Διήμερο αστάθειας και στη συνέχεια μελτέμι. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στα μέσα της εβδομάδας


Φωτ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου

Η χώρα εξακολουθεί να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με το θερμικό χαμηλό της Κύπρου, με αποτέλεσμα τη διατήρηση των βόρειων ανέμων με ένταση ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), η θερμοκρασία θα φθάσει τους 36 βαθμούς (Δ. Ελλάδα) και λόγω θερμικής αστάθειας το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. 


Το Σάββατο (21/8), ψυχρές αέριες μάζες που θα μεταφερθούν στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα πάνω από την περιοχή μας θα ενισχύσουν την αστάθεια με συνέπεια την εκδήλωση ισχυρών όμβρων και καταιγίδων στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά Β-ΒΔ 4 με 5 και αργότερα στο Ιόνιο 6 μποφόρ και στα ανατολικά Β 5 με 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.  

Την Κυριακή (22/8), μόνο στη Θεσσαλία και την Α. Στερεά- Εύβοια είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα φθάσουν τα 7 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. 

Τη Δευτέρα (23/8), προβλέπεται σχεδόν παντού ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. 

Την Τρίτη και την Τετάρτη (23 & 24/8) αναμένεται εξασθένηση των ανέμων κατά 1 με 2 μποφόρ και άνοδος της θερμοκρασίας κατά 2 με 3 βαθμούς.

25 σχόλια:

  1. Κάτι μου κινεί την περιέργεια στην ατμόσφαιρα για σήμερα στην Αττική. Το επιβεβαιώνει και το GFS___ Καλησπέρα σε όλους και στον δάσκαλο μας. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι να ρίξει καμιά βροχή και στην πολύπαθη βορειοδυτική Αττική. Σήμερα πρέπει να ήταν κάπως βελτιωμένη η εικόνα με τη φωτιά, αν και στη Σαλαμίνα έχει ακόμα αρκετό καπνό απ' ό,τι μου είπαν πριν λίγο και τα αεροπλάνα παίρνουν συνεχώς νερό από τις βορειοδυτικές ακτές του νησιού.

    Στην υπόλοιπη Αττική καθάρισε σε μεγάλο βαθμό η ατμόσφαιρα, μάλλον χάρη στο βοριαδάκι, καθώς μέχρι χθες είχε θολούρα ακόμα και στο Θυμάρι.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρόλο πού η θερμοκρασία εχθές έπεσε 3-5 βαθμούς ανά περιοχή,εντούτοις η αυξημένη υγρασία έκανε την αίσθηση της πολύ έντονη και δεν την εμπόδισε ούτε η συννεφιά κατά διαστήματα αλλά ούτε και ο δυνατός αέρας.
    Αργά το απόγευμα που βρέθηκα Λιβαδειά,η κατάσταση ήταν πολύ αποπνικτική και έπρεπε να φθάσει η ώρα 11 για δροσίσει λίγο.
    Την ώρα όμως που έφυγα πυκνή στ ερχόταν από τα ΒΔ-Β που σκέπασε τον ουράνιο θόλο και έφερε μαζί της και την υπέροχη μυρωδιά βροχής και βρεγμένου χώματος,σίγουρα κάπου εκεί ίσως στον Παρνασσό είχε βρέξει.
    Μετά την Αλίαρτο και ειδικά προς το χωριό μου ο αέρας ήταν δυνατός και η κατάσταση σαφώς πιο ιδανική για ευχάριστο ύπνο με ανοιχτά παράθυρα.
    Δεν με φοβίζει η ζέστη από εδώ και στο εξής καθώς τα βράδια είναι αρκετά δροσερά, απεναντίας βέβαια με τα αστικά κέντρα που θα αργήσει πολύ να φανεί αυτή η δροσιά αφού τσιμέντο και άσφαλτος κάνουν καλή "δουλεια".
    Σήμερα ξημέρωσε με πυκνή συννεφιά και πολύ δυνατό αέρα κάνοντας την κατάσταση ιδανική.
    Η φωτογραφία είναι από την παραλία της Ζαλτσας στην ΔΝΔ απόληξη του Ελικώνα στον Κορινθιακό κόλπο όπως πάμε για Αντίκυρα.
    Καλημέρα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν το είχα πάρει είδηση.Με ενημέρωσε η γυναίκα μου.Της ήρθαν τα μαντάτα στο φέις το μπούκ(εξ αυτού και το μπουκ-ώνω).Πρόκειται για τα Μερομήνια σχετικά με το χειμώνα 2021-22.Βαρύς,σου λέει,ενδεχομένως και ασήκωτος!!.Μετά πολλών χιόνων και τα σχετικά.Και είχα μια αγωνία.Τώρα ηρέμησα!Αλήθεια,η Αμφισσα,απέναντί μας,όντως είχε 50 τόσα mm χθες,ή κάποιος.....΄πότισε το βροχόμετρο?.------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα σε όλη την παρέα μετά από αρκετές ημέρες χαλάρωσης κ ξεκούρασης.
    Ο καιρός απαιτεί ενημέρωση καθώς σιγά σιγά το βαθύ κ καυτό φετινό καλοκαίρι αρχίζει κ παρουσιάζει(κ θα συνεχίσει μέρα τη μέρα)σημάδια εμφανής κόπωσης καθώς στα ηπειρωτικά κυρίως τμήματα της χώρας τα air cool έπαψαν να λειτουργούν τα βράδια.

    Μιλώντας με τον αδερφό μού αυτές τις ημέρες όπου βρίσκεται στο Λιτόχωρο Πιερίας στα πεθερικά κ αφού με παραδέχτηκε για τις ακριβείς προγνώσεις που τού έκανα για τον καιρό εκεί,μού έστειλε διάφορα βίντεο όπου σχεδόν μέρα παρά μέρα γίνετε χαμός από βροχές κ καταιγίδες οι οποίες μάλιστα χτυπούν σε διάφορες ώρες της ημέρας.
    Μπορώ να πω ότι εκεί πάνω στη ΒΒΔυτικη χώρα ο καιρός ήδη έχει καταστεί πιό φθινοπωρινός σε σχέση με εμάς τούς κεντρονότιους πού ακόμη δεν πήραμε "μυρωδιά".

    Στα αυριανά τώρα,όλα συγκλίνουν ότι πάμε για γενικευμένη αστάθεια στα περισσότερα δυτικά κεντρικά κ βόρεια ηπειρωτικά με τα φαινόμενα να χρήζουν προσοχής εκτός από την Μακεδονία, κ σε άλλες περιοχές κυρίως γύρω από την Πίνδο κ το εσωτερικό της δυτικής Θεσσαλίας της δυτικής Στερεάς(επιτέλους μέσα κ η Αιτωλοακαρνία)όπως κ της Πελοποννήσου.
    Σε αυτό θα βοηθήσουν οι σχετικά αυξημένοι δείκτες αστάθειας όπως κ η αρκετή ζέστη με υγρασία το μεσημέρι που συνεχίζει κ κάνει σε αυτές τις περιοχές.
    Ήδη σήμερα έγινε η αρχή με τον σταθμό της Μακρυνείας στην περιοχή μού να καταγραφεί 24mm μέσα σε 35 με 40 μόλις λεπτά,με τα φαινόμενα όμως να είναι πολύ τοπικού χαρακτήρα.

    Τέλος στα μελλούμενα αρχίζει επιτέλους κ κλειδώνει προς το κλείσιμο τού μήνα μία σημαντική αλλαγή στην κυκλοφορία της Ευρώπης με την επέκταση αντικυκλωνικών συνθηκών(επιτέλους) στη δυτική Ευρώπη κ ανάπτυξη χαμηλών πιέσεων στην ανατολική, με την πρώτη μάλιστα για φέτος σοβαρή κατάβαση ψυχρού αέρα σε αυτές τις περιοχές με τάση εξάπλωσης προς τις αρχές του μήνα κ σε χώρες των Βαλκανίων.
    Αυτό σημαίνει ότι κάποιες μικροδιαταραχές θα αρχίσουν να προσεγγίζουν το Ιόνιο κ τη δυτική κ κεντρική Ελλάδα όπως όλα δείχνουν ενώ κ οι θερμοκρασίες αργά κ σταδιακά θα πέφτουν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
    Είχα τονίσει πριν καιρό σε συνομιλία με τον φίλο Πέτρο Αλιφέρη από την δυτική Κορινθία,ότι φέτος ήρθε η ώρα για ένα φθινόπωρο στην ώρα τού.
    Επιμένω κ το στηρίζω λοιπόν,αλλά κάποιο φίλοι βιάζονται να φέρουν το φθινόπωρο πριν την ώρα τού.
    Όλοι ξέρουμε ότι κ ο Σεπτέμβρης έχει παγιωθεί ως καλοκαιρινός μήνας, οπότε ας μη βιαζόμαστε να φέρουμε την ψύχρα.
    Ας ξεκινήσουν τμηματικά τα πρωτοβρόχια κ βλέπουμε μετά.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός Φώτη στα γραπτά και τεκμηριωμένα λόγια σου . Φαίνεται όντως η αλλαγή στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία για την περιοχή μας προς τα τέλη Αυγούστου και κυρίως αρχές Σεπτεμβρίου. Πιστεύω σε φετινό φθινόπωρο από τα παλιά. Όσο για αύριο ημέρα Σάββατο χρίζει προσοχής η ατμοσφαιρική διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα καθώς θα είναι ευνοϊκές οι συνθήκες για την εκδήλωση ισχυρών καταιγίδων. Προσωπικά συγνώμη για την έκφραση αλλά μου την έχει σπάσει το stream της Αττικής και το μελτέμι και να μην μπορούμε να σταυρώσουμε μια γενικευμένη καταιγίδα της προκοπής να σβήσουν και οι φωτιές. Εχθές βράδυ Παρασκευής, κάτι σύννεφα έβλεπα στα δυτικά αλλά τζούφια τα πράγματα.Τι το ήθελα και πόνταρα στις υγρασίες στην ατμόσφαιρα της Αττικής και στο Gfs. Την καλησπέρα μου σε όλους και στον δάσκαλο μας! Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

      Διαγραφή
    2. Φραγκίσκο ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
      Όσο για την Αττικοβοιωτία γενικά, σύνηθες το καλοκαίρι με μελτέμι κ ΒΑ άνεμο να μη βγάζει φαινόμενα.
      Το ίδιο συμβαίνει κ σε εμάς με τούς ΒΔυτικους ανέμους τού καλοκαιριού.
      Ευτυχώς αύριο οι συγκλίσεις μεταξύ ΒΔυτικού στο ιόνιο κ τα δυτικά παράκτια κ ανατολικού στριμ στα ηπειρωτικά μετά από καιρό θα πυροδοτήσει γραμμές καταιγίδων κ στα δυτικά ηπειρωτικά.
      Πάντως ελπίζω ότι αργά ή γρήγορα το Σεπτέμβριο θα έρθει κ η σειρά της Αττικής για αξιόλογες βροχές.
      Αυτό τώρα με τις φωτιές κ την ανομβρία όλο τον Αύγουστο είναι ένα θέμα.
      Δεν ήσασταν καθόλου τυχεροί.

      Διαγραφή
    3. Παρακαλώ Φώτη. Ελπίζουμε σε βροχερό φθινόπωρο. Καλησπέρα σε όλους και στον κύριο ζιακόπουλο. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

      Διαγραφή
  6. Να είσαι καλά Φώτη.Εδωσες κουράγιο.
    Το πρώιμο φθινόπωρο το έχει ανάγκη όλη η χώρα νομίζω.Ο τόπος διψά πάρα πολύ.Κυριως η νότια Ελλάδα.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα σε όλους.Τωρα διαβάζω τη "σπέσιαλ" ανάρτηση του φίλου μας του Φώτη ,αλλά και τη συνταυτιστική εκ Παλαιού Φαλήρου.Πολύ χάρηκα για την επικαιροποίηση της εκτίμησης περί επελεύσεως γνησίου Φθινοπώρου.Ως προς την έναρξη της εποχής Φωτη,είπαμε.Πάμε με τις ισημερίες και τα ηλιοστάσια.Για σήμερα περιμένω να απολαύσω από τη θάλασσα τις "ζόρικες"νεφικές αναπτύξεις στα γύρω μας ορεινά με τα συνεπακόλουθά τους.Για τα εδώ πεδινά δύσκολα νομίζω θα έχει κάτι.Μακάρι να βρέξει στη περιοχή του φίλου Δημήτρη στα Ανατολικά του Νομού μας.---------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά λόγια. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

      Διαγραφή
  8. Δυστυχώς εδώ στην Όθρυ Νοτιοδυτική Μαγνησία η ζέστη και η ανομβρία συνεχίζονται . Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα, δυστυχώς οι σημερινές προγνώσεις για τις καταιγίδες στην Ήπειρο κ γενικά στη δυτική ηπειρωτική χώρα, εκτός των βουνών της Πίνδου, μάλλον πέφτουν έξω. Κοντεύει 4 και οι αναπτύξεις νεφωσεις μοιάζουν εντυπωσιακές αλλά βρίσκονται μακριααά στον ορίζοντα, σε περιοχές γειτνιάζουσες με τη Θεσσαλία, όπως φαίνονται από την Άρτα. Το αμερικάνικο μοντέλο gfs έδειχνε μια τέτοια εξέλιξη, ωστοσο οι προγνώσεις "έταζαν" και σε εμάς, οππτε προς στογμήν ήλπισα. Μακάρι να αλλάξει κάτι, αλλά δεν το βλέπω, οπότε πάμε για τα επόμενα.
    Καλό Σαββατοκύριακο από την, επί 2μιση μήνες άνομβρη, Άρτα.
    Παύλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όπως ακριβώς αναμέναμε σήμερα κ η έντονη αστάθεια επηρέασε το μεσημέρι κ τη δυτική Στερεά με πολλά χιλιοστά να πέφτουν στο νομό Ευρυτανίας.
    Στην περιοχή μου 2mm έπιασε έως τώρα ο σταθμός τού Αγρινίου, 2,8mm ο ιδιωτικός μού σταθμός κ 6,8mm στη Γαβαλού Μακρυνείας.
    Σίγουρα όμως τοπικά όπως το είδα πρέπει να είχαμε αρκετά περισσότερα χιλιοστά.
    Οι αστραπές άφθονες κ η θερμοκρασία στους 26β τώρα το απόγευμα.
    Αν κ για λίγο,καθώς τα φαινόμενα δεν διήρκεσαν πολύ,μία νότα φθινοπώρου μύρισε.
    Η Ηπειρος σήμερα ήταν εκτός καιρικού παιχνιδιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η κακοκαιρία που πέρασε αλλά δεν ακούμπησε… καλά τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ αλλά να έπεφταν και μέσα…
    ΥΓ: συγνώμη πάντα μέσα πέφτουν… αφού γράφουν ότι μπορεί να κάνει από κατακλυσμό μέχρι να μην πέσει στάλα, οπότε πάντα εύστοχα είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τζιφος η Ανατολική ΚΟΡΙΝΘΙΑ.
    Έβγαλε αέρα.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω Δημήτρη ότι τελικά από Πελοπόννησο ευνοήθηκε μόνο το ενδότερο κεντρικό κ νότιο κομμάτι με τις καταιγίδες να απασχολούν για κάμποσες ώρες όλη την Αρκαδία κ τα ορεινά ημιορεινά της Μεσσηνίας.
      Οι υπόλοιποι ψίχουλα.
      Παρόλα αυτά δε μπορούμε να πούμε επειδή στη μισή Ελλάδα δεν έβρεξε η επειδή δεν έβρεξε σε κάποια περιοχή ότι δεν είχαμε φαινόμενα κ μάλιστα ισχυρά σε κάποιες περιπτώσεις.
      Δυστυχώς η αστάθεια τού καλοκαιριού αυτά έχει,τοπικότητες στο φουλ.
      Γι αυτό εγώ περιμένω πως και πως Οκτώβρη κ μετά.
      Το έχω πει άλλωστε πολλές φορές ότι η αστάθεια τού καλοκαιριού είναι μόνο για το θεαθήναι...

      Διαγραφή
    2. Πράγματι Φώτη, περί τοπικότητας των φαινομένων: Χθες το απόγευμα στο εμπορικό λιμάνι της Θεσ/νίκης σημειώθηκε έντονη καταιγίδα με διάρκεια και πλημμύρα, ενώ στο επιβατικό, 800 μ. δίπλα, ψιλοπράγματα, στη δε Καλαμαριά ούτε σταγόνα!

      Διαγραφή
    3. Καλημερα . Καλή Κυριακή σε όλους.Αρχεται μια εβδομάδα φουλ της λιακάδας."Επεσε υπό την εποψίαν μου"(Ζήκος) μια συνέντευξη του γνωστού ομοτίμου καθηγητου και ερευνητου.Εκει υποστηρίζει όιι η όποια κλιματική αλλαγή οφείλεται στη δραστηριότητα του μαγνητικού πεδίου του Ηλίου.Και συνεχίζει επί λέξει,mo ta mo που λένε και οι δημοσιογράφοι."Η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή είναι μια αρλούμπα,η μεγαλύτερη απάτη από τότε που εμφανίστηκε ο άνθρωπος στη γη".Όθεν αβιάστως συνάγεται ότι οι υποστηρικτες της είναι αρλουμπολόγοι και απατεώνες.Υφος και λεκτικό μη χρήζοντα σχολίων και κριτικής.Και μετά σου λέει ο φίλος Γλαύκων ότι κάνεις κριτική ad hominem.Kαι βεβαίως ΚΑΙ ad hominem.Eξαρτάται από τον homo!.---------Π.Α.

      Διαγραφή
  13. Mιας και ο λόγος για βροχές, για πρώτη φορά στην καταγεγραμμένη ιστορία έβρεξε στην κορυφή των παγετώνων της Γροιλανδίας και συγκεκριμένα σε 3.216μ. υψόμετρο, όπως μεταδίδει το Reuters. H βροχόπτωση, αντί για χιονόπτωση όπως θα ήταν το φυσιολογικό, σημειώθηκε στις 14 και 15 Αυγούστου και είχε ως συνέπεια και το λιώσιμο 872 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων από την επιφάνεια των πάγων. Τα 7 δισ. τόνοι νερού που συνολικά έπεσαν, είναι μία ένδειξη ότι η Γροιλανδία θερμαίνεται με ταχύτερο ρυθμό απ' ό,τι θεωρούσαν οι επιστήμονες, καθώς και τον Ιούλιο έχανε 9,37 δισ. τόνους πάγου τη μέρα επί μία βδομάδα, ποσότητα που είναι διπλάσια από τον μέσο όρο του καλοκαιριού.

    Aν κάποια μέρα εξαφανιστεί όλη η παγοκάλυψη της Γροιλανδίας, η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει κατά 6 μέτρα, ενώ όσον αφορά τις τρέχουσες βροχές, οι επιστήμονες τις αποδίδουν στις αντικυκλωνικές συνθήκες (πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων) που επικράτησαν, διατηρώντας για μεγάλο διάστημα θερμό τον αέρα πάνω από την ευρύτερη περιοχή.
    https://www.livescience.com/rain-falls-greenland-first-time.html
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παρόλο τον ΒΒΔ άνεμο που φυσούσε και συνεχίζει ασταμάτητα να φυσά εδώ και 3 ημέρες,στα ανώτερα στρώματα το ΑΒΑ ρεύμα δεν άφησε περιθώρια για κάτι καλό στην περιοχή μου και μόνο κατά διαστήματα κυριαρχούσε πυκνή συννεφιά χωρίς ειδικά τι πρωί και το βράδυ.
    Το μόνο καλό είναι ότι έχει αρκετή δροσιά την ημέρα και αρκετή ψύχρα την νύχτα σε σημείο που τα 2 τελευταία βράδια στην πλατεία του χωριού μου,ζακετες και μπουφανάκια να κρίνονται απαραίτητα όσο βαδιζαμε προς τα μεσάνυχτα.
    Τα περισσότερα κλιματιστικά δεν δουλεύουν ούτε την ημέρα πια.
    Όσο ζέστη και να κάνει την ημέρα,που θα κάνει για αρκετά καιρό ακομη σε πολλές περιοχές,τα βράδια πλέον είναι πολύ καλύτερα τουλάχιστον για τα πιο ημιορεινά ορεινά.
    Για όσα την πολύ ωραία ανάλυση του αγαπητού φίλου Φώτη,έχω να πω ότι ελπίζω και εγώ να έχουμε ένα καλό φθινόπωρο αλλά για εμας τους ανατολικούς και νότιους πιστεύω πως θα αργήσουμε λίγο για να δούμε φθινοπωρινου τύπου καιρό με γενικευμένο φαινόμενο και όχι τοπικά ξεσπάσματα,δηλαδή κατά τα μέσα Οκτωβρίου περίπου,μέχρι τότε υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έρχεται το βαρομετρικό χαμηλό εκ δυσμάς. Έρχεται!! Καλησπέρα σε όλους και στον δάσκαλο μας! Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το καλοκαίρι συνεχίζεται αμιωτο τουλάχιστον εδώ στη Νοτιοδυτική Μαγνησία πουθενά βροχές ούτε τις προηγούμενες μέρες ούτε φενονται στο κοντινό μέλλον ,εκείνο που βλέπω είναι άνοδος τις θερμοκρασίας και ζεστή μη υποφερτή εδώ και μέρες και συνεχίζει σε αυτό το μοτίβο ο καιρός δυστυχώς . Χρήστος από Όθρυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι ...βόμβα είναι αυτή Φραγκίσκο βραδιάτικα!.Με τις ευχές και τις....ευλογίες μας! .Για να δούμε.......Π.Α.

    Υ.γ. Από δυσμάς + εκ δυσμών = εκ δυσμάς.Το φαινόμενο της συμφύρσεως (γλωσσολογία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις ακούσει που λένε.... Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται? Ας δώσουμε λίγο ένεση ηθικού στους καιρό-φίλους. Ξεχωριστά την θερμική αστάθεια στην βόρεια και κεντρική χώρα, πιστεύω να μας κάνει την χάρη το βαρομετρικό χαμηλό να μας επισκεφθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους και στον δάσκαλο μας! Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

      Διαγραφή