Ο θερμότερος Αύγουστος της Ευρώπης!

Αποκλίσεις της μέσης θερμοκρασίας του Αυγούστου 2018 σε σχέση με τη μέση θερμοκρασία του συγκεκριμένου μήνα της περιόδου 1981-2010. Πηγή: ERA-Interim, Credit: ECMWF, Copernicus Climate Change Service.
https://climate.copernicus.eu/surface-air-temperature-august-2018

2 σχόλια:

  1. ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
    ...ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε 90 χώρες σε όλο τον κόσμο διαδηλώνουν αυτό το ΣΚ για την αποτυχία των πολιτικών να αντιμετωπίσουν την περιβαλλοντική κρίση, όπως αναφέρει ο Guardian. Oι διοργανωτές κάνουν λόγο για πάνω από 800 εκδηλώσεις, από πορείες και δράσεις πολιτικής ανυπακοής μέχρι μικρά φεστιβάλ σε πολλές πόλεις, καθώς αυξάνεται η δυσαρέσκεια από την απουσία πολιτικής δράσης για την κλιματική αλλαγή. Ο Nick Breyer από την ομάδα των διοργανωτών 350.org υποστήριξε ότι "οι πολιτικοί αποτυγχάνουν, προστατεύοντας μόνο τα συμφέροντα των εταιριών ορυκτών καυσίμων, αντί για τα συμφέροντα των πολιτών, κι ενώ έχει αποδειχτεί η καταστροφή που προκαλούν αυτές οι εταιρίες στον πλανήτη". Με τις διαδηλώσεις ο κόσμος ζητάει μία διαφορετική δράση και να μπει το μέλλον των λαών πάνω από τα συμφέροντα αυτών των εταιριών.

    Στη Βρετανία προγραμματίστηκαν διαδηλώσεις από το Λονδίνο και το Γουίγκαν, μέχρι το Μπράντφορντ και το Durham και θα γίνουν μεταξύ άλλων συναυλίες με συγκροτήματα τζαζ και ομιλίες, ενώ ένας στόχος είναι να πειστεί το συμβούλιο του Γιορκσάιρ να αποσύρει τη χρηματοδότηση των ορυκτών καυσίμων. Η Jane Thewlis εξηγεί ότι οι ίδιες πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές των φτωχών στο Μπράντφορντ είναι αυτές που οδηγούν στην καταστροφή του πλανήτη και σκοτώνουν περιθωριοποιημένων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Η ελπίδα είναι ότι η νέα γενιά και η εργατική τάξη θα κάνουν τη δική τους οργάνωση για το περιβάλλον, οικοδομώντας ένα βιώσιμο κίνημα.

    Μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις αναμένεται στο Παρίσι με 100 χιλιάδες άτομα. Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές αναμένονται και στην Κοπεγχάγη, τις Βρυξέλλες και στη Λισσαβώνα, ενώ όλα αυτά γίνονται μία βδομάδα πριν την Παγκόσμια Σύνοδο για την Κλιματική Δράση στο Σαν Φραντσίσκο.
    https://www.theguardian.com/environment/2018/sep/07/hundreds-of-thousands-expected-to-join-global-climate-marches-this-weekend
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή