Αβέβαιες οι περί του υετού προβλέψεις


Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη παραμένει ευνοϊκή για τη διατήρηση του ΒΔ ρεύματος στη χώρα μας με ένταση ως τα 5 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), η θερμοκρασία θα φθάσει τους 34 βαθμούς και η απογευματινή αστάθεια, που οδηγεί στην εκδήλωση τοπικών καταιγίδων, θα είναι περιορισμένη. Το Σάββατο (8/9), στην ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως στις κεντρικές και βόρειες περιοχές της οι συνθήκες θα είναι περισσότερο ευνοϊκές για την εκδήλωση απογευματινών όμβρων και καταιγίδων. Αναφορικά με τους ανέμους και τη θερμοκρασία, δεν αναμένονται αξιόλογες μεταβολές. Την Κυριακή (9/9), στην ηπειρωτική Ελλάδα, το Β. Αιγαίο και την ορεινή Κρήτη ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Τη Δευτέρα (10/9), τοπικοί όμβροι αναμένονται στην ανατολική και τη νότια χώρα. Οι άνεμοι θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και στη Β-ΒΑ Ελλάδα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Την Τρίτη και την Τετάρτη (11-12/9), προβλέπονται ενισχυμένοι ΒΑ άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά και τα νότια.   

Παρασκευή,  7 Σεπτεμβρίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7-9-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Μεμονωμένοι όμβροι ή και καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 32 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Μεμονωμένοι όμβροι ή και καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 34 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 34 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς.

11 σχόλια:

  1. Έγκλειστη στον Κορυδαλλό είναι μία από τις δύο Σύριες, η Sara Mardini που το 2015 μαζί με την αδερφή της Yusra, η οποία συμμετείχε στους ολυμπιακούς αγώνες του 2016 στην κολύμβηση, είχαν σώσει 18 ανθρώπους όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν άρχισε να μπάζει νερά ανοιχτά της Λέσβου, όπως γράφει ο Guardian. H 23χρονη κατηγορείται για διακίνηση, κατασκοπία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κατά την επιστροφή της στο νησί ως μέλος μίας ΜΚΟ, ενώ μπορεί να παραμείνει κρατούμενη ως και 18 μήνες μέχρι να γίνει η δίκη. Ο δικηγόρος της υποστηρίζει ότι η Sara δεν ήταν καν στο νησί όταν φέρεται να διαπράχθηκαν αυτά αδικήματα. Η περιπέτεια της Sara που μαζί με την αδερφή της Yusra οδήγησαν τη βάρκα στις ακτές της Λέσβου, όταν χάλασε η μηχανή της είχε γίνει και η βάση ενός ντοκιμαντέρ από το BBC, ενώ στη Γερμανία, όπου μένουν θεωρούνται σταρ.

    Η ιστορία της ήταν και ο λόγος που την προσέγγισε η οργάνωση ERCI (Emergency Response Centre International), κι έτσι τον Δεκέμβριο του 2017 επέστρεψε στη Λέσβο ως εθελόντρια. Αλλά στις 21 Αυγούστου συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, ενώ περίμενε την πτήση της για τη Γερμανία και την ίδια τύχη είχαν αργότερα άλλα δύο στελέχη της ERCI, ο Νάσος Καρακίτσος και ο Γερμανός Sean Binder, που δηλώνουν επίσης αθώοι. Οι συλλήψεις έρχονται ενώ υπάρχει ένα παγκόσμιο κύμα καταστολής ενάντια στα δίκτυα αλληλεγγύης, το οποίο όλο και μεγαλώνει. "Οι ελληνικές αρχές χρησιμοποιούν τη Sara για να στείλουν ένα πολύ ανησυχητικό μήνυμα ότι αν είσαι εθελοντής για τους πρόσφυγες, κινδυνεύεις" ανέφερε σχετικά ο δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Λονδίνο Jonathan Cooper.

    H ελληνική αστυνομία κάνει, ωστόσο, λόγο για ολόκληρο δίκτυο διακίνησης ανθρώπων και εθελοντές που συμμετέχουν χωρίς να το ξέρουν σε αυτό. Και ότι μετά από έρευνες έξι μηνών αποκαλύφθηκε ότι η ERCI ενώ παρουσιαζόταν ως μη κερδοσκοπική οργάνωση, ο μοναδικός της σκοπός ήταν να αποκομίσει κέρδη από τους ανθρώπους που έφερνε παράνομα στα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Συνολικά 30 άτομα, κυρίως ξένοι ανακρίθηκαν για την υπόθεση, ενώ το γεγονός που κίνησε τις υποψίες της αστυνομίας ήταν ότι τον Φεβρουάριο του 2018 η Mardini και ο Binder πιάστηκαν να οδηγούν ένα πρώην στρατιωτικό όχημα 4Χ4 με πλαστές πινακίδες.

    Η Λέσβος που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης μέχρι να υπογραφεί η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας τον Μάρτιο του 2018, έχει πλέον 114 μη κυβερνητικές οργανώσεις, 7.356 εθελοντές και 10 χιλιάδες πρόσφυγες και είναι σαν καζάνι που βράζει. Συνάδελφος της Sara είπε ότι το κίνητρό της ήταν ανθρωπιστικό και πως δεν υπήρχε καμία ένδειξη για παράνομη δραστηριότητα της οργάνωσης. Ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός έχει δει και θετικά και αρνητικά από το ανθρωπιστικό κίνημα από την έναρξη της προσφυγικής κρίσης και υποστήριξε ότι "δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποιες μη κυβερνητικές οργανώσεις εκμεταλλεύονται την κατάσταση, ενώ δεν χρειάζονται τόσες πολλές ΜΚΟ". Η ERCI αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενη ότι έπεσε θύμα αστήρικτων ισχυρισμών, αλλά δεν έκανε καμία αναφορά για την Μardini. "Eίναι τρελό να τους κατηγορούν για διακίνηση" είπε και ο Νεοϋρκέζος Ahmed Khan, χρηματιστής που έγινε φιλάνθρωπος και δώρισε βάρκες στην ERCI. "Στη σημερινή Ευρώπη - φρούριο πρέπει να αναρωτιέσαι αν οι Βρυξέλλες είναι πίσω από αυτό θέλοντας να βάλουν πάγο στους εθελοντές, οι οποίοι θέλουν να βοηθήσουν, καλύπτοντας την ανεπάρκεια των κυβερνήσεων" συμπλήρωσε ο ίδιος.
    https://www.theguardian.com/world/2018/sep/06/arrest-of-syrian-hero-swimmer-lesbos-refugees-sara-mardini


    Μακάρι να είναι αθώα και να αποφυλακιστεί η Sara Mardini. Δεν μπορώ να πιστέψω και δεν νομίζω ένα τόσο γλυκό κορίτσι να είναι εγκληματίας. Ελπίζω να αποδειχτεί ότι δεν είχε εμπλοκή στη διακίνηση και να αφεθεί ελεύθερη σαν το χταποδάκι που άφησα σήμερα ελεύθερο στον βυθό.
    Bαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βλέπω μια τάση από την Τρίτη για πιο ΒΑνατολικό ρεύμα με αποτέλεσμα στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές μαζί με τη συννεφιά να φθινοπωριαζει λίγο περισσότερο.Η θερμοκρασία όπως είπαμε δε φαίνεται να ξανά ανεβαίνει από δω κ πέρα σε υψηλά επίπεδα αλλά όσο η βόρειας συνιστώσας άνεμοι μας πολιορκούν μη περιμένουμε αξιόλογες βροχές παιδιά.Ο καιρός το Φθινόπωρο απαιτεί καθαρό ΝΟΤΙΑ για να μουλιάσει ο τόπος τέλος.
    Ας μη ξεχνάμε άλλωστε ότι μπορεί να λέμε ότι φέτος το καλοκαίρι ήταν γενικά βροχερό αλλά με τη φοβερή τοπικότητα που είχαν τα φαινόμενα αρκετές περιοχές έχουν κ πάλι στεγνώσει.Ελπίζω λοιπόν σύντομα να αλλάξει η κυκλοφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρτάται από την περιοχή εις τήν οποίαν αναφέρεσαι. Εμείς επί παραδείγματι στήν Εύβοια όχι μόνον δεν μουλιάζουμε από τόν Νοτία,αλλά συνήθως ούτε κατ'ελάχιστον βρεχόμαστε. Ως εκ τούτου ευχόμαστε νά διατηρηθή η διαφαινόμενη κυκλοφορία. Τά πάντα λοιπόν είναι σχετικά.

      Διαγραφή
    2. η ευβοια ευνοειται τον χειμωνα με τους βορειαδες και οχι το καλοκαιρι με τα μελτεμια.

      καρδιτσα

      Διαγραφή
    3. ΑΓΡΑΦΙΟΣ Φίλε μη περιμένεις με αυτή την κυκλοφορία τίποτα το σοβαρό το επόμενο διάστημα ούτε στην Εύβοια.
      Αν ήταν χειμώνας όπως λέει κ ο φίλος απ την Καρδίτσα ίσως να μπορούσε.
      Τώρα για την περιοχή σου ισχύει ουκ ολίγες φορές αυτό που λες αλλά το ξανά λέω γενικότερα για τον τόπο μας το Φθινόπωρο το αληθινό είναι με νοτιά!

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Μέχρι κ τις 16 πάνω κάτω του μήνα δε φαίνεται τίποτα στον ορίζοντα πάρα μόνο ψιλοαστάθειες κ βοριάδες.
      Από εκεί κ έπειτα κάτι δείχνει αλλά είναι νωρίς ακόμη.
      Ο Σεπτέμβρης είναι ο πιο δύσκολος προγνωστικά μήνας άλλωστε.

      Διαγραφή
  4. παντως εντονες ασταθειες δεν μπορει να κανει τωρα.σε γενικες γραμμες η δυναμικη των θερμικων ασταθειων αρχιζει να ατονει μετα τον 15αυγουστο σαν αποτελεσμα της μικρυνσης της διαρκειας της ημερας

    καρδιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ανατολική προσήνεμη Παραδίρφυος Εύβοια ευνοείται όλον τόν χρόνο μέ τούς βορείους ανέμους,τό καλοκαίρι μέ τά μπουρίνια ή τίς πρωινές βροχές στίς ορεινές πλαγιές καί τήν υπόλοιπη περιποδο μέ οργανωμένα χαμηλά από τό Αιγαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω τι κάνει στην Αν. προσήνεμη Εύβοια,με Μελτέμι πάντως δε βγάζει αστάθεια στο Αιγαίο και οπού βρέχει αυτό ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.Οπου δεν επηρεάζει αυτό μπορεί να βγάλει μπόρες.Το 'χει αποδείξει αυτό φέτος το Καλοκαίρι...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή