Εβδομάδα μελτεμιών


Η χώρα επηρεάζεται από τον ισχυρό συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με συνέπεια την επικράτηση ενισχυμένων ΒΑ ανέμων εντάσεως ως τα 7 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), οι πιθανότητες βροχής είναι περιορισμένες και οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στη Δ. Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά τις ελάχιστες θερμοκρασίες, οι χαμηλότερες τιμές αναμένονται στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου νωρίς το πρωί η ψύχρα θα είναι και πάλι αισθητή. Το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη (19-20/9), δεν προβλέπονται βροχές. Οι βοριάδες (όψιμα μελτέμια) θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει σημαντική μεταβολή. Τέλος, οι υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας θα περάσουν με βοριάδες εντάσεως το πολύ 6 μποφόρ (Αιγαίο) και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Αξιόλογες βροχές δεν φαίνονται στον ορίζοντα.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18-9-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους στη Μακεδονία πιο πυκνές. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 29 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 32 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στη ΒΔ Κρήτη. Άνεμοι Β 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις παροδικά το πρωί αυξημένες. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς.

5 σχόλια:

  1. Τυπικος γλυκός Σεπτεμβριος μιας μεσογειακής χωρας. Όταν εχει προηγηθεί ένας τόσος υγρός Ιούνιος και Ιούλιος το χαιρόμαστε διπλά. Τυχεροί οι τουρίστες που συνεχίζουν να απολαμβάνουν τις ομορφιές της χώρας μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και σήμερα είχε ενισχυμένο μελτέμι και ελάχιστο κόσμο στη δαντελένια ακρογιαλιά, με τα μελανούρια να ακολουθούν τους λιγοστούς λουόμενους από κοντά, σαν κολλησόψαρα με τα ρεύματα του βοριά. Παρεμπιπτόντως, το Skynews εξηγεί γιατί δεν πρέπει να κολλάμε ποτέ στο μπροστινό αμάξι στον δρόμο. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, οδηγοί που δεν κρατούν αποστάσεις ασφαλείας ευθύνονται για 1 στα 8 θύματα τροχαίων στην Αγγλία, με πάνω από 100 ανθρώπους να σκοτώνονται ή, να τραυματίζονται εξαιτίας τους κάθε χρόνο.

    Aν κολλάει επίσης κάποιος στον μπροστινό του οδηγό του προκαλεί αύξηση στους καρδιακούς του παλμούς από 70 σε 104 το λεπτό - πάνω από 30%. Αποσπάται, δηλαδή, η προσοχή του οδηγού που βλέπει από τον καθρέφτη κάποιον να έχει κολλήσει από πίσω του και αυξάνεται το στρες του. Στη Βρετανία γίνεται ολόκληρη καμπάνια για να κρατούν αποστάσεις οι οδηγοί. Υπολογίστηκε ότι αν κάποιος τρέχει με 70 μίλια την ώρα, θα χρειαστεί 96 μέτρα ή, το μήκος 24 αυτοκινήτων για να ακινητοποιήσει το όχημά του.

    Αν κάποιος οδηγός πιαστεί να κολλάει στον μπροστινό του τιμωρείται με πρόστιμο 100 στερλίνες και τρεις βαθμούς ποινής στο δίπλωμά του. Παρόλα αυτά 1 στους 4 οδηγούς παραδέχεται ότι πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής το προπορευόμενο όχημα.
    https://news.sky.com/story/tailgating-blamed-for-1-in-8-casualties-and-heart-rate-spike-highways-england-11500292
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα δύο κυριότερα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν εδώ και μέρες μιά σαφή τάση για είσοδο του φθινοπώρου στη χώρα μας, εκεί γύρω στην ισημερία. Για να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετα απο σχεδον 40 ημερες,η επιστροφη μου στην εργασια,σημαινει και την επιστροφη μου στην"κανονικοτητα".Εδω κσι λιγη ωρα,διαβασα ολα τα σχολια σας και σε αυτο που θα ηθελα να σταθω,ειναι το αρθρο του κ.Ζιακοπουλου,για το ταξιδι του απ.Παυλου,απο την Ιουδαια στην Ρωμη.Αν και το γνωριζω,τοσο ομορφα γραμμενο και"ντυμενο"απο την μετεωρολογικη του πλευρα,δεν το εχω ξαναδιαβασει.Ευχαριστω τον κ.Ζιακοπουλο και ολους τους φιλους(ανδρες και γυναικες)για τα σχολια τους,στην ομορφη αυτη συζητηση.Φυσικα και μας αρεσουν αυτα τα αρθρα και να τα επαναλαβετε,δασκαλε.Το Σαββατο τελειωσαμε τον τρυγο της παρεας μας και την Κυριακη,μαζι με το αποχαιρετιστηριο τραπεζι,βγαλαμε και την πρωτη καζανια της χρονιας και φυσικα επονται τα καλυτερα.Υ.Γ:Εδω και 3 ημερες,προσπαθω να καταλαβω τι ακριβως θελουν να "πουν"τοσο οι"μετεωρολογοι"της αυλης μου,οσο και τα γερακια,που το πεταγμα τους ειναι τοσο"παραξενο".Το ιδιο "παραξενα"κραζουν και τα κορακια και οι καρακαξες.Καλο μεσημερι σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή