Ο απολογισμός!


 

15 σχόλια:

  1. Με μόλις 20 χιλιοστά μας αποχαιρέτησε η τελευταία ως φαίνεται κακοκαιρία του χειμώνα για φέτος στο νησί, με άκρως χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα. Αρκετά καλύτερα ήταν τα πράγματα στην ενδοχώρα του νόμου . Ένας ετος κλείνει με βροχές κάτω του μέσου όρου ΚΑΘΕ μήνα εκτός από τον Αύγουστο που μας πέρασε που ήταν ο μονος που είχε βροχές άνω του κανονικού. Ας ελπίσουμε να μην μας ξεχάσει τελείως ο καιρός και αυτή την περίοδο που έρχεται…
    Γιάννης-Χανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Γιάννη ξέρω ότι αναφέρεσαι στην πόλη των Χανίων ,αλλά συνολικά ο νομός σήμερα είχε εξαιρετική επίδοση (βλ. meteo.gr) .To είχε προείπει και ο δάσκαλος--==Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν την Τενερίφη καταντήσαμε ένα πραγμα. Η ενδοχώρα του νησιού να είναι καταπράσινη και βροχερή, ενώ τα παράλια έρημος με ελάχιστες βροχές. Η νέα κανονικότητα χαχαχα!

      Διαγραφή
  3. Χμμμ σαφώς...αυτός ο χειμώνας...δεν είχε τπτ...με εναν μικρό απολογισμό όμως εγώ θυμάμαι μια παγωμένη Βόρεια Ευρώπη και Ρωσσία...και την υπόλοιπη Ευρώπη...να χορεύει κυριολεκτικά..ανάλογα με τις ορέξεις του πολικού στροβίλου και του αντικυκλώνα της Ιβηρικής...μεγάλος ρυθμιστής για εμάς και ο υποτροπικός..και το πλάτος που αποφάσισε να παραβιάσει και φέτος...νομίζω αρκετές κακοκαιρίες σταμάτησαν στα ΒΔ βαλκάνια εξαιτίας του....τεσπά..η παρατήρηση σας πάντως για ανοδο του υποτροπικού με προβλημάτισε πολύ.
    Ακόμα περισσότερο με προβήμάτισε η παρατήρηση σας για "χασματα" στο κλίμα....απλή ερώτηση....βρισκόμαστε σε ένα χάσμα...η προχωράμε..κανονικά?"θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλά κάνατε και ανεβάσατε απολογισμό.
    Από δω και στο εξής καθώς οι γενικευμένες μεταβολές τού καιρού θα είναι λίγες, καλό είναι ο καθένας από την περιοχή τού εάν έχει χρόνο,να μας δίνει στοιχεία επίσημα η και βάση αυτών πού ο ίδιος βιώνει.
    Εγώ τα έγραψα στο χθεσινό άρθρο τα δικά μού.
    Καλό ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω υπαρχει βιασυνη για τον απολογισμο του χειμωνα...να πω κ γω την αισθηση μου...ειμαι ενας παρατηρητης 35 χρονων κ θαυμαζω τον δασκαλο (απο παιδι)κ τον χωρο αυτον κ σενα Φωτη αξιο συνεχιστη του δασκαλου.Πιστευω ομως φετος εχουμε μπροστα μας μεχρι του αγ.γιωργη..στις 23του απριλη..ΠΕΤΡΟΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ

      Διαγραφή
    2. Πέτρο συμφωνώ!
      Έχουν δει πολλά τα μάτια μού και ειδικά φέτος πού δεν έκανε χειμώνα ο καιρός δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει ακόμη και τον Απρίλη.
      Απλά βάση μετάβασης εποχών, από τις 22 τού Μάρτη μπαίνουμε οριστικά στην άνοιξη.
      Οπότε νομίζω ότι και ο δάσκαλος έτσι το έθεσε.

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα! ο Μάρτης μέχρι τώρα μας έχει πάει καλά για τα δεδομένα στην περιοχή μου Αιγιάλεια από νερά, προσπαθώντας να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος των προηγούμενων μηνών του αναιμικου φέτος χειμώνα.. περίπου άλλα 20 mm πήραμε το τελευταίο διήμερο , έπεσαν και χιόνια, το ξημέρωμα πασπαλισε μέχρι τα 900 τα οποία φυσικά ως γνωστόν ήδη λιώνουν με γρήγορους ρυθμούς.. ακολουθεί και διάστημα καλοκαιρίας.ας ελπίσουμε να πέσουν και άλλα καλά νερά μετά τις 25 ιδίως εκεί που χρειάζονται περισσότερο.καλο βράδυ και καλό ΣΚ. Χρήστος Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα σας,
    Ένας γλυκανάλατος έως αδιάφορος και κακός χειμώνας τελειώνει για την περιοχή μου, την Άρτα, κι ευρύτερα για την Ήπειρο. Με λιγότερες του κανονικού βροχοπτώσεις, με πάρα πολλές μέρες και εκτεταμένα διαστήματα ηλιοφάνειας, με απουσία καιρικού ενδιαφέροντος και πολύ περιορισμένες χιονοπτώσεις στα ορεινά...
    Γενικότερα, στην Ήπειρο, είχαμε μειωμένες βροχές και χιονοπτώσεις και υψηλότερες του κανονικού θερμοκρασίες, ιδιαίτερα το τρίμηνο Νοέμβρη-Δεκέμβρη-Γενάρη. Φυσικά μια εβδομάδα με ξεροβόρι και παγωνιές μέσα στο Φλεβάρη δεν είναι ικανή να σώσει τα προσχήματα, έτσι ο χειμώνας χαρακτηρίζεται ως θερμός, άνομβρος και αδιάφορος. Χαρακτηριστικό ήταν οι πολλές ομίχλες κατά το πρώτο μισό του χειμώνα σε κλειστές περιοχές στο εσωτερικό της περιφέρειας, χαρακτηριστική περίπτωση τα Γιάννενα, όπου μέχρι τα μέσα του Γενάρη, το φαινόμενο ήταν σχεδόν καθημερινό, δείγμα των μονιμων αντικυκλωνικών συνθηκών που επικράτησαν. Αρνητικότατη η απουσία έστω μιας ημέρας χιονόπτωσης στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, με μέσο ετήσιο αριθμό ημερών τις 5-6, βάση κλιματικών στοιχείων, κάτι που συνδυαστικά με τις 2 περσινές και (αν δεν κάνω λάθος) τις μηδέν ή 1 προπέρσινες, πρέπει να αποτελούν αρνητικό ρεκόρ αρκετών χρόνων...
    Τέλος, μέτριο ως κακό το επίπεδο των προγνώσεων από τα προγνωστικά μοντέλα, με πολλές παταγώδεις αποτυχίες, ειδικά του gfs κι όχι μόνο, ακόμη και σε ορίζοντα 4-5 ημερών.
    Με λίγα λόγια, ένας ιδιαίτερα κακός χειμώνας τελειώνει, με την ευχή να φύγει και να μην ξανάρθει, κάτι που όμως δεν είναι απίθανο με τα νέα κλιματικά δεδομένα που φέρνει η κλιματική αλλαγή...
    Καλό Σαββατοκύριακο και καλή άνοιξη πια, σε κάθε επίπεδο.
    Παύλος, Άρτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απολογισμο Μαρτιου να κανουμε,αλλα χειμωνα γιατι να κανουμε;
    Λες και ηρθε ποτε αυτος φετος;
    Ταμειο βροχων θεωρω πως πρεπει να γινει για τη φετινη χρονια στα τελη Απρλιου και μετα απο Σεπτεμβριο.
    Αγαπητε Φωτη ειστε η ψυχη του μπλογκ και η χαρα του καθε καιροφιλου που σας διαβαζει,μαζι με τον κυριο Ζιακοπουλο βεβαια που με την εμπειρια του μας χαριζει ολες τις γνωσεις και τις ανησυχιες του για τον καιρο και το κλιμα.
    Να ειστε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απολογισμός χειμώνα για όλη την Ευρώπη με πραγματικά δεδομενα..
    https://weathergroup.gr/2023/03/11/%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%8d-%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%bf-%cf%87%ce%b5%ce%b9%ce%bc%cf%8e%ce%bd%ce%b1%cf%82-2022-2023-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%b1/
    Για τον Μάρτιο +1 βκ θερμοκρασιακή απόκλιση και έχουμε 10+ μέρες με ζέστη να έρχονται!! Από νερό καλά πάμε κοντά στα 32 μμ για το μήνα με κανονική τα 37μμ.
    4 μμ μόλις το τελευταίο 3ημερο αλλά χιόνισε λιγο σε σχετικά ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας 300-500μ υψόμετρο απο δυσμάς προς ανατολάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πραγματικά δεν ξέρω τι να θυμηθώ από τον χειμώνα φέτος. Mην ξεκινήσω από το φθινόπωρο για την περιοχή της Αττικής. Θα μπορούσαμε άνετα να είμαστε Σεβίλλη.

    Εντυπωσιακό κρύο στο βόρειο ημισφαίριο. Περιοχές όπως το Ρέικγιαβικ και το Λονκγιαρμπάιεν παίζει να βιώνουν τον ποιον κρύο Μάρτιο των τελευταίων δεκαετιών. Οπως και το Ροβανιέμι δεν πηγαίνει άσχημα.

    Eπίσης και Καλιφόρνια βιώνουν σίγουρα έναν αρκετά κρύο Μάρτιο. Θεωρώ Σαν Φρανσίσκο και Λος Αντζελες θα είναι πιο ψυχρά και βροχερά από την Αθήνα φέτος.

    Που θα πάει θα γυρίσει κάποτε.

    Γιάννης
    Νέα Φιλαδέλφεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το Ροβανιέμι, τώρα 11.35' βλέπω μια όμορφη χιονόπτωση από live camera...(Δ).

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα από τη βροχερή σήμερα Στοκχόλμη με μέγιστη να φτάνει 4-5c.Μάκης Στοκχόλμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λαϊκό άσμα που είχε κάνει πάταγο εκείνη την εποχή με τη φωνή του αξέχαστου Στράτου Διονυσίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή