Αυτός δεν είναι ο Ξενοφώντας. Ο Οδυσσέας είναι περιπλανώμενος στη Μεσόγειο!


Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη) η χώρα θα βρίσκεται υπό την επίδραση του ισχυρότατου συνδυασμού των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της Α. Μεσογείου και ενός βαρομετρικού χαμηλού που θα σχηματιστεί στα ανοιχτά του Ν. Ιονίου. Αποτέλεσμα του συνδυασμού αυτού θα είναι η επικράτηση θυελλωδών ΒΑ ανέμων εντάσεως 8 με 10 μποφόρ, οι οποίοι είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα όχι μόνο στη θάλασσα, αλλά και στην ξηρά. Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα σημειωθούν τοπικές και ασθενείς κατά βάση βροχές στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας. Την Πέμπτη (27/9), τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η μικρή εξασθένηση των ανέμων από αργά το απόγευμα και η τάση ενίσχυσης των βροχών στην Α. Στερεά – Εύβοια, Πελοπόννησο και Κρήτη. Την Παρασκευή (28/9), βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα.  Ο καιρός του Σαββατοκύριακου (29-30/9) θα εξαρτηθεί από την πορεία της μεγάλης κλίμακας βαροτροπικής ύφεσης που θα αποκοπεί στην κεντρική Μεσόγειο και ενός μέσης κλίμακας μεσογειακού στροβίλου με χαρακτηριστικά τροπικού κυκλώνα που θα γεννηθεί στην κεντρική περιοχή αυτής της μητέρας - ύφεσης. Σημειώνεται ότι την Κυριακή στο παιχνίδι είναι πιθανό να μπει και μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή που αναμένεται να κινηθεί από τα ΒΔ Βαλκάνια προς την περιοχή μας.

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26-9-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 21 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανές βροχές στη ΝΔ Πελοπόννησο. Άνεμοι ΒΑ 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι ΒΑ 7 με 8 και στα ανατολικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ασθενείς τοπικές βροχές στο ΒΔ Αιγαίο, τις Δ. Κυκλάδες και τη Β-ΒΔ Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 8 με 10 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανές ασθενείς βροχές στα ανατολικά και τα βόρεια. Άνεμοι ΒΑ 7 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 21 βαθμούς.

26 σχόλια:

  1. Tην πρώτη μέρα του Ξενοφώντα στο Θυμάρι είχε πολύ δυνατές ριπές βοριά, αλλά όχι και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, γι' αυτό και το πυροσβεστικό πάνω από τη δαντελένια ακρογιαλιά. Από κάτω ελάχιστοι λουόμενοι κολυμπούσαν στα κρυστάλλινα νερά. Είδα, όμως, τον κοντό και καραφλό ψαρά. Σκέφτηκα να τον καταγγείλω στο λιμενικό, επειδή πιάνει κάτι ψάρια μια σταλιά. Δεν το έκανα τελικά και συνέχισα να φωτογραφίζω μελανούρια, καλόγριες, κακαρέλους, σαργούς, σάλπες, κέφαλους, μουρμούρα και πέρκα στα κρυστάλλινα νερά.

    Ας ελπίσουμε να μην υπάρξουν προβλήματα από τους ισχυρούς βοριάδες και τις επόμενες μέρες. Παρεμπιπτόντως, ρεπορτάζ του Reuters, αναφέρει ότι οι ζημίες των ασφαλιστικών εταιριών από τον τυφώνα Florence, που έπληξε πρόσφατα τη Β. Καρολίνα θα κυμανθούν από 2,8 δισ. δολ. ως 5 δισ. δολ., σύμφωνα με την εταιρία ανάλυσης κινδύνων RMS. Τα παραπάνω νούμερα περιλαμβάνουν ζημίες που οφείλονται σε ισχυρούς ανέμους, καταιγίδες, πλημμύρες, αλλά και το Εθνικό Πρόγραμμα Ασφάλισης από τις Πλημμύρες, εξηγεί η RMS.
    https://www.reuters.com/article/us-storm-florence-insurance/hurricane-florence-insured-losses-to-range-from-2-8-billion-to-5-billion-rms-idUSKCN1M42EB?il=0

    Επισυνάπτω κι ένα ρεπορτάζ του Guardian, που αναφέρει ότι πρώην υπάλληλος του Facebook έκανε μήνυση σε βάρος της εταιρίας, επειδή δεν προστατεύει την ίδια και συναδέλφους της από την έκθεση σε εικόνες που μπορούν να τους προκαλέσουν ψυχολογικά προβλήματα, όπως αποκαλύπτει ο Guardian. Oι διαχειριστές περιεχομένου στο Facebook "βομβαρδίζονται" καθημερινά με χιλιάδες βίντεο και εικόνες με κακοποίηση παιδιών, βιασμούς, βασανιστήρια, αποκεφαλισμούς, αυτοκτονίες και φόνους, σύμφωνα με τη μήνυση. "Το Facebook αγνοεί το καθήκον του να παρέχει ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον και οι υπάλληλοί του αποκτούν τραυματικές εμπειρίες από όσα βλέπουν στη δουλειά". Τάδε έφη Korey Neslon, δικηγόρος της πρώην εργαζόμενης στο Facebook Selena Scola.

    To Facebook είχε ισχυριστεί παλιότερα ότι όλοι οι εργαζόμενοί του έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας και σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες με επαγγελματίες ψυχολόγους. Αυτή τη στιγμή πάνω από 7.500 διαχειριστές περιεχομένου, μόνιμοι και συμβασιούχοι, δουλεύουν για το Facebook, που είναι υπό έρευνα, διότι δεν αποτρέπει τις ψευδείς ειδήσεις και τη ρητορική μίσους στην πλατφόρμα του. O Mark Zuckerberg δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μέσω περαιτέρω προσλήψεων και με την τεχνητή νοημοσύνη. Η Scola δούλευε για το Facebook στην Καλιφόρνια για εννέα μήνες από τον Ιούνιο του 2017 , ενώ η μήνυσή της κατατέθηκε στο ανώτερο δικαστήριο της αμερικάνικης πολιτείας.
    https://www.theguardian.com/technology/2018/sep/24/facebook-moderators-mental-trauma-lawsuit

    Να προσθέσω ότι η καθημερινή και υπερβολική έκθεση στο διαδίκτυο προκαλεί μαθησιακές δυσκολίες στα παιδιά, που σύμφωνα με ειδικούς και δασκάλους φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να γράψουν ένα απλό κείμενο. Αυτό είναι λίγο πολύ γνωστό, βέβαια. To πραγματικό ερωτηματικό είναι αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνέβαλαν στον εκφασισμό της κοινωνίας ή, απλά τον αποκάλυψαν.
    Αν έπεσαν οι μάσκες, δηλαδή, και φάνηκαν οι φασίστες που καθυβρίζουν έναν άνθρωπο, που έχασε άδικα τη ζωή του (κάτι που αποτελεί και προσβολή νεκρού και κανονικά διώκεται από τον νόμο) επιχειρώντας παράλληλα να βγάλουν λάδι τους θρασύδειλους που τον σάπισαν στο ξύλο, ενώ ήταν σφηνωμένος σε μία τζαμαρία και ανήμπορος να αντιδράσει.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδη και εχτες έγραψες σχετικά και πάλι ανέφερες για αδυνάτους κλπ, καλό θα ήταν να περιμένουμε τα τελεσίδικα αποτελέσματα των ιατροδικαστών πριν τραβήξουμε το σχοινί από τη μια ή την άλλη μεριά
      Επίσης, ο συσχετισμός της απονομής δικαιοσύνης με την κοινωνική ή κάθε είδους αδυναμία έχει χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς και ακόμη χρησιμοποιείται από λαΙκιστές για σχετικά οφέλη

      Διαγραφή
    2. Βαγγέλη μου αν κ εκτός θέματος καιρού θα ήθελα να σου πω μιας κ έθιξες το θέμα με τον κοσμηματοπώλη κ τον άτυχο νεκρό νέο άσε με να έχω τις επιφυλάξεις μου από ποια πραγματικά αιτία πέθανε ο νεαρός τοξικομανής(υπάρχει δικαιοσύνη κ αυτή θα αποφανθεί σε λίγο καιρό) κ δεύτερον αν κ εσένα στο δικό σου μαγαζί έμπαιναν να σε κλέψουν κρατώντας ένα μαχαίρι κ ο δράστης κλείνονταν μέσα στο μαγαζί,έσπαγε ότι έβρισκε για να φύγει κ εσύ ο μαγαζάτορας ήσουν face to face μαζί του απ'έξω πάνω στον πανικό σου δε ξέρεις τι μπορεί να έκανες για να προστατευτείς.
      Δεν παίρνω τη θέση κανενός απλά να βλέπουμε τα πράγματα σφαιρικά κ όχι μονόπλευρα.
      Τέλος ναί υπάρχουν φασίστες όπως λες που άδικα καθυβρίζουν τον άτυχο εκλιπόντα όμως την ίδια στιγμή υπάρχουν πολλοί που φωνάζουν έναν άνθρωπο 75 ετών άδικα μέχρι στιγμής δολοφόνο(αθώος μέχρι αποδείξεως τού εναντίον)του οποίου σε μια στιγμή άλλαξε η ζωή τού.Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε όλες τις πτυχές κ ας μη δίνουμε ελαφρυντικά κ προφάσεις σε άλλες κοινωνικές ομάδες να προβούν κ αυτές σε νέες αξιόποινες πράξεις.

      Διαγραφή
    3. Ανεξάρτητα από την αιτία θανάτου, δεν παύει να ήταν μία δολοφονική, όσο και άνανδρη επίθεση. Δηλαδή, αν κάποιος πυροβολήσει, αλλά δεν πεθάνει από τις σφαίρες αυτός που στοχεύει, θα πρέπει να αθωώσουμε τον δράστη; Οι δύο τύποι κλωτσούσαν με όλη τους τη μανία έναν άνθρωπο σφηνωμένο στην τζαμαρία. Ούτε έχουμε να κάνουμε με ληστεία, διότι το θύμα δεν απείλησε κανέναν με όπλο, πολύ απλά διότι βρέθηκε, άγνωστο πώς, μόνο του μέσα στο μαγαζί. Εξοργιστική είναι η προσπάθεια συγκάλυψης από τα ΜΜΕ, αλλά και όσων ήταν παρόντες που δεν ανέφεραν για τον άγριο ξυλοδαρμό, τον οποίο δεν θα μαθαίναμε ποτέ αν δεν υπήρχαν τα βίντεο.

      Το ότι υπήρχαν τόσοι αυτόπτες μάρτυρες και στη δικογραφία δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά για τις κλωτσιές στο πρόσωπο, δείχνει ότι η υπόθεση βρωμάει. Πού είναι αυτοί οι πολιτικάντηδες να μας πουν τώρα ότι καταδικάζουν τη βία από όπου κι αν προέρχεται; Εξαφανισμένοι είναι, γιατί είναι δήθεν και υποκριτές. Γιατί καταδικάζουν τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται, εκτός κι αν προέρχεται από άνδρα προς γυναίκα, από Έλληνα προς αλλοδαπό, από πλούσιο προς φτωχό, από δυνατό προς αδύναμο, από φίλαθλο ή, παράγοντα της ομάδας τους.
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
    4. Πολυ σωστός!
      Υπάρχει εκδηλη η τάση, η κοινωνία μας σήμερα, να καταφεύγει στα ακρα....έχει χαθεί το μέτρο, το κέντρο

      Διαγραφή
    5. Και πάλι Βαγγέλη τα βλέπεις μονόπλευρα.Εννοείτε καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας αλλά όπως εσύ το βλέπεις έτσι εγώ βλέπω από το βίντεο ότι αυτός ο άνθρωπος είναι υπό την επιρροή ουσιών,αλλού πατά κ αλλού βρίσκεται,σπάει μόνος τζάμια κ αυτοτραυματίζεται κ ύστερα με το γυαλί ή μαχαίρι(Δεν είμαι σίγουρος)κατευθύνεται προς καφετέριες απειλώντας κ στο τέλος πέφτοντας τον μαζεύουν Οι αστυνομικοί.Ειναι επικίνδυνος κ αυτός λοιπόν κ μάλιστα αρκετά θα έλεγα.Ας περιμένουμε λοιπόν τι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη κ μη σιγουρεύουμε καταστάσεις.
      Να τονίσω ότι διαφωνώ με την άποψη σού κάθετα για το συγκεκριμένο συμβάν κ όχι στο γενικό θέμα της βίας.

      Διαγραφή
    6. οταν ο αλλος μπουκαρει στο μαγαζι και ειναι ετοιμος να σου κλεψει λογικο ειναι να αντιδρασεις.το παραλογο και η γελοιοτητα της υποθεσης βρισκεται που οι μισοι σπευδουν κανουν τους δικηγορους του ληστη.κανονικα δεν επρεπε να ειχε δολοφονηθει αλλα απο την αλλη ας μην δινουμε συγχαρητηρια σε ενα ατομο που θα μπορουσε εκεινος να ειχε σκοτωσει αν τα πραγματα γινονταν αλλιως.οπως και να εχει δυστυχως τα πραγματα πηραν αυτην την τροπη....

      υγ:μιας και καιρικο blog θα αναφερω οτι σημερα το φθινοπωρο μπηκε για τα καλα στην καρδιτσα.καμια σχεση με χθες που ηταν σκετο καλοκαιρι.και η συνεχεια δεν δειχνει στα καιρικα αδιαφορη....
      αναμενοντας και βλεποντας στα του καιρου τα δρωμενα.....

      καρδιτσα

      Διαγραφή
  2. χαχαχα. Σήμερα ο δάσκαλος είχε έμπνευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ευστοχη η επικεφαλιδα σας δασκαλε. Καλησπερα σε ολους. Καλησπερα στον κυριο ζιακοπουλο. Φραγκισκος απο παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γραψατε πάλι δάσκαλε!! Εμενα πάλι αυτός ο καιρός μου θυμησε ένα άρθρο που είχατε γράψει για το ναυάγιο του Αποστόλου Παύλου!!! Καλησπέρα από την ανεμοδαρμενη Μυτιλήνη!! Γιαννης Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ πετυχημένος κ ευρηματικός ο τίτλος δάσκαλε για τις επόμενες ημέρες.Όντως γρίφος για δυνατούς λύτες είναι υετικά κυρίως(καθώς η θερμοκρασία είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει σχετικά χαμηλή για κάμποσες μέρες ακομη) ο καιρός καθώς το ισχυρό χαμηλό που θα δημιουργηθεί με το "μάτι" στο κεντρο τού τα μοντέλα καιρού ούτε σήμερα μπορούν να αποτυπώσουν καλά την κίνηση αυτού.Το ξανά είπα ότι δεν αποκλείω εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.
    Ενώ από Κυριακή απόγευμα μπαίνει κ "χαμηλάκι" από Αδριατική.
    Πολύ ενδιαφέρον ο καιρός λοιπόν.
    Τέλος να τονιστεί η προσοχή στους θυελλώδεις ΒΑ ανέμους οι οποίοι ήδη σαρώνουν τη θάλασσα αλλά κ τη στεριά κ θα ενισχυθούν κ άλλο στη κεντρική κ νότια χώρα τα επόμενα 24ωρα ξεπερνώντας εκτιμώ τοπικά κ τα 10 μποφόρ.Εκτός από Αιγαίο κ Κρήτη προσωπικά πιστεύω επειδή ξέρω καλά την περιοχή μου μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι-ταξιδιώτες κ στην περιοχή πέριξ του πατραικού κόλπου καθώς από σήμερα το βράδυ έως κ το τέλος της Παρασκευής δεν αποκλείω ανέμους κατά μέσο όρο 7-8 μποφόρ κ Ριπές περιστασιακά πάνω κ από 10 μποφόρ!Προσοχή λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φοβερές ατάκες δάσκαλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλο χειμωνα κ.Ζιακοπουλε
    Δεικτικοι και κατευθυντηριοι οι τιτλοι σας
    Μια απορια
    Γιατι παντα στις μεγιστες θερμ ειδικα της Αθξνας δινετε συνηθως 2-4 βαθμους παραπανω στξς μεγιστες;
    Σημερα δινατε 26 και στην ημερα με το ζορι φτασαμε 23!
    Αυριο δινετε 22 και παντου σε περιοχικα και προβλεψεις βλεπω 19-20. Και στα ΒΠ 18-19 σημερα και 15-16 αυριο Και αυτο το ειχα παρατηρησει και απο την ΕΜΥ παλιοτερα αλλα και τωρα
    Με εκτιμηση Νικ Ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για να δούμε Πέμπτη Παρασκευη τις διαφορες θερμοκρασιες μεταξυ της πολης των Χανιων και του Αγιου Νικολάου γιατι υπάρχει περίπτωση να χουμε δραματα με 15αρια στη μια και 28αρια 29αρια στην αλλη!!!Αυτο ειναι ισως και το μονο ενδιαφερον που τελικα απεμεινε απο το θεμα ξενοφωντα για τους ανατολικους κρητικους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χωρίς να έχω την πρόθεση να αδικήσω κανέναν σχολιαστή και καμιά τοποθέτηση, έχω τη γνώμη οτι καλό θα ήταν να προσπαθούμε να περιοριζόμαστε στα καιρικά - φυσιολατρικά - περιβαλλοντικά πλαίσια αυτού του μπλογκ. Πόσο μάλλον τώρα που ο καιρός αρχίζει να αποκτάει ενδιαφέρον. Για άλλα θέματα υπάρχει πλήθος από ανάλογα μπλογκς, όπου πολλοί από εμάς σχολιάζουμε και λέμε την άποψή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ, Γιώργο. Οι διαφορετικές ιδεολογίες και φιλοσοφικές απόψεις μπορούν να "χωρίσουν" ακόμα και τους φίλους του καιρού!

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο Γιώργο αλλά έπρεπε ν ακουστεί κ μια άλλη πλευρά.
      Επικεντρωνομαστε λοιπόν στα του καιρού μελλούμενα.

      Διαγραφή
    3. NW Pindos
      Η περίοδος που διανύουμε είναι καιρικά μια μεταβατική περίοδος. Αυτή η αλλαγή του καιρού σημαίνει ουσιαστικά το πέρασμα από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο υπό την έννοια ότι ακόμη και όταν σταματήσουν τα όποια φαινόμενα περνάμε σε άλλο θερμοκρασιακό εύρος καταρχήν. Τα 30άρια πιστεύω τελειώσανε για φέτος τουλάχιστον στα βόρεια και στα κεντρικά - κεντρονότια συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. Η Αττική, με την ευκαιρία, παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα στις κακοκαιρίες. Δεν βλέπεις συμπαγείς και δεμένες κακοκαιρίες π.χ. να επικρατεί σταθερά ομοιόμορφος καιρός (π.χ. βροχερός) σε όλο το νομό, να είναι όπως λέμε πιασμένος ο καιρός από παντού, μπορεί να βρέχει, να ανοίγει, να βρέχει στο Μαρούσι ή στην Κηφισιά και στο Χαλάνδρι λίγο παρακάτω να έχει ήλιο, να βρέχει καταρακτωδώςστο Σύνταγμα και στα ανατολικά ή δυτικά τμήματα να έχει ήλιο κλπ. κλπ. Δεν θα δεις εύκολα π.χ. συννεφιά σε όλο το νομό σταθερή με ποτιστική βροχή έστω για δύο μέρες και αν συμβεί αυτό θα είναι για κάποιες ώρες. Και το χειμώνα μπορεί να χιονίζει π.χ. απόγευμα, να βγάλει ξαστεριά τη νύχτα και λιακάδα το πρωί και ξαφνικά τη νύχτα να ξαναφορτώσει από Πεντέλη μεριά (κυρίως με ΒΑ ανέμους) κ.ο.κ. Στην Αττική όμως θα δεις και ένα είδος καιρού και μάλιστα πολύ συχνά κυρίως από Νοέμβριο μέχρι την άνοιξη που κατά την άποψη μου αποτελεί την αποθέωση του κορυφαίου κλίματος, αναφέρομαι στον καιρό με την λαμπερή λιακάδα ειδικά μέσα στο χειμώνα τον βαθύ μπλέ ουρανό που βλέπεις το φεγγάρι ακόμη και τη ημέρα με πολύ ελαφρύ Β-ΒΔ άνεμο, σχεδόν άπνοια, υγρασία χαμηλή και θερμοκρασία κολλημένη στο 14-15. Κατά την άποψη μου, παρά το ότι αγαπάμε το χιόνι, πρόκειται για την αποθέωση του καιρού και του κλίματος, ο καλύτερος καιρός για μένα, που συναντάς μόνο στο λεκανοπέδιο και ειδικά στα Β. προάστια, θεωρώ ότι είναι ότι πιο υγιεινό υπάρχει.

      Διαγραφή
  10. Ενδεικτικά τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα:
    Μίκρα 0,3 mm
    Λάρισα 2,0 mm
    Αλεξ/πολη 1,4 mm
    Κέρκυρα 0,0 mm
    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί βάζεις σταθμούς μόνο της βόρειας Ελλάδας;;;
      Εκτός από την Αττική και η Κρήτη είχε σημαντικές βροχοπτώσεις στις αρχές του μήνα-ενδεικτικά αναφέρω τα 75 χιλιοστά στο αεροδρόμιο των Χανίων...

      Διαγραφή
    2. Επειδή ήθελα να δείξω την έλλειψη υετού τον Σεπτέμβρη στη Β. Ελλάδα.
      Θα δημοσιεύσω σε λίγο στο πρώτο θέμα υετό από όλους τους σταθμούς.

      Διαγραφή
  11. Τέτοια ανομβρία στην Κέρκυρα Σεπτέμβριο μήνα δεν έχουμε ξαναδεί! Αν δεν βρέξει το Σαβ/κο πάμε για ρεκόρ! Αν και μάλλον θα δούμε κάποιες βροχές Παρασκευή - Σάββατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κ.Ζιακοπουλε,στην Ελλάδα ποιος δίνει τα ονόματα;;Χαιρετισμούς σε ένα ΔΑΣΚΑΛΟ ΥΠΕΡΟΧΟ κ.Ν Ζιακοπουλο που μας έμαθε τόσα πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για μένα πολύ σπαστικό αυτό με τα ονόματα πάντως..

      Διαγραφή
  13. Με λίγα λόγια ο φίλος απο NW Pindo τα ειπε όλα για το κλίμα της Αττικής.Ακριβως έτσι είναι.Ποτε η Αττική δεν έχει αυτή την συμπαγή νεφωση που εχουμε πχ εμείς στην περιοχή μας και είναι μετρημένες οι ημέρες στα δαχτυλα του ενός χεριου,που δεν έχει καθόλου ηλιο,εκτος απο τα υπερβορεια τμήματα αυτής.Χρονια το διαπιστώνουμε αυτό εμείς στα ΚΤΕΛ που ταξιδεύουμε κάθε ημέρα και χαριτολογώντας στους καινούριους οδηγούς τους λέμε ότι,πηγαίνοντας προς την Αθήνα πρέπει να έχουν μαζί τους όλα τα απαραίτητα.Γυαλιά ηλίου,καπέλο,βερμούδα,αλλά και γάντια,σκούφο,αλυσίδες,βατριχοπεδιλα,και καλού κακού και μια μικρή πλαστική βαρκούλα.Μα τι να τα κάνω όλα αυτά;μας ρωτάνε.Χρειάζεται τους λέμε,η Αθήνα είναι απρόβλεπτη.Εχε τα μαζί και θα καταλάβεις.(Ελπίζω να μην υπάρξει κάποια παρεξήγηση).Καλο μεσημέρι.Υ.Γ:Εκτός από τους "μετεωρολογους"της αυλής μου,που κλείστηκαν στα"ιδιαίτερα"τους,της τελευταίες ημέρες έχουν εξαφανιστεί και τα φίδια.Μονο τις αλεπούδες βλέπεις όπου πας και όπου σταθείς,γέμισε ο τόπος από δαυτες.Μερα-νύχτα "παίζουν"κυνηγητό με τα σκυλιά.Και φαίνονται πολύ πεινασμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή