουρτουνιασμένη λόγω των ισχυρών ανέμων, βρώμικη από τα αποκαΐδια, με πολλές, για πρώτη φορά, σαλούφες λόγω πλαγκτόν και με θερμοκρασία που δεν θυμάμαι ξανά στο Αιγαίο, για περισσότερα από 30 χρόνια που το επισκέπτομαι. Βοήθα Παναγιά και μη χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα.Χρόνια πολλά δάσκαλε,χρόνια πολλά φίλοι,εορτάζοντες και μη.Στην Παναγία αποδίδονται πάρα πολλά προσωνύμια.Την πληρέστερη καταγραφή έχει κάνει σε βιβλίο του υπό τον τίτλο "Θεομητορικά Προσωνύμια" ο προηγούμενος Μητροπολίτης Κορίνθου Παντελεήμων Καρανικόλας.Πόσα λέτε? 23.564!!.
    Ως διαθέτοντες προσηνεμία ,κάτι παίρνουμε και μεις,στη Δυτική Κορινθία, τις τελευταίες μέρες από το ακριβοθώρητο φέτος μελτεμάκι.-------------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα, χρόνια πολλά σε όλους και να έχετε υγεία, να είσαστε γέροι και δυνατοί! Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Φραγκίσκο και χρόνια πολλά.Μου φαίνεται τελικά ότι ανάμεσα σε εκείνα ,τα οποία χρειάζεται να προσέχει κανείς ιδιαίτερα πού τα βάζει,ανήκει και ο τόνος!.-------Π.Α.

      Διαγραφή
  6. Χρονια πολλα και καλα, υγεια σε ολους

    The Sailor.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια πολλά δασκάλε και σε όλους τους φίλους από την εορταζουσα Ιστορική
    Ιερά Μονή Άνω Ξένιας ώπου έχει εδώ στην Όθρυ την τιμητική σήμερα.Χρηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια πολλά! Υγεία και ευημερία για όλο τον κόσμο! Ευχές στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια πολλά και καλά σε όλους. Πολύ ωραίες - όπως πάντα - και οι φωτογραφίες του κ. Μπαλαδήμα. Στην τρίτη, κάτω από το καμπαναριό, το (γαστερόποδο) κοχύλι που εικονίζεται, νομίζω ότι είναι μία μπουρού, το μεγαλύτερο των ελληνικών θαλασσών, μαζί με τη λαδένια.

    Αλλά μιας και ο λόγος για θάλασσα, ο Lewis Pugh θα κολυμπήσει 10 χιλιόμετρα σε παγωμένο φιόρδ της Γροιλανδίας για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την κλιματική αλλαγή και τη διάσωση των ωκεανών, όπως αναφέρει το Skynews. O 51χρονος υπεραθλητής θα ολοκληρώσει σε δύο βδομάδες το εγχείρημα του σε αυτό το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, ενώ ο συγκεκριμένος παγετώνας μετακινείται 30 μέτρα τη μέρα και κάθε χρόνο χάνει 30 κυβικά χιλιόμετρα πάγου, που καταλήγουν στη θάλασσα.

    Ο Pugh προπονείται αυτό το διάστημα στην Ισλανδία και λίγες μέρες πριν τις 25 Αυγούστου, οπότε και θα αρχίσει το "πιο παγωμένο κολύμπι του κόσμου", θα μεταβεί στη Γροιλανδία, όπου η θερμοκρασία του νερού δεν ξεπερνάει το 0 και η πραγματική αίσθηση είναι ακόμα ψυχρότερη. Ο ίδιος ζητάει να κηρυχθεί προστατευόμενο το 30% των ωκεανών ως το 2030 κι ενώ υπάρχουν προειδοποιήσεις για καύσωνες, πλημμύρες και ξηρασίες που θα πλήττουν όλο και πιο συχνά μέρη της γης τα επόμενα 20 χρόνια.

    Μόνο η παγοκάλυψη της Γροιλανδίας αν λιώσει, η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει 7 μέτρα και θα απειληθούν 1 δισ. άνθρωποι που ζουν σε 10 μέτρα υψόμετρο. Αλλά ακόμα και 1 μέτρο να ανέβει η στάθμη της θάλασσας, θα κινδυνεύσουν πόλεις, όπως το Λονδίνο, το Τόκιο και ο η Νέα Υόρκη. Το 2018 ο Pugh είχε κολυμπήσει από τη μία ως την άλλη άκρη της νότιας ακτογραμμής της Αγγλίας σε 50 μέρες, ενώ έχει βουτήξει στην Αρκτική, την Ανταρκτική και έχει κάνει κωπηλασία σε μεγάλο υψόμετρο στο Έβερεστ. Άξιος!
    https://news.sky.com/story/climate-change-lewis-pugh-to-tackle-coldest-swim-on-earth-to-highlight-the-dangers-of-melting-glaciers-12377981
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια πολλά κύριε Ζιακοπουλε.Χρονια πολλά σε όλους.Η Παναγία να είναι βοηθός σε όλο τον κόσμο.
    ΔΗΜΉΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια πολλά σε όλους τούς φίλους τού μπλογκ,εορτάζοντες κ μη.
    Η Παναγιά να ναι πάντα δίπλα μας!
    Την καλησπέρα μου από την όμορφη, δροσερή κ χωρίς υγρασία επιτέλους Ναυπακτία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και από εμένα ένα Καλησπέρα και να μας προσέχει και να μας έχει καλά η Κυρά Δέσποινα, από το λιμάνι του Κάπρι που μόλις μπήκα να διαβάσω τι με περιμένει στην επιστροφή στα πάτρια εδάφη στο τέλος της εβδομάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρόνια πολλά δάσκαλε χρόνια πολλά σε όλους με υγεία ευτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και η Παναγία να μας προστατεύει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρόνια πολλά από τη γεμάτη τουρίστες (η κίνηση πια θυμιζει καλοκαίρι προ κορωνοιου), βραζουσα όμως δυστυχώς από κορωνοιο, Ρόδο του Αυγούστου 2021. Ευτυχώς έχει πολυ δροσιά και δουλευουμε τουλάχιστον ευχάριστα. Η Παναγία να μας φωτίζει γενικότερα από όλες τις απόψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιάννης απο Μυτιληνη15 Αυγούστου 2021 στις 9:02 μ.μ.

    Χρόνια πολλά δάσκαλε.. Χρόνια πολλά σε όλους απο την δροσερή Λέσβο και η Παναγιά μαζί μας!!! (Εχθες μετά απο μήνες εκλεισα το παράθυρο στο χωριό..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρόνια πολλά, κύριε Ζιακόπουλε. Μια φιλική διόρθωση: η περιοχή από την οποία προέρχονται οι όμορφες εικόνες είναι η Κίσαμος Χανίων, όχι ο Κίσαμος (θηλυκό, όχι αρσενικό).

    Παναγιώτης, Χανιά Κρήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή