Προσπαθεί να βρει τα πατήματά της η άνοιξη

Το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), βαρομετρικό χαμηλό, κινούμενο από τη Ν. Ιταλία προς την περιοχή μας, θα επηρεάσει: (α) τη Δ. Ελλάδα με βροχές και τοπικές καταιγίδες και (β) τις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και το Α. Αιγαίο με παροδικές βροχές τοπικού χαρακτήρα και κατά κανόνα ασθενείς. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ιδιαίτερα στην κεντρική και τη νότια χώρα. Την εικόνα του καιρού θα συμπληρώνουν οι ομίχλες που θα σχηματιστούν το πρωί κυρίως στα ηπειρωτικά. 


Την Τετάρτη (8/3), προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές κυρίως στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές. Στο Α. Αιγαίο ίσως εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. 

Την Πέμπτη (9/3), ο καιρός θα είναι γενικά ανοιξιάτικος με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά, ομίχλες το πρωί και μέγιστες θερμοκρασίες γύρω στους 20 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ έως ΝΔ με ένταση ως τα 6 μποφόρ. 

Την Παρασκευή (10/3), προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, τη Μακεδονία και ίσως στο Α. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στις περιοχές των βροχών θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

15 σχόλια:

  1. Καλημέρα από τη λευκή Στοκχόλμη .Από αύριο απόγευμα υπάρχει ειδοποίηση για ισχυρές χιονοπτώσεις κ ανέμους .Μάκης Στοκχόλμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί ο φίλος μας από Στοκχόλμη να μας πει πόσοι προηγούμενοι χειμώνες ήταν ανύπαρκτοι σχεδόν? Κ απο ποτε έχει κ ζεστά καλοκαίρια η σουηδια πριν την φετεινη εξαίρεση του ας πούμε αξιοπρεπούς χειμώνα ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε σαν να σε πειραξε κιόλας που έκανε νορμάλ χειμώνα

      Διαγραφή
  3. Ανατροφοδοτούμενες καταιγίδες από το κεντρικό Ιόνιο δέρνουν την Αιτωλοακαρνία σήμερα.
    Ήδη τα χιλιοστά φτάνουν από 40mm έως 90mm στους επίσημους σταθμούς και συνεχίζει.
    Στο Παναιτωλικό άνω των 1200μ το ύψος χιονιού ίσως ξεπερνά και τα 45 με 50 εκατοστά μέχρι στιγμής.
    Με διαφορά η πιό δυνατή κακοκαιρία τού 2023 γιά την περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλος όλων των εποχών είμαι κ χιονοφιλος!!απλώς αναφέρω πως αν δεν κάνω λάθος ακρότητες στον καιρό έχουν όλες οι χώρες του πλανήτη Κ φυσικά οι ευρωπαϊκές μεταξύ των οποιων τα τελευταία αρκετά χρόνια κ η σουηδια!!Κ χειμώνες κ καλοκαίρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ, αυτή η ανατροφοδότηση !.Είναι και όρος της Παιδαγωγικής΄.Τις βρέπω στο βάθος τις καταιγίδες Φώτη. Εμείς μέχρι στιγμής......στάγδην !--=======Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάλι νοτιάδες πάλι ζέστη, πάλι 20αρια πάλι ξηρασία. Ήταν που ο Μάρτιος θα πλήρωνε τα σπασμένα του χειμώνα. Δεν έχει τέλος η καιρικο αηδια και καιρικά αδικία που βιώνουμε. Έλεος!
    Γιάννης-Χανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπόλικο φρέσκο αλλά Μαρτιατικο χιόνι στα βουνά της Κόνιτσας.
    Ποτιστική βροχή χθες και λίγη σήμερα.
    Η θερμοκρασία το πρωί γύρω στους 4-5 βαθμούς, αργότερα έφτασε τους 10. Ήλιο πάντως δεν είδαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ δυνατή καιρικά η σημερινή μέρα Συνεχης βροχή και αστραπόβροντα από της9 το πρωί μέχρι και της 4 το απόγευμα άφησαν από 30 έως 50 χιλιοστά βροχής στο στενό Ριου Αντιρίου ενώ στο Παναχαϊκό χιόνισε πάνω από τα 1400 μέτρα Μια τελευταία.καταιγιδα σφυροκοπησε το Παναχαϊκό πριν λίγο Πρωταθλήτρια στον υετο σημερα η Αιτωλοακαρνανία όπου ο υετός ξεπέρασε σε ορισμένες περιοχές τα 100 χιλιοστά και σε αλλεςτα 70 χιλιοστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικά ,μετά το μεσημέρι,ήρθε και στη Δυτική Κορινθία καλή βροχή για τα δεδομένα τα δικά μας, γύρω στα 15mm.
    Eντύπωση προκαλεί ο διπλάσιος υετός του Αιτωλικού έναντι του Αγρινίου --=====Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 101mm έναντι 46mm τού Αγρινίου.
      Και όμως φίλε Πέτρο το έχω δει πολλές φορές αυτό το έργο και έτσι,αλλά και από την ανάποδη.
      Δεν αμφισβητείτε ότι το ανεμολογικό πεδίο ήταν ταμάμ γιά το νομό.
      Απλά η ακριβής κίνηση της ανατροφοδότησης από το κεντρικό Ιόνιο έπαιξε καθοριστικό ρόλο.
      Στην ουσία όσο πιό νότια και ΝΑνατολικά στο νομό τόσο περισσότερο νερό, ενώ όσο πιό βόρεια λιγότερο.
      Αρκετές φορές γίνεται το αντίθετο.
      Είμαστε όσο να ναι και τεράστιος νομός σε έκταση.
      Όπως και να έχει καλά πήγαμε, τώρα πάμε γιά τα αμέσως επόμενα...

      Διαγραφή
    2. Χαίρομαι ιδιαίτερα και γιά εσάς πού τελικά πήρατε ένα σχετικά αξιόλογο κομμάτι από την πίτα,καθώς άλλα ανατολικά ηπειρωτικά δεν πήραν σχεδόν τίποτα.

      Διαγραφή
  10. Παιδιά καλησπέρα.
    Εκεί στην Δυτική Ελλάδα να γεμίσετε μπουκάλια με πόσιμο νερό γιατί θα τα χρειαστούμε σε λίγο εμείς εδώ στα ανατολικά.Ευτυχως που βρέχει κάπως καλύτερα εκεί στα δυτικά, και ελπίζω να μην κάνουμε εισαγωγή πόσιμου νερού απ'το εξωτερικό.
    Πως καταντησαμε λοχία που λέει και το τραγούδι.
    Πάντως παρόλα αυτά το απόγευμα έβγαλε μια καλουτσικη βροχή στην περιοχή μου.Οτι έπρεπε ήταν για τα σπαρτά.
    Καλό βράδυ στον οικοδεσπότη της σελίδας.Καλο βράδυ σε όλη την παρέα.Δημήτρης κεντρική Κορινθια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα σας!ο μεγαλύτερος σε έκταση Νομός της χώρας η Αιτωλοακαρνανία με διπλάσια έκταση από την Κορινθία πχ ή τη Μαγνησία, λογικό να παρατηρηθούν διαφορές στον υετό όπως σχολίασαν οι φίλοι.νε βροχερή διάθεση έχει μπει ο Μάρτης σε αρκετές περιοχές, όχι παντού) και φαίνεται να συνεχίζει έτσι
    Χρήστος Αιγιάλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή