Καλημέρα σε όλους, του υποτροπικού αεροχειμάρρου συμπεριλαμβανομένου!


 

10 σχόλια:

  1. Καλημέρα!!! ευχαριστούμε για τις γνώσεις που συνεχίζετε να μας δίνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τις αντικυκλωνικές συνθήκες και το μπαστάκωμα των υψηλών πιέσεων προ ημερών στην περιοχή μας, περάσαμε στην >υπερθέση του υποτροπικού αεροχείμαρρου< Στον Θεό έφτασε ο αεροχείμαρρος (λόγου χάρη) Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους και στον Δάσκαλο μας. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακόμα και σε περιοχές της Αθήνας η θερμοκρασία τη νύχτα που πέρασε έδειξε 21 βαθμούς! Να μη μιλήσω για την Κρήτη και ειδικά την περιοχή των Χανίων που τη νύχτα η θερμοκρασία ήταν κοντά στους 30! (Καλοκαρινές ελάχιστες σε συνθήκες καύσωνα θύμισαν). Η εικόνα του κου Ζιακόπουλου τα αποτυπώνει ξεκάθαρρα όλα. Τα ΒΔ βέβαια σε άλλο μετεωρολογικό κόσμο.
    Εδώ στη Ρόδο αυτή τη στιγμή συννεφιά (και ελαφρώς σκονοσυννεφιά), περιορισμένη σχετικά ορατότητα και θερμοκρασία γύρω στου 20,5 βαθμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να φτάσει, όμως, Θάνο τους 21 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αττική, έφτασε και στα 8 Beaufort o νοτιάς βάφοντας γκρι θάλασσα και ουρανό. Με τον Σαρωνικό να θυμίζει Ατλαντικό.

      Καμία σχέση με καλοκαιρινό σκηνικό. Ακόμα μια έκφανση των διαδοχικών κακοκαιριών που βιώνουμε. Ήλιο έχει βγάλει πέντε μέρες σε 1,5 μήνα στην Αττική. Ο καιρός εξακολουθεί να μας δείχνει μόνο το κακό του πρόσωπο εδώ.

      Και όχι δεν είναι φθινόπωρο από τα παλιά, Είναι η νέα βίαιη καιρική πραγματικότητα. Όποιο φαινόμενο κι αν σημειωθεί κάθε φορά, θα το βιώσουμε σε μία καταστροφική ένταση. Νομίζω αυτό θέλει να πει με πιο ήπιο τρόπο από μένα και εξηγώντας το και επιστημονικά και ο κ. Ζιακόπουλος.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    2. Εννοείται Βαγγέλη πως αναφερόμον στο θερμοκρασιακό του πράγματος που παρέπεμπε σε καλοκαιρινή νύχτα σε πολλές περιοχές και ειδικά στην Κρήτη. Φυσικά και ο καιρός δεν είναι καλοκαρινός συνολικά. Και υγρασία υψηλή έχουμε, και συννεφιά, και χαμηλή ορατότητα (κα φυσικά βροχές σε κάποιες περιοχές). Να αναφέρω πως και εδώ έχουμε πολύ δυνατό αέρα όλες αυτές τις ημέρες (το ΣΚ υπήρξαν και προβλήματα σε πτήσες) και περιέργως και εδώ έχουμε να δούμε ήλιο 2 ημέρες. Εντονη πάντως η αίσιθηση της σκόνης και της - τροπικής- υγρασίας. Που και που σκονοψεκαδίζει.... Όπως πολύ σωστά είπες, αυτή είναι η νέα βίαιη καιρική πραγματικότητα

      Διαγραφή
  4. Καραβατακης Αντώνιος29 Νοεμβρίου 2021 στις 10:03 π.μ.

    Καλημέρα Δάσκαλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ----Eχει ιδιαίτερη σημασία και αξία η δημόσια αναγνώριση και από έναν επαγγελματία μετεωρολόγο με κατάρτιση,σοβαρότητα και ήθος.

    -----Ξημερώνοντας είναι εμφανής παντού η.....Africana marca depositata. χάλια!!.---Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ίδια και στην Φθιώτιδα αγαπητέ,λάσπη παντού.Πλημμήρισε και ο Σπερχειός,στο γνωστό σημείο του δρόμου πηγαίνοντας προς τον Γοργοπόταμο.(στο Φραντζή)
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
  6. Σήμερα το πρωί στη βόρεια Σουηδία σημειώθηκε θερμοκρασία -36οC και στην νότια Ελλάδα +31οC. Με το "ανώμαλο" jet stream δηλαδή είχαμε διαφορά μεταξύ βορρά και νότου στην Ευρώπη 67 ολόκληρους βαθμούς. Εδώ απλά να πω ότι όποιος δεν διάβασε την προηγούμενη ανάρτηση του δασκάλου να το κάνει, σχετικά με την υπερθέση του αεροχείμαρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή