Εκεί που δεν φθάνουν τα κύματα...

Φωτ. Βαγγέλης Σπανός
Καλή Κυριακή, φίλοι μου

5 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας. Ωραία η φωτογραφία του φίλου μας του Β. Σπανού.
    Ένα έτερο επιπλέον ήθελα να σημειώσω: Τώρα που το Εθνικό Αστεροσκοπείο ενέταξε και άλλους σταθμούς στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, μήπως ο σταθμός "Θεσσαλονίκη" θα έπρεπε να μετονομαστεί σε Καλαμαριά ή καλύτερα σε Καραμπουρνάκι; Επίσης ο "Βέροια" καλό θα ήταν να μετονομαστεί σε Μακροχώρι.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H τεράστια ζημιά που έκαναν το ΔΝΤ και τα μέτρα των μνημονίων στις υποδομές θα φαίνεται και κάθε φορά που θα έχουμε φυσικές καταστροφές. Στη χειρότερη περίπτωση θρηνούμε ανθρώπινες ζωές και στην καλύτερη έχουμε απλά ρεύματος και νερού διακοπές. Διακοπή ρεύματος για πολλές ώρες καθημερινά είχε και αυτό το ΠΣΚ στο Θυμάρι, οπότε την Κυριακή πήγα Βάρκιζα για βουτιά. Για να γλιτώσω και το κύμα που θα έφερνε ο (βορειο)δυτικός άνεμος στη δαντελένια ακρογιαλιά. Αλλά τελικά είχε swell κύμα και στη Βάρκιζα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που τράβηξα. Swell είναι το κύμα που συνεχίζεται, ενώ έχει σταματήσει η αιτία που αρχικά το προκάλεσε. Φωτογράφισα κι ένα ιστιοπλοϊκό, που δεν ξέρω αν το είχαν βγάλει εσκεμμένα στη στεριά ή, το ξέβρασε η θάλασσα. Και απαθανάτισα κι ένα έντομο που έβγαλα σώο από τα θολά και γκρίζα νερά. Σε ένα μουντό για άλλη μία μέρα σκηνικό. Σε μία ακόμα μελαγχολική μέρα, καθώς αγνοούνται τρεις άνθρωποι μετά τις καταρρακτώδεις βροχές και τις πλημμύρες στην Εύβοια.

    Με την ελπίδα να βρεθούν ζωντανοί, ας διασκεδάσουμε λίγο τις εντυπώσεις με τον Donald Trump, που δηλώνει ερωτευμένος. Συγκεκριμένα ερωτεύτηκε τον Kim Jong Un μετά τις επιστολές που αντάλλαξαν και δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του, όπως μεταδίδει το Reuters. Πριν οι δύο ηγέτες γυρίσουν σελίδα και συναντηθούν και στη Σιγκαπούρη για να συζητήσουν για την αποπυρηνικοποίηση της κορεάτικης χερσονήσου, αυτό που αντάλλασσαν, βέβαια, ήταν προσβολές και απειλές. "Ήμουν σκληρός και εκείνος το ίδιο, αλλά τελικά ερωτευτήκαμε εντάξει; Όχι, αλήθεια, μου έγραψε πολύ ωραίες επιστολές" είπε ο Αμερικάνος πρόεδρος σε προεκλογική συγκέντρωση (έχουν ενδιάμεσες εκλογές 6 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ), κι ενώ οι υποστηρικτές του τον χειροκροτούσαν.

    Trump και Kim θα έχουν και νέα συνάντηση, αλλά δεν έχει οριστεί ο τόπος, ούτε η ημερομηνία, όμως παρά την βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, η Βόρεια Κορέα δεν θέλει να παραδώσει μία πλήρη απογραφή των όπλων της στις ΗΠΑ. Ουσιαστικά δεν έχει γίνει και πρόοδος για τη διακοπή του πυρηνικού και βαλλιστικού της προγράμματος, αφού δεν υπάρχει συμφωνία ακόμα και για το τι σημαίνουν τελικά στην πράξη οι όροι "αποπυρηνικοποίηση", "αμετάκλητη" και δεν αποκλείεται και κάποιο πισωγύρισμα. Κι από εκεί που πάμε για μπονάτσα, να πέσουμε τελικά σε μπουρίνι.
    https://www.reuters.com/article/us-northkorea-usa-trump/we-fell-in-love-trump-swoons-over-letters-from-north-koreas-kim-idUSKCN1MA03Q?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι βεβαια...το ΔΝΤ φταιει για ολα...Μαλλον αυτο φταιει που οι δεικτες του ΟΟΣΑ(OECD) μας κατατασσουν στον πατο....
      μαλλον και αυτοι ειναι κατευθυνομενοι από τους κακους ξενους....ολα πηγαιναν μια χαρα στην Ελλαδα μεχρι που ηρθε το ΔΝΤ...Μια χαρα περναγαμε...τι το θελαμε??

      Διαγραφή
  3. Πραγματικά απολαμβάνω τα posts σου φίλε Βαγγέλη...σε πολλά πράγματα έχεις πολλα δικια. Σήμερα πηραμε κ εμεις κάτι από τα απόνερα του zorba the Greek...Πάνω από 30 χιλιοστά έπεσαν στην πόλη της Ρόδου σήμερα το μεσημέρι με μεγάλη ραγδαιοτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή