Δεχόμαστε ευχαρίστως τις (ποτιστικές) βροχές του, δεν φοβόμαστε τους θερμοκρασιακούς λεονταρισμούς του!

Ανθισμένες αμυγδαλιές και στο βάθος ο άχιονος Κίσσαβος, του Βασίλη Γρηγορίου


Το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο αναμένεται να εξασθενήσει, με αποτέλεσμα τη βαθμιαία πτώση της έντασης των Β-ΒΑ ανέμων σε όλη τη χώρα. Κατά τα άλλα, βροχές δεν προβλέπονται και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Επισημαίνεται ότι οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές και κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί ασθενής παγετός. 


Την Τετάρτη (15/3), ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί από τη Δ. Μεσόγειο προς την περιοχή μας θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και το Α. Αιγαίο θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ΝΔ με ένταση 5 με 6 μποφόρ και το κρύο τη νύχτα και το πρωί θα υποχωρήσει. 

Την Πέμπτη (16/3), ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές, χιονοπτώσεις (ορεινά) και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. 

Την Παρασκευή (17/3), τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι στα ανατολικά και νότια πελάγη θα φθάσουν τα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. 

46 σχόλια:

  1. Ευτυχώς που ρίχνει και κάνα καλό νερό ο Μάρτιος εφέτος. Όσο μπορεί να ρίξει χωρίς καιρικές ακρότητες. Καλημέρα σε όλους και στον Δάσκαλο μας. Καλή εβδομάδα με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eγώ πάντως στο Ανω Βόιο απολαμβάνω μια υπέροχη λιακάδα με 10 βαθμούς και -4 το πρωί...ο Σμόλικας λάμπει από το χιόνι,τώρα τι να περιμένω την Πέμπτη?νομίζω λίγα πράγματα αλλά λογικά ενα περασμα θα μου το κανει!"θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα από τη χιονισμένη Στοκχόλμη .Χιονίζει και σήμερα αλλά σε λίγο θα γυρίσει βροχή -έρχεται άνοδος πρόσκαιρη της θερμοκρασίας .Μάκης Στοκχόλμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και επισήμως σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στα νέα και κρούει τον κώδωνα του κινδυνου, η Ελλάδα επισήμως θα αντιμετωπίσει σημαντικό πρόβλημα λειψυδρίας φέτος το καλοκαίρι, εάν τους επόμενους μήνες δεν πέσουν πολλές βροχές (πραγμα σπανιο για αυτή την εποχή. Ιδιαίτερα η έρευνα επισημαίνει ότι πεντε περιοχές στην Ελλάδα, η Θεσσαλία, η Ανατολική πελοποννησος, η Χίος και η Ανατολική Κρήτη θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα αυτό το καλοκαίρι. Όταν τα ελεγα εγώ τόσο καιρό, έπαιρνα απαντήσεις του στυλ «σιγά μωρε τόσες βροχές έκανε στην Κρήτη τα προηγούμενα χρόνια, ας μην βρέξει μια χρόνια» η ότι είμαι τοπικιστής και παραπονιέμαι χωρίς λόγο. Ευχομαι τώρα όλοι αυτοί κι όλοι μας γενικότερα να αντιληφθούμε επιτέλους τη σοβαρότητα της κατάστασης που ζούμε φέτος.
    Γιάννης-Χανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέτοιες έρευνες δημοσιεύονται από το 1991 όταν παρατηρήθηκε για πρώτη φορά (για τις τωρινές γενιές) σοβαρό επεισόδιο ανομβρίας και λειψυδρίας.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Γιάννη συγγνώμη, αλλά η Δυτική Κρήτη γιατί βγαίνει από το κάδρο της λειψυδρίας; Θα έλεγα μάλιστα ότι θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερο τελικά πρόβλημα συγκριτικά με την ανατολική, που τηρουμένων των αναλογιών έχει πάει πολύ πιο ικανοποιητικά σε βροχές αυτή τη σεζόν από τη δυτική. Θα έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα ύδρευσης και στα Χανιά το καλοκαίρι, αυτό είναι δεδομένο.

      Διαγραφή
    3. Στην απάντηση του τελευταίου, διαπιστώνεται το έλλειμμα τέτοιων εκθέσεων όσον αφορά στην Ανατολική Κρήτη.

      Διαγραφή
    4. https://penteli.meteo.gr/stations/ierapetra/ 38,8 mm για το 2023 μέχρι στιγμής, δε νομίζω να χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο.
      http://www.emy.gr/emy/el/climatology/climatology_city?perifereia=Crete&poli=Ierapetra Μ.ο. 474,5mm

      Διαγραφή
    5. Φίλε "ανώνυμε", ξέρεις προφανώς ότι ανατολική Κρήτη δεν είναι μόνο Ιεράπετρα. Εσύ για κάποιο λόγο εστίασες μόνο σε αυτήν. Τον υετό της Σητείας τον είδες; Του Αγίου Νικολάου; Των υπόλοιπων σταθμών του νομού Λασιθίου;; Προφανώς όχι, επειδή αυτό που θα έβλεπες δεν θα εξυπηρετούσε την άποψή σου!!

      Διαγραφή
    6. Το νου σας! Ο... δαίμων μπαινοβγαίνει στο μπλογκ!

      Διαγραφή
    7. Καλύτερα δαίμων, παρά... έμμων, για να κάνω κι εγώ ένα ορθογραφικό λάθος, όπως τόσοι εδώ μέσα. Βέβαια, το κάνω εσκεμμένα για να καταδείξω την εμμονή σας με τη λειψυδρία, που προς το παρόν, τουλάχιστον, δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Έχει ένα σωρό προβλήματα η χώρα μας που είναι υπό διάλυση, κι εσείς ασχολείστε με τη λειψυδρία που απλά δεν υπάρχει. Πιο πολύ κινδυνεύουμε να ξεμείνουμε από νερό, αν προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του, παρά από την ανομβρία.

      Εσείς, μπορείτε να γράφετε ό,τι θέλετε, βέβαια, να κόβετε σχόλια, νομίζοντας ότι έτσι έχετε και κάποια εξουσία, αλλά ο χρόνος θα μας κρίνει όλους. Να δω πόσοι θα ζητήσουν συγγνώμη για τις ανοησίες που γράφουν, αν το καλοκαίρι δεν υπάρξει καμία λειψυδρία. Δυστυχώς, έχετε ένα αρρωστημένο πάθος με τον καιρό οι περισσότεροι εδώ μέσα και δεν καταλαβαίνετε ότι έτσι κάνετε κακό πρώτα στον εαυτό σας. Άντε, κόψτε το σχόλιο κ. Ζιακόπουλε να αισθανθείτε ότι έχετε εξουσία. Αυτή ήταν, είναι και θα είναι, άλλωστε, πάντα η εξουσία. Φιμώνει την αντίθετη άποψη. Δείξτε πόσο αντιδημοκρατικός είστε κ. Ζιακόπουλε για άλλη μία φορά. Κάθε φορά που κόβετε σχόλιο με επιβεβαιώνετε πανηγυρικά ότι είστε δήθεν.

      Διαγραφή
    8. Πες τα ρε φίλε ορισμένοι το κάνουν επίτηδες.Έχει καταντήσει το μπλογκ σύλλογος εμμονικών με την κλιμματική αλλαγή.

      Διαγραφή
    9. Μάλλον να σε προστατέψει ήθελε ο κ.Ζιακόπουλος από το να εκτεθείς αλλά δεν το έκανε αυτή την φορά.Μας προσβάλλεις όλους και οφείλεις μια συγνώμη για ότι γράφεις.Αφού διαφωνείς με όλους γιατί επιμένεις να σχολιάζεις?Ποιός έχει εμμονές και σύνδρομο καταδίωξης?
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    10. Πρώτον,είναι άσχημο να κατακρίνεις κόσμο πού δεν γνωρίζεις γιά τα όποια ορθογραφικά λάθη κάνει.
      Εμένα προσωπικά με πειράζει όταν κάποιος αυτά πού γράφει είναι άλλα ντι άλλον και γεμάτο "κραχτά" ορθογραφικά λάθη.
      Το μπλογκ είναι ανοιχτό γιά όλους.
      Δεύτερον ο κύριος Ζιακόπουλος όπως βλέπεις άφησε το σχόλιό σού να περάσει.
      Με αυτό πού έκανε έδειξε απλά, το πόσο εμμονή έχουν κάποιοι οι οποίοι γιά χάριν γούστου δικού τούς, θέλουν να τα βλέπουν όλα νορμάλ και φυσιολογικά.
      Και ναι λοιπόν, σε τούτη εδώ την ομάδα εκτίθεσαι με αυτά πού γράφεις και δεν υπάρχει κανένας λόγος γιά περαιτέρω συζητήσεις.

      Διαγραφή
    11. Το μπλογκ είναι ανοιχτό για όλους εκτός από τους λάτρεις της φυσικής μεταβλητότητας του καιρού η όσους δεν ερμηνεύουν το κάθε φαινόμενο ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής

      Διαγραφή
    12. Τυχαίο ότι οι συζητήσεις στα μετεοκαφενεια του διαδικτύου προσπαθούν να αποκτήσουν αξία μπαίνοντας σε αυτό τον επιστημονικό χώρο γνώσης του Δασκάλου?

      Διαγραφή
    13. Αυτός θα είναι χολωμένος διότι, αν κρίνω από την έκφραση αντιδημοκρατικός, θα του έκοψαν τα πολιτικά σχόλια. Στο σπίτι ξένου, εάν δεν μας αρέσει δεν ξαναπάμε, δεν τον βρίζουμε κιόλας. Κακώς σου δημοσίευσε το σχόλιο.

      Διαγραφή
    14. Ανώνυμε των 05:01, άσε ανοιχτό ένα ενδεχόμενο η συντριπτική πλειονότητα των μετεωρολόγων και των κλιματολόγων να έχει δίκιο, όταν λέει ότι κάτι δεν πάει καλά με το κλίμα και αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί με τη φυσική μεταβλητότητα.
      Προφανώς, κάθε καιρικό φαινόμενο δεν μπορεί να αποδοθεί στην υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά όλα τα καιρικά φαινόμενα που παρατηρούνται γεννιούνται και ανπτύσσονται σε ένα περιβάλλον που είναι θερμότερο από όσο ήταν πριν από κάποιες δεκαετίες. Γνωρίζεις ότι όταν σε ένα σύστημα, όπως το κλιματικό σύστημα της Γης, προστίθεται θερμότητα, το σύστημα γίνεται πιο ασταθές και απρόβλεπτο και προσπαθεί να βρει τις καινούργιες ισορροπίες του;

      Διαγραφή
    15. Το έχω ακούσει απο σας και δεν διαφωνώ.Αυτο δεν σημάινει ότι ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο οφείλεται σε αυτό απαραίτητα ούτε ότι όταν συμβαινει ένας καύσωνας η ένας άνομβρος μήνας αποδίδεται στην κλιματική αλλαγη΄,Αυτη η μπακάλικη λογικη χρησιμοποιείται από τους περισσότερους εδώ και εσείς δεν τους διαψέυδετε.

      Διαγραφή
    16. Ακριβώς. Εδώ κάθε φορά που βγάζει ήλιο για μέρες, αποδίδεται στην κλιματική αλλαγή, λες και αυτό δεν ήταν ανέκαθεν το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    17. Η ηλιοφάνεια είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού από χοντρικά μέσα Απριλίου έως μέσα Οκτωβρίου.
      Δεν είναι το κύριο χαρακτηριστικό η ηλιοφάνεια το υπόλοιπο διάστημα.
      Δεν μπορείτε να διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα που ζήσαμε και τους αριθμούς και δεδομένα που προκύπτουν από αυτήν.

      Διαγραφή
    18. Xοντρικά, η Ελλάδα έχει 300 μέρες ήλιο τον χρόνο. Ακόμα και τον χειμώνα πιο πολλές είναι οι μέρες με ήλιο, κάτι που μπορεί εύκολα να παρατηρήσει κάποιος, κρατώντας ένα απλό αρχείο. Ακόμα και σήμερα που υποτίθεται είμαστε, εν μέσω κακοκαιρίας, πάνω από τη μισή μέρα ήλιο είχε.

      Διαγραφή
  5. Σήμερα Δευτέρα 13/3 είχε κρύο, πάντως, με τον βοριά και σε συνδυασμό και με τη συννεφιά στα παραθαλάσσια. Σχεδόν πανομοιότυπος ο καιρός με πέρσι τέτοια μέρα και τότε με ξεροβόρι, απλά ήταν Κυριακή. Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αληθεύει κ Ζιακοπουλε ότι φέτος σε Ουάσιγκτον Κ νέα Υόρκη δεν υπήρξε ούτε μια χιονόπτωση χιονόστρωση έστω Κ για την τιμή των οπλων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπήρξε αλλά πολύ χαμηλή ίσως ρεκόρ

      Διαγραφή
    2. Τις πόλεις εννοείς; Διότι στην πολιτεία της Νέας Υόρκης έπεσαν τα χιόνια της αρκούδας και είχαμε, δυστυχώς, και την τραγωδία του Μπάφαλο. Να βλέπετε τη μεγάλη εικόνα, φίλτατοι, η οποία είναι ότι στις ΗΠΑ χιόνισε πάρα πολύ φέτος, ακόμα και σε πεδινές - παραθαλάσσιες περιοχές στην Καλιφόρνια.

      Διαγραφή
    3. Φέτος είχε (και έχει ακόμα) βαρύ χειμώνα βασικά στη δυτική ακτογραμμή των ΗΠΑ και ιδιαίτερα στην Καλιφόρνια και το Όρεγκον. Η περίπτωση του Μπάφαλο και γενικότερα εκείνης της "βόμβας" στις ΒΑ ΗΠΑ ήταν απλά φωτοβολίδα. Αξίζει να επισημανθεί πως παρ'όλο το το θάψιμο και την τραγωδία στο Μπάφαλο, το οποίο σημειωτέον ανήκει στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, η ίδια η πόλη της Νέας Υόρκης εκείνες τις ημέρες ίσα που είδε 1 ημέρα χιονόστρωσης. Τα κύρια φαινόμενα εκείνης της ¨βόμβας" ήταν προς τις μεγάλες λίμνες και το εσωτερικό των πολιτειών της περιοχής. Από εκεί και μετά ένας ηπιότατος χειμώνας και εκεί.
      Ηπιότατος και ο χειμώνας και στις μεσοδυτικές Πολιτείες.
      Αντίθετα η δυτική ακτή είχε παρέλαση χαμηλών, πλημμύρες, και ακόμα και σήμερα τα βουνά του Όρεγκον και της Καλιφόρνια έχουν μέτρα χιονιού
      Θάνος Κ

      Διαγραφή
  7. Ας συμπληρώσω και εγώ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία πού ανέλυσα το πιθανό σκηνικό του καιρού ανά γεωγραφικό διαμέρισμα τις επόμενες ημέρες.
    Τετάρτη Πέμπτη αξιόλογες βροχές η και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα,όλο το ανατολικό Αιγαίο την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
    Πυκνές χιονοπτώσεις κατά τόπους στα ορεινά τής κεντροδυτικής Πίνδου κυρίως.
    Τοπικές βροχές και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από βορά μέχρι νότο κυρίως με τη μορφή περασμάτων εδώ.
    Την Παρασκευή τοπικές βροχές βορείου ρεύματος σε Αττικοβοιωτία Εύβοια Μαγνησία και επίσης σε νότιο Αιγαίο Κρήτη.
    Από το Σάββατο βελτίωση σχεδόν παντού.
    Αίσθηση χειμώνα θα έλεγα(και σήμερα την έχει την ψύχρα τού κυρίως βράδυ πρωί) από Τετάρτη αρχικά στα δυτικά και βόρεια και από Πέμπτη έως Σάββατο σε όλη σχεδόν την χώρα με έμφαση τα ανατολικά.
    Η μερίδα τού λέοντος υετικά αυτή τη φορά εκτός από τα δυτικά και το ανατολικό γενικά Αιγαίο δείχνει ότι θα το έχει η Κρήτη και κυρίως το εσωτερικό τού νησιού και τα βόρεια τμήματα αυτής.
    Πολλά χιόνια και στα βουνά της θα πέσουν λογικά.
    Σπάει λοιπόν η ανομβρία και εκεί με αρκετές και χορταστικές βροχές όπως όλα δείχνουν.
    Τέλος, από την Κυριακή και μετά και μέχρι την παραμονή της 25ης Μαρτίου τουλάχιστον, η άνοιξη επιστρέφει με αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας και αντικυκλώνα.
    Ότι πάρουμε πάρουμε λοιπόν αυτή τη βδομάδα.
    Καλο ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εννοώ όλες τις πόλεις των ανατολικών ΗΠΑ!!Κ όχι μόνο!!π.χ Σικάγο αναιμική κατάσταση Ντένβερ το ίδιο κ.λ.π!!μοναδική εξαίρεση το Μπάφαλο για μια Κ μοναδική φορά! Όμως Κ Ευρώπη ουκρανια φτώχεια Ρουμανία το ίδιο Αυστρία Τσεχία Ουγγαρία παρελθόν οι συχνοτατεςμαγευτικές εικόνες εξαίρεση ας πούμε η σουηδια Κ κυρίως ας πούμε η π ρωτευουσα!φυσικά Κ η χώρα μας με αξιορεπεστατο χιονια διαρκειας σε ενα μικρο μερος κ ιδιως0 στην ομορφηολη μου τον βολο!!!η μόνη εξαίρεση Κ στην Ελλάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του μπλοκ. Με 137mm σε δυόμισι μήνες και τον Ληθαίο με εικόνα Ιουλίου δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο. Άλλωστε και αυτός ο μήνας θα τελειώσει με το βλέμμα στραμμένο στον Απρίλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τώρα κατάλαβα. Η λακέρδα βρισκόταν στη φαντασία του αείμνηστου Ηλιόπουλου. Επομένως και εγώ τόσοι άλλοι φίλοι εδώ μέσα είμαστε φαντασιόπληκτοι. Κατά τα άλλα υπάρχει και αυτό το είδος στή ..... Φάρμα των Ζώων ,από επικίνδυνο έως γραφικό ,πάντως αλάνθαστο, με απώτερο τόπο καταγωγής ......τας Κλαζομενάς.

    Εχθές ταξίδευσα αυθημερόν στη Λακωνία.Κατά τη διαδρομή όλοι οι ορεινοί όγκοι σχεδόν άχιονοι .Μόνον ο Ταύγετος κρατάει μετά βίας μία στοιχειώδη ....χιονοαξιοπρέπεια.--=========Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα σας, δεν είμαι σε θέση ακόμη να γράψω κάτι, πενθώ για το τερατώδες δυστύχημα, αλλά μόλις αντιλήφθηκα το χιονόνερο στη Θεσσαλονίκη με 10,5 βαθμούς, δεν κρατήθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αξιόλογα φαινόμενα σήμερα στο νομό Αιτωλοακαρνίας αν και αυτά εκδηλώνονται και πάλι με αρκετά τοπικό χαρακτήρα ακόμη και σε περιοχές με απόσταση ενός χιλιομέτρου μεταξύ τούς!
    13mm μέχρι στιγμής στον σταθμό μού ενώ πρωταθλητής υετού ημέρας μέχρι στιγμής το Αιτωλικό με 29mm.
    Προς το βραδάκι και μετά,λογικά θα έχουμε περαιτέρω υποτροπή με βροχές πτώση της Τ και χιόνια στα ορεινά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν λέει να βρέξει στην Ξάνθη με τίποτε. Μα με τίποτε όμως. Άρχισαν να ποτίζουν στον κάμπο για να ξεκινήσουν να φτιάξουν τα χωράφια πριν σπείρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωραία ποτιστική βροχή σήμερα στην Κόνιτσα.
    Χιόνια στα πολύ ψηλά.
    Καλό βράδυ σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι ανώνυμες απαξιωτικές εκφράσεις, για να μην πω ύβρεις, κανονικά θάπρεπε να μένουν αναπάντητες. Απορώ γιατί κάποιος που βλέπει να διατυπώνονται ανοησίες, ωστόσο τις χαρακτηρίζει και επιπλέον προσβάλλει τον οικοδεσπότη, προστατευόμενος από την ανωνυμία του. Οσο και αν μερικοί φίλοι υπερβάλλουν με την γκρίνια, ανομβρία υπάρχει - τουλάχιστον σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Δεν πρόκειται για ανοησίες. Ανοησία είναι να μην βλέπει κάποιος την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τώρα που το καλόσκέφτομαι,ο δάσκαλος,του οποίου η κλασική παιδεία είναι πρόδηλη, ομιλών περί "δαίμονος", αναφερόταν σε κάτι αντίστοιχο του "Σωκρατικού δαιμονίου¨"!. ------=====Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνος σου τα λες μόνος σου τα καταλαβαίνεις φίλε μου

      Διαγραφή
    2. Λες!!. Μπα,νομίζω ότι είναι κι άλλοε ένας. --=====Π.Α.

      Διαγραφή
    3. Αχ, αυτή η έρμη η γνώση! Ακόμα και ο Πατροκοσμάς (Κοσμάς ο Αιτωλός) έλεγε με τον τρόπο του «γκρεμίστε εκκλησιές και χτίστε σχολειά», όταν είδε ότι μόνο με αυτή θα σταματούσε ο μαζικός εξισλαμισμός των κατοίκων της Ηπείρου, Βορείου και Νοτίου κι ας αντιδρούν οι ανιστόρητοι!

      Διαγραφή
  17. Εγώ πιστεύω πως όλοι αυτοί που γράφουν στο μπλογκ και με μανία αρνούνται την κλιματική αλλαγή,τα "παίρνουν" από τις πολυεθνικές και τους πετρελαϊκούς κολοσσούς.
    Ψεκάστηκα απόψε να δω πως είναι...
    Καληνύχτα
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα σας. Αφήστε, παρακαλώ, τους διαξιφισμούς και πιάστε τον καιρό. Πιστεύω ότι σήμερα και αύριο θα έχουμε εκπλήξεις στα υψόμετρα των χιονοπτώσεων σ' όλη τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φανταστική η σημερινή νύχτα στο Ριον Ξεκίνησε με ισχυρή καταιγίδα και μετά μέχρι τώρα το πρωί συνεχής ποτιστική βροχή Έπεσαν από χτες 36μμ βροχής από τα οποία τα 20 από τα μεσάνυχτα και μεταΚαλη χιονόπτωση στο Παναχαϊκό πάνω από τα 1550 Μ Όλα τα στοιχεία όμως δείχνουν ότι απο19 του μήνα και μετά οι συνθήκες αλλάζουν με ελάχιστες βροχές και το κυριότερο με σοβαρήανοδο της θερμοκρασίας Ο χορός της Άνοιξης ήδη αρχίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα αγαπητέ Χρήστο. Εισακούεται η παράκλησή σου.Πολύ με χαροποιεί η προοπτική να γεμίσουν τα βουνά ,τουλάχιστον,με όψιμα χιόνια.Οχι πολύ χαμηλά,γιατί θα έχουμε ζημιές.-===Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γεια σου, χαρά σου κ. καθηγητά, Π. Α. Μάλλον είναι οριακά τα πράγματα για μικροζημιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή