Σημαντική μεταβολή του καιρού στα μέσα της νέας εβδομάδας




10 σχόλια:

  1. Ωραία και κατανοητή πιθανολογική ανάλυση - βίντεο για την άλλη βδομάδα. Από τον Βασίλη Πανάκογλου:

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=u5FBcPWc-xg

    Φώτη, για σας χτυπάει η καμπάνα! Αλλά νομίζω πως τελικά όλοι θα πάρουμε από λίγο ως πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως πολύ ωραία ανάλυση Γιώργο.
      Συνήθως όπως έχουμε δει αυτά τα χαμηλά δίνουν αυτή την εποχή καλά νερά στην περιοχή μου όμως είμαι σίγουρος ότι με το ανεμικό πεδίο που θα επικρατήσει πάνω από τη χώρα θα ευνοηθουν αρκετά κ οι ανατολικές περιοχές αυτής.
      Υπομονή λοιπόν κ μάλλον θα πάμε για μία πανελλαδική κακοκαιρία φθινόπωροχειμωνιάτικου τύπου!

      Διαγραφή
    2. Ωραίος ο Βασίλης. Πολύ αναλυτικός.

      Διαγραφή
    3. Προς το παρόν τα μοντέλα δείχνουν σε πρώτο χρόνο "μούλιασμα" της δυτικής Ελλάδας και, σε δεύτερο χρόνο, κυκλογένεση στο νότιο Αιγαίο, φθινοπωρινό ψόφο και βροχές και στα ανατολικά. Να δούμε αν θα κρατηθεί αυτή η τάση.

      Διαγραφή
  2. Σε ευχαριστω πολυ Γιωργο , προσπαθουμε να δειξουμε πως η προγνωση ειναι πιθανολογικη. Θυμαμαι και τον κ.Ζιακοπουλο που ειχε γραψει καποια στιγμη οτι ο κοσμος θελει να ξερει αν θα βρεξει ή οχι και οχι οτι εχει 60% πιθανοτητα να βρεξει. Εγω παντως σαν ερασιτεχνης ετσι προχωραω. Η επισημη ΕΜΥ εχει πιο ζορικη δουλεια και πρεπει να πει ''θα βρεξει'' ή '' δεν θα βρεξει''..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά, ακούω να λέτε όλοι για πολλές βροχές, μούλιασμα ΒΔ Ελλάδας σχεδόν όλοι κι ακόμη κι ο κ. Ζιακόπουλος να λέει ότι θα έχει ισχυρές βροχές κ καταιγίδες όλη η χώρα. Η ΒΔ Ελλάδα δεν πρόκειται να επηρεαστεί καθόλου από φαινόμενα κατά πάσα πιθανότητα, άντε να έχει λιγοστά φαινόμενα στην αρχή. Με βοριάδες κυρίαρχους ανέμους δεν βρέχει (σχεδόν) ποτέ στη ΒΔ χώρα. Ίσως το λέτε όλοι από συνήθεια γιατί "πρέπει" οι κακοκαιρίες οι φθινοπωρινές να ξεκινούν από εδώ. Αν παραμείνουν αυτά τα τρεξίματα των μοντέλων, μόνο ξεροβόρι, συννεφιά στην αρχή και το πολύ ασθενείς σύντομες βροχές για τα ΒΔ και μετά λιακάδες και ψύχρα. Ας τα διαχωρίζουμε λίγο.
    Καλό βράδυ!
    Μάκης, Γιάννενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μή βιάζεσαι, Μάκη μου!

      Καλημέρα σε όλους!

      Διαγραφή
    2. Όχι φίλε Μάκη,το σενάριο που λες έχει πιθανότητες να συμβεί αλλά πίστεψέ με είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα.Ολα εξαρτώνται στο που θα κάτσει ακριβώς ο αυλώνας κ τέτοια εποχή όλα παίζονται.Πάντως ότι κ άνεμο να βγάλει τελικά πιστεύω κ η δυτική Ελλάδα έχει να λάβει,ίσως το βόρειο Ιόνιο κ η Ήπειρος λιγότερο αλλά το ξαναλέω είναι νωρίς ακόμη.

      Διαγραφή
  4. Πρέπει να χαλαρώσουμε! Ότι είναι να έρθει θα έρθει! κάπου θα κάτσει η μπίλια! Όλα είναι ανοιχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην καλυτερη μονο ανατολικες και νοτιες περιοχες θα δουν φαινομενα..Η πανελλαδικη διαταραχη πλεον πρεπει να αποκλειστει..Το ευρωπαικο για αλλη μια φορα τουμπαρε..Εκθετει κοσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή