Χαμηλο-χαιρετίσματα από την Ουκρανία


Το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) η  χώρα θα βρίσκεται υπό την επίδραση του ισχυρού συνδυασμού των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση ενισχυμένων ΒΑ ανέμων. Με αυτές τις συνθήκες, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή στην ανατολική Ελλάδα, και δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές βασικά στις προσήνεμες στο ΒΑ ρεύμα ανατολικές και νότιες περιοχές. Την Πέμπτη (13/9), αυξάνονται οι πιθανότητες εκδήλωσης τοπικών βροχών και καταιγίδων στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ στο Ιόνιο 3 με 4 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση κυρίως από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή κυρίως στα ανατολικά. Την Παρασκευή (14/9), ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, καθώς οι βροχές βαθμιαία θα σταματήσουν, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Όσο για τον καιρό του Σαββατοκύριακου (15-16/9), λίγο από όλα: λίγη ψύχρα το πρωί, λίγη ζέστη το απομεσήμερο, λίγες βροχές εδώ κι εκεί και λίγο ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο κυρίως την Κυριακή.

Τετάρτη,  12 Σεπτεμβρίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12-9-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Μικρή πιθανότητα όμβρων στα ΒΑ. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 30 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανοί όμβροι στη ΝΔ Πελοπόννησο. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 32 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι κυρίως στην Εύβοια και την Α. Πελοπόννησο. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανοί όμβροι στο ΒΔ Αιγαίο και τη Β-ΒΔ Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανοί όμβροι στα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς.

10 σχόλια:

  1. φθινοπωριαζει σιγα-σιγα.

    καρδιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καιρος ηταν πατριδα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρ'όλο που τα στοιχεία δείχνουν μόνο κάποιες αστάθειες το επόμενο διάστημα το Φθινόπωρο βλέπω δε καρατιέται καθώς κ σήμερα το απόγευμα στα ξαφνικά έβγαλε μπουρίνια σε όλη την Αχαΐα καθώς κ στα νότια τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας με πολλούς κεραυνούς κ δυνατούς ανέμους που έριξαν στη περιοχή αρκετά τον υδράργυρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σφοδροτατη καταιγιδα διαρκειας αυτην την ωρα στην Βορειοανατολικη Πελοποννησο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα χαιρόμουν πολύ κύριε ζιακοπουλε, αν διάβαζα την σημερινή επικεφαλίδα και ήταν Ιανουάριος. Καλο βράδυ σε όλους
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα,αν κ έχουμε ακόμη 11 σεπτεμβρη πιστεύω ότι σε σχέση με περισυ είναι φετος πιο δροσερός ο καιρός,παντα βέβαια σε τοπικό επίπεδο για μυτιληνη,ας μπει ο οκτωβρης με το καλό,να δούμε τι βαρομετρικα θα έρθουνε,κ ποια θα μας προσπεράσουν ή όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πρωι 13.7,μετα τις 9 συννεφιασε και απο τις 10:40 βρεχει ασταματητα,μια πολυ δυνατα,κοβει για λιγο και ξαναδυναμωνει.Η θερμοκρασια σταθερα κατω απο τους 20 και η ολη ατμοσφαιρα θυμιζει τελη Νοεμβρη.Καλο φθινοπωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο νησί σήμερα χριστοδουλε διαφορετικός ο καιρός,σε σχέση με την περιοχή σου,28 βαθμοί,ηλιος,κ 6 μποφόρ,πριν λιγο βγηκα από τη θάλασσα,το καλοκαιράκι αντιστέκεται ακόμη,καλο απόγευμα σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή