Ο καιρός του επόμενου τριημέρου

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη, με τις υψηλές πιέσεις στα Β. Βαλκάνια και την κεντρική Μεσόγειο και τις χαμηλές πιέσεις στην περιοχή της Κύπρου, είναι ευνοϊκή για να επικρατήσουν στη χώρα μας άνεμοι του βόρειου τομέα με μέγιστη ένταση 6 μποφόρ (Ιόνιο). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), η θερμοκρασία θα φθάσει τους 34 βαθμούς και στις περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας, της Α. Θεσσαλίας, της Α. Στερεάς-Εύβοιας και του Β-ΒΔ Αιγαίου θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι ή και μεμονωμένες καταιγίδες. 


Την Τετάρτη (1/9), τοπικοί όμβροι και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Β-ΒΑ Ελλάδα, την Α. Θεσσαλία, την Εύβοια  και το Β. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και αργότερα κατά τόπους στα δυτικά και τα βόρεια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη Β-ΒΑ Ελλάδα. 

Την Πέμπτη (2/9), τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο Β-ΒΔ Αιγαίο και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο σε όλη τη χώρα.  

12 σχόλια:

  1. Δάσκαλε περιμένουμε πως και πως τις βροχές εδώ στην ανατολική Θεσσαλία τα πάντα βρίσκονται στα όρια τους αν μερικά δεν έχουν πάρει την κατιούσα.Οι ελιές έτοιμες να ρίξουν τα φύλλα τους . Βλέποντας τα τελευταία τρεξίματα των μοντέλων ευελπιστώ ότι αύριο κάτι θα πάρουμε από υετό.Τωρα για το μετέπειτα θεωρο ότι προς το ερχόμενο Σάββατο Κυριακο και μετά θα έχουμε κάποια ποιο γενικευμένη αστάθεια.χρηστος από την ζεστή για ακόμη μια μέρα Όθρυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά τη διάρκεια εξερεύνησης στη Γροιλανδία ανακαλύφθηκε κατά τύχη το βορειότερο νησί στον κόσμο, όπως μεταδίδει το BBC. Πρόκειται για ένα νησάκι στα ανοιχτά της Γροιλανδίας, η ύπαρξη του οποίου ήταν γνωστή από το 1978, αλλά μόλις τον περασμένο Ιούλιο έγινε γνωστό ότι η θέση του είναι 800 μέτρα βορειότερα από τα αρκτικά νησιά. Το νησάκι έχει μήκος 60 και πλάτος 30 μέτρα και είναι η πλησιέστερη στεριά στον Βόρειο Πόλο.

    Την ακριβή θέση του νησιού, που ονομάζεται Oodaak ανακάλυψαν Δανοί και Ελβετοί ερευνητές που ήθελαν να συλλέξουν δείγματα από το έδαφος του για να διαπιστώσουν αν νέα είδη ζωής μπορεί να υπάρχουν σε αυτό το ακραίο περιβάλλον. Όταν οι έξι συνολικά επιστήμονες έφτασαν με ελικόπτερο στο σημείο, που αρχικά νόμιζαν ότι βρισκόταν το Oodaak δεν μπορούσαν να το εντοπίσουν, επειδή οι χάρτες δεν είναι τόσο ακριβείς στη συγκεκριμένη περιοχή της γης. Άρχισαν να το ψάχνουν και μετά από λίγο προσγειώθηκαν σε ένα μέρος χωρίς βλάστηση με λάσπη και χαλίκι, περιτριγυρισμένο από πάγους.

    Μετά το πέρας της αποστολής συνειδητοποίησαν ότι κατά τύχη είχαν ανακαλύψει το βορειότερο μέρος στον κόσμο. Από επιστημονικής πλευράς δεν ήταν κάτι το τόσο σημαντικό, αλλά από την ανθρώπινη σκοπιά είχε πλάκα μερικοί τύποι με λασπωμένες μπότες να περπατούν στο πιο βόρειο σημείο της γης. Οι επιστήμονες θέλουν τώρα να αλλάξουν όνομα στο νησί και να το αποκαλούν Qeqertaq Avannarleq, που σημαίνει το βορειότερο νησί.
    https://www.bbc.com/news/world-europe-58362752
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Γνωρίζει κάποιος ποιά είναι αυτή η Βουτύρω Καρπενησίου που αναφέρεται στη σημερινή ΄λιστα με ελάχιστες θερμοκρασίες σε ανάρτηση του meteo (Ε.Α.Α.)?.-----------Π.Α.
    Υ.γ. Τα καιρικά πράγματα πέραν του τριημέρου φαίνεται ότι δεν έχουν ξεκαθαρίσει.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φίλε Πέτρο.
      Απο τα ωραιότερα μέρη η Βουτήρω Καρπενησίου βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Αγρινίου Καρπενησίου μέσω Προυσού περιουσία 13 χιλιόμετρα πριν φτάσουμε Καρπενήσι στα 700μ περίπου υψόμετρο.
      Κλειστή λεκάνη θα έλεγα της ηπειρωτικής χώρας όπου εννοούνται πολύ,οι θερμοκραιακές αναστροφές κ τα πρωινά τού καλοκαιριού είναι πάντα ψυχρά, κ τού χειμώνα παγωμένα!
      Αξίζουν οι διακοπές κ η επίσκεψή αυτού τού πανέμορφου μέρους στην καρδιά της φύσης.

      Διαγραφή
    2. Εγώ Φώτη έχω πάει και είναι πανέμορφα με την πανέμορφη εκκλησία της Αγίας Παρασκευής

      Διαγραφή
    3. *περίπου κ όχι περιουσία εννοείται.

      Χρήστο οπότε εσύ καταλαβαίνεις τι εννοώ.

      Διαγραφή
  4. Είναι μία περιοχή αρκετά έξω από την πόλη του Καρπενησίου. Και μάλιστα ο σταθμός είναι τοποθετημένος σε ξενώνα μέσα στο πουθενά. Τρέχα γύρευε δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ πολύ φίλε Φώτη για τις αναλυτικές πληροφορίες ,καθώς και τους άλλους φίλους.Με μπέρδεψε η γραφή "Βουτύρω" του meteo.Tελικά το τοπωνύμιο είναι Βούτυρο ή Βουτύρο ή Βουτύρου.Έχετε δίκιο όλοι σας,είναι πανέμορφο.Απορώ πώς μας ξέφυγε πριν από μερικά χρόνια κατά την επίσκεψή μας στο Καρπενήσι μέσω Προυσού.
    Εβδομη μέρα σήμερα με αρκετά δυνατό ΒΔ.Δροσιστικός μεν ,αλλά ακυρωτικός για τα όποια τελευταία "μπάνια του λαού".Ερήμωσαν οι παραλίες.--------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Πέτρο σωστή η παρατήρηση καθώς οι περισσότεροι την αναφέρουν βούτυρο στην περιοχή.
      Ο ΒΔυτικος άνεμος η μαΐστρος στον Κορινθιακό μπορεί να μην είναι κ ιδιαίτερα δροσερός αυτήν την εποχή, αλλά λόγω καναλισμού εύκολα φτάνει τα 6 μποφόρ στις παραλίες σας με αποτέλεσμα να δρα αποτρεπτικά για τούς λουόμενους.
      Την καλησπέρα μού από το πολύ δροσερό Αγρίνιο αυτές τις ημέρες κ αναμένοντας την νέα αλλαγή της Κυριακής....

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ καθηγητά κ. Π.Α. Το ορθό είναι Βούτυρο (το). Βουτύρου είναι η γενική του που χρησιμοποιείται ως τοπική Κοινότητα Βουτύρου. Έτσι παραφρασμένο και χάριν συντομίας έφτασε να αποκαλείται Βουτύρω ή Βουτύρου.
      - Πού πας;
      - Στ' Βουτύρω/ο ή στ' Βουτύρου.

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους και στον δάσκαλο μας. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή