Η εξέλιξη της κακοκαιρίας "Elias"

 

ΤΡΙΤΗ

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο και τις δυτικές, κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα κατά τόπους στο Ν. Ιόνιο, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο θα είναι ισχυρά.

Στη Θεσσαλία βροχές και τοπικές καταιγίδες -όχι μεγάλης έντασης- αναμένονται βασικά στις περιοχές των Τρικάλων, της Καρδίτσας, των Φαρσάλων και της Δ-ΝΔ Μαγνησίας.


ΤΕΤΑΡΤΗ

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Θεσσαλίας, τη Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, την Εύβοια, την Πελοπόννησο πλην των Δ-ΒΔ περιοχών της, τις Κυκλάδες και τη Δ. Κρήτη.

Τα προαναφερθέντα φαινόμενα στη Μαγνησία, τη Β. Εύβοια, τη Φθιώτιδα, την Ευρυτανία, τη Φωκίδα, τη Δ. Βοιωτία, τη ΒΑ Αχαΐα, την Κορινθία και την Αργολίδα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

ΠΕΜΠΤΗ

Συνέχιση των ισχυρών φαινομένων στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Μαγνησίας, τις Β. Σποράδες, τη Φθιώτιδα και τη Β. Εύβοια με σαφή τάση εξασθένησης από το απόγευμα

59 σχόλια:

  1. Kαλησπέρα από Νέα Φιλαδέλφεια.

    Τις τελευταίες μέρες απελπιστική η ζέστη στην Αττική μαζί με την υγρασία. Οι μισοί μου λένε είναι άρρωστοι. Ελπίζω να τελειώσει σύντομα αυτό και να δροσίσει. Δυτική Ευρώπη το καλοκαίρι συνεχίζεται. Μόνο το Longyearbyen παίζει να βιώσε από τους πιο ψυχρούς Σεπτέμβριους μετά από χρόνια. Με θερμοκρασίες υπό το μηδέν.

    Δεν ξέρω τι θα φέρει ο Οκτώβριος αλλά άμα συνεχίσει η Αθήνα με αυτό το μοτίβο βλέπω ένα κλασικό χειμώνα στην συνέχεια όπως συμβαίνει τα τελευταία 3 χρόνια. Ψάχνουμε το κρύο, έρχεται για 2 εβδομάδες και συνεχίζουμε.

    Γιάννης ΝΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.tovima.gr/print/society/i-limni-pou-tha-sosei-tin-athina/ To διάβασε κανείς αυτό; Φαντάζομαι όταν λένε λίμνη εννοούν υπόγεια λίμνη;

      Διαγραφή
    2. Γύρισε βοριαδάκι από σήμερα Τρίτη 26/9 σε όλη την Αττική, καθώς στο νοτιότερο τμήμα της φυσούσε από χθες. Για 1-2 μέρες είχε όντως νοτιά με υγρασία, αλλά όχι ότι ήταν και υπερβολική η ζέστη, τη νύχτα και το πρωί δρόσιζε αρκετά και πλέον το ίδιο ισχύει και για τη μέρα με τη συννεφιά. Μια χαρά είναι ο καιρός για Σεπτέμβριο στην Αττική, ελπίζω να μην έχουμε προβλήματα με τις βροχές και τις καταιγίδες αύριο και μεθαύριο.

      Υ.Γ: Περισσότεροι άρρωστοι τον Σεπτέμβριο απ' ό,τι τον χειμώνα λίγο δύσκολο να υπάρχουν.

      Διαγραφή
  2. Συνεχίζεται λοιπόν η ανομβρία στην Βορειοανατολική Ελλάδα και το γαϊδούρο- καλόκαιρο, με το θερμόμετρο να κινείται συνέχεια κοντά στους 30° Κελσίου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και στην Κρήτη και ειδικά στην ανατολική οι παραλίες με πολύ κόσμο ακόμα ακόμα και μέχρι αργά το απόγευμα. Θερμοκρασίες κοντά στο 30 και αφόρητη υγρασία. Με τον Σεπτέμβριο μάλλον να κλείνει τελικά χωρίς ουσιαστική βροχή.

      Διαγραφή
  3. Ευτυχως το Χ είναι λιγο πιο δυτικά ...τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θράκη, Κομοτηνή, τρίμηνη ανομβρία, που δεν ξαναθυμαμαι...(Δ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. “Hλὶ ἠλί, λιμᾶ σαβαχθανί; τοῦτ᾿ ἔστι, Θεέ μου Θεέ μου, ἱνατί με ἐγκατέλιπες; τινὲς δὲ τῶν ἐκεῖ ἑστώτων ἀκούσαντες ἔλεγον ὅτι ᾿Ηλίαν φωνεῖ οὗτος”.
      Δυστυχώς, ως ένα μεγάλο βαθμό, αποσταθεροποίηση του κλίματος σημαίνει ο "Ηλίας" ή ο «Ξηρασίας»!
      Στα χρόνια της παλιάς κανονικότητας του κλίματος λέγαμε: «Ο γεωργός θέλει βροχή κι ο κεραμάς την ξέρη» και ο καιρός έκανε βέβαια τα δικά του (φυσική μεταβλητότητα), αλλά κατά κανόνα έκανε και στους δύο το χατίρι!

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ και στην Ξάνθη τα ίδια...

      Διαγραφή
    3. Αυτό που έχει αρχίσει να διαφαίνεται με την κλιματική αλλαγή είναι ότι θα υπάρξουν περιοχές που θα πνιγούν και θα βουλιάξουν και άλλες που θα ξεραθούν, θα ψηθούν και θα καούν. Βασικά, δεν θα υπάρχει μέτρο στον καιρό.

      Από τις 2 τα ξημερώματα γίνεται, εξάλλου... συναυλία από τους κεραυνούς και τις βροντές στην Αττική. Τουλάχιστον, δεν εκδηλώνεται καταιγίδα, αλλά ποτιστική βροχή. Ωστόσο, κοντεύει 7 το πρωί της Τετάρτης 27/9 και συνεχίζει να αστράφτει και να βροντάει. Μακάρι να υπάρξει κάποιο διάλειμμα τις επόμενες ώρες, όπως δείχνουν κάποια περιοχικά μοντέλα.

      Αξημέρωτα, πάντως, ακόμα και έξω κάνει κρύο, ούτε καν δροσιά. Η πραγματική ζέστη έχει περάσει ανεπιστρεπτί για τα νότια προάστια της Αττικής, χαμένη κάπου στα βάθη του Ιουλίου.

      Διαγραφή
  5. Φλέγεται ο τόπος σε κεντρονότιο Ιόνιο Στερεά κ βόρεια Πελοπόννησο.
    Αν και τα φαινόμενα είναι τοπικά παρουσιάζουν μεγάλες εντάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κεντρική και ανατολική Κορινθια τίποτα μέχρι στιγμής.
    Στα ανατολικά βλέπουμε το φεγγάρι, και στα δυτικά αστραπές.
    Απίστευτο το χαλάζι εκεί στα δυτικά του νομού που έριξε εχτές το απόγευμα.Ο καιρός των άκρων.
    Καλό βράδυ σε όλους, και προσοχή όπου υπάρχουν έντονα φαινόμενα.Δημητρης κεντρική Κορινθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άρα δάσκαλε Νοτιοδυτική Μαγνησία,Όθρυς θα ρίξει πολύ νερό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δύο φορές μέσα σε 12 ώρες ALERT στην Αθήνα-Κέντρο.

    21:47 η δεύτερη ξύπνησαν τα μικρά από τον άθλιο θόρυβο του συναγερμού.

    Γελοιότητες, απενεργοποιώ τις έκτακτες ειδοποιήσεις και κύριοι της Πολιτικής Προστασίας και της κυβέρνησης πάρτε τα κουβαδάκια σας να παίξετε αλλού.

    Έχουμε ζήσει ξέρετε και δεκαετίες του περασμένου αιώνα μια χαρά ενημέρωση είχαμε με ράδιο και ΕΡΤ δελτία ΕΜΥ για να ξέρουμε πως όταν έχει καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους ή καύσωνα προσέχουμε για να έχουμε.

    Αφροδίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφροδίτη,
      Όταν τα έκτακτα δελτία και οι συναγερμοί γίνονται «σούπα» ουδείς πλέον τούς δίνει σημασία. Ένα «όπλο» που κατήντησε παιχνίδι στα χέρια δήθεν αυτόκλητων σωτήρων. Οποία υποκρισία!

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ ότι η υπερβολική ανάλυση και ενημέρωση που γίνεται όχι μόνο ως προς τα του καιρού, αλλά σχεδόν στα πάντα, δεν προσφέρει τελικά κάτι παραπάνω στον πολίτη, ωστόσο, από τα ξημερώματα της Τετάρτης 27/9 έχουμε "βομβαρδισμό" της Αττικής από κεραυνούς.

      Το ευτύχημα είναι ότι - εδώ στα νότια προάστια, τουλάχιστον - δεν έχει πέσει πολλή βροχή κι έτσι δεν έχουμε και πλημμύρες. Λίγο πριν τις 7 το πρωί πια, δείχνει να σπάει και η συννεφιά, ενώ στέγνωσαν ήδη και κάποιοι δρόμοι χάρη στον βοριά. Να δούμε τις μας επιφυλάσσει και στη συνέχεια, βέβαια, ο Elias.

      Διαγραφή
    3. Δύο τινά συμβαίνουν: Ή τα μικρά θα γίνουν στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, ή ξύπνησαν από τις βροντές.
      Κλασσική περίπτωση ανθρώπου, που ό, τι και να του προσφέρεις, θα γκρινιάσει. Αν δεν υπήρχε ο alert, θα έλεγε:" μα καμία ειδοποίηση τέλος πάντων από το κράτος;"
      Και με το γάιδαρο κάποτε μια χαρά πήγαιναν από το χωριό στην πόλη.

      Διαγραφή
    4. Χρήστο, αν υπάρχει αποστολή sms σε κάθε βροχή, όπως γίνεται εδώ και μερικούς μήνες στην Αττική, κινδυνεύουμε να καταλήξουμε σαν τον μύθο με τον λύκο, τον βοσκό και τα πρόβατα. Αυτό που ενοχλεί τον μέσο πολίτη, είναι ότι έχει την αίσθηση πως το 112 είναι το μοναδικό προληπτικό μέσο και ότι απλά καλύπτει την απαξίωση των υποδομών.

      Είναι σαν να λέει το κράτος στους πολίτες: Κοιτάξτε να σωθείτε, όπως μπορείτε, διότι είμαστε υπό διάλυση. Για αυτό, άλλωστε, υπάρχει πλέον φόβος ακόμα και για νορμάλ βροχές, όπως οι σημερινές.

      Διαγραφή
    5. Το μεγαλείο των «επιτελικών και αρίστων» που αποφασίζουν όπως τους έρθει, για να μην γράψω τίποτε άλλο και παρεξηγηθούν οι «καθώς πρέπει».
      Δήμαρχος βγάζει απόφαση να κλείσει τα σχολεία, χωρίς έγκαιρη ενημέρωση, τελευταία στιγμή. Ήρθε μήνυμα στις 8 και τέταρτο ότι η δήμαρχος έκλεισε τα σχολεία, αφού τα παιδιά ήταν ήδη εκεί και στους δρόμους έχει γίνει χαμός από φανάρια που δεν δουλεύουν και ανύπαρκτη τροχαία…..ήμαρτον!!!

      Διαγραφή
    6. Όσο για τα παιδιά μας, μάλλον περισσότερο κινδυνεύουν από την κακή κατάσταση που βρίσκονται ορισμένα σχολεία, παρά από τις βροχές και τις καταιγίδες. Έχουμε ήδη τέσσερις τραυματισμούς μαθητών - τρεις από σοβάδες και ένας πιο σοβαρά από πτώση από ύψος 5 μέτρων, καθώς υποχώρησε κάγκελο - λίγες μέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

      Διαγραφή
    7. Ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Ξαναλέω: Ό,τι και να σας δώσει το κράτος, ό,τι και να κάνει, θα γκρινιάζετε. Ή μάλλον σας δώσει δεν σας δώσει, κάνει δεν κάνει, θα γκρινιάζετε. Δεν επιχειρηματολογώ άλλο.

      Διαγραφή
    8. Συνήθως παίρνει, πάντως, το κράτος, δεν δίνει. Βλέπε ανταποδοτικότητα φόρων κ.λ.π.

      Διαγραφή
    9. Έχεις δίκιο Χρήστο. Για όλα φταίει το κράτος, έστω και αν οι υποδομές ήταν ανέκαθεν επιπέδου πράγματι κατώτερου των αναγκών. Η υπερβολή και η γκρίνια δεν θα μας εγκαταλείψουν ποτέ.

      Διαγραφή
    10. Χρήστο Σιμούλη,, δεν χρειάζομαι τα 112. Πλέον τα απενεργοποίησα. Και ναι τα μικρά ξύπνησαν από τις βροντές δεύτερη φορά. Αυτό το ύφος των εκατό καρδιναλίων το έχω ξαναδεί στον πρωθυπουργό. Όχι μαθήματα σε μένα σε παρακαλώ. Όπως έγραψα και στο πρώτο μήνυμα ξέρουμε να προσέχουμε διαβάζουμε Ζιακόπουλο, ακούμε ΕΜΥ δεν ζούμε στην εποχή των σπηλαίων ούτε είμαστε χθεσινές.

      Πλημμύρες στην Αττική υπήρχαν και πριν την εποχή των smartphones, το 112 πρέπει να λειτουργεί όπως η σειρήνα σε καιρό πολέμου. αλλά γίνεται κατάχρηση του από την Πολιτική Προστασία.

      Αν σου αρέσει το αλερτ βάλτο για κουδούνισμα στις κλήσεις σου.

      Αφροδίτη.

      Διαγραφή
    11. Όπως ανέφερα και σε παλαιότερα σχόλιά μου, το 112 είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο μέσο που σώζει ζωές. Για να γίνει περισσότερο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των πλημμυρών, απαιτούνται επιστημονικά εργαλεία που αυτή τη στιγμή δεν έχουμε. Στο ερώτημα αν πρέπει ή όχι να το χρησιμοποιούμε έως ότου αποκτήσουμε τα προαναφερθέντα εργαλεία, η απάντηση είναι καταφατική, παρόλο που η συστηματική κατάχρησή του το απαξιώνει.
      Όμως, κάποια στιγμή τα κακώς κείμενα σε αυτόν τον υπέροχο τόπο πρέπει να διορθωθούν. Δεν είναι θέμα ποιο κόμμα είναι στην εξουσία. Πολιτική βούληση πρέπει να υπάρχει και στήριξη της προσπάθειας από όλους μας. Όπως έγραψα και στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», το 2004 είχαμε οκτώ μετεωρολογικά ραντάρ που στα χρόνια που ακολούθησαν χάθηκαν. Ποιο κόμμα φταίει; Θα μένουμε μόνιμα στο παρελθόν και θα το αναθεματίζουμε;
      Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις υλικές καταστροφές ούτε μπορούμε πάντα να αποτρέπουμε την απώλεια ανθρώπινων ζωών από τα ακραία φυσικά φαινόμενα. Όμως, δεν μπορούμε να αφήνουμε συνεχώς τη χώρα αθωράκιστη. Αυτό θέλει πολλά χρήματα, σκληρή δουλειά και πολλή σοβαρότητα.
      Καλό απόγευμα σε όλους.

      Διαγραφή
    12. Αναθάρρησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

      Διαγραφή
    13. Αφροδίτη, μπήκες στο μπλοκ χθες, άρα είσαι τωόντι και κυριολεκτικά χθεσινή. Εμφανίστηκες μόνο και μόνο για να γκρινιάσεις, χωρίς κανένα σχετικό επιστημονικό επιχείρημα και υπόβαθρο. Όταν χρειαστείς το 112, πράγμα πού σου απεύχομαι, θα κατηγορείς πάλι το κράτος, όποια κυβέρνηση και να αποφασίζει. Κλασική συμπεριφορά ακραίων πεποιθήσεων. Το λάθος σου είναι ότι το πας καταφανώς κομματικά, αντιδράς για την αντίδραση και νομίζεις ότι τα έμαθες όλα, ενώ δεν έχεις ακούσει ούτε μία σειρήνα πολέμου στη ζωή σου (βλ. της επιστράτευσης του 1974), την οποία επικαλείσαι. Τελικά, όπως διαπίστωσες και μόνη σου, ΠΡΑΓΜΑΤΙ χρειαζόταν το αλέρτ χθες.
      Όσο για το ringtone, δεν το βάζω για να μην ξυπνάω τα μικρά του κόσμου στα ΜΜΜ.

      Διαγραφή
    14. Oύτε το παπούτσι μιά φορά το χρόνο.

      Διαγραφή
    15. Ακριβώς, επειδή έγραψε για πρώτη φορά στο blog, Χρήστο, δεν έπρεπε να την πάρεις από τα μούτρα. Δεν γράφουν και πολλές γυναίκες, δυστυχώς, εδώ, μην τις διώχνουμε κιόλας. Μπορούμε, άλλωστε, να εκφράσουμε τις διαφωνίες μας και με λιγότερο αυστηρό και απαξιωτικό τρόπο και ύφος, ειδικά απέναντι σε μία γυναίκα, την οποία χαρακτήρισες και χθεσινή, αλλά δεν είχες και το θάρρος να μην βάλεις και αστερίσκους (ότι το έγραψες, επειδή μπήκε χθες στο blog).

      Ως μεγαλύτερος θα γνωρίζεις επίσης καλύτερα ότι ένα από τα θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος ορίζει ότι είναι υποχρέωση του κράτους να εγγυάται την ευημερία και την ασφάλεια των πολιτών. Αλλά και την προστασία του δικαιώματος στην εργασία, την ελευθερία έκφρασης, μέσω της παιδείας, της τέχνης και του πολιτισμού και πολλά άλλα.

      Είναι υποχρέωση του κράτους όλα αυτά, δεν μας κάνει χάρη, άλλωστε, εμείς το πληρώνουμε και το συντηρούμε. Αντ' αυτού, βλέπουμε, όμως, μία ανοργανωσιά ως και κατάρρευση σε όλα τα επίπεδα. Έγραψα και σε άλλο σχόλιο ότι έχουμε ήδη τέσσερις τραυματισμούς παιδιών, επειδή έπεσαν σοβάδες και κάγκελα σε σχολεία. Ο Βόλος πλημμύρισε ξανά, διότι δεν καθαρίστηκε από τα φερτά υλικά ο Κραυσίδωνας, όπως κατήγγειλε, τουλάχιστον, κάτοικος της περιοχής, που είναι και δημοσιογράφος.

      Σε περιοχές που είχαν πλημμυρίσει, επίσης, από τον Daniel, δεν έχουν μαζέψει ακόμα ούτε τα νεκρά ζώα, τρεις βδομάδες μετά, σύμφωνα με προχθεσινές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. Δεν έχουν γίνει, δηλαδή, ούτε τα στοιχειώδη και αναφέρομαι σε απλούς καθαρισμούς και όχι για παράδειγμα στο να γίνει κάτι με το σπίτι που κρέμεται σαν τον Πύργο της Πίζας με ένα λεωφορείο σφηνωμένο από κάτω του στο Πήλιο, διότι αυτό είναι όντως δύσκολο και χρονοβόρο.

      Τέλος, η κριτική προφανώς και θα γίνεται πρώτα απ' όλα στο κράτος, την εκάστοτε κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές, που παίρνουν αποφάσεις και ασκούν εξουσία. Ο έλεγχος της εξουσίας είναι, άλλωστε, η επιτομή της δημοκρατίας. Αλλά, δυστυχώς στην Ελλάδα, τα ΜΜΕ που πρώτα έπρεπε να ελέγχουν την εξουσία, έχουν σχεδόν μία πελατειακή σχέση μαζί της και φτάνουν στο σημείο να κατηγορούν ανθρώπους των οποίων το βιοτικό επίπεδο έχει βουλιάξει κυριολεκτικά και μεταφορικά στα λασπόνερα, ότι γκρινιάζουν.

      Διαγραφή
    16. Άσ' το Σπανέ, θα σε πάρει κι εσένα από τα μούτρα, δεν χρειάζεται δικηγόρο δαύτη.

      Έχω δηλώσει πριν από λίγο καιρό ότι δεν θα επιχειρηματολογώ πλέον. Θα μιλάω αξιωματικά, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, γιατί έχω κουραστεί σαράντα χρόνια να αναλύω καταστάσεις. Βγαίνω στην επιχειρηματολογική σύνταξη, λοιπόν.

      Διαγραφή
  9. Σήμερα ,μετά το μεσημέρι ,εδώ στην πεδινή Δυτική Κορινθία , καπνός ( βροντές-αστραπές) αβέρτα ,ταχύτης( υετός) μηδέν !.
    Ες αύριον τα σπουδαία ;; .-----======Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο Καλημέρα, τα 63,8 εκατοστά που έγραψε ο σταθμός του Δερβενίου χθές από το απόγευμα και μετά ?

      Διαγραφή
  10. Μετά τις πυρκαγιές στον Έβρο δόθηκε η αδειοδότηση για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις καμένες περιοχές του Έβρου και μάλιστα εντός προστατευόμενης περιοχής Natura, όπως αποδεικνύεται και από τα σχετικά έγγραφα και σε αντίθεση με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά το σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, η οποία κατήγγειλε το γεγονός πως δόθηκε άδεια για αιολικά σε καμένη έκταση και περιοχή Natura στον Έβρο ........ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΕΜΑΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μέχρι στιγμής 29 χιλιοστά βροχής έχουν καταγραφεί στους Αμπελόκηπους, αλλά 13mm λίγο πιο δίπλα, στο κέντρο της Αθήνας και 14,5mm στον Πειραιά. Μονοψήφιες είναι τιμές στα νότια προάστια (2,5mm στο Μοσχάτο, 7mm στον Άλιμο), αλλά πάνω από 20 χιλιοστά στα βόρεια (Πεντέλη, Αγ. Παρασκευή, Παπάγου), ενώ ξεπέρασαν τα 30-35mm η Παλλήνη και τα Σπάτα.

    Προς το παρόν, έχουμε παύση φαινομένων, τουλάχιστον στα νότια, όπου σπάει και η συννεφιά και το πρώτο φως του ήλιου την κάνει να φέγγει, σαν ένα εναλλακτικό ουράνιο τόξο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. kαλημέρα σε όλους.Δυτική Κορινθία, 40 χιλιοστά τη νύχτα σε συνθήκες........pearl harbor.
    Αγαπητέ Ιωάννη αυτή τη στιγμή ο σταθμός Δερβενίου,όπως και της Ρίζας Ξυλοκάστρου, απουσιάζει από τη σχετική λίστα. Τα στοιχεία που δίνω είναι από ιδιωτική αξιόπιστη μέτρηση,πλησίον του σταθμού του ΕΑΑ. Μέχρι στιγμής σύνολο υετού από τον Ηλία 73 χιλιοστά.----======Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η θεσσαλική εξίσωση: «Ηλίας» = 1,5 «Ιανός» ή 0,5 «Ντάνιελ», που τρομοκράτησε χιλιάδες κατεστραμμένους συμπολίτες μας, δεν μας βγήκε. Χωρίς ίχνος τσίπας, πάμε για την «επιδείνωση» του καιρού το Σαββατοκύριακο!
    Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα,χα,χα ποιος έχασε την ντροπή για να την βρουν οι άλλοι!! Αδίστακτοι " επαγγελματίες " είναι δυνατόν να μετανιώσουν για κάτι...

      Διαγραφή
  14. Ακριβώς , δάσκαλε. '" Χωρίς περίσκεψιν ,χωρίς λύπην ,χωρίς αιδώ ". Πού είναι εκείνα τα 300 έως 500 χιλιοστά πού θα έπεφταν στη Θεσσαλία ;. Και ντροπή και.......εντροπία!.---===========Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο, έστω και, κάλπικα ? τα γράψατε ! http://meteoclima.hua.gr/stations/derveni/ & http://penteli.meteo.gr/stations/derveni/

      Διαγραφή
  15. Αυτή την ώρα καταρρακτωδη βροχή στον Βόλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τελικά μόνο το gfs έχει λίγο με την πραγματικότητα! Ο Ευρωπαίος βρίσκεται στα χαμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κατακλυσμός πραγματικός στον Βόλο ⛈️⛈️⛈️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Απίστευτο αυτό που συμβαίνει στον Βόλο και στην Μαγνησία αυτή την στιγμή!!Τι να πω κρίμα,πάνω που άρχισαν να στέκονται στα πόδια τους οι άνθρωποι τους ξαναχτύπησε!!Κρίμα πραγματικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Άλλη μια φορά το gfs ακόμη και το ikon πολύ πιο κοντά στα καιρικά δρώμενα των τελευταίων 2 ημερών σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό μοντέλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο πόλη του Βόλου χτυπιέται από δεύτερη σφοδρή πλημμύρα μέσα στον Σεπτέμβριο.
    Αυτό πού συμβαίνει είναι άνευ προηγούμενου και σίγουρα όπως είχαμε γράψει και εδώ στο μπλογκ βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά...
    Είχαμε τονίσει το ανατολικό και νότιο κυρίως κομμάτι της Μαγνησίας αλλά αυτό που συνέβη δεύτερη φορά στο Βόλο ξεπερνά κάθε λογική και στατιστική.
    Εύχομαι τουλάχιστον όλοι να είναι καλά.
    216mm μέσα σε ένα 18ωρο και τον σταθμό να έχει κολλήσει από τις 20:10..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....και ο μήνας να φτάνει, ίσως, και να ξεπεράσει τα 900 χιλιοστά!!!

      Διαγραφή
    2. Νon stop καταστάσεις πλέον. Δυστυχώς. Το 1 στο εκατομμύριο τους έκατσε.

      Διαγραφή
    3. Φώτη συμφωνώ...νομίζω ότι δεν έχει ξανασυμβεί...τέτοιο δράμα ....η αποψινή νύχτα για τον Βόλο είναι ένας εφιάλτης "θωμάς"

      Διαγραφή
  21. Αυτή την στιγμή στον Βόλο. Δεν έχουν ρεύμα. νερό κ όλη η πολη βουλιάζει. Τόσα χρόνια ο άνθρωπος καταπατουσε ποτάμια. Χειμαρρους. Όλα στον βωμό του κέρδους κ του χρήματος
    Εάν γίνονταν σωστά αντιπλημμυρικά έργα κ πολλά άλλα. Δεν θα πνίγονταν αυτή την στιγμή ο Βόλος κ όχι μόνο. Έχω ζήσει αρκετά χρόνια στον Βόλο.Πάντα με την πρώτη μισαωρη καταιγίδα πλημυριζαν αρκετά σημεία της πόλης .Ο βόλος χρόνια ειχε πρόβλημα κ ολοι σφυριζαν αδιάφορα. Με τσαπατσουλιά κ έργα της πλάκας όλα ήτανε αναμενόμενα. Καλό ξημέρωμα σε όλους κ Ο θεός βοηθός. ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο εφιάλτης επέστρεψε στον Βόλο και το Πήλιο…ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Η πολιτεία, το κράτος, η κοινωνία πρέπει να στηρίξουν/ουμε τους πληγέντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πριν λίγο με απεγκλωβισε ο στρατός με ένα hummer από το κέντρο της πόλης του Βόλου μπροστά από το δημαρχείο ήμουν από τις 7 μέσα στο αυτοκίνητο τους ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου. Υ. Γ η πόλη εάλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Β.Ευβοια και Μαγνησία οι "εκτελεσθεντες" αυτού του κύματος της κακοκαιρίας με τις 300 να είναι πλέον οι σύγχρονες νεοκλιματικες βομβες ! Το ζητούμενο πλέον είναι η προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα . Η Ελλάδα θα διαχειριστεί περί τα 55 δις. ευρώ την επόμενη πενταετία . Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει κάποια από αυτά προς την κατεύθυνση αυτή ;;; Αν κρίνουμε από την covid και το ΕΣΥ τότε ξεκινάτε να κλαίτε ! Μάλιστα κάπου εγκύρως διάβασα ότι η καταστροφή του κάμπου από τις πλημμύρες , δεν έπληξε καθόλου δημοσκοπικως την κυβέρνηση !! Ζούμε την εποχή του εαυτού / κλουβιού ! Καληνύχτα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολύ καλό νερο έπεσε και στον νομό Βοιωτίας τόσο εχθές Τετάρτη από τα ξημερώματα έως αργά το μεσημέρι, όσο και όλη την νύχτα μέχρι το ξημέρωμα σήμερα.
    Συγκρίσεις βέβαια με Φθιώτιδα και Εύβοια δεν γίνονται
    Όσο για την πόλη του Βόλου,τα λόγια περισσεύουν...ευτυχώς που η κόρη μου δεν βρίσκεται εκεί...
    Πονάω ακόμη με όσα έχω δει έως τώρα σε Βόλο,Τρίκαλα και Καρδίτσα...που φυσικά δεν έχουν σχέση με όσα δείχνει η τηλεόραση...
    Φίλε Λευτέρη Ελευθεριάδη,έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα είπες για τα σχολεία και το μπάχαλο που δημιουργήθηκε με τους μαθητές όλων των βαθμίδων...στερείται λογικής η απόφαση για κλείσιμο των σχολείων όταν ήδη οι μαθητές μετακινούνταν προς αυτά...τόσα χρόνια στα ΚΤΕΛ(πλέον των 35)πίστευα πως τα έχω δει όλα,αλλά κατά πως φαίνεται δεν έχω δει τίποτα ακόμη...
    Καλημέρα σε όλους σας.
    Να προσέχετε τους εαυτούς σας,να αγαπάτε και να προστατεύεται όσους αγαπάτε και σας αγαπούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το ωραίο με τα κρητικόληκτα τετρασύλλαβα σε -άκης, είναι ότι πάνε όλα γάντι με το γνωστό σύνθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. " Ή στραβός είν ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε " . Κάποιοι ουδέποτε αρμενίζουμε στραβά !..... -------========Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Έναν ναό (φτωχό εκκλησάκι είναι στην πραγματικότητα) της μετεωρολογίας πάτε να τον μετατρέψετε σε οίκον εμπορίου και ηλίθιων κομματικών αντιπαραθέσεων. Όχι, δεν θέλουμε εδώ φανατισμένους και προκατειλημμένους ανθρώπους, ημιμαθείς, ξερόλες και εγωιστές. Πηγαίνετε αλλού να βγάλετε τα απωθημένα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οφείλουμε να σεβαστούμε την σύσταση του Δασκάλου-οικοδεσπότη(για πολλοστή φορά..), διαφορετικά, είναι καιρός-νομίζω-κάποια σχόλια να μένουν στην αφάνεια..
    Δάσκαλε, 'σεις έχετε το "πεπόνι", "σεις και το μαχαίρι..
    Σε σχέση με τον "Elia" τώρα, 138 χιλ. προστέθηκαν στα 512 του "Daniel", εδώ στα νοτιότερα του νομού Καρδίτσας, κάνοντας την κατάσταση δραματική...
    Όσο νερό έπεσε όλο το χρόνο(και αν) πέρυσι, το είδαμε σε 20 μέρες τώρα...
    Πάνε οι παραγωγές μας, το βιός, τα χωράφια, τα πάγια, τα σπίτια ακόμα...
    Που κουράγιο να τα ξαναφτιάξουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το σχόλιο των 11:11....

    ΑπάντησηΔιαγραφή